VIDEO Doi functionari au fost retinuti dupa ce au cerut mita de peste 170.000 euro pentru vanzarea unor spatii in Centrul Istoric Doi functionari de la Administratia Fondului Imobiliar si Politia Locala a Capitalei au fost retinuti de procurorii DNA, dupa ce au cerut mita peste 170.00 de euro de la persoane carora le-au promis ca le ajuta in vanzarea si concesionarea unor spatii din Centrul Istoric, informeaza Mediafax.
VIDEO UPDATE Curtea Suprema a judecat al VI-lea termen de recurs in dosarul de coruptie Adrian Nastase - Trofeul Calitatii/ Adrian Nastase: Grajdan e membru PSD, ma intalnesc cu el in fiecare joi. Procesul a fost amanat pentru 6 iunie Inalta Curte a judecat miercuri un nou termen al recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Reamintim ca pe 23 mai fostul inspector sef Adrian Grajdan a transmis ICCJ o adresa prin care retrage Inspectoratul de Stat in Constructii din proces si renunta la recuperarea unui prejudiciu de 1,5 milioane euro. Au trecut trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului. Instanta a stabilit un nou termen in acest dosar, care se va judeca pe 6 iunie Intra in articol pentru a urmari desfasurarea evenimentelorCum s-a desfasurat a V-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie Adrian Nastase - “Trofeul Calitatii”​
​​VIDEO Al 23-lea termen in dosarul Posta Romana. Tudor Chiuariu a cerut secretizarea sedintelor de judecata pe motiv ca relatarile HotNews.ro i-au afectat imaginea si reputatia Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat marti, 29 mai, un nou termen in dosarul Posta Romana in care fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, si fostul ministru liberal al Justitiei, Tudor Chiuariu, sunt acuzati de DNA de abuz in serviciu. Fostul Ministru al Justitiei a cerut instantei sa secretizeze sedintele de judecata pe motiv ca relatarile HotNews.ro i-au afectat reputatia si pentru ca se creeaza o presiune asupra judecatorilor si ei ar putea sa nu mai fie impartiali. Instanta a respins cererea, iar presa are acces la dezbaterile din sala de judecata. La acest termen a fost audiat in calitate de martor ministrul Comunicatiilor Dan NicaCiteste mai jos relatarile invocate de Tudor Chiuariu9 aprilie Dosarul Posta Romana a fost amanat pentru ca fostul ministru Zsolt Nagy sarbatoreste Pastele catolic27 martie Un fost director al MJ a povestit cum Tudor Chiuariu i-a cerut demisia dupa ce a refuzat sa avizeze o Hotarare de Guvern care sta la baza dosarului de coruptie
VIDEO Dosarul ICA - Dan Voiculescu a fost amanat pentru 12 iunie Magistratii Inaltei Curti au amanat pentru 12 iunie judecarea dosarului in care este inculpat Dan Voiculescu. Judecatorii au dispus amanarea pentru ca aparatorii inculpatilor sa ia la cunostinta expertiza realizata in acest dosar.
VIDEO Fostii ministri Vasile Blaga, Adriean Videanu, Marko Bela si Bogdan Olteanu, audiati in calitate de martori in dosarul privatizarilor strategice Ministrii sunt audiati de Inalta Curte in calitate de martori in dosarul in care Nagy Zsolt si Codrur Seres sunt acuzati de subminarea economiei nationale. Fostii ministri au fost chemati la Inalta Curte pentru a oferi detalii despre o sedinta de Guvern a Cabinetului Tariceanu, in care s-a decis vanzarea unor pachete de actiuni la companii detinute de statul roman. Audierea ministrilor se va face in sedinta secreta.
UPDATE ​Inalta Curte a amanat pentru 1 iunie pronuntarea sentintei in dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, marti, pentru 1 iunie pronuntarea sentintei in dosarul senatorului Catalin Voicu, trimis in judecata pentru trafic de influenta. Pronuntarea a fost amanata deoarece judecatorii mai au nevoie de timp pentru a delibera. La precedentul termen din dosar, DNA a cerut prin procurorul de sedinta condamnarea lui Voicu la 9 ani de inchisoare, 6 ani pentru fostul judecator Florin Costiniu si cate 5 ani pentru Costel Casuneanu si Marius Locic. Catalin Voicu a declarat in ultimul cuvant ca este nevinovat si a cerut achitarea.Ce s-a intamplat in ultima sedinta de judecata a dosarului de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu
UPDATE AUDIO ISC cere Curtii Supreme sa constate nulitatea adresei fostului sef Adrian Balaban Grajdan prin care a renuntat la daune de 1,5 mil euro in dosarul Trofeul Calitatii - Adrian Nastase. Inspectoratul de Stat in Constructii a trimis o noua adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care solicita instantei sa ia act de nulitatea adresei de saptamana a fostului sef Adrian Balaban Grajdan prin care a renuntat la daune de 1,5 mil euro in dosarul Trofeul Calitatii - Adrian Nastase. Initial ISC s-a constituit parte civila in dosar si in faza de recurs printr-o adresa emisa pe 27 aprilie. "Va rugam, pe de o parte sa constatati ca in prezenta cauza, cererea de constituire de parte civila a avut scopul de a se repara prejudiciul in cuantum de 75.526.350.588 lei ROL, sens in care solicitam obligarea inculpatilor si partilor responsabile civilmente la plata acestuia", se arata in adresa trimisa de ISC din 27 aprilie 2012.
Instanta a decis restituirea dosarului "Mita la PSD" procurorilor DNA pentru refacerea rechizitoriului Judecatoria Sectorului 1 a decis, vineri, ca dosarul finantarilor de campanie sa fie restituit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, pentru refacerea actului de sesizare a instantei, informeaza Mediafax. Decizia nu este definitiva. In dosarul "Mita la PSD", liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae, directorul Viorel Barac, de la InterAgro, si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR sunt acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.
VIDEO DNA a inceput urmarirea penala fata de Constantin Grajdan, fostul sef al ISC care a semnat o adresa prin care institutia se retrage ca parte civila din procesul lui Adrian Nastase DNA a inceput urmarirea penala fata de Constantin Grajdan, fostul sef al Inspectoratului de stat in Constructii (ISC), anunta un comunicat remis redactiei. Constantin Adrian Balaban Grajdan a semnat pe 22 mai (la patru zile dupa numire in functie) o adresa prin care inspectoratul a renuntat la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Nastase-Trofeul Calitatii. DNA arata ca cererea semnata de Grajdan a venit la doar sase zile dupa ce ISC isi majorase pretentiile civile la suma de 75.5 miliarde ROL (7.552.635 RON). Vezi in articol comunicatul DNA
Fostul director ISC, Adrian Balaban Grajdan, audiat de procurorii DNA Fostul director al Inspectoratului de Stat in Constructii, Adrian Balaban Grajdan, demis joi de premierul Victor Ponta, este audiat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a decis retragerea ISC ca parte din procesul "Trofeul calitatii", potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.
VIDEO Explicatia sefului ISC despre adresa din dosarul de coruptie Trofeul Calitatii: "Constiinta m-a obligat sa fac acest lucru si pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura" Seful Inspectoratului de Stat in Constructii, Constantin Adrian Balaban Grajdan, sustine ca l-a obligat constiinta sa transmita Curtii Supreme adresa prin care ISC renunta la recuperarea prejudiciului de 1,5 milioane euro din dosarul Trofeul Calitatii. "Am facut acest lucru si pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura". Constantin Adrian Balaban Grajdan a declarat pentru Romania Libera ca, de fapt, a incercat sa indrepte o greseala pe care a facut-o in 2008 cand a transmis DNA documentele care au dus la inculparea lui Adrian Nastase.Perchezitii DNA la Inspectoratul de Stat in Constructii dupa ce institutia s-a retras ca parte civila din dosarul de coruptie Trofeul Calitatii​
La patru zile dupa ce a fost numit in functie, Constantin Grajdan, seful Inspectoratului de Stat in Constructii, a semnat o adresa prin care institutia se retrage ca parte civila din dosarul de coruptie al lui Adrian Nastase Seful Inspectoratului de Stat in Constructii, Constantin Adrian Balaban Grajdan, a semnat pe 22 mai (la patru zile dupa numire in functie) o adresa prin care inspectoraul a renuntat la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Nastase-Trofeul Calitatii. Prin aceasta adresa, ISC practic renunta la recuperera sumei de 64.813.844.913 lei vechi prejudiciu constatat de procurorii DNA in rechizitoriu. Constantin Grajdan isi motiveaza decizia pe baza unui raport de expertiza contabila care a stabilit ca in dosarul Trofeul Calitatii nu s-a constatat nici un prejudiciu. Acest raport a fost administrat in instanta inca din 2011. Inspectoratul de Stat in Constructii s-a constituit parte civila inca din anul 2008, iar judecatorii care au judecat dosarul pe fond au constatat ca ISC s-a constituit ca parte civila si in faza de judecare a procesului.
AUDIO VIDEO Perchezitii DNA la Inspectoratul de Stat in Constructii dupa ce institutia s-a retras ca parte civila din dosarul de coruptie Trofeul Calitatii​ Procurorii DNA au ridicat miercuri 23 mai documente de la Inspectoratul de Stat in Constructii. Cercetarile DNA la ISC vin dupa ce seful institutiei a semnat o adresa prin care inspectoratul renunta la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Natase - Trofeul Calitatii. Reamintim ca in acest dosar fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat pe fond la doi ani de inchisoare cu executare.Update 2 Constantin Adrian Balaban Grajdan pentru Romania Libera: "Eu am trimis DNA documentele care l-au incrimiat pe Adrian Nastase. Acum, am trimis din propria initiativa adresa la Inalta Curte pentru ca trebuia sa-mi repar cumva greseala de atunci"UPDATE Paul Racovita purtator de cuvant al Inspectoratului de Stat in Constructii: "Pot sa va confirm ca procurorii DNA s-au prezentat la ISC si au ridicat documente privind dosarul Trofeul Calitatii"
VIDEO Cum s-a desfasurat a V-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie Adrian Nastase - “Trofeul Calitatii”​ Inalta Curte a judecat miercuri, 23 mai, un nou termen al recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Inspectoratul de Stat in Constructii a cerut instantei sa constate ca nu se constituie parte civila in proces. Adrian Nastase, prin avocatii sai, a cerut completului de judecata sa sesizeze CSM pentru declaratiile facute de Monica Macovei la o emisiune televizata. Judecatorii au amanat procesul pentru 30 mai deoarece Irina Jianu si Diana Gasparovici (invinuite in dosar) au absentat si procedural nu puteau fi audiati ceilalti inculpati. ​
VIDEO Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, condamnat la noua ani inchisoare pentru coruptie Silviu Bian, fostul presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), a fost condamnat miercuri de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti la 9 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata, transmite Agerpres. Decizia poate fi atacata cu recurs.
VIDEO Inalta Curte a amanat pentru 30 mai judecarea recursului in dosarul de coruptie Adrian Nastase - Trofeul Calitatii Inalta Curte a amanat din nou, miercuri, pentru data de 30 mai, judecarea recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.  Instanta a aratat ca a dispus amanarea deoarece urmeaza sa fie audiati inculpatii, iar  de la acest termen au lipsit Irina Jianu si Diana Gasparovici, astfel ca nu se putea purcede la audierea inculpatilor fara prezenta celor doua. La precedentul termen, pe 16 mai instanta a respins multe cereri de neconstitutionalitate si de intrerupere a procesului. Reamintim ca pe 10 mai dosarul a fost amanat pentru ca unul din avocatii lui Nastase nu a fost prezent in sala.  Pe 2 mai dosarul a fost din nou amanat pentru ca avocatul angajat de Bogdan Popovici a fost internat in spital. Pe 27 aprilie Nastase a cerut amanarea pentru ca era preocupat de activitati politice. Au trecut trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului.
Un administrator si un expert contabil din Alba, acuzati de o evaziune fiscala de 6,5 milioane euro Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au trimis in judecata administratorul unor societati comerciale si un expert contabil, acuzati de o evaziune fiscala de 6,5 milioane euro, relateaza Agerpres.
Genica Boerica, condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare cu executare de Tribunalul Dolj Omul de afaceri craiovean Genica Boerica a fost condamnat, marti, de magistratii Tribunalului Dolj, la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare intr-un dosar privind o rambursare ilegala de TVA de 1,1 milioane de lei, decizia instantei nefiind definitiva, transmite Mediafax.
Gheorghe Falca, achitat in dosarul in care era judecat pentru luare de mita si abuz in serviciu Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a fost achitat, marti, de Tribunalul Alba in dosarul in care era judecat pentru luare de mita si abuz in serviciu, decizia instantei nefiind definitiva, informeaza Mediafax.
Tribunalul Bucuresti: Fostul sef al Postei Romane, Mihai Toader, si omul de afaceri Maricel Pacuraru au fost condamnat la 6 ani, respectiv 8 ani de inchisoare cu executare Fostul director general al Companiei Posta Romana, Dan Mihai Toader, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucuresti, la sase ani de inchisoare cu executare, iar omul de afaceri Maricel Pacuraru la opt ani de inchisoare cu executare, in dosarul politelor de asigurare pentru angajati, informeaza Mediafax. Decizia nu este definitiva.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by