VIDEO Omul de afaceri Ioan Niculae, audiat la DNA in legatura cu finantarea ilegala a campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 13 decembrie 2011, 12:35 Dosare Anticoruptie


Ioan Niculae
Foto: Agerpres
Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, a fost audiat, marti, de Directia Nationala Anticoruptie, in legatura cu finantarea partidelor politice, potrivit Mediafax. Miliardarul Ioan Niculae, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), directorul InterAgro Viorel Barac, si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR sunt pusi sub acuzare pentru modul in care au strans bani pentru campania lui Mircea Geoana. DNA a precizat ca Mircea Geoana nu are calitate de invinuit in acest dosar.

Potrivit unui comunicat DNA, "la data de 11 mai 2011, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de urmatoarele persoane:

- GHEORGHE BUNEA STANCU, presedinte al Organizatiei Judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), in sarcina caruia s-a retinut infractiunea prevazuta de art. 13 din Legea 78/2000 si anume folosirea influentei si autoritatii ce deriva din functia de conducere intr-un partid, in scopul de a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite

- TEODORESCU GHEORGHE, actionar al SC INSOMAR SRL, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata

- BARAC VIOREL, director al SC INTERAGRO SA in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata

- NICULAE IOAN, actionar principal al grupului INTERAGRO SA, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata", se arata in comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor din cadrul directiei, din rezolutia de incepere a urmaririi penale au rezultat urmatoarele:

"In cursul lunii noiembrie 2009, invinuitul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea functiei de presedinte la Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor privind finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la invinuitul Niculae Ioan, actionar principal al grupului INTERAGRO SA, pentru a fi folosita in cadrul campaniei electorale de la sfarsitul anului 2009.

In schimbul banilor, Ioan Niculae urmarea influentarea factorului decizional in vederea numirii unor persoane agreate de el la conducerea Ministerului Economiei si Comertului si la societatile nationale TRANSGAZ si ROMGAZ. Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit ca, din cei 1.000.000 euro, s-a platit efectiv suma de 641.730 lei, aprox 150.000 euro, folosindu-se ca paravan un contract incheiat intre INTERAGRO SA (societate controlata de Ioan Niculae) si SC INSOMAR SRL. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, oferind o acoperire aparent legala, realei destinatii a sumelor de bani. In aceasta operatiune fictiva au fost implicati si invinuitii Teodorescu Gheorghe si Barac Viorel".

Ioan Niculae este unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro, si controleaza grupul InterAgro. Combinatele controlate de Niculae si grupul InterAgro (Amurco, DonauChem, GaProChemical si Amonil, potrivit unui document al Ministerului Economiei) sunt printre cei mai mari consumatori de gaze din tara. In 2009, cele 4 combinate au consumat peste un miliard de metri cubi de gaze, adica 40% din cat gaz a ars toata industria chimica in acelasi an.



Citeste si UPDATE DNA: Omul de afaceri Ioan Niculae si presedintele CJ Braila, Bunea Stancu, anchetati pentru ca ar fi finantat ilegal campania prezidentiala a lui Mircea Geoana






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1631 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    mafiot ! (Marţi, 13 decembrie 2011, 12:43)

    corado [anonim]

    oare de ce nu se deschid dosare puse la" dospit " de catre Ioan Amarie fost sef PNA ,al carui protejat a fost acest individ de cea mai joasa speta !
  • +4 (4 voturi)    
    Mi-am gasit chemarea (Marţi, 13 decembrie 2011, 13:16)

    Cetateanul [anonim]

    Ma fac profesor de furaciuni, sa predau lectii de cum se finanteaza partidele, chiar si cu miliarde de euro, foarte legal, ca vad ca sunt talmaci cu gramada.
  • +4 (4 voturi)    
    Secretarul de stat ! (Marţi, 13 decembrie 2011, 13:27)

    vamaiot [anonim]

    In filmul ''Capitalism, reteta noastra secreta '' acest imbogatiti cu banii fraierilor morti la revolutie, aflat pe platforma combinatului instiga la trafic de influenta, si chiar apeleaza direct un secretar de stat.

    Eu ma intreb oare cati ca el, dupa ce l-au vazut mort pe Ceausescu au fost neinteresati de capatuiala la jumatate de pret !

    Cati ca acesta au ramas cu conturile de comert exterior ale Romaniei pe mana, si au disparut?

    Chiar asa trebuie sa privim in ochi, hotii astia si nu le putem face nimic?
  • +1 (1 vot)    
    UN SECURIST NOTORIU (Marţi, 13 decembrie 2011, 13:27)

    pointless man [utilizator]

    care nu are nevoie de nici o decizie judecatoreasca pentru a se sti cine a fost. Tot Mona Musca e de vina (si restul "informatorilor"), nu-i asa ?
  • +4 (4 voturi)    
    rusine (Marţi, 13 decembrie 2011, 13:39)

    dorel [anonim]

    mi-ar fi rusine si jena fata de concurenta si contribuabili, sa cumpar gaz mai ieftini decat altii
  • +3 (3 voturi)    
    ajunsul asta (Marţi, 13 decembrie 2011, 13:50)

    ginel din bariera vergului [anonim]

    ar trebui cercetat si de cei cu discriminarea rasiala.
    a avut nesimtirea sa faca o declaratie in care a numit un jucator de culoare, al astrei din ploiesti, maimutza.
    asta ar trebui dat afara din ploiesti. la giurgiu, la butoane, acolo'i este locul !
    si asa astra este ignorata de ploiesteni.
    un jeg ajuns. alt paturica.
  • +2 (2 voturi)    
    apus de ...dosare ! (Marţi, 13 decembrie 2011, 14:09)

    acidutzu [anonim]

    oare unde sunt dosarele...tutunul romanesc...asirom...rafinaria astra ploiesti...contranda cu alcool de la alcozim zimnicea ...???


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by