Dosar finalizat in 4650 zile de la inceperea urmaririi penale

Dosarul "Mita la PSD" - Gheorghe Bunea Stancu si Ioan Niculae


Liderul PSD Braila este acuzat de DNA ca s-a folosit de functia pe care o detine in partid pentru "a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite", in campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei.

Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a sustine campania electorala a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de Sorin Ovidiu Vintu.

!!! 2 aprilie 2015 Sentinta finala: Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Ioan Niculae la 2 doi ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pe Bunea Stancu - la 3 ani

UPDATE 20 noiembrie 2013: Ioan Niculae si Gheorghe Bunea Stancu au fost achitati de catre Judecatoria Sector 1. Decizia nu este definitiva Citeste aici mai multe detalii

Citeste si: Situatie inedita: Sotul judecatoarei care l-a achitat pe omul de afaceri Ioan Niculae are contract de arenda cu acesta/ Judecatoarea a facut cerere de abtinere in dosar, dar i-a fost respinsa

In schimbul banilor, potrivit procurorilor, omul de afaceri ar fi urmat sa aiba un cuvant de spus la numirea unor persoane in functii importante din Guvern
Scopul ar fi fost ca persoanele ce ar fi urmat sa fie numite in functiile importante sa ii sustina interesele si anume sa acorde avantaje companiilor sale si sa le vanda gaz la un pret mult mai ieftin.

Astfel, in dosar, procurorii argumenteaza ca Gheorghe Bunea Stancu discuta cu omul de afaceri Cristian Burci despre cooptarea unor alti oameni de afaceri precum Ioan Niculae sau Sebastian Ghita care, in schimbul unor contributii financiare, urmau sa fie rasplatiti cu diverse functii guvernamentale.

Vezi aici detalii din dosarul finantarilor de campanie

In acest doar, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe 11 mai 2011, iar in 11 ianuarie 2012 i-au trimis in judecata pe Bunea Stancu, Niculae, un director de la InterAgro si un actionar de la INSOMAR.

Din rechizitoriul DNA:

- In cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC InterAgro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.

- Potrivit intelegerii, sumele de bani trebuiau sa fie date indirect, in sensul ca Ioan Niculae urma sa achite plati catre diferiti furnizori de servicii ce aveau legatura cu campania electorala, inclusiv institutii implicate in realizarea de sondaje de opinie publica. In acest fel se disimula destinatia reala a sumelor de bani, ocolindu-se dispozitiile legale referitoare finantarea partidelor politic.

- In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul PSD, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz si SNGN Romgaz SA).

- Pe parcursul cercetarilor, procurorii au mai stabilit ca din suma de un milion de euro, s-au platit efectiv 641.730 de lei, aproximativ 150.000 de euro, folosindu-se drept paravan un contract incheiat intre societatea controlata de Ioan Niculae - InterAgro si SC INSOMAR SRL. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legala destinatiei reale a sumelor de bani, si anume finantarea unui partid politic cu incalcarea dispozitiilor legale.

- Contractul propriu-zis si actele aferente (procesul-verbal de receptie, facturi) au fost incheiate de Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu, cu mijlocirea lui Ioan Niculae.

In dosar, procurorii argumenteaza ca Gheorghe Bunea Stancu discuta cu omul de afaceri Cristian Burci despre cooptarea unor alti oameni de afaceri precum Ioan Niculae sau Sebastian Ghita care, in schimbul unor contributii financiare, urmau sa fie rasplatiti cu diverse functii guvernamentale. Iata ce se mentioneaza in dosar:

- Tot in cursul lunii iulie 2010, in urma punerii in executare a autorizatiilor dispuse de ICCJ, au fost evidentiate si mai multe convorbiri telefonice purtate de persoanele suspecte a fi implicate in activitati infractionale si care confirma intru totul aspectele avute in vedere la sesizarea din oficiu, mai ales cu privire la folosirea aceluiasi modus operandi de catre numitul Gheroghe Bunea Stancu.

- Astfel, la data de 8.07.2010, Gheorghe Bunea Stancu, de la postul telefonic [...] Poarta doua discutii telefonice cu Burci Cristian iar din continutul acestor convorbiri rezulta ca, in aceeasi modalitate, folosind influenta pe care o are in formatiunea politica din care face parte, acesta ii promite lui Burci Cristian ca, la momentul in care formatiunea politica va ajunge la guvernare, il va nominaliza pentru un post important, la o "agentie sau autoritate", ca rasplata pentru contributia sa baneasca, necesara acoperirii datoriilor partidului, activitate de care numitul Gheorghe Bunea Stancu se ocupa direct, sens in care contacteaza diferiti oameni de afaceri.

- Tot in cuprinsul acestor discutii, Gheorghe Bunea Stancu afirma ca asemenea lui Burci Cristian mai sunt si alti oameni de afaceri, care vor beneficia de functii importante, de ministri, pentru contributiile lor banesti, nominalizand in acest sens pe Ioan Niculae si pe un anume Ghita, care, in urma verificarilor a rezultat ca este Ghita Sebastian Aurelian, patron SC Asesoft SA.

- Faptul ca se discuta despre sumele de bani pe care acesti oameni de afaceri le "cotizeaza" sub diferite forme, mai mult sau mai putin "oculte", evitand dispozitiile legale privitoare la finantarea formatiunilor politice, este intarita si de discutiile repetate purtate de Gheorghe Bunea Stancu cu diferite persoane - oameni de afaceri (Burci Cristian si altii) sau oameni politici (ex Adrian Nastase si altii) (sursa: dosar DNA)

Pentru a sustine afirmatiile de mai sus, procurorii insereaza in dosar si o interceptare a unei convorbiri telefonice dintre Gheorghe Bunea Stancu si Cristian Burci in care discutau despre numirea oamenilor de afaceri in functii guvernamentale. Citeste mai jos stenograma:

Gheorghe Bunea Stancu: Nu eu ti-am spus. Am vorbit si cu Victor dupa aia si i-am zis in masina: "bai noi trebuie sa ne apropiem trei patru oameni tu, Ghita si inca doi, probabil Niculae si inca unul."

Cristian Burci: Normal

Gheorghe Bunea Stancu: Mai multi, nu ma bag. Nici nu poti sa ii ajuti pe toti, ca nu ai cum.

Cristian Burci: Normal, normal.

Gheorghe Bunea Stancu: Chiar daca ai vrea. Iar dupa aia, lasa, ca din aia doi o sa il punem pe Nicu si pe Cristi la o autoritate, e foarte bine. Nu o sa pun eu si cu tine sapte ministri. Ai inteles?

Cristian Burci: Da. Noi trebuie sa fim si niste oameni intelegatori ca pana la urma conteaza contextul mare. Acuma, daca se poate, da, ca, vorba aia, sunt apropiati de noi. Dar daca nu se poate, trebuie sa si...
(sursa: dosar DNA)

Persoanele inculpate:

Gheorghe Bunea Stancu, presedinte al Organizatiei Judetene Braila a Partidului Social Democrat, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea prevazuta de art. 13 din Legea 78/2000 si anume folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid, pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite

Gheorghe Teodorescu, actionar al SC INSOMAR srl, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (3 acte materiale)

Barac Viorel, director al SC INTERAGRO SA in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (2 acte materiale)

Ioan Niculae, actionar principal al grupului INTERAGRO SA, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (2 acte materiale)

Sentinte pronuntate deja in dosar:

Pe 25 mai 2012 Judecatoria Sectorului 1 decide retrimiterea dosarului la procurorii DNA pentru refacerea actului de sesizare a instantei

Pe 20 noiembrie 2013 Judecatoria Sector 1 i-a achitat de toate capetele de acuzare pe Ioan Niculae si pe Gheorghe Bunea Stancu. Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti. Citeste aici mai multe detalii 

2 aprilie 2015 Sentinta finala: Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Ioan Niculae la 2 doi ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pe Bunea Stancu - la 3 ani

Sentintele finale:
Niculae Ioan - 2 ani si 6 luni inchisoare executare
Gheorghe Bunea Stancu - condamnat la 3 ani inchisoare executare
Teodorescu Gheorghe - condamnat 2 ani si 6 luni inchisoare executare
Barac Viorel - condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare executare

Instanta a dispus si confiscarea de la Ioan Niculae a sumei de 641.730 lei, a instituit masura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor lui Niculae pina la concurenta sumei de 641.730 lei. Magistratii au dispus de asemenea desfiintarea inscrisurilor falsificate, respectiv a contractului de prestari servicii nr 138/3.09.2009 incheiat intre SC INSOMAR SRL si SC INTERAGRO SA , procesul verbal de receptie din 2.11.2009 si factura nr 7522347/2.11.2009 emisa de INSOMAR. Obliga fiecare inculpat la plata a cite 11.000 lei fiecare cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat in fond.

Pozitia acuzatilor: 

Gheorghe Bunea Stancu: "Parerea mea este ca stenogramele sunt contrafacute. Nu pot sa imi aduc aminte ce am discutat in 2009. Eu chiar am treaba la consiliu. Din toti martorii care au fost, niciunul nu confirma o astfel de discutie. Dar nu am legatura cu fapta. Fapta de 150.000 de euro, despre care se vorbeste, nu are legatura cu mine. Ea s-a derulat inainte de discutia respectiva cu trei-patru zile. Nu sunt eu autorul ei"

Omul de afaceri Ion Niculae sustine ca nu i s-a propus nici o functie de ministru si ca acuzatiile din dosar sunt “o prostie”. “Nu mi s-a propus nici o functie la nici un minister. Tot acest dosar este o prostie. Bunea Stancu e membru de partid, presedinte de CJ ce treaba avea el la nivel central sa puna pe cineva. Ce, a pus el pe cineva vreodata? Bunea Stancu mi-e prieten de ani de zile, de tenis, de fotbal, de pahar. Sotia mea cu sotia lui sunt verisoare de-a treia. Ce legatura au discutiile dintre prieteni cu ce spun ei”, a declarat Ion Niculae.

DATA INCEPERII URMARII PENALE
11 MAI 2011
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
10 IANUARIE 2012
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Gheorghe Bunea Stancu, Ioan Niculae

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :Presedintele CJ si PSD Braila / om de afaceri, patronul InterAgro

INSTANTE:

Judecatoria Sector 1 - Procesul incepe cu o amanare

TERMEN: 24 februarie 2012
Procesul incepe cu o amanare

Judecatoria Sector 1 - Amanare

TERMEN: 23 martie 2012

Judecatoria Sector 1 - Amanare

TERMEN: 19 aprilie 2012

Judecatoria Sector 1 - Niculae cere restituirea dosarului la DNA

TERMEN: 18 mai 2012
Avocatii lui Niculae cer restituirea dosarului la DNA, motivand ca faptele de care este acuzat clientul sau nu sunt descrise in rechizitoriu. / Avocatul patronului InterAgro a cerut instantei restituirea cauzei la DNA, astfel incat din rechizitoriu sa rezulte ce anume a facut Ioan Niculae si cum a realizat falsul in inscrisuri de care este acuzat in acest dosar.

Judecatoria Sector 1 - Dosarul se reintoarce la DNA

TERMEN: 25 mai 2012
Instanta a decis ca dosarul sa fie restituit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, pentru refacerea actului de sesizare a instantei. Asadar, dosarul se intoarce la DNA

Judecatoria Sector 1 - Reincepe judecarea dosarului

TERMEN: 3 decembrie 2012
Dosarul s-a reintors la Judecatoria Sector 1 pentru rejudecare dupa ce a petrecut sase luni la DNA / In primul termen o judecatoare formuleaza o cerere de abtinere, dar aceasta este respinsa.

Judecatoria Sector 1 - Niculae nu se prezinta, dosarul este amanat

TERMEN: 9 ianuarie 2013
Dosarul este amanat pentru ca Ioan Niculae nu s-a putut prezenta la termen.

Judecatoria Sector 1 - Amanare

TERMEN: 6 februarie 2013

Judecatoria Sector 1 - Niculae cere o expertiza in dosar

TERMEN: 20 martie 2013
Niculae cere o proba cu expertiza in dosar. Instanta amana pronuntarea

Judecatoria Sector 1 - Se amana decizia rivind expertiza

TERMEN: 27 martie 2013
Instanta amana din nou pronuntarea asupra cererii lui Niculae

Judecatoria Sector 1 - Expertiza ceruta de Niculae este admisa

TERMEN: 3 aprilie 2013
Decizia instantei: Respinge solicitarea inculpatului Niculae Ioan de efectuare în cauză a unei expertize cu privire la interceptările indicate în cerere, apreciind că la acest moment, în raport de susţinerile formulate, aceasta nu este utilă soluţionării cauzei. La termenul acordat urmează a se pune în discuţie necesitatea ascultării în şedinţă publică a interceptărilor indicate în cerere de către inculpat.

Judecatoria Sector 1 - Amanare

TERMEN: 15 mai 2013
Instanta amana cauza la data de 26.06.2013

Judecatoria Sector 1 - Amanare

TERMEN: 26 iunie 2013
Instanta decide amanarea cauzei.

Judecatoria Sector 1 - Amana cauza

TERMEN: 18 septembrie 2013
Instanta amana cauza ca urmare a lipsei unui martor.

Judecatoria Sector 1 - Instanta amana pronuntarea in dosar. Este asteptata sentinta

TERMEN: 30 octombrie 2013
Instanta amână pronunţarea cauzei la data de 06.11.2013.

Judecatoria Sector 1 - Pronuntarea este amanata

TERMEN: 6 noiembrie 2013

Judecatoria Sector 1 - Din nou a fost amanata pronuntarea

TERMEN: 13 noiembrie 2013

Judecatoria Sector 1 - Ioan Niculae si Gheorghe Bunea Stancu au fost achitati. Decizia nu este definitiva

TERMEN: 20 noiembrie 2013
Omul de afaceri Ioan Niculae si seful CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, au fost achitati de catre Judecatoria Sector 1 in dosarul "Mita la PSD". Judecatoria Sectorului 1 i-a achitat pe toti inculpatii trimisi in judecata pentru fapte de coruptie in legatura cu campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei. Au primit asadar decizie de achitare si Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac. Magistratii au respins ca neintemeiate cererile reprezentantului Parchetului de pe langa ICCJ - Directia Natională Anticoruptie de desfiintare a inscrisurilor si de confiscare speciala a sumei de 641.730 lei. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare. Pronuntata in sedinta publica, azi 20 noiembrie 2013. Presedinte, Creteanu Olimpiea.

Curtea de Apel Bucuresti - Primul termen, prima amanare

TERMEN: 11 decembrie 2014
Instanta amana dosarul din lipsă de apărare

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 8 ianuarie 2015
Amana cauza pentru administrare de probe.

Curtea de Apel Bucuresti - Mircea Geoana si Cristian Burci vor fi audiati ca martori la urmatorul termen

TERMEN: 22 ianuarie 2015
Senatorul Mircea Geoana va fi audiat in calitate de martor, la termenul din 19 februarie, relateaza Agerpres. La termenul de astazi al procesului, judecatorii au audiat mai multi martori cu functii de conducere in cadrul Interagro, potrivit agentiei citate. Aceste persoane au dat informatii despre un contract de cercetare in domeniul constructiilor, semnat intre compania detinuta de Ioan Niculae si Insomar. Instanta a stabilit ca pentru urmatorul termen, din 19 februarie, sa fie citati pentru audiere ca martori Mircea Geoana, cumnatul acestuia Ionut Costea si Cristian Burci.

Curtea de Apel Bucuresti - Mircea Geoana a fost audiat, ca martor

TERMEN: 19 februarie 2015
Senatorul Mircea Geoana a fost audiat, in calitate de martor, transmite Agerpres. Potrivit agentiei de presa, Geoana a raspuns intrebarilor formulate de judecatori si a spus ca nu a avut cunostinta de incheierea unui contract intre compania Interagro si Insomar. Senatorul social-democrat a sustinut ca, in calitate de presedinte al PSD, nu a avut atributii in legatura cu finantarea campaniei electorale din 2009. Mircea Geoana a mai declarat in fata instantei ca il cunoaste pe Bunea Stancu, insa ca nu a avut nicio discutie cu el legat de numirea unor ministri, in eventualitatea in care ar fi devenit presedinte al Romaniei, relateaza Agerpres. Social-democratul a precizat ca l-a intalnit de cateva ori pe Ioan Niculae, dar doar in cadrul unor evenimente "sociale", cum ar fi o intalnire la mare; Geoana a spus ca nu s-a pus problema sa intervina la Guvern pentru a sprijini compania Interagro. La iesirea din sala de judecata, Mircea Geoana a declarat: "Am fost martor si la primul proces. Acolo a fost o decizie de achitare a celor doi inculpati. Am revenit aici, in aceeasi calitate de martor la Curtea de Apel Bucuresti, unde mi-am mentinut in integralitate declaratiile facute in prima instanta". La termenul de astazi au mai fost citati in calitate de martori cumnatul lui Mircea Geoana, Ionut Costea, si patronul cotidianului Adevarul, Cristian Burci, potrivit Agerpres. Urmatorul termen in dosar este peste o luna, pe 19.03.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Hrebenciuc si Burci la audieri. Viorel Hrebenciuc: Geoana m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga sa contribuie la finantarea campaniei

TERMEN: 19 martie 2015
Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc si omul de afaceri Cristian Burci au fost audiati, alaturi de alti martori, anunta Agerpres. Viorel Hrebenciuc a declarat ca de finantarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoana si apropiatii acestuia, Ionut Costea si Ion Bazac. "In acest context, Geoana m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga sa contribuie la finantarea campaniei. Nu a vrut sa discute cu Costea. S-a intalnit cu Niculae, l-a rugat in numele lui Geoana si sa plateasca niste sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat ca intre Interagro si INSOMAR s-a incheiat un contract privind situatia constructiilor in Romania. Plata s-a facut pentru sondajele de opinie ale lui Geoana", a declarat Hrebenciuc. El a mai spus ca Mircea Geoana cunostea modalitatea de finantare a sondajelor: "Teodorescu, avand experienta nefericita a altor campanii cand nu a fost platit dupa alegeri, in 2009 a insistat sa fie platit la zi. Platile se faceau in urma discutiilor lui Geoana cu Vantu, care era actionar la INSOMAR", a afirmat Hrebenciuc. El a adaugat ca si alte firme, precum Realphone, au incheiat contracte de imprumut catre PSD pentru plata sondajelor INSOMAR, deoarece conturile PSD erau blocate. "Nu pot preciza daca Geoana m-a trimis la Niculae pentru o finantare legala sau nelegala. In principiu era legala. Niculae a vrut sa faca plata prin banca. Eu discutam cu alti finantatori doar cand eram trimis", a sustinut Viorel Hrebenciuc. Intrebat despre ce a discutat cu Ioan Niculae, Hrebenciuc a spus ca sumele erau stabilite de acesta si ulterior a aflat de contractul de constructii, a carui valoare era de circa 100.000 de euro. La randul sau, Cristian Burci a spus ca isi mentine declaratiile date anterior si ca nu stie despre existenta unor contracte intre INSOMAR si Interagro. "Il cunosc pe Bunea Stancu de ani de zile. PSD avea datorii la o firma de-a mea. Am blocat conturile PSD, iar Bunea Stancu era trezorier pe vremea aceea. Nu stiu daca era o functie oficiala. Am discutat despre reesalonarea datoriei. (...) Stancu voia sa aduca in partid 3-4 mari oameni de afaceri care sa sustina partidul", a declarat Cristi Burci. Detalii aici: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19683145-viorel-hrebenciuc-cristian-burci-audiati-dosarul-mita-psd.htm. Vezi aici si replica lui Mircea Geoana: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19685258-hrebenciuc-audiat-dosarul-mita-psd-geoana-cunostea-modalitatea-finantare-campaniei-electorale-geoana-nu-trimis-hrebenciuc-discute-oameni-afaceri-pentru-finantarea-campaniei.htm

Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta finala: Ioan Niculae a fost condamnat la 2 doi ani si 6 luni de inchisoare cu executare, Bunea Stancu - 3 ani

TERMEN: 2 aprilie 2015
Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, iar fostul lider PSD-ist Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat la trei ani de inchisoare. Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac pedepse de cate doi ani cu sporuri de sase luni, astfel ca va executa fiecare o pedeapsa de doi ani si jumatate de inchisoare. Instanta a mai decis confiscarea sumei de 641.000 de lei de la Ioan Niculae, potrivit agentiei Mediafax. Detalii aici: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19816724-sentinte-finale-dosarul-mita-psd-ioan-nicolae-doi-ani-sase-luni-inchisoare-executare-bunea-stanciu-trei-ani.htm /// Textul integral al sentintei care a fost publicata pe portalul instantelor: Decizia penala nr.508/A din 2 aprilie 2015 - Admite apelul formulat de PICCJ-DNA impotriva sp 1043/2013 a Judecatoriei Sect 1 Bucuresti Desfiinteaza sentinta apelata si in fond, rejudecand: In baza art 13 din L 78/2000 cu aplicarea art 5 Cp condamna inculpatul Gheorghe Bunea Stancu la 3 ani inchisoare. Face aplicarea art 71-64 lit a teza finala si b Cp anterior. In baza art 290 Cp anterior cu aplicarea art 41 al 2 Cp anterior si art 5 Cp condamna inculpatul Teodorescu Gheorghe la o pedeapsa de 2 ani inchisoare, sporita cu 6 luni inchisoare, in final urmand a executa 2 ani si 6 luni inchisoare. Face aplicarea art 71-64 lit a teza finala si b Cp anterior. In baza art 290 Cp anterior cu aplicarea art 41 al 2 Cp anterior si art 5 Cp condamna inculpatul Barac Viorel la o pedeapsa de 2 ani inchisoare, sporita cu 6 luni inchisoare, in final urmand a executa 2 ani si 6 luni inchisoare. Face aplicarea art 71-64 lit a teza finala si b Cp anterior. In baza art 26 Cp anterior rap la art 290 Cp anterior cu aplicarea art 41 al 2 Cp anterior si art 5 Cp condamna inculpatul Niculae Ioan la o pedeapsa de 2 ani inchisoare, sporita cu 6 luni inchisoare, in final urmand a executa 2 ani si 6 luni inchisoare. Face aplicarea art 71-64 lit a teza finala si b Cp anterior. In baza art 118 lit d Cp anterior confisca de la inculpatul Niculae Ioan suma de 641730 lei. Instituie masura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor apartinind inculpatului Niculae Ioan pina la concurenta sumei de 641730 lei. Dispune desfiintarea inscrisurilor falsificate respectiv a contractului de prestari servicii nr 138/3.09.2009 incheiat intre SC INSOMAR SRL si SC INTERAGRO SA , procesul verbal de receptie din 2.11.2009 si factura nr 7522347/2.11.2009 emisa de INSOMAR. Obliga fiecare inculpat la plata a cite 11.000 lei fiecare cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat in fond. Cheltuielile judiciare avansate de stat in apel raman in sarcina acestuia. Definitiva Pronuntata in sed publica azi 2 aprilie 2015. Document: Hotarare 508/2015 02.04.2015

11468 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by