5845 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul “Achizitii de lux 1” – Mihai Necolaiciuc


​In perioada in care era director general al CFR, Mihai Necolaiciuc ar fi ordonat achizitii ilegale in valoare de peste 18 milioane de euro, sustin procurorii DNA. Fostul sef al Cailor Ferate Romane a fugit din tara in 2005 si a fost prins de autoritati patru ani mai tarziu, pe teritoriul Statelor Unite. Procedura de extradare a demarat imediat si pe 20 aprilie 2011 Necolaiciuc a ajuns in Romania.

Astfel, potrivit rechizitoriului, "in perioada 2001-2003, inculpatul Necolaiciuc Mihai, in calitate de director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane (CNCFR) si ordonator principal de credite, a angajat compania intr-o serie de relatii contractuale nelegale, in urma carora au fost platite din bugetul companiei, cu incalcarea prevederilor legale, produse, bunuri si servicii care, fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi necorespunzatoare calitativ si nefolositoare companiei".

Este vorba de panouri de afisaj in statiile CFR, un sistem de monitorizare a 100 km de traseu de cale ferata, cuplaje electrice, schimbatoare de cale ferata (macazuri), motorina si solutie de ignifugare. "Din probatoriu a rezultat ca furnizorii erau societati care nu aveau autorizatie de furnizor feroviar AFER pentru livrarea de bunuri si servicii catre CNCFR. Mai mult, acestea erau fie firme paravan – care desfasoara o activitate aparenta, in realitate neavand personal calificat si nici posibilitati tehnologice pentru a furniza serviciile in cauza - fie firme fantoma (firme fara activitate, avand sedii fictive). S-a dovedit ca o parte din administratorii acestor firme erau persoane cu antecedente penale", mai spun anchetatorii.

In plus, contractele ar fi fost incheiate fara a exista o decizie a adunarii generale a actionarilor sau a consiliului de administratie, a unui proiect sau referat de necesitate, a unui studiu de fezabilitate sau a unui buget aprobat. Procurorii sustin ca prin aceste operatiuni a fost creat un prejudiciu de 580.663.188.284 lei vechi (18.368.442 de euro la cursul de schimb din respectiva perioada) in dauna CNCFR. O parte din suma (respectiv 4.525.570 de euro) au provenit dintr-un credit de la Banca Europeana de Investitii, care era destinat exclusiv refacerii infrastructurii feroviare afectate de calamitati naturale.

Potrivit informatiilor investigatorilor, Mihai Necolaiciuc ar fi plecat din tara in cursul anului 2005. La 16 martie 2007, Judecatoria Sectorului 1 a admis cererea procurorilor anticoruptie si a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva, fiind emise, in acelasi timp, un mandat european de arestare si un mandat de urmarire internationala in vederea extradarii.

In iunie 2009, Necolaiciuc a fost arestat pe teritoriul SUA. In momentul retinerii, el avea asupra sa acte de identitate venezuelene. In 2 martie 2011, o instanta din Florida a aprobat extradarea in Romania. Avocatul lui necolaiciuc a anuntat ca clientul sau renunta la caile de atac pe care le mai are la dispozitie, in conditiile in care asta ar insemna sa ramana inca o perioada de cativa ani in spatele gratiilor pe teritoriul american.


Alte persoane cercetate in dosar:

- Mihail Gabriel Misir (seful Serviciului Achizitii din Directia Comerciala a CN CFR in perioada 1 septembrie 1999 – 26 noiembrie 2001, director al Directiei Comerciale pana in 16 decembrie 2003), pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata;
- Viorica Olaeru (director al Directiei Economice in perioada noiembrie 2001 - octombrie 2003), pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave;
- Ilie Vladut (planificator principal in perioada 1998-2001, inspector de specialitate pana in anul 2003, ambele functii fiind in cadrul Serviciului Aprovizionare din subordinea Directiei Comerciale), pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave;
- Dragos Vasile Vladut (sef al Serviciului Aprovizionare in perioada noiembrie 2001 - februarie 2003), pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave;
- Maria Ana Matei (director al Directiei Comerciale in perioada decembrie 2000-aprilie 2001, director al Directiei Economice in perioada aprilie - noiembrie 2001), pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave;
- Octavian Costea (consilier juridic in cadrul Directiei Comerciale, ianuarie 2001 - ianuarie 2004), pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave;
- Adrian Tolea (seful Serviciului Cadastru 2001-2003), pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave;
- Marius Iliusca, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave;
- Nicula Ovidiu Lucian (administrator al SC General Invest SRL Cluj Napoca), pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

Masuri asiguratorii luate in dosar: sechestru asupra bunurilor imobile si a sumelor de bani detinute de catre Mihai Necolaiciuc, Viorica Olaeru, Dragos Vasile Vladut, Ilie Vladut si Ovidiu Lucian Nicula.

Pozitia acuzatului: "Sunt nevinovat si ma voi intoarce acasa pentru a o dovedi."

Decizii in dosar:

3 iunie 2015: Mihai Necolaiciuc este condamnat la 10 ani inchisoare - Judecatoria Sector 1 - Bucuresti. Decizia nu e definitiva


DATA INCEPERII URMARII PENALE
4 MAI 2006
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
1 FEBRUARIE 2008
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Mihai Necolaiciuc

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :director general al CFR

INSTANTE:

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 22 februarie 2008
O problema cu repartizarea cauzei duce la prima amanare in proces.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 3 martie 2008
Judecatorul caruia i se repartizeaza dosarul se recuza, deoarece s-a pronuntat anterior asupra cererii de arestare preventiva a lui Necolaiciuc.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 9 aprilie 2008
Inculpatii cer un nou termen, pentru a-si putea angaja aparatori.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 7 mai 2008
O noua amanare din motive procedurale.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 21 mai 2008
Procedura este din nou de vina pentru acordarea unui nou termen in dosar.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 11 iunie 2008
Lipseste dosarul, asa ca procesul se va relua la toamna.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 10 septembrie 2008
Unul dintre inculpati solicita acordarea unui nou termen.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 8 octombrie 2008
Doi dintre inculpati (Ilie Vladut si Dragos Vladut) sustin ca nu au apararare. In acelasi timp, Societatea de Administrare a Activelor Feroviare solicita o amanare.

Judecatoria Sectorului 1 - Audieri

TERMEN: 5 noiembrie 2008
Au loc unele discutii in dosar.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 26 noiembrie 2008
Este randul lui Octavian Costea sa nu aiba aparator. In plus, avocatul lui Adrian Tolea cere o amanare, iar relatiile solicitate de la Institutul de Metrologie Legala nu au venit inca.

Judecatoria Sectorului 1 - Este sesizata Curtea Constitutionala

TERMEN: 21 ianuarie 2009
La cererea apararii, este sesizata Curtea Constitutionala asupra constitutionalitatii unui articol de lege. Judecata este suspendata.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 9 septembrie 2009
Primul termen de dupa respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a adus si prima amanare.

Judecatoria Sectorului 1 - Audieri

TERMEN: 30 septembrie 2009
Au loc unele audieri in dosar.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 28 octombrie 2009
Octavian Costea nu a fost citat corect, asa ca procesul se amana.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 25 noiembrie 2009
O noua amanare pe motive procedurale, de aceasta data in legatura cu Mihai Necolaiciuc.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 20 ianuarie 2010
Din nou nu s-a indeplinit corect procedura in legatura cu Mihai Necolaiciuc si cu partea responsabila civil.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 14 aprilie 2010
Lipsa de procedura in ceea ce-l priveste pe Mihai Necolaiciuc duce la o noua amanare a procesului.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 9 iunie 2010
Instanta aproba o noua amanare, la solicitarea avocatului lui Necolaiciuc.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 1 septembrie 2010
Instanta a primit o cerere de amanare. In plus, dosdarul lipseste, asa ca procesul se prelungeste din nou.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 13 octombrie 2010
Din nou lispa de procedura cu Mihai Necolaiciuc, din nou amanare.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 24 noiembrie 2010
O noua amanare pe motiv ca nu poate fi indeplinita procedura legala in ceea ce-l priveste pe Mihai Necolaiciuc.

Judecatoria Sectorului 1 - Cerere respinsa

TERMEN: 2 februarie 2011
Este respinsa cererea de suspendare a judecatii inaintata de aparatorul lui Necolaiciuc.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 16 martie 2011
O noua amanare pe motive procedurale.

Judecatoria Sectorului 1 - Cerere respinsa

TERMEN: 13 aprilie 2011
Instanta respinge cererea de reunire a cauzei cu celelalte doua procese similare pe care Necolaiciuc le are pe rolul Judecatoriei Sectorului 1.

Judecatoria Sectorului 1 - Audieri

TERMEN: 11 mai 2011
Necolaiciuc a fost audiat de instanta. In acelasi timp, judecatorii au decis ca masura arestarii preventive in acest caz este justificata.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 22 iunie 2011
Pehntru ca nu au fost obtinute toate informatiile solicitate de instanta, procesul se amana.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 2 august 2011
Se decide amanrea dosarului in vederea audierii inculpatilor. In plus, instanta a constatat ca masura arestarii preventive este justificata.

Judecatoria Sectorului 1 - Inculpatul ramane in arest

TERMEN: 20 septembrie 2011
Instanta decide ca Necoaliciuc sa aramana in spatele gratiilor. Procesul se amana.

Judecatoria Sectorului 1 - Inculpatul ramane in arest

TERMEN: 19 octombrie 2011
Este respinsa cererea de eliberare sub control judiciar.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 16 noiembrie 2011
Pronuntarea asupra probelor se amana cu o saptamana. Necolaiciuc ramane in arest.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 23 noiembrie 2011
O noua amanare asupra pronuntarii.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 2 decembrie 2011
Din nou se amana pronuntarea asupra probelor.

Judecatoria Sectorului 1 - Pronuntare

TERMEN: 6 decembrie 2011
Instanta admite anumite probe si respinge altele.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 14 decembrie 2011
Se amana cu o zi pronuntarea asupra unor cereri.

Judecatoria Sectorului 1 - Pronuntare

TERMEN: 15 decembrie 2011
Inculpatul ramane in arest. Instanta aproba efectuarea unei expertize tehnice.

Judecatoria Sectorului 1 - Sedinta

TERMEN: 13 ianuarie 2012
Se administreaza probe.

Judecatoria Sectorului 1 - Cerere respinsa

TERMEN: 2 februarie 2012
Instanta respinge cererea inculpatului Vladut Ilie de ridicare a sechestrului asupra unui cont bancar de 35.000 de lei.

Judecatoria Sectorului 1 - Cerere respinsa

TERMEN: 10 februarie 2012
Necolaiciuc (intre timp eliberat din arest) solicita instantei sa-i aprobe parasirea Bucurestiului, pentru o vizita la Campulung Moldovenesc. Judecatorii au respins solicitarea

Judecatoria Sectorului 1 - Incheiere asupra cererii lui Nicolaiciuc de schimbare a locuintei

TERMEN: 29 februarie 2012
Instanta incheie asupra cererii formulată de către inculpatul Necolaiciuc Mihai privind schimbarea locuinţei si dispune amânarea pronuţării la data de 02.03.2012. // asupra probelor formulate de către părţi-urmează a dispune amânarea pronunţării la data de 07.03.2012/

Judecatoria Sectorului 1 - Instanta aproba schimbarea locuintei pentru Nicolaiciuc

TERMEN: 2 martie 2012
Instanta încuviinţează cererea formulată de inculpatul Necolaiciuc Mihai privind schimbarea locuinţei acestuia la adresa din Bucureşti, str. Parangului, nr.56, apartament nr.5, etaj 1, sector 1, urmând ca supravegherea inculpatului să se facă în contiunuare de Secţia 5 Poliţie Bucureşti.

Judecatoria Sectorului 1 - Amana cauza

TERMEN: 7 martie 2012
Asupra probelor formulate de către părţi, Instanta va dispune amânarea pronunţării la data de 14.03.2012.

Judecatoria Sectorului 1 - Respinge expertiza contabila solicitata de Necolaiciuc

TERMEN: 14 martie 2012
Asupra probei solicitate: Respinge ca nefiind utilă cauzei proba cu expertiză tehnică contabilă solicitată de inculpaţii Necolaiciuic Mihai, Misir Mihail Gabriel şi Olăeru Viorica. Cu cale de atac odată cu fondul cauzei.

Judecatoria Sectorului 1 - Instanta rerspinge alte cereri formulate de Necolaiciuc

TERMEN: 28 martie 2012
Instanta respinge solicitarea inculpatului Necolaiciuc Mihai privind efectuarea în cauză a unui referat de evaluare, ca nefiind utilă soluţionării cauzei. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului Necolaiciuc Mihai privind modificarea controlului judiciar.

Judecatoria Sectorului 1 - Amana cauza

TERMEN: 25 aprilie 2012
Instanta amana judecarea cauzei pentru a solutiona alta cerere a inculpatului Necolaiciuc

Judecatoria Sectorului 1 - Respinge cererea lui Necolaiciuc de a parasi Mun. Bucuresti

TERMEN: 2 mai 2012
Instanta respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul Necolaiciuc Mihai privind încuviinţarea părăsirii Municipiului Bucureşti în scopul unei deplasări în oraşul Câmpulung Moldovenesc pe o durată de patru zile, o dată pe lună.

Judecatoria Sectorului 1 - Necolaiciuc face noi cereri. Instanta amana cauza

TERMEN: 23 mai 2012
Instanta amână pronunţarea asupra cererilor formulate.

Judecatoria Sectorului 1 - Instanta respinge solicitarea schimbarii controlului judiciar si incuviinteaza expertiza semnaturilor lui Necolaiciuc

TERMEN: 30 mai 2012
Instanta respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului Necolaiciuc Mihai de modificare a controlului judiciar, dar încuviinţează pentru inculpatul Necolaiciuc Mihai în apărare solicitarea de efectuare în cauză a unei expertize criminalistice a scrisului si a semnaturilor pe mai multe documente oficiale. Expertiza va fi facuta de un expert INEC

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 20 iunie 2012
Instanta amână pronunţarea pe aspectele legate de expertiza depusă la dosarul cauzei la data de 29 iunie 2012

Judecatoria Sectorului 1 - Accepta un supliment la expertiza tehnica

TERMEN: 29 iunie 2012
Instanta incuviinteaza obiecţiunile formulate cu privire la raportul de expertiză tehnică si dispune efectuarea în cauză a unui supliment de expertiză de către acelaşi expert care a întocmit raportul de expertiză şi prin care expertul să ofere lămuriri suplimentare privind aspectele menţionate de reprezentantul Ministerului Public şi de către inculpaţi în cauza de faţă. Expertul urmează să prezinte detaliat, aşa cum au solicitat şi inculpaţii, pentru fiecare operaţiune descrisă prin actul de sesizare, în ce măsură s-au respectat dispoziţiile legale şi să precizeze, faţă de împrejurarea că în raportul depus la dosar a făcut distincţie între produsele, serviciile şi lucrările care urmau să servească desfăşurării unei activităţi relevante şi cele care nu erau destinate unei asemenea activităţi, pentru fiecare operaţiune din actul de sesizare, în ce măsură aceasta viza o astfel de activitate sau nu. Expertul va răspunde în suplimentul de expertiză care se va efectua şi celorlalte aspecte menţionate în obiecţiunile depuse la dosar. // Fixează ca termen până la care expertul va răspunde obiecţiunilor – 05.09.2012 (tremneul de judecată acordat în cauză). // Respinge ca neîntemeiată solicitarea de efectuare în cauză a unei noi expertize.

Judecatoria Sectorului 1 - Instanta ii da voie lui Necolaiciuc sa paraseasca Bucurestiul, dar nu si teritoriul Romaniei

TERMEN: 13 iulie 2012
Instanta admite cerea formulată de inculpatul NECOLAICIUC MIHAI, în sensul modificării în parte a controlului judiciar şi dispune înlocuirea măsurii de a nu depăşi limita teritorială a Municipiului Bucureşti dispuse prin decizia penală nr. 87/R/26.01.2012 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II a Penală în dosarul nr. 1826/3/2012 prin care s-a casat încheierea Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti din data de 13 ianuarie 2012 cu măsura obligării de a nu depăşi limita teritorială a României. // Menţine în rest toate celelalte obligaţii stabilite în sarcina inculpatului la momentul admiterii cererii de liberare provizorie sub control judiciar.

Judecatoria Sectorului 1 - Ia act de decizia anterioara si amana cauza

TERMEN: 1 august 2012

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 27 august 2012

Judecatoria Sectorului 1 - Respinge cererea lui Necolaiciuc de schimbare a controlului judiciar

TERMEN: 5 septembrie 2012
Instanta respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului Necolaiciuc Mihai de modificare a controlului judiciar.

Judecatoria Sectorului 1 - O noua respingere si o noua amanare

TERMEN: 19 septembrie 2012
Instanta respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului Necolaiciuc Mihai de modificare a controlului judiciar. În baza art. 192 alin.2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Judecatoria Sectorului 1 - O noua amanare

TERMEN: 3 octombrie 2012
Instanta respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului Necolaiciuc Mihai de modificare a controlului judiciar si amana judecarea cauzei.

Judecatoria Sectorului 1 - Amana cauza pentru a se pronunta pe aspecte legate de expertiza

TERMEN: 17 octombrie 2012
Instanta amână pronunţarea asupra aspectelor invocate de inculpaţi şi Ministerul Public în legătură cu răspunsul expertului la obiecţiuni la data de 24.10.2012.

Judecatoria Sectorului 1 - O noua amanare

TERMEN: 24 octombrie 2012

Judecatoria Sectorului 1 - Incuviinteaza o noua expertiza tehnica

TERMEN: 29 octombrie 2012
Instanta respinge ca nefiind utilă soluţionării cauzei solicitarea privind chemarea expertului Manolache Stefania Luiza în faţa instanţei de judecată pentru a da explicaţii asupra raportului de expertiză întocmit în cauză. // Incuviinţează solicitarea inculpaţilor şi dispune efectuarea în cauză a unei noi expertize cu acelaşi obiectiv stabilit pentru expertiza anterioară, respectiv să se stabilească în ce măsură contractele menţionate prin rechizitoriu au fost încheiate conform reglementărilor financiar fiscale în vigoare la un anumit moment dat, respectiv OUG nr. 60/2001, HG nr. 461 /2001, OMFP 101 4/2001, prin raportare la punctul de vedere formulat de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice nr. 3571 /13.06.2006 adresată MTCT şi Societate a de Servicii de Management Feroviar nr. D. 2.2.2./31 .07/2001 adresată CN CFR (anexate) şi Adresa Direcţiei Generale Finanţe Publice şi Control Financiar de Stat nr. 7594/02.03.2001, urmând ca expertul să analizeze fiecare operaţiune indicată în rechizitoriu şi să exprime un punct de vederea argumentat cu privire la aspectele arătate mai înainte şi totodată să aibă în vedere şi toate aspectele susţinute de inculpaţi şi Reprezentantul Ministerului Public în obiecţiunile încuviinţate de instanţă la raportul iniţial de expertiză precum şi criticile formulate de aceştia în legătură cu suplimentul la raportul de expertiză efectuat în cauză. // Pune în vedere părţilor interesate că au posibilitatea să indice câte un expert recomandat care să aprticipe la efectuarea noii expertize dispuse în cauză. La termenul următor se va desemna prin tragere la sorţi un alt expert tot în specialitatea „bunuri mobile- economie” care urmează a efectua în cauză noua expertiză încuviinţată, urmând a se fixa şi onorariul provizoriu pentru expert care va fi suportat tot din fondurile speciale puse la dispoziţia instanţelor în vederea efectuării expertizelor.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 31 octombrie 2012

Judecatoria Sectorului 1 - O noua amanare

TERMEN: 28 noiembrie 2012

Judecatoria Sectorului 1 - Necolaiciuc face obiectiuni la expertiza criminalistica

TERMEN: 9 ianuarie 2013
Instanta decide amânarea pronunţarea la data de 11.01.2013 asupra obecţiunilor formualte de către inculpatul Necolaiciuc Mihai la raportul de expertiză criminalistică si acorda un termen nou de judecata pe 6 februarie.

Judecatoria Sectorului 1 - Respinge cererile lui Necolaiciuc

TERMEN: 11 ianuarie 2013
Respinge ca neîntemeiate obiecţiunile formulate de inculpatul Necolaiciuc Mihai cu privire raportul de expertiză efectuat în cauză de INEC şi solicitarea de efectuare a unei noi expertize de către INEC.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 6 februarie 2013
Judecata este amanata

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 6 martie 2013
Magistratii au decis sa amane cauza

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 3 aprilie 2013
Magistratii au decis sa amane cauza pentru 15 mai

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 15 mai 2013
Instanta decide amanarea pronuntarii asupra probei formulate de catre inculpatii Vladut Ilie şi Vladut Dragos la data de 21.05.2013.

Judecatoria Sectorului 1 - O noua amanare

TERMEN: 12 iunie 2013
Magistratii amana din nou cazul.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 26 iunie 2013
Instanta decide o noua amanare a cauzei.

Judecatoria Sectorului 1 - Inca o amanare

TERMEN: 4 septembrie 2013
Instanta decide amanarea cauzei.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 16 octombrie 2013
Instanta amana cauza.

Judecatoria Sectorului 1 - Cauza se amana din nou

TERMEN: 27 noiembrie 2013

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 15 ianuarie 2014
Instanta amana cauza

Judecatoria Sectorului 1 - O noua amanare

TERMEN: 29 ianuarie 2014
Instanta amana cauza din nou si acorda termen la data 12 martie 2014.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare din cauza lipsei raportului de expertiza

TERMEN: 12 martie 2014
Instanta amana cauza pentru lipsa raportului de expertiza.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 26 martie 2014
Instanta amana cauza.

Judecatoria Sectorului 1 - Instanta amana pronuntarea asupra cererii de modificare a controlului judiciar

TERMEN: 23 aprilie 2014
Instanta amana pronuntarea asupra cererii de modificare a controlului judiciar astfel formulata de catre inculpatul Necolaiciuc Mihai, la data de 30.04.2014.

Judecatoria Sectorului 1 - Decizii in cazul lui Necolaiciuc

TERMEN: 30 aprilie 2014
Instanta constata incetarea de drept a masurii obligarii de a nu parasi tara pentru Necolaiciuc, dar dispune in cazul sau controlul judiciar.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 7 mai 2014

Judecatoria Sectorului 1 - Este respinsa cererea lui Necolaiciuc de a iesi de sub controlul judiciar

TERMEN: 18 iunie 2014
Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului NECOLAICIUC MIHAI de modificare a controlului judiciar si obligă pe inculpat la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare către stat.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 10 septembrie 2014
Magistratii amana judecarea cauzei la data de 08.10.2014.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 8 octombrie 2014
Lipseste din nou raportul de expertiza

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 5 noiembrie 2014
Instanta amana cauza.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 3 decembrie 2014
Amana cauza.

Judecatoria Sectorului 1 - Dosarul primeste o amanare pana in 2015

TERMEN: 17 decembrie 2014
Acordă termen de judecată la data de 07.01.2015, ora 14.00.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 7 ianuarie 2015
Magistratii amana cauza si dau termen la data 14.01.2015.

Judecatoria Sectorului 1 - Amana cauza

TERMEN: 14 ianuarie 2015
Instanta amana cauza.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 28 ianuarie 2015
Instanta acorda termen de judecata la data de 05.02.2015, ora 14.00.

Judecatoria Sectorului 1 - Instanta fixeaza termen pentru pronuntare

TERMEN: 5 februarie 2015
Judecatorii dau termen pentru pronuntare la 11.02.2015.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 11 februarie 2015
Amana cauza

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 25 februarie 2015
Instanta amana cauza.

Judecatoria Sectorului 1 - Judecatorii amana cauza si dau un termen intermediar si inca unul pe fond, dar abia in aprilie

TERMEN: 11 martie 2015
Termen intermediar: 25 martie / Termen pe fond: 8 aprilie

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 25 martie 2015
Amanare pentru 08.04.2015

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 8 aprilie 2015
Instanta amana cauza si acorda termen de judecata la data 17.04.2015, ora 15.00.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare initiala a pronuntarii

TERMEN: 17 aprilie 2015
Instanta amana pronuntarea la data de 23.04.2015.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 22 aprilie 2015
Instanta amana cauza.

Judecatoria Sectorului 1 - Schimbarea incadrarii juridice a faptelor de care sunt acuzati inculpatii

TERMEN: 23 aprilie 2015
Instanta a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptelor retinute in sarcina inculpatilor, in baza articolului 386 alin. 1 din Codul de procedura penala. Citeste aici decizia integrala, publicata pe portalul instantelor: In baza disp. art. 386 alin. 1 C. proc. pen. dispune schimbarea incadrarii juridice a faptelor retinute in sarcina inculpatilor prin A- incheierea de sedinta de la 09.02.2015 cu referire la rechizitoriul 17/P/2005 din 01. 02. 2008 al ICCJ-DNA, 1.fata de inculpatul NECOLAICIUC MIHAI din infractiunile prev. de art. 248-248 indice 1 V.C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen si art. 10 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen; 2.fata de inculpatul MISIR MIHAIL GABRIEL din infractiunile prev.de art. 26 rap. la art. 248-248 indice 1 V.C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C.pen., art. 10 lit. c din Legea nr. 78/2000; 3.fata de inculpata OLAERU VIORICA din infractiunile prev. de art. 26 rap. la art. 248-248 indice 1 V.C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen., art. 10 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen 4.fata de inculpatul VLADUT ILIE din infractiunea prev. de art. 26 rap. la art. 248-248 indice 1 V.C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen. 5.fata de inculpatul VLADUT DRAGOS VASILE din infractiunea prev. de art. 26 rap. la art. 248-248 indice 1 V.C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen. B - rechizitoriul 134/P/2005 din 23. 06. 2008 al ICCJ-DNA, 1. fata de inculpatul NECOLAICIUC MIHAI din infractiunile prev. de : - art. 248 indice 1 C. pen. rap. la art. 248 C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen., - art. 10 lit. c din Legea nr. 78/2000, republicata, - art. 248 indice 1 C. pen. rap. la art. 248 C. pen. cu aplicarea art. 41 al. 2 C. pen., - art. 248 indice 1 C. pen. rap. la art. 248 C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen., 2. fata de inculpatul MISIR MIHAIL GABRIEL din infractiunile prev. de: - art.26 c.p. comb.cu art. 248 indice 1 C. pen. rap. la art. 248 C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen., - art.26 c.p. comb.cu art. 248 indice 1 C. pen. rap. la art. 248 C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen., 3. fata de inculpata OLAERU VIORICA din infractiunile prev. de: - art.26 c.p. comb.cu art. 248 indice 1 C. pen. rap. la art. 248 C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen., - art.26 c.p. comb.cu art. 248 indice 1 C. pen. rap. la art. 248 C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen., C ¬ prin incheierea de sedinta de la 11.02.2015 cu referire la rechizitoriul 121/P/2009 din 12. 02. 2009 al ICCJ-DNA, 1. fata de inculpatul NECOLAICIUC MIHAI din infractiunea prev. de art. 248 ind.1 Cod penal rap. la art.248 Cod penal cu aplic. art.41 alin.2 Cod penal (urmare schimbarii incadrarii juridice prin incheierea de sedinta de la 11.02.2015 in dosar 3030/299/2009 inainte de reunirea cu cauza 1500/299/2008) 2. fata de inculpatul MISIR MIHAIL din infractiunea prev. de art. 26 C.pen. rap. la art. 248 indice 1 rap. la art. 248 C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.(urmare schimbarii incadrarii juridice prin incheierea de sedinta de la 11.02.2015 in dosar 3030/299/2009 inainte de reunirea cu cauza 1500/299/2008) 3.fata de inculpata OLAERU VIORICA din infractiunea prev. de art. 26 C.pen. rap. la art. 248 rap. la art. 2481 C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.(sectiunea a II-a din rechizitoriu) 4.fata de inculpatul VLADUT DRAGOS VASILE din infractiunea prev. de art. 26 C.pen. rap. la art. 248 indice 1 rap. la art. 248 C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen .(urmare schimbarii incadrarii juridice prin incheierea de sedinta de la 11.02.2015 in dosar 3030/299/2009 inainte de reunirea cu cauza 1500/299/2008) 5.fata de inculpatul VLADUT ILIE din infractiunea prev. de art. 26 C.pen. rap. la art. 248 - 2481 C.pen.cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.(sectiunea a III-a din rechizitoriu) in urmatoarele infractiuni : 1. infractiunile prev. de art. 248 - 248 indice 1 V.C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen si art. 10 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen si cu aplic. art. 33 lit. a V.c.pen. fata de inculpatul NECOLAICIUC MIHAI ; 2. infractiunile prev. de art. 26 rap. la art. 248- 248 indice 1 V.C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen si art. 10 lit. c din Legea nr. 78/2000 si cu aplic. art. 33 lit. a v.c.pen. fata de inculpatul MISIR MIHAIL GABRIEL; 3. infractiunile prev. de art. 26 rap. la art. 248-248 indice 1 V.C. pen. si cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen. si art. 10 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen si cu aplic. art. 33 lit. a V.c.pen. fata de inculpata OLAERU VIORICA; 4. infractiunea prev. de art. 26 rap. la art. 248-248 indice 1 V.C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen. fata de inculpatul VLADUT ILIE ; 5. infractiunea prev. de art. 26 rap. la art. 248-248 indice 1 V.C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 V.C. pen. fata de inculpatul VLADUT DRAGOS VASILE. Calea de atac cu fondul. Pronuntata in sedinta publica, azi 23.04.2015. Presedinte, Creteanu Olimpiea

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 24 aprilie 2015
Instanta amana cauza.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 30 aprilie 2015

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 6 mai 2015
Instanta acorda termen de judecata la data de 15.05.2015, ora 10:00.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare

TERMEN: 15 mai 2015
Instanta amana pronuntarea cauzei la data de 22.05.2015. Pronuntata in sedinta publica azi, 15.05.2015.

Judecatoria Sectorului 1 - Amana pronuntarea

TERMEN: 22 mai 2015
Instanta amana pronuntarea cauzei la data de 29.05.2015.

Judecatoria Sectorului 1 - Amanare a pronuntarii

TERMEN: 29 mai 2015
Se amana din nou pronuntarea

Judecatoria Sectorului 1 - SENTINTA: Mihai Necolaiciuc este condamnat la 10 ani inchisoare

TERMEN: 3 iunie 2015
Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 l-au condamnat pe Mihai Necolaiciuc la 10 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, transmite Agerpres. Necolaiciuc a primit doua pedepse de 10 ani si una de 7 ani inchisoare, care au fost contopite cu o alta pedeapsa de 4 ani si 6 luni data intr-un alt dosar, urmand ca el sa execute pedeapsa cea mai grea de 10 ani, scrie agentia citata. Potrivit Agerpres, in acest dosar au fost condamnati si complicii lui Necolaiciuc, persoane din fosta conducere a Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane sau sefi de servicii: Mihail Gabriel Misir - 8 ani inchisoare, Viorica Olaeru - 8 ani, Ilie Vladut - 6 ani, Dragos Vasile Vladut - 6 ani, Ana Maria Matei - 6 ani, Octavian Costea - 6 ani, Alexandru Nicolae - 5 ani, Marius Iliusca - 6 ani, Ovidiu Lucian Nicula - 5 ani, toate pedepsele cu executare. Instanta a dispus si ca inculpatii sa plateasca in solidar catre partea civila CN CFR peste 38 milioane lei; partii civile Societatea de Administrare a Activelor Feroviare suma de 10.697.477 lei; partii civile CN CF CFR SA sumele de 29.952.373 lei si 3.530.653 lei; partii civile Ministerul Transporturilor ca reprezentant al statului roman in calitate de unic actionar al CNCF CFR SA suma de 7.550.470 lei; partii civile CN CF "CFR" SA sumele de 7.162.808 lei si 6.190.121 lei.

Tribunalul Bucuresti - * Primul termen in Apel

TERMEN: 29 septembrie 2016
* Termenul este orientativ, pana la preluarea dosarului spre judecare

20757 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by