Sesizarea ta aici
Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.

Proiectul pilot "Punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti definitive - o conditie prealabila a statului de drept" urmareste sa incurajeze initiativa civica prin lansarea unui instrument interactiv prin care invita cetatenii (atat persoane fizice cat si reprezentanti ai companiilor sau institutiilor din mediul privat) sa trimita informatii relevante in legatura cu dosare in care decizia definitiva si irevocabila data de instanta de judecata nu a fost respectata de mai bine de sase luni.

Vor fi luate in considerare doar cazurile in care exista dovada sentintei definitive si irevocabile a instantei care va trebuie scanata si trimisa impreuna cu alte informatii relevante despre caz. Initiatorii proiectului vor asigura protectia datelor cu caracter personal, prin anonimizarea acestora, inainte de postarea online.

Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate in aceasta sectiune revine initiatorilor acestui proiect insa ei nu isi asuma raspunderea cu privire la monitorizarea in timp a solutionarii cazurilor primite de la cetateni.

Proiectul isi propune astfel sa identifice vulnerabilitatile sistemului juridic si sa produca un efect benefic atat asupra capacitatii institutionale a autoritatilor romane de a pune in aplicare deciziile definitive (mai vechi de sase luni) si de a incuraja cooperarea interinstitutionala.

Trebuie să aveţi javascript activat în browser pentru a putea folosi acest formular!








  Upload

  Upload

  Upload



Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by