Dosar finalizat in 3929 zile de la inceperea urmaririi penale

Dosar de coruptie "Lucrari fictive la Beius" - deputatul liberal Costin Gheorghe


Fostul viceprimar al localitatii Beius, actualmente deputat PNL, Costin Gheorghe este acuzat de procurorii anticoruptie de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in declaratii, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Costin Gheorghe, fostul primar si un alt fost viceprimar sunt acuzati ca, in calitate de lideri ai administratiei locale, ar fi favorizat firma Top Construct Group si ar fi semnat plati pentru lucrari fictive realizate de compania in cauza.

Pe 27 august 2013, DNA a dispus trimiterea in judecata si a fostului viceprimar din Beius, Nicu Silviu Odobasianu (2000-2008), precum si a fostului vice-primar Viorel Iuhas (2000-2008).

Cei doi fosti lideri locali (Costin Gheorghe ocupand functia de deputat PNL la data trimiterii in judecata) sunt acuzati ca ar fi favorizat firma SC TOP CONSTRUCT GROUP SRL din Oradea carei i-a incredintat un contract pentru care s-au platiti bani pentru lucrari fictive, neexecutate in realitate de catre constructor.

In rechizitoriul intocmit, procurorii DNA au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii octombrie 2007, primaria municipiului Beius a atribuit un contract de achizitie publica prin care SC Top Construct Grup SRL Oradea se obliga sa execute "Lucrari prioritare de extindere si reabilitare a retelelor de alimentare cu apa si canalizare in municipiul Beius", la pretul de 4.173.345,88 lei, la care se adauga TVA 792.935,72 lei.

Lucrarile urmau sa fie executate in cadrul unui program finantat in proportie de 85% de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si in proportie de 15% de primaria Beius.

Starea de fapt releva ca in perioada 30 noiembrie 2007-28 noiembrie 2008, reprezentantii primariei Beius (cei doi primari care si-au exercitat atributiile in aceasta perioada, cei doi viceprimari, precum si functionari din cadrul primariei) au favorizat firma SC TOP CONSTRUCT GRUP SRL Oradea prin aceea ca au facut posibila obtinerea, de catre aceasta firma, a sumei de 1.248.120 lei (aproximativ 321.672 euro raportat la media cursului de schimb din acea perioada) in contul unor lucrari prevazute in contract, care in realitate nu au fost executate. Firma a fost favorizata de reprezentantii primariei in conditiile in care acestia aveau reprezentarea reala a situatiei lucrarilor.

Pentru executia lucrarilor in valoare de aproximativ 1 milion de euro (la cursul acelei perioade) SC Top Construct Grup SRL a trimis in teren pe santierul deschis la Beius intre 4 si 6 angajati.

Din totalul sumei sus mentionate obtinute pe nedrept din bani publici SC Top Construct Grup SRL Oradea, 1.248.120 lei reprezinta prejudiciu nerecuperat in dauna bugetului de stat si bugetului local al municipiului Beius (aproximativ 321.672 euro). Cu alte cuvinte, din facturile emise de SC Top Construct Grup SRL in valoare totala de 2.407.544 lei, facturi acceptate la plata de inculpati, in realitate au fost executate lucrari doar in cuantum de 1.159.424 lei, prejudiciul nerecuperat fiind de peste 50% din valoarea lucrarilor declarate ca fiind executate.

In perioada mentionata, inculpatii Berindea Ciprian Catalin si Pancu Nicolae Virgil au depus, in numele SC Top Construct Grup SRL Oradea, documente atestand date nereale (situatii de lucrari, facturi), pentru decontarea de catre primaria Beius a unor lucrari care nu fusesera executate. Reprezentantii primariei Beius, ca beneficiara a lucrarilor, au confirmat executia si receptia acestora, acceptand situatia fictiva.

Folosind inscrisuri sau care atestau date nereale si declaratii false, primarii Odobasianu Nicu Silviu, respectiv Domocos Adrian Nicolae au indus in eroare Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile prin aceea ca au solicitat si au obtinut sume de bani pentru lucrari care in fapt nu fusesera executate de SC Top Construct Grup SRL.

Inscrisurile false au fost confirmate prin semnatura, in perioadele aferente mandatelor lor, de viceprimarul Iuhas Viorel, respectiv de viceprimarul Costin Gheorghe. Inscrisurile reprezentau procese-verbale de receptie a lucrarilor, centralizatoare de situatii lucrari, declaratie pe proprie raspundere a beneficiarului pentru certificarea eligibilitatii cheltuielilor, raport de progres a lucrarilor si raport de activitate.

Referitor la ceilalti inculpati, functionari ai primariei Beius si consilieri locali, in rechizitoriu s-a retinut ca acestia, in calitate de membri ai comisiei de receptie a lucrarilor, respectiv de persoane cu atributii in supravegherea bunei derulari a lucrarilor au contribuit la producerea prejudiciului mentionat, prin redactarea/certificarea unor inscrisuri care constatau situatii nereale privind executia lucrarilor.

Cu alte cuvinte, reprezentantii primariei Beius l-au finantat pe constructorul SC Top Construct Grup SRL, acesta executand lucrari pe bani publici, desi contractul si conventia incheiate cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile stipulau, in mod clar, ca plata se va face dupa executarea lucrarilor.

Aceste decontari si plati in avans s-au constituit in veritabile credite, fara dobanda, acordate executantului lucrarii SC Top Construct Grup SRL, care a transferat asupra statului riscul executarii contractului, fapt care a dus finalmente la prejudicierea bugetului de stat si a bugetului local al municipului Beius cu suma de 1.248.120 lei.

In perioada 9-14 ianuarie 2009, folosindu-se de un inscris fals, inculpatul Berindea Ciprian Catalin a solicitat si a obtinut, de la BRD Oradea-Agentia E.Gojdu, transferul sumei de 758.025,88 lei, din contul de garantie de buna executie al firmei SC Top Construct Grup SRL, in contul curent al aceleiasi societati, din care, ulterior, a retras in numerar suma de 635.500 lei, pe care a folosit-o in interes personal. Acesta a fost ajutat de inculpata Iancu Olimpia Mirela, director al BRD Oradea-Agentia E.Gojdu, care a operat transferul sumei de 758.025,88 lei intre cele doua conturi, in baza unei adrese false primita de la inculpat, care nu era semnata de ordonatorul principal de credite, respectiv primarul municipiului Beius.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de deputat detinuta in prezent de Costin Gheorghe, se arata in comunicatul DNA.

Cine sunt persoanele trimise in judecata

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpati:

1. ODOBASIANU NICU SILVIU, primar al municipiului Beius (2000-2008), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si uz de fals, in forma continuata

2. BERINDEA CIPRIAN CATALIN, administratorul SC TOP CONSTRUCT GRUP SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, trei infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave dintre care doua in forma complicitatii, doua infractiuni de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals material in inscrisuri oficiale si spalare a banilor

3. PANCU NICOLAE VIRGIL, sef lucrari la SC TOP CONSTRUCT GRUP SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, trei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata dintre care una in forma continuata

4. HASAN GELU LAURENTIU, inspector de specialitate in cadrul primariei Beius si responsabil tehnic pentru implementarea proiectului, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, doua infractiuni de fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata

5. NICOLAE MARIA IOANA, sef Serviciu Buget-finante in primaria Beius si persoana autorizata pentru certificarea cheltuielilor privind proiectul respectiv, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, doua infractiuni de fals in declaratii, trei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata dintre care una in forma continuata

6. OAIE EMIL GHEORGHE, sef Serviciu Amenajarea Teritoriului si Investitii in cadrul primariei Beius, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, trei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata dintre care una in forma continuata

7. IUHAS VIOREL, viceprimar al municipiului Beius (2000-2008), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata

8. MIHAILOVICI GIGEL, membru al comisiei de receptie, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial si fals intelectual

9. CLINTOC MARIA RAMONA, membru al comisiei de receptie, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial si fals intelectual

10. GABOR DORINA, membru al comisiei de receptie, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial si fals intelectual

11. BOLOS MIRCEA, membru al comisiei de receptie, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial si fals intelectual

12. CODREANU OCTAVIAN MIRCEA FLORIAN, membru al comisiei de receptie (care a detinut in perioada 1996-2000 calitatea de primar al municipiului Beius), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial si fals intelectual

13. MATEI IOAN, diriginte de santier, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata

14. SOTOC NICOLAE, administrator al SC SUBTIL CONSULT SRL (societate care asigura dirigentia de santier), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul a obtinut pentru altul un folos patrimonial, doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata

15. DOMOCOS ADRIAN NICOLAE, primar al municipiului Beius (2008-prezent), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata

16. COSTIN GHEORGHE, viceprimar al municipiului Beius (2008-2012), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in declaratii, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata

17. IANCU OLIMPIA MIRELA, director al BRD Oradea-Agentia E.Gojdu, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Masuri suplimentare luate in dosar

In vederea recuperarii prejudiciului, in cauza s-au dispus masuri asiguratorii asupra bunurilor detinute de toti inculpatii, cu exceptia inculpatelor Nicolae Maria Ioana, Clintoc Maria Ramona si Gabor Dorina (care nu au fost identificate ca detinatoare de bunuri imobile si mobile - comunicat DNA

Pozitia inculpatului

Costin Gheorghe: "Nu sunt vinovat. Voi proba totul in instanta"

Decizia in prima instanta - Sentinta ICCJ, 7 mai 2015:

Odobasianu Nicu Silviu - condamnat la 4 ani inchisoare cu executare 

Berindea Ciprian Catalin - condamnat la 5 ani si 9 luni inchisoare cu executare

Pancu Nicolae Virgil - condamnat la 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare

Hasan Gelu Laurentiu - condamnat la 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare

Oaie Emil Gheorghe - condamnat la 4 ani si 2 luni inchisoare cu executare

Iuhas Viorel - condamnat la 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare

Sotoc Nicolae - condamnat la 4 ani inchisoare cu executare

Nicolae Maria Ioana - condamnata la 2 ani, 10 luni si 20 de zile inchisoare cu suspendare

Mihailovici Gigel - condamnat la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendare

Clintoc Maria Ramona - condamnata la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendare

Gabor Dorina - condamnata la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendare

Bolos Mircea - condamnat la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendare

Codreanu Octavian Mircea Florian - condamnat la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendare

Domocos Adrian Nicolae - condamnat la 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare

Costin Gheorghe - condamnat la 2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare

Iancu Olimpia Mirela - condamnata la 1 an inchisoare cu suspendare

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

DATA INCEPERII URMARII PENALE
1 MAI 2013
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
27 AUGUST 2013
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Costin Gheorghe

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :viceprimar Beius

INSTANTE:

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Primul termen din dosar - Amanare

TERMEN: 20 ianuarie 2014
Instanta amana cauza

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Dosarul este trimis la camera preliminara conform noului cod penal

TERMEN: 6 februarie 2014
În baza art.6 alin.1 si 2 din Legea nr.255/2013, trimite cauza ce formeaza obiectul dosarului penal nr.4321/1/2013, privind pe inculpatii Odobasianu Nicu Silviu, Berindea Ciprian Catalin, Pancu Nicolae Virgil, Hasan Gelu Laurentiu, Nicolae Maria Ioana, Oaie Emil Gheorghe, Iuhas Viorel, Mihailovici Gigel, Clintoc Maria Ramona, Gabor Dorina, Bolos Mircea, Codreanu Octavian Mircea Florian, Matei Ioan, Sotoc Nicolae, Domocos Adrian Nicolae, Costin Gheorghe si Iancu Olimpia Mirela la judecatorul de camera preliminata pentru a proceda potrivit dispozitiilor art.342-348 din Codul de procedura penala. Definitiva. Pronuntata, în sedinta publica, azi 6 februarie 2014.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Instanta respinge exceptiile ridicate de inculpati si dispune inceperea judecatii

TERMEN: 31 martie 2014
Instanta respinge, ca nefondate, cererile si exceptiile formulate de inculpatii Odobasianu Nicu Silviu, Hasan Gelu Laurentiu, Oaie Emil Gheorghe, Iuhas Viorel, Clintoc Maria Ramona, Gabor Dorina, Bolos Mircea, Codreanu Octavian Mircea Florian, Sotoc Nicolae, Domocos Adrian Nicolae, Costin Gheorghe si Iancu Olimpia Mirela. Constata legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in dosarul penal nr.58/P/2012 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea, privind pe inculpatii Odobasianu Nicu Silviu, Berindea Ciprian Catalin, Pancu Nicolae Virgil, Hasan Gelu Laurentiu, Nicolae Maria Ioana, Oaie Emil Gheorghe, Iuhas Viorel, Mihailovici Gigel, Clintoc Maria Ramona, Gabor Dorina, Bolos Mircea, Codreanu Octavian Mircea Florian, Matei Ioan, Sotoc Nicolae, Domocos Adrian Nicolae, Costin Gheorghe si Iancu Olimpia Mirela si dispune inceperea judecatii. Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Instanta amana cauza

TERMEN: 24 aprilie 2014
Dosarul este amanat.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Termen preschimbat

TERMEN: 21 mai 2014
Magistratii preschimba termenul acordat pentru judecarea cauzei la data de 17 iunie 2014, urmand ca, dupa ramanerea definitiva a incheierii judecatorului de camera preliminara, in situatia in care contestatia declarata impotriva acesteia va fi respinsa, sa se procedeze la citarea partilor, la adresele indicate in dosar. Pronuntata in sedinta publica, astazi 21 mai 2014.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 23 mai 2014

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Inca o amanare

TERMEN: 17 iunie 2014
Judecata a fost amanata dupa vacanta magistratilor

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Instanta amana pronuntarea pentru Matei Ioan

TERMEN: 2 septembrie 2014
Instanta amana pronuntarea la 9 septembrie 2014, pentru inculpatul Matei Ioan. Fixeaza termen la 24 septembrie 2014, pentru ceilalti inculpati.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Matei Ioan a fost condamnat la 2 ani si 8 luni de inchisoare si instanta a disjuns cauza cu privire la ceilalti inculpati

TERMEN: 9 septembrie 2014
Magistratii l-au condamnat pe inculpatul Matei Ioan la pedeapsa de 2 ani si 8 luni de inchisoare. Instanta a disjuns cauza privind inculpatii Odobasianu Nicu Silviu, Berindea Ciprian Catalin, Pancu Nicolae Virgil, Hasan Gelu Laurentiu, Nicolae Maria Ioana, Oaie Emil Gheorghe, Iuhas Viorel, Mihailovici Gigel, Clintoc Maria Ramona, Gabor Dorina, Bolos Mircea, Codreanu Octavian Mircea Florian, Sotoc Nicolae, Domocos Adrian Nicolae, Costin Gheorghe si Iancu Olimpia Mirela, urmand a se forma un nou dosar. Obliga pe inculpatul Matei Ioan la plata sumei de 10.600 lei, din care suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare in faza de urmarire penala, suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare in faza de judecata in prima instanta si suma de 400 lei, reprezentand onorariul aparatorului desemnat din oficiu, ce se va avansa din fondul Ministerului Justitiei. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amana cauza

TERMEN: 24 septembrie 2014
Instanta amana cauza.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 13 octombrie 2014
Instanta amana din nou cauza.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 29 octombrie 2014
Magistratii amana cauza si acorda termen la data 19.11.2014.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 19 noiembrie 2014
O noua amanare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Instanta acorda o noua amanare

TERMEN: 24 noiembrie 2014
Un nou termen a fost stabilit, data la care judecata se va relua.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare din nou

TERMEN: 4 decembrie 2014

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 16 decembrie 2014
Instanta amana cauza o luna.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 16 ianuarie 2015
Judecatorii amana cauza si acorda termen la 03.02.2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - O noua amanare

TERMEN: 3 februarie 2015
Amanare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Judecata dosarului continua. Judecatorii dau un nou termen

TERMEN: 10 martie 2015

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 30 martie 2015
Instanta amana cauza si acorda termen la 08.04.2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 8 aprilie 2015
Instanta amana cauza si acorda termen la 17.04.2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare initiala a pronuntarii

TERMEN: 17 aprilie 2015
Magistratii amana pronuntarea la data de 7 mai 2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sentinta: Costin Gheorghe - condamnat la 2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare

TERMEN: 7 mai 2015
Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat sentinta in acest dosar: Costin Gheorghe a fost condamnat la 2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare. Decizia nu este definitiva. Vezi mai jos sentintele si in cazul celorlalti inculpati: Odobasianu Nicu Silviu - condamnat la 4 ani inchisoare cu executare Berindea Ciprian Catalin - condamnat la 5 ani si 9 luni inchisoare cu executare Pancu Nicolae Virgil - condamnat la 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare Hasan Gelu Laurentiu - condamnat la 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare Oaie Emil Gheorghe - condamnat la 4 ani si 2 luni inchisoare cu executare Iuhas Viorel - condamnat la 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare Sotoc Nicolae - condamnat la 4 ani inchisoare cu executare Nicolae Maria Ioana - condamnata la 2 ani, 10 luni si 20 de zile inchisoare cu suspendare Mihailovici Gigel - condamnat la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendare Clintoc Maria Ramona - condamnata la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendare Gabor Dorina - condamnata la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendare Bolos Mircea - condamnat la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendare Codreanu Octavian Mircea Florian - condamnat la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendare Domocos Adrian Nicolae - condamnat la 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare Costin Gheorghe - condamnat la 2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare Iancu Olimpia Mirela - condamnata la 1 an inchisoare cu suspendare Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Vezi aici sentinta integrala: http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery[0].Key=id&customQuery[0].Value=100000000292618

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Primul termen in Apel

TERMEN: 23 noiembrie 2015
Pentru a le da posibilitatea partilor care au formulat astfel de cereri, respectiv de a-si angaja un avocat sau de a-si pregati apararea, instanta stabileste termen la data de 25 ianuarie 2016, Sala Sectiilor Unite - 103, orele 09:00.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 25 ianuarie 2016
Fata de imposibilitatea de prezentare a apelantei intimate inculpate Nicolae Maria Ioana, instanta stabileste termen la data de 22 februarie 2016, Sala Sectiilor Unite - 103, orele 09:00, termen la care urmeaza a fi audiati inculpatii care si-au manifestat dorinta in acest sens.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 22 februarie 2016
In vederea administrarii probatoriului, instanta stabileste termen la data de 21 martie 2016, orele 09:00.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Inca o amanare

TERMEN: 21 martie 2016
Pentru continuarea administrării probatoriului, stbileşte termen la data de 18 aprilie 2016, Sala Secţiilor Unite, începând cu orele 09,00

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Cercetarea judecatoreasca a fost finalizata

TERMEN: 18 aprilie 2016
Încheiere - Constatând încheiată cercetarea judecătorească, stabileşte termen la data de 30 mai 2016, începând cu ora 09,00, exclusiv în vederea dezbaterilor, iar data de 23 mai 2016, termen limită până la care părţile şi Ministerul Public să depună concluzii scrise.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizie finala - condamnari pe toata linia: Gheorghe Costin, condamnat la 2 ani si 8 luni cu suspendare

TERMEN: 30 mai 2016
Minuta deciziei penale nr. 131: I. Admite apelul declarat de inculpatul Domocoş Adrian Nicolae împotriva sentinţei penale nr. 327 din 07 mai 2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 3197/1/2014. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în rejudecare: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, aplicată inculpatului Domocoş Adrian Nicolae, în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor. Reţine incidenţa dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 şi reduce pedepsele stabilite de prima instanţă pentru inculpatul Domocoş Adrian Nicolae, după cum urmează: - de la 2 ani închisoare, la 1 an şi 10 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 244 alin.1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal, cu menţinerea pedepsei complementare de 1 an a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit. a, b şi g Cod penal; - de la 1 an închisoare, la 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 322 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal. În baza art.38 alin.1 Cod penal, raportat la art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta decizie şi dispune ca inculpatul Domocoş Adrian Nicolae să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 10 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal, la care se adaugă 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse stabilite, respectiv 3 luni închisoare, inculpatul Domocoş Adrian Nicolae urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 1 lună închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. II. Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Berindea Ciprian Cătălin, Boloş Mircea, Costin Gheorghe, Clintoc Maria Ramona, Codreanu Octavian Mircea Florian, Gabor Dorina, Hasan Gelu Laurenţiu, Iancu Olimpia Mirela, Iuhas Viorel, Mihailovici Gigel, Nicolae Ioana Maria, Oaie Emil Gheorghe, Odobasianu Nicu Silviu, Pancu Nicolae şi Sotoc Nicolae împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Obligă apelanţii inculpaţi Berindea Ciprian Cătălin, Boloş Mircea, Clintoc Maria Ramona, Codreanu Octavian Mircea Florian, Gabor Dorina, Hasan Gelu Laurenţiu, Iancu Olimpia Mirela, Iuhas Viorel, Mihailovici Gigel, Oaie Emil Gheorghe, Odobasianu Nicu Silviu, Pancu Nicolae şi Sotoc Nicolae şi apelanţii intimaţi inculpaţi Costin Gheorghe şi Nicolae Maria Ioana la plata sumei de câte 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului declarat de inculpatul Domocoş Adrian Nicolae rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru apelanţii inculpaţi Berindea Ciprian Cătălin, Boloş Mircea, Clintoc Maria Ramona, Codreanu Octavian Mircea Florian, Gabor Dorina, Hasan Gelu Laurenţiu, Iancu Olimpia Mirela, Iuhas Viorel, Mihailovici Gigel, Oaie Emil Gheorghe, Odobasianu Nicu Silviu, Pancu Nicolae şi Sotoc Nicolae şi apelanţii intimaţi inculpaţi Costin Gheorghe, Domocoş Adrian Nicolae şi Nicolae Maria Ioana, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 130 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 03 iunie 2016.

7376 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by