Instanta a admis cererea patronului InterAgro, Ioan Niculae, de restituire a dosarului, avocatul acestuia motivand ca faptele de care este acuzat clientul sau nu sunt descrise in rechizitoriu.
Decizia poate fi contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la Tribunalul Bucuresti.
Avocatul patronului InterAgro a cerut instantei, la ultimul termen de judecata din 18 mai, restituirea cauzei la DNA, astfel incat din rechizitoriu sa rezulte ce anume a facut Ioan Niculae si cum a realizat falsul in inscrisuri de care este acuzat in acest dosar.
DNA i-a trimis in judecata, in 11 ianuarie, pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, pe Ioan Niculae si pe directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toti fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.
Rechizitoriul DNA:
- In cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC InterAgro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.
- Potrivit intelegerii, sumele de bani trebuiau sa fie date indirect, in sensul ca Ioan Niculae urma sa achite plati catre diferiti furnizori de servicii ce aveau legatura cu campania electorala, inclusiv institutii implicate in realizarea de sondaje de opinie publica. In acest fel se disimula destinatia reala a sumelor de bani, ocolindu-se dispozitiile legale referitoare finantarea partidelor politic.
- In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul PSD, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz si SNGN Romgaz SA).
- Pe parcursul cercetarilor, procurorii au mai stabilit ca din suma de un milion de euro, s-au platit efectiv 641.730 de lei, aproximativ 150.000 de euro, folosindu-se drept paravan un contract incheiat intre societatea controlata de Ioan Niculae - InterAgro si SC INSOMAR SRL. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legala destinatiei reale a sumelor de bani, si anume finantarea unui partid politic cu incalcarea dispozitiilor legale.
- Contractul propriu-zis si actele aferente (procesul-verbal de receptie, facturi) au fost incheiate de Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu, cu mijlocirea lui Ioan Niculae.
Citeste si:
- Detalii din dosarul finantarilor de campanie. Procurorii sustin ca presedintele CJ Braila discuta despre cooptarea oamenilor de afaceri Ion Niculae, Sebastian Ghita si recompensarea lor cu pozitii ministeriale
- Bunea Stancu admite ca i-a spus lui Ioan Niculae ca va propune discretionar pentru Ministerul Economiei, Transgaz si Romgaz
- Gheorghe Bunea Stancu: Parerea mea este ca stenogramele sunt contrafacute
- VIDEO TVR Info: Viorel Hrebenciuc, cercetat de DNA in cazul Ioan Niculae - bani pentru campania lui Geoana
- VIDEO Ioan Niculae, un director InterAgro, liderul PSD Braila si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, trimisi in judecata de DNA/ Niculae urma sa plateasca 1 milion de euro pentru PSD in campania prezidentiala din 2009
- VIDEO Omul de afaceri Ioan Niculae, audiat la DNA in legatura cu finantarea ilegala a campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana
- DNA: Omul de afaceri Ioan Niculae si presedintele CJ Braila, Bunea Stancu, anchetati pentru ca ar fi finantat ilegal campania prezidentiala a lui Mircea Geoana
Toate dosarele care ii acuza pe PSD-isti vor fi calcate in picioare.
Sa-ti fie rusine Ponta!
Sa va fie rusine, judecatorilor!