Dosar finalizat in 6483 zile de la inceperea urmaririi penale

Dosarul "Aparatura medicala pentru penitenciare" - Serban Bradisteanu


Fost senator PSD, dar mult mai celebru pentru abilitatile de chirurg, Serban Bradisteanu este acuzat ca a primit mita patru milioane de euro in conturile unei firme offshore pe care o detine in Insulele Virgine Britanice in schimbul achizitionarii de aparatura medicala supraevaluata si inutila. Prima faza a procesului s-a incheiat, dupa doi ani si jumatate, cu achitarea medicului. Apelul DNA a fost admis de judecatori in decembrie 2010, cand s-a decis rejudecarea procesului. Recursul lui Bradisteanu a fost respins in noiembrie 2011. Procesul se va rejudeca la Tribunalul Bucuresti.

Departamentul National Anticoruptie (DNA) a anuntat, la inceputul lui mai 2006, ca a inceput urmarirea penala impotriva mai multor persoane (Serban Bradisteanu, Dumitru Constantin - sef sectie Spitalul Militar, Dumitru Emanuel Parausanu - sef Serviciul medical Independent al Administratiei Penitenciarelor, Adrian Streinu Cercel, Irina Doina - secretar general adjunct al Ministerului Justitiei, Daniela Nazdravan - consilier la Ministerul Justitiei si Florica Topologeanu - director in cadrul Ministerului Justitiei) pentru abuz in serviciu in forma calificata. Aproape un an mai tarzuiu, la sfarsitul lui martie 2007, procurorii au anuntat trimiterea in judecata a lui Serban Bradisteanu si scoaterea de sub urmarirea penala a celorlalti invinuiti.

Celebrul doctor, senator PSD in perioada 2000-2004, a fost acuzat de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice. Potrivit rechizitoriului, „in perioada 2001-2002, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare in cadrul unei licitatii organizate de Ministerul Justitiei, inculpatul a decis atribuirea contractelor de achizitionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar si a spitalului „Profesor dr.Constantin Angelescu”, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie.

Viciind intreaga procedura de licitatie, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, cauzand un prejudiciu real in dauna Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in valoare de 9.169.606 euro.

In schimbul favorizarii la licitatie a firmelor sus mentionate, prin folosirea abuziva a pozitiei pe care o ocupa, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a primit, in conturile firmei sale off-shore Arnell Development Ltd (din Insulele Virgine Britanice), deschise la Union Bank of Switzerland din Zürich, sumele de 500.000 USD si 3.594.333 euro, reprezentand mita pentru activitatea desfasurata in cadrul comisiei de evaluare a licitatiei.”

Mai mult, arata investigatorii, „institutiile medicale beneficiare au semnalat ca echipamentele medicale astfel achizitionate au fie o utilitate limitata, fie sunt inutilizabile din lipsa de cazuistica medicala ori a banilor necesari pentru achizitionarea consumabilelor aferente. Valoarea aparaturii medicale neutilizate de catre cele sase spitale penitenciar si de Spitalul „Profesor dr. Constantin Angelescu” este in valoare de 3.356.878,02 euro.”
 
Urmarirea penala a inceput in 4 mai 2006. Inculpatul a  fost trimsi in judecata pe 22 martie 2007.

Masuri asiguratorii luate in dosar: lui Serban Bradisteanu i s-a interzis, in iunie 2006, sa paraseasca tara (masura ridicata in ianuarie 2009), iar in august 2006 i s-au blocat toate conturile din Romania si Europa si i s-a pus sechestru asigurator pe mai multe bunuri (o garsoniera si doua case evaluate la 1,6 milioane de euro).

 
Sentinte pronuntate:

3 decembrie 2009 - inculpatul a fost achitat

Motivarea sentintei: "Sustinerile Parchetului, in sensul ca numai inculpatul s-a ocupat, personal, de intocmirea caietului de sarcini nu poate fi primita de catre instanta, (....) din declaratiile tuturor martorilor audiati, a tuturor membrilor comisiei, a reiesit impartirea sarcinilor intre membrii comisiei, medici de profesie, ce urmau sa se ocupe de partea tehnica si membri reprezentanti ai Ministerului de Justitie ce urmau sa se ocupe de partea juridica. De altfel niciunul dintre membrii comisiei, audiati, nu a sustinut ca inculpatul ar fi incercat sa poarte discutii cu acestia, care sa ii determine sa accepte o anumita forma a certificatului de sarcini sau ca ar fi refuzat dupa predarea caietului de sarcini sa le prezinte informatii sau sa le raspunda la eventualele intrebari legate de aceste documente, in masura in care acestea ar fi fost studiate de catre membrii comisiei. Concluzia indubitabila, desprinsa de reprezentantii DNA in sensul ca inculpatul Bradisteanu, in calitate de presedinte al Comisiei de evaluare s-a implicat total intr-o activitate ce excedea competentelor sale, nu reiese nici din modalitatea in care au fost intocmit dosarul de echipamente medicale, martorii audiati specificand in mod expres in declaratiile date ca fiecare dintre ei a depus specificatii pentru domeniile din care faceau parte sau pentru institutiile pe care le reprezentau, in urma deplasarilor in teren, dar si a discutiilor purtate intre acestia. A sustine faptul ca intreaga raspundere ii revine inculpatului in conditiile in care toti martorii au recunoscut cu nu aveau cunostintele necesare pentru a intocmi asemenea fise, dar ca nici nu au adus la cunostinta comisiei sau a ministrului secretar de stat, care supraveghea desfasurarea licitatiei, asa cum a aratat ministrul de Justitie, Rodica Stanoiu in declaratia sa, fara a tine cont de conjunctura in care se desfasura intreaga licitatie, de presiunea exercitata pe plan politic si de faptul ca toti membrii comisiei, cunoscand aceste elemente, s-au complacut in situatia de a nu-si indeplini obligatiile legale ad literam, ar insemna, in opinia instantei, sa accepte posibilitatea fabricarii vinovatiei unei persoane."

13 decembrie 2010 - apelul DNA a fost admis, procesul urmand sa fie rejudecat pe fond de catre Tribunalul Bucuresti. Sentinta poate fi atacata cu recurs.

7 noiembrie 2011 - ICCJ a respins recursurile inaintate de Bradisteanu si DNA. Procesul se va rejudeca la Tribunalul Bucuresti.

7 ianuarie 2014 - Serban Bradisteanu este ACHITAT. Decizia nu este definitiva

15 aprilie 2015 - Curtea de Apel Bucuresti: Serban Bradisteanu este ACHITAT Definitiv. Detalii aici

Pozitia acuzatului: „Nu am comis nicio ilegalitate.”

DATA INCEPERII URMARII PENALE
4 MAI 2006
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
22 MARTIE 2007
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Serban Bradisteanu

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :senator PSD

INSTANTE:

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 19 aprilie 2007
Judecatoarea desemnata a facut o cerere de abtinere, care i s-a admis. Ea a fost inlocuita de un alt magistrat.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul lipseste

TERMEN: 24 aprilie 2007
Procesul a fost amant din nou, deoarece dosarul era la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca o contestatie a lui Bradisteanu la interdictia de parasire a tarii decisa de Parchet.

Tribunalul Bucuresti - Exceptii invocate

TERMEN: 22 mai 2007
Aparatoul lui Serban Bradisteanu a invocat mai multe exceptii, ceea ce a dus la stabilirea unui nou termen.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 19 iunie 2007
Procesul s-a amant din cauza lipsei judecatorului.

Tribunalul Bucuresti - Cerere de restituire respinsa

TERMEN: 11 septembrie 2007
S-a decis respingerea cererii de restituire a dosarului catre DNA inaintata de avocatul lui Serban Bradisteanu si audierea inculpatului la urmatorul termen al procesului.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 9 octombrie 2007
Audierea nu a a putut avea loc, deoarece avocatul inculpatului a lipsit.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 6 noiembrie 2007
Lipsa partilor a dus la o noua amanare.

Tribunalul Bucuresti - Inculpatul, audiat

TERMEN: 15 noiembrie 2007
Serban Bradisteanu a aparut in fata instantei si si-a pledat nevinovatia. El a negat ca ar fi primit vreun folos de la firma castigatoare a licitatiei si a sustinut ca toata aparatura achizitionata era necesara.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 10 decembrie 2007
Procesul a fost amanat pentru a permite administrarea unor probe.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 29 ianuarie 2008
Un nou termen pentru administrarea de probe.

Tribunalul Bucuresti - Adrian Streinu-Cercel, martor

TERMEN: 26 februarie 2008
Adrian Streinu-Cercel, membru in aceeasi comisie de licitatie cu Bradisteanu, a fost audiat ca martor. El a sustinut ca nu a sesizat ca inculpatul sa fi facut vreo presiune in favoarea vreunui ofertant.

Tribunalul Bucuresti - Rodica Stanoiu, audiata ca martor

TERMEN: 25 martie 2008
Fostul ministru al justitiei, Rodica Stanoiu, este audiata ca martor, avand in vedere functia pe care o ocupa la momentul licitatiei.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 21 aprilie 2008
O noua amanare pe motive procedurale.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 20 mai 2008
Procesul este amanat pentru ca procurorii sa aiba timp sa vada motivarea unei cereri de probe depusa de aparare.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 15 iulie 2008
Fostul ministru al Sanatatii, Daniela Bartos, este acceptata ca martor. Instanta accepta, de asemenea, efectuarea a doua expertize (una contabila si alta tehnica) in dosar.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 9 septembrie 2008
Se cere un nou termen pentru administrarea de probe in dosar.

Tribunalul Bucuresti - Alti doi martori audiati

TERMEN: 7 octombrie 2008
Instanta a ascultat alti doi martori - Valentin Binisor, fostul director general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, si Mugurel Stancu, reprezentantul firmei de echipamente medicale CC Med.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 4 noiembrie 2008
O noua amanare pe motiv ca se asteapta prezentarea unor noi probe.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 2 decembrie 2008
Procesul se amana din nou din motive procedurale.

Tribunalul Bucuresti - Bradisteanu vrea sa se opereze peste hotare

TERMEN: 19 decembrie 2008
Bradisteanu a cerut ridicarea interdictiei de a parasi tara, pentru a putea efectua o operatie la coloana in strainatate. Instanta a decis sa aprobe cererea, procurorii au hotarat sa o conteste.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 8 ianuarie 2009
O noua amanare din motive procedurale.

Curtea de Apel Bucuresti - Decizie confirmata

TERMEN: 27 ianuarie 2009
Instanta decide sa confirme ridicarea interdictiei de parasire a Romaniei.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 5 februarie 2009
Expertizele contabila si tehnica nu sunt gata, asa ca se acorda un nou termen.

Tribunalul Bucuresti - Daniela Bartos, in fata instantei ca martor

TERMEN: 5 martie 2009
Daniela Bartos este audiata ca martor. In acelasi timp, expertul desemnat de instnta in urma cu cinci luni pentru realizarea uneia dintre exepertize a anuntat instnta ca nu este inca in masura sa prezinte o concluzie.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 1 aprilie 2009
Din nou amanare din motive procedurale.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 29 aprilie 2009
Se acorda un nou termen pentru ca partile sa aiba timp sa citeasca raportul de expertiza.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 28 mai 2009
Procesul este amant pentru ca apararea sa ia cunostinta de obiectiile formulate la expertiza de catre reprezentantii acuzarii.

Tribunalul Bucuresti - Concluziile expertizei

TERMEN: 5 iunie 2009
Expertiza contabila a ajuns la concluzia ca evaluarea aparaturii achzitionate a fost corecta, iar prejudiciul creat este egal cu zero.

Tribunalul Bucuresti - Expertii, luati la intrebari

TERMEN: 25 iunie 2009
Instanta le-a cerut expertilor sa aduca, pana la urmatorul termen, anumite lamuriri.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 3 septembrie 2009
Procesul se amana din cauza grevei magistratilor.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 1 octombrie 2009
Se acorda un nou termen pentru ca suplimentul la raportul de expertiza sa poata fi citit de parti.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 14 octombrie 2009
Din nou amanare pentru pregatirea unor probe.

Tribunalul Bucuresti - Expertizele starnesc controverse

TERMEN: 29 octombrie 2009
Procurorii contesta rezultatele expertizelor si obiectivitatea expertilor.

Tribunalul Bucuresti - Bradisteanu, audiat

TERMEN: 5 noiembrie 2009
Inculpatul a declarat in fata instantei ca s-a simtit hartuit de procurorii DNA, motiv pentru care a refuzat sa le dea declaratii.

Tribunalul Bucuresti - Achitare

TERMEN: 3 decembrie 2009
Serban Bradisteanu a fost achitat la ambele capete de acuzare, motivand ca una dintre infractiunile de care este acuzat acesta lipseste, iar cealalata nu are toate elementele constitutive ale unei infractiuni. Instanta a mai decis si sa ridice sechestrul asigurator.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 11 octombrie 2010
Bradisteanu a cerut amanarea, pentru lipsa de aparare.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 8 noiembrie 2010
Inculpatul a anuntat instanta ca nu se poate prezenta la proces din motive medicale.

Curtea de Apel Bucuresti - Pronuntare amanata

TERMEN: 6 decembrie 2010
Instanta a amanat cu o saptamana pronuntarea in acest dosar.

Curtea de Apel Bucuresti - Apel admis

TERMEN: 13 decembrie 2010
Judecatorii admit apelul DNA si retrimit dosarul, spre rejudecare, Tribunalului Bucuresti. Sentinta poate fi atacata cu recurs.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 18 aprilie 2011
Recursul debuteaza cu o amanare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 27 iunie 2011
Judecata va fi reluata in luna septembrie, dupa vacanta judecatoreasca.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 26 septembrie 2011
Procesul se amana cu peste o luna.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Recursuri respinse

TERMEN: 7 noiembrie 2011
ICCJ a decis sa respinga recursurile inaintate de DNA si Bradisteanu impotriva deciziei din 13 decembrie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti. Procesul va fi rejudecat la TMB

Tribunalul Bucuresti - Se reia judecarea cazului

TERMEN: 3 martie 2012
Instanta "admite cererea de abţinere a doamnei judecător Burlan Elena. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 05.03.2012" si da un nou termen.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 28 martie 2012

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 29 martie 2012
Instanta amana judecarea cauzei pentru ca inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru cere timp pentru a-si angaja un aparator. Ministerul Justitiei a cerut in instanta reactualizarea sumei imputate cardiologului Serban Bradisteanu si a cerut recuperarea a 9,2 milioane de euro. Instanta "ia act că partea civilă Ministerul Justiţiei s-a constituit parte civilă cu suma de 9.169.606 euro, sumă actualizată cu indicele inflaţiei la data plăţii efective, cu titlu la despăgubiri civile".

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 27 aprilie 2012
Instanta decide "Amânarea cauzei, faţă de lipsa de apărare constatată cu inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru. Efectuarea unei adrese către Baroul Bucureşti, în vederea desemnării unui apărător din oficiu inculpatului Brădişteanu Şerban Alexandru. Ia act de imposibilitatea de prezentare a inculpatului Brădişteanu Şerban Alexandru, în faţa instanţei de judecată, motivat de împrejurarea că este plecat în străinătate pentru efectuarea unor investigaţii medicale având în vedere afecţiunile medicale de care suferă inculpatul şi care rezultă din adeverinţa medicală anexată prezentei cereri. Efectuarea unei adrese către Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu precizarea dacă îşi mai menţine poziţia de constituire de parte civilă, în condiţiile în care Ministerul Justiţiei a formulat o cerere de constituire de parte civilă"

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 25 mai 2012
Instanta "Respinge cererea formulată de apărătorul ales al inculpatului Brădişteanu Şerban Alexandru, av. Alice Drăghici, cu privire la acordarea cuvântului pe probe, la acest termen de judecată. Respinge cererea reprezentantului Ministerului Public, de a se acorda un alt termen de judecată, mai scurt decât cel al condicii, în prezenta cauză. Îi pune în vedere inculpatului Brădişteanu Şerban Alexandru să se prezinte la următorul termen de judecată, în vederea audierii, sub sancţiunea amenzii judiciare în cuantum de 1000 lei. Efectuarea unor adrese către părţile civile Administratia Nationala a Penitenciarelor, respectiv Ministerul Justiţiei, în vederea comunicării înscrisurilor de care înţeleg să se folosească în dovedirea calităţii de părţi civile. Ia act că Administraţia Naţională a Penitenciarelor, îşi menţine constituirea de parte civilă, solicitând totodată obligarea inculpatului la plata către ANP a sumei de 9.169.606 euro, sumă actualizată cu indicele de inflaţie de la plata plăţii efective cu titlul de despăgubiri civile, reprezentând prejudiciul pe care l-a creat acestei instituţii. Acordarea unui termen la data de 22.06.2012".

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 22 iunie 2012
Instanta "Menţine calitatea de părţi civile, atât a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cât şi Ministerului Justiţiei, urmând ca odată cu soluţionarea fondului cauzei instanţa să se pronunţe asupra cererilor formulate de cele două părţi civile, dacă sunt sau nu întemeiate, având în vedere şi probatoriile ce urmează a fi administrate. Încuviinţează cererea de amânare a cauzei formulată de apărătorul ales al inculpatului Brădişteanu Şerban Alexandru, av. Alice Drăghici, pentru a avea posibilitatea să ia cunoştinţă de conţinutul înscrisurilor depuse de părţile civile. Respinge cererea reprezentantului Ministerului Public, de a se acorda un alt termen de judecată, mai scurt decât cel al condicii, în prezenta cauză. Acordarea unui termen la data de 07.08.2012".

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 7 august 2012

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 21 septembrie 2012

Tribunalul Bucuresti - Refacerea expertizelor tehnice

TERMEN: 19 octombrie 2012
Instanta decide refacerea expertizelor tehnice in dosar si "încuviinţează inculpatului Brădişteanu Şerban Alexandru, proba cu înscrisuri si proba testimonială privind audierea" unor martori. Amana cauza în vederea administrării probatoriului.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 16 noiembrie 2012
Instanta amana cauza cu aproape o luna. Instanta decide"amânarea cauzei în vederea administrării probatoriului. Ia act de imposibilitatea de prezentare a inculpatului Brădişteanu Şerban Alexandru, în faţa instanţei, din motive medicale. Ia act de imposibilitatea de prezentare a martorului Mugurel Stancu, în faţa instanţei, în vederea audierii, având în vedere că, în perioada 14-28 noiembrie 2012 martorul Mugurel Stancu va fi plecat din ţară, în interes de serviciu"

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 14 decembrie 2012
O noua amanare de aproape o luna de zile

Tribunalul Bucuresti - Se iau masuri in cazul unor martori si se cere raportul de expertiza tehnica

TERMEN: 11 ianuarie 2013
Instanta amendeaza un martor pentru ca nu s-a prezentat la termen si trimite adrese catre alti martori, printre care si fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu. Judecatorii trimit adresa catre experti sa prezinte, sub amenintarea amenzii judiciare, raportul de expertiza tehnica si contabila pana la urmatorul termen. Instanta decide amanarea judecarii cauzei in vederea administrarii probatoriului.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 8 februarie 2013
Magistratii au decis amanarea cauzei in vederea administrarii probatoriului. In baza art. 198 alin. 4 lit. c C.p.p dispune amendarea domnului expert tehnic Isuf Eliade si a doamnei expert contabil Andreescu Cristina Angela cu amenda judiciara in cuantum de 1000 lei, fiecare. Citarea martorilor Ionescu Antonia Cosima, Achim Sanda Claudia, Stanoiu Mihaela Rodica si Meixner Manfred, ca in precedent. Ia act de imposibilitatea de prezentare a martorei Ionescu Antonia Cosima, in fata instantei, in vederea audierii, din motive obiective. Citarea martorului Meixner Manfred la adresa din Austria in vederea audierii nemijlocite, prin scrisoare recomandata. Revenirea cu adrese catre dl. expert tehnic Iusuf Eliade si catre doamna expert contabil Andreescu Cristina Angela, in vederea refacerii expertizei tehnice si a celei contabile, Acordarea unui termen la data de 08.03.2013, C2 F sala 208, ora 08:30, pentru cand se citeaza partile civile Ministerul Justitiei, Administratia Nationala a Penitenciarelor, ca in precedent, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, avand termen in cunostinta. Pronuntata in sedinta publica astazi, 08.02.2013.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 8 martie 2013
Instanta a decis sa amane cauza.

Tribunalul Bucuresti - Termen preschimbat

TERMEN: 5 aprilie 2013
Instanta anunta ca "s-a procedat la desfiintarea completului C2F, ca urmare a suspendarii din functie a doamnei judecator Dinu Viorica [arestata preventiv pe 15 martie 2013 alaturi de judecatoarea Antonela Costache in dosarul "Judecatoarele de la Tribunalul Bucuresti" - n.red.], cauzele fiind repartizate prin sistemul ciclic celorlalte complete ale instantei". Dosarul a fost repartizat completului C3F.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 10 aprilie 2013
Instanta decide amanarea judecarii dosarului peste o luna.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 8 mai 2013
Magistratii decid amanarea cauzei.

Tribunalul Bucuresti - Inca o amanare. Instanta someaza Ministerul Justitiei sa nu mai intarzie desfasurarea perocesului

TERMEN: 5 iunie 2013
Instanta decide: "Amânarea cauzei în vederea administrării probatoriului. Pune în vedere inculpatului Brădişteanu Şerban Alexandru, prin apărător ales, să asigure prezenţa martorei Bartoş Daniela la termenul de judecată acordat în cauză. Se revine cu adresă către partea civilă Ministerul Justiţiei pentru a comunica dacă înţelege să formuleze obiecţiunii la rapoartele de expertiză efectuate în cauză şi, în situaţia unui răspuns afirmativ, să le depună la dosarul cauzei precum şi pentru a depune la dosarul cauzei înscrisuri contabile din care să rezulte provenienţa prejudiciul cu care a înţeles să se constituie parte civilă în prezenta cauză, prejudiciul constatat ca urmare a controlului efectuat de Curtea de Conturi a Romaniei iar, în situaţia în care nu va comunica relaţiile solicitate, să comunice numele şi datele personale ale persoanei care se face vinovată de lipsa răspunsului în vederea amendării şi dării în debit dat fiind faptul că prezenta cauză a suferit numeroase amânării datorită lipsei relaţiilor solicitate. /// Acordarea unui termen la data de 04.07.2013, C3 F sala 208, ora 08:30, pentru când se citează părţile civile Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ca în precedent, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru, având termen în cunoştinţă. Proroga discutarea utilităţii emiterii unei adrese către Curtea de Conturi a Romaniei după discutarea obiecţiunilor şi, eventual, a audierii experţilor. Proroga discutarea cererilor formulate de d-nii experţi Andreescu Cristina Angela şi Isuf Eliade după verificarea încheierilor de şedinţă."

Tribunalul Bucuresti - Din nou o amanare

TERMEN: 4 iulie 2013
Instanta decide: "Amânarea cauzei în vederea administrării probatoriului. Acordarea unui termen la data de 25.09.2013, C3 F sala 208, ora 08:30, pentru când se citează părţile civile Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ca în precedent, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru, având termen în cunoştinţă. Pune în vedere inculpatului Brădişteanu Şerban Alexandru, prin apărător ales, să depună traducerea înscrisurilor depuse la dosarul cauzei de martorul Meixner Manfred şi să-şi exprime poziţia procesuală în sensul audierii sau nu a martorei Bartoş Daniela la termenul de judecată acordat şi, în situaţia unei poziţii pozitive, să asigure prezenţa acesteia în faţa instanţei. Se emite adrese către d-nii experţii Andreescu Cristina Angela şi Isuf Eliade pentru a răspunde la obiecţiunile la rapoartele de expertiză formulate de către Ministerul Public şi partea civilă Ministerul Justiţiei. Menţine proroga discutarea cererilor formulate de d-nii experţi Andreescu Cristina Angela şi Isuf Eliade după ce se va răspunde la obiecţiunile la rapoartele de expertiză."

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 25 septembrie 2013
Instanta amana cauza.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul este amanat din nou

TERMEN: 23 octombrie 2013
Instanta decide: Amana cauza şi acordă termen de judecată la data de 20.11.2013, C3 F sala 208, ora 08:30, pentru când se citează părţile civile Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ca în precedent, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru, având termen în cunoştinţă.Se citează experţi şi se emit adrese către Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Tribunalul Bucuresti - Magistratii amana pronuntarea asupra cererilor formulate de Bradisteanu

TERMEN: 20 noiembrie 2013
Magistratii amana pronuntarea asupra cererilor formulate de Serban Bradisteanu prin aparatori alesi, la data de 26.11.2013. Amana cauza si acorda termen de judecata la data de 28.11.2013 pentru cand se citeaza partile care nu au termen in cunostinta.

Tribunalul Bucuresti - Magistratii amana pronuntarea

TERMEN: 28 noiembrie 2013
Magistratii TMB decid sa amane pronuntarea in dosar. La urmatorul etrmen este asteptata, asadar, sentinta in acest dosar.

Tribunalul Bucuresti - Instanta amana din nou pronuntarea

TERMEN: 12 decembrie 2013
Magistratii au decis sa amane pronuntarea pana la data de 30.12.2013.

Tribunalul Bucuresti - Pronuntarea este din nou amanata

TERMEN: 30 decembrie 2013

Tribunalul Bucuresti - Serban Bradisteanu este ACHITAT. Decizia nu este definitiva

TERMEN: 7 ianuarie 2014
Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti, atat pentru abuz in serviciu, cat si pentru primirea de foloase necuvenite, transmite Mediafax. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Bradisteanu este achitat pentru a doua oara in acest dosar; Tribunalul Bucuresti a mai luat aceasta decizie si in decembrie 2009, insa dosarul a fost atunci trimis spre rejudecare pe fond la Tribunalul Bucuresti in urma unei hotarari a Curtii de Apel Bucuresti. Detalii aici: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-16361145-medicul-serban-bradisteanu-achitat-tribunalul-bucuresti-dosarul-care-este-acuzat-abuz-serviciu-luare-mita.htm

Curtea de Apel Bucuresti - Incepe recursul cu o amanare

TERMEN: 16 mai 2014
Instanta amana dosarul din cauza ca inculpatii nu si-au angajat aparatori. // LINK: http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000464898&id_inst=2

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 6 iunie 2014

Curtea de Apel Bucuresti - O noua amanare

TERMEN: 27 iunie 2014
Instanta amana din nou cauza.

Curtea de Apel Bucuresti - Administrare de probe

TERMEN: 12 septembrie 2014
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti amana cauza pentru administrare de probe.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru audierea martorilor

TERMEN: 26 septembrie 2014
Instanta amana cauza si acorda un nou termen in vederea audierii martorilor.

Curtea de Apel Bucuresti - Noi audieri

TERMEN: 24 octombrie 2014
Instanta amana cauza in vederea audierii martorilor.

Curtea de Apel Bucuresti - Audieri de martori

TERMEN: 21 noiembrie 2014
Amana cauza in vederea audierii martorilor.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 12 decembrie 2014
Amana cauza la 23.01.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 23 ianuarie 2015
Administrare probe

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta stabileste un nou termen de pronuntare

TERMEN: 27 februarie 2015
Magistratii amana pronuntarea si stabilesc termen la data de 13.03.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Pronuntarea va fi pe 27 martie

TERMEN: 13 martie 2015
stabileşte termen de pronunţare la data de 27.03.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amana pronuntarea

TERMEN: 27 martie 2015
Instanta amana din nou sentinta si stabileste termen de pronuntare la data de 10.04.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - O noua amanare a pronuntarii sentintei

TERMEN: 10 aprilie 2015
Instanta amana inca o data pronuntarea sentintei si stabileste termen de pronuntare la data de 15.04.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Decizia Finala: Serban Bradisteanu a fost achitat

TERMEN: 15 aprilie 2015
Serban Bradisteanu a fost achitat definitiv, in acest dosar. Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins apelul declarat de DNA si au mentinut decizia de achitare pe care a pronuntat-o anul trecut Tribunalul Bucuresti. Iata decizia definitiva pe care a dat-o pe 15 aprilie 2015 Curtea de Apel Bucuresti: "D.P.587/A- In temeiul art. 421 pct. 1 litera b C.p.p.respinge apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale nr. 11/F/7.01.2014 a Tribunalului Bucuresti - sectia a II-a penala. In baza art. 396 alin. 5 C.p.p rap. la art. 16 litera b) teza I C.p.p. achita pe inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, pentru infractiunea prevazuta de art. 248 rap. la art. 248^1 Cod penal de la 1969 rap. la art. 17 alin. 1 litera d )din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 5 Noul Cod Penal. In baza art. 396 alin. 5 C.p.p. rap. la art. 16 litera c) C.p.p. achita inculpatul pentru infractiunea prevazuta de art. 254 alin. 1 Cod penal de la 1969 rap. la art. 6 din Legea 78/2000 , cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal de la 1969 si art. 5 Noul Cod penal. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei apelate. In temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 15 aprilie 2015".

27482 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by