VIDEO Ioan Niculae si Gheorghe Bunea Stancu, achitati in dosarul "Mita la PSD" de catre Judecatoria Sector 1. Decizia nu este definitiva

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 20 noiembrie 2013, 15:36 Dosare Anticoruptie


Ioan Niculae si Gh. Bunea Stancu
Foto: Hotnews
Omul de afaceri Ioan Niculae si seful CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu au fost achitati de catre Judecatoria Sector 1 in dosarul "Mita la PSD". Judecatoria Sectorului 1 i-a achitat pe toti inculpatii trimisi in judecata pentru fapte de coruptie in legatura cu campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei. Procurorii au acuzat ca Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a sustine campania electorala a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de Sorin Ovidiu Vintu.

Judecatoria Sector 1 a decis pe 20 noiembrie achitarea tuturor inculpatilor in acest dosar. Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Astfel, Gheorghe Bunea Stancu, Gheorghe Teodorescu (actionar al SC INSOMAR srl), Barac Viorel (director al SC INTERAGRO SA) si Ioan Niculae au fost achitati de toate capetele de acuzare.

  • Judecatoarea care a dat sentinta de astazi este Creteanu Olimpiea. Judecatoarea Creteanu a fost detasata in 2011 in Bucuresti de la Judecatoria Turnu Magurele din Teleorman.


Ce au acuzat procurorii si cum sustin ca s-a dat mita pentru campania electorala a PSD

Potrivit procurorilor, Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a sustine campania electorala a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de Sorin Ovidiu Vintu.

In schimbul banilor, potrivit procurorilor, omul de afaceri ar fi urmat sa aiba un cuvant de spus la numirea unor persoane in functii importante din Guvern.

Scopul ar fi fost ca persoanele ce ar fi urmat sa fie numite in functiile importante sa ii sustina interesele si anume sa acorde avantaje companiilor sale si sa le vanda gaz la un pret mult mai ieftin.

Astfel, in dosar, procurorii argumenteaza ca Gheorghe Bunea Stancu discuta cu omul de afaceri Cristian Burci despre cooptarea unor alti oameni de afaceri precum Ioan Niculae sau Sebastian Ghita care, in schimbul unor contributii financiare, urmau sa fie rasplatiti cu diverse functii guvernamentale.

Vezi aici detalii din dosarul finantarilor de campanie








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2649 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 16:06)

    [anonim]

  • +8 (8 voturi)    
    Sa nu fie suparat Ioan Niculae ! (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 16:07)

    NicolaeA [utilizator]

    Sa nu fie suparat Ioan Niculae ! La recurs va capata cazare gratuita !
    • 0 (0 voturi)    
      bunea stancu (Joi, 16 ianuarie 2014, 13:22)

      Victor Victor1320685401732 [anonim] i-a raspuns lui NicolaeA

      Afacerile firmei Trancard si Bunea Stancu sunt de notorietate in Braila si Galati ! DNA-ul este surdo-mut ,in aceste cazuri ???????
  • +5 (5 voturi)    
    Ha, ha, ha! (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 16:13)

    Primula [utilizator]

    Toti mafiotii liberi, pentru ei de ce nu s-au facut comisii parlamentare? O, Doamne, sunt de accord sa cautati profitorii si tradatorii de tara, dar cautati-i unde trebuie si "umflati-i" odata!
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 18:44)

    [anonim]

  • -2 (2 voturi)    
    vai de mine (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 22:29)

    evoque [utilizator]

    adica horica a dat-o in bara? domn exconsilier al doamnei macovei procurorul paul dumitriu si sefu' tulus au gresit?
    Cati bani au cheltuit acesti procurori din bugetul statului fara rezultat?
    Nu ai rezultat platesti si atunci vorbim despre justitie.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by