Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Computerul nu ia spaga. Foloseste-l. Cum pot fi folosite instrumentele online în combaterea coruptiei

de Redactia     HotNews.ro
Vineri, 30 iulie 2010, 14:35 Dosare Anticoruptie


Asociatia Actori Europeni implementeaza proiectul „Implicare si simplificare. Instrumente online în sprijinul luptei anticoruptie”, finantat prin Pogramul PHARE al Uniunii Europene, Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile în lupta împotriva coruptiei, Linia de buget: 2007/19343.01.11.

Obiectivul general al proiectului îl constituie sprijinirea luptei anticoruptie in Romania, promovarea integritatii si eticii, transparentei, responsabilizarii si bunei guvernari prin valorificarea la maximum a instrumentelor electronice moderne.

In cadrul proiectului:

  • este realizata o platforma online cu scopul de prevenire/combatere a coruptiei cu ajutorul cetatenilor (tutoriale, instruiri online, intalniri online cu posibilitati de streaming video si/sau audio);
  • sunt dezvoltatate cursuri online legate de prevenirea si combaterea coruptiei, integritate si etica, transparenta, responsabilizare si buna guvernare, cursuri care vor fi oferite gratuit tuturor celor interesati;
  • sunt formulate recomandari pentru autoritatile de resort, in urma feedback-ului primit de la utilizatorii platformei.
Platforma online instruieste cetatenii in vederea identificarii, prevenirii si demascarii actelor de coruptie, utilizand mijloacele electronice. Utilizatorii platformei si participantii la cursuri sunt familiarizati cu propriile drepturi în fata actelor de coruptiei si vor putea utiliza mijloacele electronice moderne în relatia cetateni - autoritati.

De asemenea, reprezentantii institutiilor/autoritatilor publice pot comunica direct cu cetatenii în cadrul întalnirilor online cu posibilitati de streaming video si/sau audio.

Platforma permite si transmiterea de documente text sau video/audio care contin acte/fapte de coruptie surprinse de cetateni si, în acelasi timp, sustine un grup de lucru online care formuleaza recomandari si propuneri pentru autoritatile de resort.

Proiectul vizeaza sprijinirea luptei anticoruptie in Romania, prin implicarea in actiuni de prevenire si combatere a persoanelor care citesc publicatii online. Fiind o platforma online, ea poate fi accesata nu numai la nivel national, ci din oricare parte a lumii, atat de cetateni romani, cat si straini, interesati de actiunile anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























27147 vizualizari

Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by