Interceptari telefonice in cazul Trasculescu: Deputatul cerea mita pentru a-si finanta campania electorala si ameninta cu recuperatori. / Trasculescu: Am mare nevoie sa fiu deputat si o voi face cu orice pret

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 15 noiembrie 2012, 11:36 Dosare Anticoruptie


Deputatul Alin Trasculescu i-ar fi cerut 200 de mii de euro pentru a-si finanta campania electorala denuntatorului sau, omul de afaceri Mircea Vintilescu, intr-o discutie care a avut loc chiar la Palatul Parlamentului, potrivit unei convorbiri telefonice interceptate de procurori si citate de Realitatea.net. In plus, Trasculescu ar fi apelat la intermediarul sau, Mircea Calota, pentru a il ameninta pe denuntator ca va trimite recuperatori pe urmele lui.

Fragmente din interceptarile realizate in cazul Trasculescu:

Alin Trasculescu: Eu am mare nevoie acum sa ma ajutati in campania asta. Daca nu puteti, e ultima oara cand mai discut. Deci, eu sunt putin deranjat de chestia asta. E un contract intre cele mai mari si singurul din tara. Au stat multi la coada pentru contractul ala, e singurul din tara care merge si au sume de incasat.

Alin Trasculescu: Important e ca ati incasat. Nu ma duceti cu manusi ca sunt fraier. (...) M-am batut pentru judet, nu pentru voi neaparat, pentru judetul meu si sa aduc niste fonduri acolo. Ca ati fost principalii beneficiari, e partea a doua. (despre complicele si denuntatorul sau - n.red.)

Mircea Vintilescu: Recuperatorii aia cum au ajuns la mine acasa? Deci, in curte, recuperatorii mie mi-au spus asa: 800 000 de lei ai sa-i dai lui Marian. La 3 ore cand eu am intrat in starea de soc, eram in starea de soc.

Marian Calota: Ai avut doua mari norocuri tu. Am avut frica de Dumnezeu... si am frica de Dumnezeu... ca altfel... la ce mi-ai facut te faceam praf.

Interceptarile telefonice mai arata ca Alin Trasculescu dorea sa obtina un nou mandat de deputat "cu orice pret": "Eu am mare nevoie sa devin deputat si o voi face cu orice pret", spune politicianul, potrivit unei interceptari telefonice.

Potrivit Realitatea.net, interceptarile telefonice fac parte din referatul DNA in acest caz.

Procurorii DNA il acuza pe Alin Trasculescu ca promitea interventii la autoritatile locale in schimbul unor sume de bani. In total, deputatul ar fi primit 364 de mii de lei, in patru transe. Pentru ca mai avea nevoie de bani, Trasculescu a mai cerut inca un milion o suta de mii de lei. Deputatul si complicele sau au fost retinuti de procurorii DNA. Ulterior, Trasculescu a fost pus in libertate, deoarece are imunitate. Complicele sau a primit insa mandat de arestare preventiva.

DNA a cerut insa avizul Parlamentului pentru arestarea parlamentarului, iar plenul Camerei Deputatilor se va reuni martea viitoare, la ora 12:00, pentru a se pronunta asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3756 vizualizari

  • +4 (6 voturi)    
    Ce minte ingusta au unii! (Joi, 15 noiembrie 2012, 11:53)

    Con_stan_tin [utilizator]

    Romania e plina de alternative, nu-i neaparata nevoie sa fii deputat, senator, politician ca s-o duci bine. E adevarat ca in politica a fost ceva mai usor sa-ti asiguri bunastarea pentru ca era un domeniu virgin dupa revolutie dar acum e deja inghesuiala.
  • -4 (8 voturi)    
    produsul pur al politicii romanesti (Joi, 15 noiembrie 2012, 11:59)

    evoque [utilizator]

    Cati mai sunt ca acesta?!! Cati asemenea indivizi a produs pdl? Acest om nu a gresit cu nimic, el a urmat exemplul "de succes" al conducerii si greilor din partid.
    Domnilor de la dna, pe cand incepeti cu cei din usl??
    Cand o sa cada capetele grele caci cu plevusca din asta nu se face primavara. Asta nu este curatenie, asta este praf in ochi pentru campania electorala.
  • +2 (4 voturi)    
    cine (Joi, 15 noiembrie 2012, 12:40)

    alip [utilizator]

    l-a analizat pe omul asta si a considerat ca e bun in politica? Spuneti-i numele, ca poate asa inainte sa mai faca asa ceva se gandeste de doua ori, oricine ar fi el. Iar tie evoque, vad ca nu stai bine cu memoria. DNA intra in toata lumea, daca ti-ai pune un pic mintea ai vedea ca asa s-a intamplat, Nastase e un exemplu. Si nu cred ca asta e plevusca, in fond plevusca asta e deputat, adica facea politica la cel mai inalt nivel. Ca poate altii fac manevre cu milioane de euro, da, cu siguranta, dar de fapt ajungem la acelasi lucru: bani din buget se duceau la nu cine merita, ci la cine trebuia.
  • 0 (2 voturi)    
    bune inregistrarile (Joi, 15 noiembrie 2012, 13:23)

    jescu [utilizator]

    Din discutie reiese ca Trasculescu se arata deranjat ca cei care au castigat cele mai mari contracte in judetul Vrancea nu il ajuta in campania electorala. Nu reiese ca ar fi facut trafic de influienta pentru ei, ba dimpotriva a adus contractele "nu pentru voi neaparat". Daca i-a fortat cu recuperatori si i-a bagat pe patronii castigatori in stare de soc, atunci trebuie sa ajunga la inchisoare, aici are dreptate DNA, dar probabil vor fi cu totul alte acuzatii.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by