Dosar finalizat in 4100 zile de la inceperea urmaririi penale

Dosarul "Mita in flagrant" – Alin Trasculescu


Fostul deputat PDL Alin Trasculescu este acuzat de procurorii DNA ca, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei PDLVrancea, a pretins de la Mircea Vintilescu, reprezentantul unei societati comerciale, denuntator in cauza, initial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro, pretinzand ca poate sa intermedieze aprobarea unor proiecte de investitii prin PNDI, program gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Pe 4 aprilie 2013, Alin Trasculescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la spalare a banilor, delapidare si uz de fals.

Procurorii arata in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trasculescu si Marian Valeriu Calota au constituit o asociere pentru obtinerea de sume de bani prin traficarea influentei, asociere la care au aderat si Marian Varvariche, Adrian-Cristian Ene si Dorian Geolfan. In aceasta perioada, Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a PDL, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza), initial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro. De asemenea, el a pretins si suma de 1.100.000 lei, din care a primit, prin intermediul lui Marian Valeriu Calota, in trei transe, suma totala de 374.000 lei, sustin procurorii.

Potrivit rechizitoriului, banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Marian Valeriu Calota "care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa remita lui Trasculescu Alin-Silviu sumele solicitate". Pentru obtinerea acestor sume, Trasculescu "a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator".

Acuzatiile aduse lui Alin Trasculescu:
- trafic de influenta
- instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata
- instigare la spalarea banilor
- asociere pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta
- delapidare
- uz de fals

Pentru a crea aparenta de legalitate a primirii acestor sume de bani, la solicitarea lui Alin Trasculescu, Marian Valeriu Calota a falsificat de-a lungul celor doi ani mai multe contracte comerciale, incheiate intre firma denuntatorului si SC Maryna Exclusiv SRL, firma lui Calota; aceste inscrisuri au fost folosite pentru efectuarea platilor corespondente si justificarea acestora in evidentele contabile ale celor doua societati comerciale. Din banii proveniti astfel, Marian Calota si-a insusit din contul apartinand SC Maryna Exclusiv SRL, pe baza unor inscrisuri false, suma de 198.400 lei, pe care a folosit-o in interes personal si in interesul altor persoane, se arata in rechizitoriu.

"Insusirea sumei de 198.400 lei de catre inculpatul Calota Marian-Valeriu a fost justificata contabil de catre inculpatii Varvariche Marian, Ene Adrian-Cristian si Geolfan Dorian sub aparenta unor operatiuni comerciale fictive si pe baza unor inscrisuri false", precizeaza procurorii.

Pe 10 noiembrie 2012, Calota a primit de la denuntator suma de 50.000 lei, pentru a fi remisa lui Alin Trasculescu, la cererea acestuia. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante, informeaza DNA in cadrul unui comunicat.

Citeste si Interceptari telefonice in cazul Trasculescu: Deputatul cerea mita pentru a-si finanta campania electorala si ameninta cu recuperatori. / Trasculescu: Am mare nevoie sa fiu deputat si o voi face cu orice pret

Pe 11 noiembrie 2012, "procurorii anticoruptie au dispus retinerea inculpatilor Trasculescu Alin-Silviu si Calota Marian-Valeriu pe o perioada de 24 de ore". Avand in vedere calitatea sa de deputat, Directia Nationala Anticoruptie l-a instiintat in aceeasi zi pe Ministrul justitiei cu privire la efectuarea perchezitiei si retinerii lui Alin Trasculescu. Pe 12 noiembrie, presedintele Traian Basescu a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa se ia in discutie si cazurile Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely cand se discuta cazul Alin Trasculescu; premierul Victor Ponta a reactionat declarand ca Traian Basescu "nu este presedintele DNA" ca sa poata cere Parlamentului asa ceva, iar Comisia juridica a Camerei a respins in aceeasi zi cererea presedintelui de rediscutare a cazurilor Dobre si Borbely odata cu cel al lui Trasculescu. Detalii aici

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat pe 16 noiembrie 2012, cu 10 voturi pentru si unul impotriva, ridicarea imunitatii parlamentare a lui Alin Trasculescu si incuviintarea arestarii sale preventive. Pe 20 noiembrie 2012, Camera Deputatilor a constatat incetarea calitatii de deputat a lui Trasculescu Alin-Silviu, in urma demisiei sale, astfel ca procurorii nu au mai avut nevoie de avizul Parlamentului si au putut continua anchetarea lui Trasculescu. Trasculescu a demisionat in aceeasi zi in care plenul Camerei Deputatilor s-a reunit pentru a lua in discutie ridicarea imunitatii sale.

Pe 29 noiembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Alin Trasculescu, iar pe 7 decembrie 2012 Curtea de Apel Bucuresti a hotarat cercetarea sa in stare de libertate. Procurorii au decis obligarea lui Trasculescu de a nu parasi tara, masura ce a fost prelungita.

Pe 12 noiembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus arestarea preventiva a lui Marian Valeriu Calota pe o perioada de 29 de zile, masura prelungita pana la data de 19 ianuarie 2013, data la care procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile, masura ce a fost prelungita.

In cazul lui Marian Varvariche, procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi localitatea, masura ce a fost prelungita.

Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Alte persoane trimise in judecata in acelasi dosar:

Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, trimis in judecata de DNA in acelasi dosar pentru complicitate la trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, spalare a banilor, delapidare, uz de fals si asociere pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Marian Varvariche va fi judecat pentru complicitate si instigare la delapidare, complicitate la spalarea banilor, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Adrian Cristian Ene si Dorian Geolfan, reprezentanti ai unei societati comerciale, au fost trimisi in judecata pentru delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata, asociere pentru savarsirea de infractiuni, complicitate la delapidare si complicitate la spalarea banilor.

Masuri suplimentare luate in dosar: in vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile apartinand lui Alin-Silviu Trasculescu, Marian-Valeriu Calota, Adrian-Cristian Ene si Dorian Geolfan.

Pozitia acuzatului:

In fata judecatorilor de la CAB, Trasculescu a spus ca Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a fost initiat de partidul de guvernamant, respectiv PDL, si ca el, in calitatea sa de politican, trebuia sa-si asume acest program. Totodata, Trasculescu a aratat este unul dintre initiatorii legii privind sanctiunile pentru violenta de pe stadioanele din Romania si ca intelege foarte bine notiunile de ordine publica si pericol public. In acest context, fostul deputat a spus ca nu va reprezenta o problema pentru organele de ancheta, daca va fi lasat in libertate pe perioada cercetarilor. Trasculescu a amintit ca el si-a dat demisia din functia pe care a detinut-o, desi stia ca nu exista cvorum, tocmai pentru a nu incurca demersurile procurorilor anticoruptie.

Sentinte:

20 Martie 2015: Alin Trasculescu este condamnat la 7 de ani de inchisoare. Decizia nu este definitiva. Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti l-au gasit vinovat pe Trasculescu de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare a banilor, asociere pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

DATA INCEPERII URMARII PENALE
11 NOIEMBRIE 2012
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
4 APRILIE 2013
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Alin-Silviu Trasculescu

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :deputat PDL si presedinte al organizatiei judetene PDL Vrancea

INSTANTE:

Tribunalul Bucuresti - Dosarul este mutat la un alt complet si este amanat

TERMEN:
Instanat decide mutarea dosarului la alt complet de judecata. Noul complet dispune amanarea dosarului pe considerente medicale

Tribunalul Bucuresti - Amanare chiar de la primul termen

TERMEN: 29 aprilie 2013
Instanta acorda un termen pe 09.05.2013 pentru punerea în discuţie a cererii formulate de către PÎCCJ - DNA privind luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara faţă de inculpaţii Trăşculescu Alin Silviu, Calotă Marian Valeriu, Varvariche Marian // Judecarea dosarului se amana pana pe 27.05.2013 pentru ca aparatorii nu si-au angajat aparatori.

Tribunalul Bucuresti - Se amana pronuntarea pe cererea procurorilor ca inculpatii sa nu poata parasii tara

TERMEN: 9 mai 2013
instanta amână pronunţarea asupra cererii parchetului privind luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara faţă de inculpaţii Trăşculescu Alin-Silviu, Calotă Marian-Valeriu şi Varvariche Marian la data de 14.05.201

Tribunalul Bucuresti - Pronuntare pe cererea procurorilor

TERMEN: 14 mai 2013
Instanta decide: "Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul Calotă Marian Valeriu, prin apărător ales, privitoare la pretinsa inadmisibilitate a solicitării Ministerului Public vizând luarea măsurii preventive prevăzută de art. 145 ind. 1 alin. 1 şi 2 C.p.p. rap. la art. 145 C.p.p. În baza art. 136 C.p.p. raportat şi la Decizia nr. 76/2007 pronunţată de ÎCCJ - Secţiile Unite Respinge ca neîntemeiată cererea Ministerului Public având ca obiect luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara faţă de inculpaţii Trăşculescu Alin - Silviu, Calotă Marian-Valeriu şi Varvariche Marian"

Tribunalul Bucuresti - O noua amanare. Este introdus in dosar o noua parte vatamata

TERMEN: 27 mai 2013
Instanta decide sa amane judecarea dosarului pana la data de 25.06.2013, ora 12.00, sala 139 si hotaraste introducerea în cauză şi citarea în calitate de parte vătămată a SC Maryna Exclusiv SRL.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 25 iunie 2013
Instanta a decis amanarea cauzei

Tribunalul Bucuresti - Amanare din cauza lipsei aparatorului ales

TERMEN: 16 septembrie 2013
Instanta amana judecarea cauzei pentru data de 14 octombrie, din cauza lipsei avocatului inculpatilor Adrian Cristian Ene si Dorian Geolfan. Aparatorul ales s-a aflat in imposibilitate medicala de prezentare.

Tribunalul Bucuresti - Instanta amana pronuntarea

TERMEN: 14 octombrie 2013
Instanta amana pronuntarea la data de 28.10.2013.

Tribunalul Bucuresti - Instanta amana din nou pronuntarea

TERMEN: 28 octombrie 2013
Instanta amana din nou pronuntarea, la data de 4 noiembrie 2013.

Tribunalul Bucuresti - Omul de afaceri Marian Calota - condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare. Pentru Trasculescu s-a dispus disjungerea cauzei

TERMEN: 4 noiembrie 2013
Omul de afaceri Marian Calota, judecat pentru fapte de coruptie alaturi Alin Trasculescu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare. Pentru Alin Trasculescu si ceilalti inculpati, instanta a dispus disjungerea cauzei. Decizia nu este definitiva, ea poate fi atacata in 10 zile de la pronuntare la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit Mediafax. // Instanta l-a condamnat pe Marian Valeriu Calota la 3 ani de inchisoare pentru complicitate la savarsirea infractiunii de trafic de influenta. De asemenea, magistratii au aplicat pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a ocupa functia de administrator al unei societati comerciale pe o durata de 2 ani, dupa executarea pedepsei principale. Omul de afaceri a primit in acelasi dosar o condamnare de 8 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, 2 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de santaj, 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de asociere pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de delapidare, 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de uz de fals. Conform art.33 lit.a - art.34 lit.b C.p. si art.35 din Codul penal. Marian Calota va executa pedeapsa cea mai grea - respectiv de 3 ani inchisoare si 2 ani interzicerea dreptului de a ocupa functia de administrator al unei societati comerciale. Magistratii au decis de asemenea disjungerea cauzei fata de inculpatii Trasculescu Alin Silviu, Varvariche Marian, Ene Adrian Cristian si Geolfan Dorian, urmand ca judecarea acestora sa se realizeze separat.

Tribunalul Bucuresti - Instanta admite declaratia de abtinere formulata de presedintele completului de judecata

TERMEN: 7 noiembrie 2013
Instanta admite declaratia de abtinere formulata de presedintele completului de judecata, doamna judecator Mladin Golea Manuela. Definitiva. Inainteaza cauza spre repartizare aleatorie. Pronuntata in sedinta publica, azi, 07.11.2013.

Tribunalul Bucuresti - Termen preschimbat

TERMEN: 25 noiembrie 2013
Incident procedural - termen preschimbat pentru data de 27.11.2013 ora 12.00, sala 213.

Tribunalul Bucuresti - Amanare

TERMEN: 27 noiembrie 2013
Instanta amana judecata pentru a da posibilitatea inculpatilor sa-si angajeze un aparator ales si pentru a se emite o adresa catre Curtea de Apel Bucuresti in vederea inaintarii dosarului de urmarire penala pentru a fi fotocopiat.

Tribunalul Bucuresti - Amanare pentru pregatirea apararii

TERMEN: 11 decembrie 2013
Instanta amana cauza pentru a da posibilitatea aparatorilor alesi sa pregateasca apararea.

Tribunalul Bucuresti - Amanare pentru audiere de martori

TERMEN: 22 ianuarie 2014
In vederea audierii martorilor propusi prin rechizitoriu, instanta amana judecata.

Tribunalul Bucuresti - Dosarul este trimis pe rolul Sectiei I Penala

TERMEN: 17 februarie 2014
Magistratii Sectiei a-II-a Penala de la Tribunalul Bucuresti dispun transpunerea dosarului inregistrat cu nr. 35644/3/2013 pe rolul Tribunalului Bucuresti la Sectia I Penala, urmand a fi solutionat sub numarul ce-i va fi alocat de completul 21F al acestei sectii cu aceeasi compunere ca si completul C8F al Sectiei a II-a Penala caruia i-a fost in mod aleatoriu repartizat dosarul.

Tribunalul Bucuresti - Instanta amana cauza

TERMEN: 19 februarie 2014
Avand in vedere certificatul medical depus de aparatorul ales al inculpatilor Ene Adrian si Geolfan Dorian, instanta amana judecata.

Tribunalul Bucuresti - Amanare din cauza lipsei unui avocat

TERMEN: 17 martie 2014
Avand in vedere ca la acest termen de judecata nu se prezinta aparatorul ales al inculpatilor Ene Adrian Cristian si Geolfan Dorian, instanta amana judecata si dispune numirea unor aparatori din oficiu.

Tribunalul Bucuresti - Audiere de martori

TERMEN: 26 martie 2014
Instanta amana cauza pentru audierea martorilor care au lipsit de la acest termen de judecata.

Tribunalul Bucuresti - Audierile de martori continua

TERMEN: 14 aprilie 2014
Instanta amana judecata la data de 28 aprilie, pentru audierea urmatorilor 5 martori din rechizitoriu.

Tribunalul Bucuresti - Amanare pentru audierea martorilor

TERMEN: 28 aprilie 2014
In vederea audierii urmatorilor 5 martori din rechizitoriu, instanta amana judecata la data 12.05.2014.

Tribunalul Bucuresti - Martorii sunt audiati

TERMEN: 12 mai 2014
Instanta: In vederea audierii urmatorilor martori din rechizitoriu, va amana judecata la data de 23.06.2014, ora 12.30, sala 213

Tribunalul Bucuresti - Continua audierea martorilor

TERMEN: 23 iunie 2014
In vederea audierii urmatorilor martori din rechizitoriu, va amana judecata la data de 11.07.2014

Tribunalul Bucuresti - Amanare pentru audieri

TERMEN: 11 iulie 2014
Instanta amana cauza in vederea audierii martorilor. Acorda termen la data de 11.09.2014

Tribunalul Bucuresti - Audieri

TERMEN: 11 septembrie 2014
In vederea continuarii audierii martorilor, instanta amana solutionarea cauzei si acorda un nou termen de judecata la data de 13.10.2014.

Tribunalul Bucuresti - Continua audierile

TERMEN: 13 octombrie 2014
Instanta acorda un nou termen in vederea continuarii audierii martorilor din rechizitoriu.

Tribunalul Bucuresti - Audierile continua

TERMEN: 10 noiembrie 2014
Audierile continua, iar instanta acorda un nou termen pentru audierea urmatorilor 5 martori din rechizitoriu.

Tribunalul Bucuresti - Instanta stabileste citarea martorilor lipsa cu mandat de aducere

TERMEN: 24 noiembrie 2014
Amana cauza in vederea citarii urmatorilor 3 martori din rechizitoriu, urmand a se cita martorii lipsa la acest termen, cu mandat de aducere cu insotitor.

Tribunalul Bucuresti - Magistratii stabilesc citarea martorilor lipsa cu mandat de aducere

TERMEN: 8 decembrie 2014
Instanta amana cauza pentru citarea martorilor lipsa cu mandate de aducere cu insotitor.

Tribunalul Bucuresti - Audieri de martori

TERMEN: 19 ianuarie 2015
Instanta continua audierea martorilor.

Tribunalul Bucuresti - Amanare pentru audiere

TERMEN: 2 februarie 2015
In vederea audierii martorului Bozgan Marius Sorin, instanta amana cauza.

Tribunalul Bucuresti - Stabileste pronuntarea

TERMEN: 2 martie 2015
Instanta stabileste pronuntarea la data de 16.03.2015.

Tribunalul Bucuresti - Se amana pronuntarea

TERMEN: 16 martie 2015
In baza art. 391 alin. 2 Cpp, instanta amana pronuntarea la data de 20 martie 2015. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 16 martie 2015.

Tribunalul Bucuresti - Prima Sentinta: 7 ani de inchisoare pentru Alin Trasculescu

TERMEN: 20 martie 2015
Instanta l-a condamnat pe Trasculescu la 7 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, 2 ani inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, la 5 ani de inchisoare pentru spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, comisa in forma de participatie a instigarii, la 5 ani de inchisoare pentru asociere pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Magistratii au contopit cele patru pedepse principale si au aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, acesta urmand a executa in final o pedeapsa rezultanta de 7 ani inchisoare. Instanta dispune deducerea din durata pedepsei rezultante aplicate a perioadei retinerii de 24 de ore de la data de 11.11.2012, ora 05.40 si pana la data de 12.11.2012, ora 05.40 si a perioadei executate in stare de arest preventiv de la 29.11.2012 ora 2015 la data de 07.12. 2012. Instanta a mai dispus confiscarea speciala a sumei de 160.000 lei de la Alin Trasculescu. Vezi aici sentinta integrala: http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000571431&id_inst=3. Detalii si aici: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19693037-fostul-deputat-alin-trasculescu-condamnat-sapte-ani-inchisoare-pentru-coruptie.htm

Curtea de Apel Bucuresti - Primul termen de apel

TERMEN: 20 mai 2015
Judecatorii Curtii de Apel Bucresti au preluat apelul spre judecare si au acordat termen la data de 17.06.2015, ora 9.00, in vederea angajarii unui avocat de catre apelantii-inculpati si a emiterii unei adrese catre ONRC. Decizia Tribunalului Bucuresti a fost atacata cu apel de catre Marian Varvariche, Alin Trasculescu, Adrian Cristian Ene si Dorian Geolfan. Linkul catre dosar: http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000571431&id_inst=2

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 17 iunie 2015
Instanta amana cauza la data de 09.09.2015 ora 13:00, in vederea pregatirii apararii de catre avocatii alesi; revine cu adresa la ONRC.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 9 septembrie 2015
Instanta amana cauza la data de 07.10.2015 ora 13.00 pentru a se lua la cunostinta de motivele de apel depuse la dosar si pentru respectarea principiului continuitatii completului.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta respinge cererea de abtinere formulata de un judecator

TERMEN: 6 octombrie 2015
Instanta respinge cererea de abtinere formulata de judecatorul Damian Dolache in dosarul nr. 35644/3/2013*. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 06.10.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru audieri

TERMEN: 7 octombrie 2015
Instanta amana cauza la data de 04.11.2015 ora 13.00 in vederea audierii inculpatilor. Stabileste pronuntarea pe probele solicitate la data de 14.10.2015

Curtea de Apel Bucuresti - Amana pronuntarea pe probe

TERMEN: 14 octombrie 2015
Magistratii amana pronuntarea pe probe la data de 21.10.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - O noua amanare

TERMEN: 21 octombrie 2015
Instanta pronunta o noua amanare, la data de 28.10.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Se amana din nou

TERMEN: 28 octombrie 2015
A treia amanare a pronuntarii pe probe, la data de 29.10.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 29 octombrie 2015
Instanta amana inca o data pronuntarea pe probe, la 02.11.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta incuviinteaza parte din probe

TERMEN: 2 noiembrie 2015
Instanta incuviinteaza probele, dupa cum urmeaza: audierea inculpatilor Varvariche, Trasculescu, Geolfan si Ene, audierea martorilor Vintilescu Mircea-Alexandru si Calota Marian-Valeriu, declaratie fiscala 394 (pentru inculpatul Varvariche), adresa catre D.I.I.C.O.T.-Structura Centrala (pentru inculpatul Varvariche), depunerea copiei pasaportului martorului Calota Marian-Valeriu sau adresa Politia de Frontiera privind deplasarea martorului in perioada 23 si 28 septembrie 2012 pe teritoriul Libiei, acte in circumstantiere. Respinge, ca nefiind relevante cauzei, administrarea celorlalte probe solicitate. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 2.11.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 4 noiembrie 2015
Magistratii amana cauza la data de 18.11.2015 ora 12.00, pentru lipsa de aparare.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru audieri

TERMEN: 18 noiembrie 2015
Instanta amana cauza la data de 25.11.2015 ora 12.00 Sala S90 in vederea continuarii audierii inculpatilor.

Curtea de Apel Bucuresti - Continua audierile

TERMEN: 25 noiembrie 2015
Instanta amana cauza la data de 09.12.2015 ora 12.00 in vederea continuarii cercetarii judecatoresti (audiere martori).

Curtea de Apel Bucuresti - Audieri

TERMEN: 9 decembrie 2015
Instanta amana cauza la data de 18.01.2016 ora 12.00 Sala S90 in vederea continuarii cercetarii judecatoresti (audiere martor Vintilescu).

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 18 ianuarie 2016
Instanta amana cauza la data de 12.02.2016 ora 13.00 pentru "cand se emite adresa la DNA, administrarea probei cu inscrisuri", se arata pe portalul instantelor.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 12 februarie 2016
Instanta stabileste pronuntarea la data de 26.02.2016.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare ulterioara a pronuntarii

TERMEN: 26 februarie 2016
Instanta amana pronuntarea la data de 04.03.2016.

Curtea de Apel Bucuresti - Decizie definitiva: Condamanre la trei ani de inchisoare, cu executare.

TERMEN: 4 martie 2016
Fostul deputat Alin Trasculescu, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare, cu executare.

4999 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by