Dosar finalizat in 4467 zile de la inceperea urmaririi penale

Dosarul "Mita de la Cluj" - Sorin Apostu


Sorin Apostu, fostul primar al muncipiului Cluj-Napoca, este acuzat de procurorii DNA de luare de mita in forma continuata. Potrivit procurorilor anticoruptie, Apostu a primit mita in valoare de 94.000 de euro, in 2009-2011, pentru a incheia contracte de salubrizare si de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, sumele de bani fiind incasate prin cabinetul de avocatura al sotiei sale, invinuita in acelasi dosar.
 
Pe 10 noiembrie 2011 DNA a anuntat ca a inceput urmarirea penala
fata de Sorin Apostu, la acea vreme primar al municipiului Cluj-Napoca. "Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Monica Undina Apostu, invinuita in acelasi dosar", sustin procurorii. Detalii aici

Pe 29 decembrie 2011, Sorin Apostu, sotia acestuia - avocatul Monica Apostu si oamenii de afaceri Calin Stoia si Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

La acea data, procurorii DNA au precizat ca Sorin Apostu, in exercitarea atributiilor de primar al municipiului Cluj-Napoca, a primit mita, ca obiect al traficului de influenta, suma de 127.052 euro. "Banii provin de la reprezentantii unor societati comerciale care au in derulare contracte cu Primaria municipiului Cluj Napoca (SC Brantner Veres prin administrator SC Total Trading Company SRL Cluj Napoca si SC Rosal SRL Bucuresti) sau cu regii aflate in subordinea Consiliului local Cluj Napoca (SC Groupe Frarom SRL Cluj Napoca). Pentru a disimula caracterul ilicit al primirii sumelor respective, inculpatul Apostu Sorin a angrenat-o in activitatile sale si pe sotia sa, inculpata Apostu Monica Undina, avocat in cadrul Baroului Cluj, astfel ca banii pretinsi ca obiect al infractiunilor de coruptie erau primiti prin intermediul cabinetului de avocatura al sotiei, sub falsa justificare a unor contracte de consultanta", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Procurorii au descoperit la locuinta familiei Apostu 22 de telefoane mobile, folosite pentru impiedicarea localizarii si interceptarii convorbirilor purtate de Sorin Apostu cu diversi oameni de afaceri, iar cea care intermedia intalnirile cu acestia era Monica Apostu, conform rechizitoriului procurorilor DNA Cluj. Citeste aici detalii din rechizitoriul procurorilor in cazul Apostu.

Vezi aici aici mai multe despre dosar

Potrivit DNA, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Sorin Apostu este singurul dintre cei patru inculpati din dosar - Calin Mihai Stoia, Monica Undina Apostu, sotia fostului primar, si Aspazia Droniuc, care are si calitatea de denuntator - care este judecat in stare de arest preventiv. Omul de afaceri Calin Mihai Stoia a fost eliberat sub control judiciar la 13 aprilie 2012. Pe 15 februarie 2012, Sorin Apostu a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Alte persoane inculpate:

Monica Apostu, avocat in cadrul Baroului Cluj, a fost trimisa in judecata, in stare de libertate, pentru complicitate la luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (23 acte materiale).

Calin Mihai Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru dare de mita in forma continuata (18 acte materiale), participatie improprie la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale). In prezent, Stoia este in libertate.

Aspazia Droniuc, asociat al SC Groupe Frarom Agentie de Asigurare SRL Cluj Napoca, a fost trimisa in judecata, in stare de libertate, in sarcina acesteia retinandu-se infractiunile de cumparare de influenta in forma continuata (21 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (23 acte materiale).

Masuri suplimentare luate in dosar: s-a dispus instituirea sechestrului asigurator si indisponibilizarea sumelor de 145.000 lei si 10.000 de euro apartinand lui Sorin Apostu, precum si a sumei de 358.326,93 lei apartinand Monicai Undina Apostu.

Pozitia acuzatului:

Sorin Apostu a respins in fata judecatorilor toate acuzatiile procurorilor DNA. El a declarat ca nu a favorizat pe nimeni in castigarea de contracte publice. "Am aflat de aceste contracte in timpul urmarii penale. Nu cunosteam ce contracte a incheiat sotia mea. Eu si sotia mea avem o intelegere sa nu discutam problemele profesionale acasa. Timpul este si asa prea scurt si am decis sa il dedicam familiei. Ulterior am aflat de contractul cu Aspazia Droniuc si celelate contracte".

Prima Sentinta: 25 iulie 2013 - Curtea de Apel Targu Mures il condamna pe fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare

Sentinta Definitiva: 7 iulie 2014 - Sorin Apostu este condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare

DATA INCEPERII URMARII PENALE
10 NOIEMBRIE 2011
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
29 DECEMBRIE 2011
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Sorin Apostu

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :primar al municipiului Cluj-Napoca din partea PDL

INSTANTE:

Curtea de Apel Cluj - Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia raman in arest

TERMEN: 5 ianuarie 2012
La Curtea de Apel Cluj a avut loc primul termen in procesul in care Sorin Apostu si Calin Stoia sunt judecati pentru fapte de coruptie, judecatorii luand in discutie legalitatea masurii arestarii acestora. Magistratii au decis ca cei doi raman in arest preventiv. Judecatorii au respins cererile de revocare a masurii arestarii preventive, precum si pe cele de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara, formulate de catre inculpati.

Curtea de Apel Cluj - Amanare

TERMEN: 19 ianuarie 2012
Instanta a decis sa amane cauza pentru citarea inculpatei Aspazia Droniuc cu mandat de aducere. Tot la acest termen magistratii au respins ca neintemeiate cererile de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de Apostu si Stoian – aflati in Penitenciarul Gherla. Instanta a obligat inculpatii sa plateasca cate 300 lei, cheltuieli judiciare catre stat.

Curtea de Apel Cluj - Amanare

TERMEN: 9 februarie 2012
Cauza a fost amanata pentru citarea inculpatei Aspazia Droniuc pentru data de 17 februarie 2012. Instanta respinge din nou cererile lui Sorin Apostu si Calin Stoia de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea.

Curtea de Apel Cluj - Amanare pentru administrare de probe

TERMEN: 17 februarie 2012
Instanta a decis amanarea cauzei pentru administrare de probe. De asemenea magistratii au respins exceptiile invocate de avocati si au decis mentinerea starii de arest a inculpatilor Sorin Apostu si Calin Stoia, aflati in Penitenciarul Gherla.

Curtea de Apel Cluj - Trimite cauza Curtii de Apel Targu Mures

TERMEN: 7 martie 2012
Judecatorii au hotarat scoaterea cauzei de pe rolul Curtii de Apel Cluj si trimiterea acesteia spre competenta solutionare Curtii de Apel Targu Mures. Decizia este definitiva.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare pentru administrare de probe

TERMEN: 2 aprilie 2012
Instanta amana cauza la 14.05.2012, ora 10:00 pentru administrarea de probe. Amana pronuntarea pentru 4 aprilie 2012, orele 14:00, cu privire la legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive a inculpatilor Apostu Sorin si Stoia Calin Mihai, precum si asupra cererilor formulate de aparatorii alesi ai inculpatilor aflati in stare de arest preventiv.

Curtea de Apel Targu Mures - Instanta respinge cererile lui Sorin Apostu si Calin Mihai Stoia de punere in libertate

TERMEN: 4 aprilie 2012
Judecatorii resping, ca nefondata, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, cerere formulata de Calin Mihai Stoia. Instanta respinge, ca nefondate, cererile formulate de catre Sorin Apostu si Calin Mihai Stoia de: - revocare a masurii preventive a arestului si punere, de indata, in libertate; - inlocuire a masurii preventive a arestului cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu; - inlocuire a masurii preventive a arestului cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara. Constatand legalitatea si temeinicia masurii preventive a arestului, magistratii mentin arestul preventiv fata de Sorin Apostu si Calin Mihai Stoia. Cu drept de recurs in 24 de ore de la comunicare, doar in ceea ce priveste dispozitiile referitoare la cererea de eliberare provizorie sub control judiciar si de mentinere a arestului preventiv, restul dispozitiilor avand caracter definitiv.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare

TERMEN: 2 mai 2012
Amana pronuntarea asupra cererii de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de inculpatul Apostu Sorin, la data de 4 mai 2012, ora 9:00.

Curtea de Apel Targu Mures - Respinge cererea de eliberare provizorie

TERMEN: 4 mai 2012
Judecatorii resping, ca neintemeiata, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de Sorin Apostu. Cu drept de recurs in 24 de ore de la comunicare cu inculpatul Apostu Sorin si de la pronuntare cu reprezentantul D.N.A.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare in vederea administrarii probatoriului

TERMEN: 14 mai 2012
Instanta amana cauza la data de 25 iunie 2012 orele 10:00 in vederea administrarii probatoriului.

Curtea de Apel Targu Mures - Sorin Apostu ramane in arest

TERMEN: 16 mai 2012
Instanta mentine starea de arest preventiv a inculpatului Sorin Apostu - detinut in Penitenciarul Targu Mures. Pe cale de consecinta, magistratii resping, ca nefondata, cererea formulata de acesta de inlocuire a acestei masuri preventive cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea. Totodata, instanta respinge ca nefondata cererea formulata de Calin Mihai Stoia de a se modifica una dintre obligatiile instituite in sarcina sa prin decizia nr. 1172/13.04.2012 a Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv de a i se permite a comunica cu martorii audiati deja de instanta la termenul de judecata din 14.V. 2012. Cu drept de recurs in 24 de ore de la comunicare cu inculpatul Apostu Sorin.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare

TERMEN: 25 iunie 2012
Instanta decide sa amane cauza in vederea administrarii de probe pe fondul cauzei. Amana pronuntarea pentru 27.06.2012 pentru cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare

TERMEN: 27 iunie 2012
Magistratii amana pronuntarea pentru 29 iunie 2012, ora 9:00.

Curtea de Apel Targu Mures - Instanta respinge cererea de eliberare provizorie a lui Sorin Apostu

TERMEN: 29 iunie 2012
Instanta respinge, ca nefondata, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de inculpatul Apostu Sorin, arestat in Penitenciarul Targu Mures. Cu drept de recurs in 24 de ore de la comunicare cu petentul inculpat si de la pronuntare cu reprezentantul Ministerului Public. Cererea respectiva a fost formulata de Sorin Apostu si de avocatul acestuia, Gheorghe Mateut, si a fost motivata prin faptul ca in stadiul actual al procesului au fost deja audiati principalii martori si Apostu nu mai poate influenta ancheta. Avocatul Gheorghe Mateut declara presei ca in cazul in care instanta nu va decide in favoarea clientului sau, s-ar putea ajunge inclusiv la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Procurorul DNA a afirmat, la randul sau, ca pedepsele pentru o serie dintre acuzatiile care i se aduc lui Sorin Apostu sunt mai mari de patru ani de inchisoare, iar acest fapt impune privarea de liberate a acestuia.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare

TERMEN: 10 iulie 2012
Amana pronuntarea asupra cererilor puse in discutie la acest termen de judecata la data de 12 iulie 2012. Amana cauza la data de 27 august 2012.

Curtea de Apel Targu Mures - Magistratii disjung solutionarea cauzei privind-o pe Aspazia Droniuc

TERMEN: 12 iulie 2012
Magistratii resping ca nefondata cererea formulata de Calin Mihai Stoia de revocare a masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara, atat in forma principala, cat si in forma subsidiara. Instanta mentine starea de arest preventiv a lui Sorin Apostu. Magistratii disjung solutionarea cauzei privind-o pe inculpata Aspazia Droniuc, amanand pronuntarea solutiei cu privire la aceasta la data de 13 iulie 2012 orele 9:00. Dispozitia de mentinere a masurii preventive a arestului este supusa caii de atac a recursului în 24 de ore de la comunicare cu inculpatul arestat si de la pronuntare cu reprezentantul DNA.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare

TERMEN: 27 august 2012
Judecarea cauzei este amanata la data de 17 septembrie 2012 pentru administrare de probe. Instanta amana de asemenea pronuntarea cu privire la masurile preventive pentru data de 28 august 2012.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare

TERMEN: 28 august 2012
Instanta amana cauza pentru 17 septembrie.

Curtea de Apel Targu Mures - O noua amanare

TERMEN: 17 septembrie 2012
Proroga pronuntarea asupra cererilor formulate de avocatul Gheorghita Mateut, pentru termenul de judecata din 20 septembrie 2012. Amana pronuntarea asupra cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar. Citarea martorilor lipsa la acest termen de judecata, prin agentul procedural al Curtii de Apel Cluj si prin fax la Primaria Cluj. Efectuarea de cercetari cu privire la motivul pentru care la acest termen de judecata nu a fost indeplinita procedura de citare cu martorii. Amana cauza la data de 20 septembrie 2012 ora 9:00.

Curtea de Apel Targu Mures - Citarea martorilor

TERMEN: 20 septembrie 2012
Instanta respinge cererile privind reaudierea martorului Neag Liviu si confruntarea acestui martor cu Sorin Apostu. Proroga pronuntarea cu privire la cererile privind audierea Aspaziei Droniuc si confruntarea acesteia cu Apostu dupa acvirarea dosarului nr. 406/43/2012 al Curtii de Apel Targu Mures. Proroga pronuntarea cu privire la audierea membrilor comisiilor de licitatie. Amana pronuntarea asupra cererii de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de Sorin Apostu, la data de 21 septembrie 2012, orele 14:00. Citarea ultimilor 14 martori propusi de acuza, prin agentul procesual al Curţii de Apel Cluj si prin fax la Primaria Cluj. Reluarea procedurii de citare cu martorul Szabo Mihai Calin. Amana judecarea cauzei la data de 24 septembrie 2012.

Curtea de Apel Targu Mures - Respinge cererea de eliberare provizorie a lui Sorin Apostu

TERMEN: 21 septembrie 2012
Instanta respinge ca nefondata cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de Sorin Apostu, detinut in Penitenciarul Targu Mures din 22 martie 2012. Respinge de asemenea ca nefondata si cererea formulata de Calin Stoia de revocare a uneia dintre obligatiile impuse prin masura obligarii de a nu parasi tara, respectiv aceea a interdictiei de a lua legatura cu martorii Ionutiu Olga, Tohotan Andreea si Nicolae Pop Baldi. Cu recurs in 24 de ore de la comunicare cu inculpatul Apostu si de la pronunţare cu D.N.A. – Serviciul Teritorial Tg. Mures.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare

TERMEN: 24 septembrie 2012
Instanta amana cauza la 15 octmbrie 2012.

Curtea de Apel Targu Mures - Respinge cererea lui Stoia de incuviintare a parasirii temporare a tarii

TERMEN: 25 septembrie 2012
Magistratii resping ca nefondata cererea formulata de Calin Stoia de incuviintare a parasirii temporare a tarii. Atacabila odata cu fondul.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare pentru administrare de probe

TERMEN: 15 octombrie 2012
Cauza este amanata la data de 05.11.2012, orele 11:00, pentru administrarea probelor incuviintate.

Curtea de Apel Targu Mures - O noua amanare

TERMEN: 5 noiembrie 2012
O noua amanare a cauzei, la data de 10.12.2012, orele 11:00, pentru administrarea probelor incuviintate.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare pentru solicitarea dosarului de la ICCJ

TERMEN: 10 decembrie 2012
Cauza amanata in vederea solicitarii dosarului de la ICCJ.

Curtea de Apel Targu Mures - Amana cauza

TERMEN: 14 ianuarie 2013
Termen amanat pentru administrarea probelor. Instanta amana pronuntarea la data de 17.01.2013 asupra cererii de revocare a masurii obligarii de a nu parasi tara formulata de Calin Stoia.

Curtea de Apel Targu Mures - Instanta admite cererea lui Stoia de revocare a masurii de a nu parasi tara

TERMEN: 17 ianuarie 2013
Instanta admite cererea formulata de Calin Mihai Stoia de revocare a masurii obligarii de a nu parasi tara. Cu recurs in 24 ore de la pronuntare.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare

TERMEN: 11 februarie 2013
Instanta amana solutionarea cauzei la 20 februarie 2013 ora 10:00.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare din cauza lipsei avocatului lui Sorin Apostu si a sotiei acestuia

TERMEN: 20 februarie 2013
Avand in vedere lipsa aparatorului ales al inculpatilor Sorin Apostu si Monica Undina Apostu, precum si lipsa martorei Aspazia Droniuc, instanta amana solutionarea cauzei in vederea citarii martorei cu mandat de aducere si in vederea emiterii unei adrese la Baroul Mures pentru desemnarea unui aparator din oficiu pe seama inculpatilor.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare pentru citarea martorei Aspazia Droniuc

TERMEN: 11 martie 2013
Amana cauza la data de 15 aprilie 2013 ora 10:00 termen pentru care va fi recitata martora Aspazia Droniuc cu mandat de aducere. Asupra cererii de ridicare a interdictiei de parasire temporara a tarii, instanta amana pronuntarea la data de 14 martie 2013.

Curtea de Apel Targu Mures - Respinge cererea lui Stoia de a parasi temporar tara

TERMEN: 14 martie 2013
Instanta respinge ca nefondata cererea formulata de Calin Stoia de incuviintare a parasirii temporare a tării. Atacabila odata cu fondul.

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare

TERMEN: 15 aprilie 2013
Instanta decide amanarea judecarii cauzei pana pe 26 aprilie

Curtea de Apel Targu Mures - O noua amanare pentru analiza unor noi probe

TERMEN: 26 aprilie 2013
Instanta decide amanarea judecarii dosarului pentru a administra probe noi

Curtea de Apel Targu Mures - Amanare pentru completarea probatoriului

TERMEN: 3 iunie 2013
Instanta decide amanarea cauzei la 1 iulie 2013, ora 10:00, pentru completarea probatoriului. Magistratii au admis cererea formulata de Calin Stoia de revocare a masurii obligarii de a nu parasi tara.

Curtea de Apel Targu Mures - Ultimul termen. Instanta ramane in pronuntare

TERMEN: 1 iulie 2013
Judecarea procesului a luat sfarsit. Avocatii au cerut achitarea inculpatilor, in timp ce procurorii au cerut pedeapsa cu inchisoarea. Instanta a ramas in pronuntare

Curtea de Apel Targu Mures - Pronuntarea sentintei este amanata

TERMEN: 15 iulie 2013
Magistratul care instrumentează acest caz a considerat că mai are nevoie de timp pentru a analiza probele din dosar şi pentru a pronunţa o soluţie.

Curtea de Apel Targu Mures - Sentinta: Apostu - condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare

TERMEN: 25 iulie 2013
Curtea de Apel Targu Mures l-a condamnat pe fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, in cauza de coruptie in care a fost trimis in judecata alaturi de sotia sa, Monica Undina Apostu, de omul de afaceri Calin Mihai Stoia si de denuntatoarea din acest dosar, Aspazia Droniuc. Sotia fostului primar, Monica Undina Apostu, a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei. Decizia Curtii de Apel Targu Mures nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs in 10 zile de la pronuntare. Detalii aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15254829-sorin-apostu-condamnat-3-ani-6-luni-inchisoare-executare-curtea-apel-targu-mures.htm

Curtea de Apel Targu Mures - Sorin Apostu a atacat sentinta cu recurs

TERMEN: 26 iulie 2013
Decizia Curtii de Apel Targu Mures a fost atacata cu recurs atat de fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, de sotia sa Monica Apostu, cat si de DNA. Dosarul va fi trimis pentru judecarea recursurilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Recurs - Primul termen

TERMEN: 19 martie 2014
Instanta amana cauza.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 9 aprilie 2014
Insanta amana cauza si acorda termen la 21.05.2014.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - O noua amanare

TERMEN: 21 mai 2014
Instanta amana cauza

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Se amana din nou

TERMEN: 6 iunie 2014
Magistratii amana cauza din nou si acorda termen la 25 iunie 2014.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amana pronuntarea

TERMEN: 25 iunie 2014
Instanta amana pronuntarea si acorda termen la 03.07.2014

Inalta Curte de Casatie si Justitie - O noua amanare a pronuntarii

TERMEN: 3 iulie 2014
Instanta amana din noua pronuntarea la data de 7 iulie 2014.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sorin Apostu este condamnat definitiv la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare

TERMEN: 7 iulie 2014
Sorin Apostu a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare pentru ca a luat mita de la omul de afaceri Calin Mihai Stoia, la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru complicitate la infractiunea de spalare de bani in forma continuata si la 8 luni de inchisoare pentru complicitate la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata. Instanta a contopit aceste pedepse, astfel incat Sorin Apostu va executa pedeapsa cea mai grea - de 4 ani inchisoare si 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii exercitiului anumitor drepturi -, pedeapsa pe care instanta o sporeste cu 6 luni de inchisoare. In final, Sorin Apostu va executa pedeapsa de 4 ani si 6 luni de inchisoare si 3 ani pedeapsa complementara prin care i se interzice o serie de drepturi. Instanta a decis sa ii fie dedus din pedeapsa timpul in care a fost retinut si arestat preventiv, de la 9.11.2011 pana la 28.09.2012. Monica Apostu, sotia fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, este condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare. In cazul lui Stoia Calin Mihai, instanta decide 3 ani de inchisoare cu suspendare. ICCJ a mai decis ca inculpatii Apostu Sorin, Apostu Monica Udina si Stoia Calin Mihai sa plateasca fiecare 10.000 lei cheltuieli judiciare catre stat. De asemenea, instanta a dispus confiscarea de la inculpatii Apostu Sorin si Apostu Monica Undina a sumei de cate 272.858,70 lei. Decizia este definitiva. Detalii aici: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-17628922-fostul-primar-clujului-sorin-apostu-condamnat-definitiv-4-ani-6-luni-inchisoare-executare.htm

8676 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by