VIDEO Ioan Niculae, un director InterAgro, liderul PSD Braila si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, trimisi in judecata de DNA/ Niculae urma sa plateasca 1 milion de euro pentru PSD in campania prezidentiala din 2009

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 11 ianuarie 2012, 15:50 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, acestia fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice, se arata intr-un comunicat DNA.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, "in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC INTERAGRO SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD."

Potrivit intelegerii infractionale, sumele de bani urmau a fi furnizate indirect, in sensul ca Ioan Niculae urma sa achite plati catre diferiti furnizori de servicii ce aveau legatura cu campania electorala, inclusiv institutii implicate in realizarea de sondaje de opinie publica.

In acest fel, se disimula destinatia reala a sumelor de bani, ocolindu-se dispozitiile legale referitoare la finantarea partidelor politice.

  • In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul partidului mentionat, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (S.N.T.G.N. TRANSGAZ si SNGN ROMGAZ SA).

Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit ca, din cei 1.000.000 euro, s-a platit efectiv suma de 641.730 lei, aproximativ 150.000 euro, folosindu-se drept paravan un contract incheiat intre societatea controlata de Ioan Niculae - INTERAGRO SA si SC INSOMAR srl. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legala destinatiei reale a sumelor de bani, si anume finantarea unui partid politic cu incalcarea dispozitiilor legale.

Contractul propriu zis si actele aferente (procesul verbal de receptie, facturi) au fost incheiate de inculpatii Barac Viorel si Teodorescu Gheorghe, cu mijlocirea inculpatului Ioan Niculae.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sector 1 Bucuresti.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5049 vizualizari

  • -11 (13 voturi)    
    Descurajare pt 2012 (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:04)

    SUSU [anonim]

    Pentru 2012 este un avertisment pentru a descuraja eventuale practici de sustinere pt alt partid decat cel care trebe.
    • +9 (9 voturi)    
      Ponta: nu stiu nimic, intrebati-l pe Geoana ! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:52)

      Ce-a ajuns Romania lui Basescu [anonim] i-a raspuns lui SUSU

      Nu mai poti si tu, miliardar din afaceri cu statul, sa dai si tu mita acolo un mizilic de 1 milion la PSD ca gata, vine DNA-ul peste tine si partid..
      Pai se poate? Unde ajungem, ne credem prin Suedia?

      Romania a luat-o razna de vreo 2 ani, am ajuns sa vedem miliardari si primari de Cluj luati la DNA, vamesi si politisti saltati de acasa cu catusele, cate 40 de directori odata trimisi in judecata cu dosar penal, etc.

      Pai in ritmul asta maine poimaine il arestam si pe domnul senator Catalin Voicu sau pe varul sau etnic, Bercea.. Sau deja s-a intamplat?
      • +1 (3 voturi)    
        ce se mai aude ?! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 22:29)

        corado [anonim] i-a raspuns lui Ce-a ajuns Romania lui Basescu

        Gheorghe Gherghina si Ovidiu Natea, secretari de stat in Ministerul Agriculturii. Au contrasemnat HG nr. 743/26.07.2001, prin care "Tutunul Romanesc" a fost iertat de datorii. Este vorba despre scutirea de la plata a sumei totale de 841.945.473.316 lei, reprezentand majorari de intarziere aferente TVA in suma de 54.562.212.136 lei, majorari de intarziere aferente varsamintelor din profitul net in suma de 132.741.312.014 lei, majorari de intarziere aferente impozitului pe profit in suma de 85.118.673.515 lei si majorari de intarziere aferente accizelor in suma de 569.523.275.651 lei. Hotararea a fost semnata de Adrian Nastase, dar nu si de ministrul Finantelor Publice, asa cum ar fi fost legal.
        • +1 (1 vot)    
          :) (Joi, 12 ianuarie 2012, 1:30)

          alex [anonim] i-a raspuns lui corado

          Gheorghe Gherghina n-a fost niciodata secretar de stat la Min Agriculturii, ci doar la Min Finante.

          Secretarii de stat pot fi imputerniciti sa semneze in locul ministrului. Din punctul asta de vedere e perfect legal, oricum stai linistit ca fara semnaturile legale nu se publica nici o hotarare de guvern in MO.
    • -5 (7 voturi)    
      Cazul Niculae nu are treaba cu subminarea economie (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 18:32)

      palade [anonim] i-a raspuns lui SUSU

      Cazul Ioan Niculae nu a fost deschis pentru subminarea economiei nationale ci pentru subminarea puterii lui Traian Basescu. Este din ce in ce mai evident ca acest Niculae a intrat in conflict personal cu Basescu si acum seful statului incearca sa-l puna cu botul pe labe si totodata sa discrediteze opozitia. Asta este rafuiala mafiota, reglare de conturi. Asta nu este justitie.
      • +6 (6 voturi)    
        asa se defineste subminarea economiei (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 19:16)

        mitica [anonim] i-a raspuns lui palade

        Mergand pe firul logicii tale ajungem la concluzia ca daca USL nu e de acord cu actiunea DNA iar UE, FMI, presa straina, aplauda aceasta actiune, atunci entitatile straine de mai sus sunt in conflict personal cu USL
        Asta ar cam trebui sa iti dea de gandit, dar sunt convins ca nu se va intmpla asta. Eu stiu de ce, tu CREZI ca stii....
  • +10 (10 voturi)    
    Ghe Teodorescu (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:07)

    Nae [anonim]

    Stiti cine e? E Gelu Teodorescu. Jumatatea din Gelsor. Cealata jumatate e arhicunoscuta.
    • +7 (9 voturi)    
      Sondaj INSOMAR: USL castiga cu 87%, e sigur (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:57)

      Dati 1 milion pentru PSD-INSOMAR [anonim] i-a raspuns lui Nae

      Si uite asa iese la iveala reteaua de falsificari de sondaje in slujba fostului Partid Comunist Iliescian, devenit PSD.

      Si PSD oricum nu vine de la social-democratie, ci de la Partidul Social Debusolat, pentru ca e plin de miliardari, infractori, baroni locali si presedinti dati afara de ghevaristul Ponta, ala care striga 'frrrati rrromani' de prin latrinele lui Voiculescu, dar numai dupa ce isi cumpara o 'baguette' de la Brutaria frantuzeasca (ca nu suporta painea de la noi, aia e pentru amaratii care il voteaza).

      Nu e gluma, Ponta si nevasta cumpara numai produse de panificatie de la o brutarie de lux din Capitala!
    • +6 (6 voturi)    
      De Stratan ai uitat? (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:58)

      bgd [utilizator] i-a raspuns lui Nae

      DNA-ul a prins curaj observ...acum sper ca si procurorii sa fi facut o treaba buna, pt ca ar fi pacat ca acesti oameni sa scape din cauza unor chichite...
      Incepe sa-mi placa ce se intampla, chiar daca e intr-o singura directie...
      • +3 (3 voturi)    
        e in directia cea buna (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 19:17)

        mitica [anonim] i-a raspuns lui bgd

        nu uita Clujul.....
  • +6 (6 voturi)    
    daca va amintiti (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:25)

    visio [anonim]

    acum ceva ani exista o intentie guvernamentala pentru tva de 9% pentru produsele alimentare primare; credeti ca diferenta dela 24% la 9% s-ar fi vazut in pretul mamaligii, sa zicem? raspuns corect: nu; se vedea in buzunarul marilor smecheri; asa ceva este posibil numai in Romania pentru ca toate institutiile Statului sunt putred de corupte; iar romanul de rand e vinovat de aceasta stare; daca il strangeam de "nuci" pe unul sau altul smercher, nu se ajungea aici...
  • +5 (5 voturi)    
    saga coruptiei :matusa tamara 2! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:29)

    aciduzzu [anonim]

    actionar Interagro :Interaction cu asociatii:Bilton Claire Marie (o "matusa Tamara" de prin Anglia pe care nu a vazut-o nimeni niciodata) ;Niculae Maria (muma-sa );Niculae Radu (tat-su) si bineanteles musiu Niculae Ioan "stapanul gazelor".
    acestia sunt beneficiarii subventiilor de miliarde de la bugetul Romaniei . ,numesc autoritatile statului , capital romanesc neaosh 100%,halal tara ! vai de popor !
    • 0 (0 voturi)    
      "matusa tamara" (Joi, 12 ianuarie 2012, 22:41)

      r2004d [anonim] i-a raspuns lui aciduzzu

      ...o sa te miri, dar eu am intilnit-o acum 15-18 ani pe Claire Bilton: mica de inaltime, stearsa, slaba dar foarte isteata; altfel nici nu lucra inainte sefa de serv. la Marc Rich.
  • -3 (3 voturi)    
    teodorescu (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:46)

    paunescu dan [anonim]

    NU . Este Teodorescu IRSOP sondaje de opinie
    etc si care s-a inscris in PSD
    • +2 (2 voturi)    
      sigur e irsop? (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 17:34)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui paunescu dan

      poate e totusi insomar.. sau imas, curs, gallup, sau gfk? sau tu esti dintre aia care cred ca toate astea se ocupa doar de fraudarea alegerilor? :D
  • +3 (3 voturi)    
    Trimitere in judecata lui Ion Nicolae (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 17:13)

    costel [anonim]

    Ponta minte cu nerusinare.In 2009 era in staful de campanie a lui Geoana,asa ca stia sigur toate hotiile.Asa vroia Geoana,PSD,PNL si PC sa cistige alegerile prezidentiale,urmind ca Nicolae sa faca legea in ministere si in banii publici.Dumnezeu nu i-a ajutat cum nu o sa-i ajute nici in 2012.Ar fi pacat ca tocmai cei are au jefuit tara si au adus-o pe marginea prapastiei sa cistige alegerile din 2012.Poate incepe DNA sau DIICOT o discutie mai apropiata cu Vosganian,cu Tariceanu,cu Adomnitei etc.De asemenea cred ca pe criza asta toti parlamentarii care nu vin la serviciu sa nu mai fie platiti,sa li se retraga masinile si personalul care-i deserveste.
  • -3 (3 voturi)    
    Asta e culmea (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 17:39)

    marius [anonim]

    Vreau si eu sa vad cina a finantat campania lui Basescu,si vreau sa stiu acesta de ce nu este arestat.
    • 0 (2 voturi)    
      Pun pariu ca-i mana lui Ponta. (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 19:15)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui marius

      Numai Ponta este avantajat din aceasta actiune,intrucat sunt scosi din functiune oamenii lui Geoana.Practic ii blocheaza lui Geoana posibilitate formarii unui partid prin racolarea oamenilor din USL.Este si un semnal pentru cei care intentionau sa plece.ca o pot pati.Si asa acuzatiile sunt slabe si nu cred ca vor duce la condamnare,dar indivizii nu vor mai avea chef de a constitui partide.Asa ca nu te pripi.Vezi partea buna a lucrurilor.
  • -1 (3 voturi)    
    abureli pedeliste (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 18:31)

    hbgvgvgjjvjvg [anonim]

    Il judeca pentru ca urma sa plateasca? Se pedepseste intentia de a-si cheltui banii?
    • +3 (3 voturi)    
      mai oamenilor, (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 19:23)

      mitica [anonim] i-a raspuns lui hbgvgvgjjvjvg

      dincolo de nume si politici....

      Un om a finantat ilegal campania unui alt om, cu scopul de a castiga dreptul de a-si numi oamenii lui in functii cheie, ca sa il avantajeze pe el mai tarziu....

      Nu vi se pare normal ca omul asta si omul cu campania sa plateasca?

      Dati-o incolo de treaba!
      • -3 (3 voturi)    
        Dar sacosele din campania pedeleului ? (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 20:14)

        fgbsgf [anonim] i-a raspuns lui mitica

        Erau cinstite?
  • +2 (2 voturi)    
    sondaje insomar cu angajati agerpres (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 19:58)

    incredibil ce se intampla [anonim]

    Incredibil cat de tare a decazut presa! BrailaNews a intrat in posesia unei inregistrari audio care reda o discutie halucinanta intre seful PSD Braila si angajata agentiei nationale de stiri Agerpres, Katy Ignat. Desi platita din bani publici de institutia bugetara aflata in subordinea guvernului Romaniei sa transmita cu acuratete informatiile din teritoriu, salariata Agerpres, invocand experienta ei de la INSOMAR, isi arata, in tandem cu un pseudo-ziarist cronicar al lui Voda, disponibilitatea de a maslui un sondaj de opinie din care sa reiasa faptul ca PSD domina autoritar si incontestabil in preferintele electoratului brailean.

    http://brailanews.blogspot.com/2011/05/agerpres-se-ofera-sa-masluiasca-sondaje.html
  • +1 (1 vot)    
    nelamurire (Joi, 12 ianuarie 2012, 8:05)

    lau [anonim]

    Sa ma lamureasca si pe mine cineva, Gheorghe Teodorescu este dl. profesor de de sociologie de la univ. Al. I. Cuza Iasi? Acelasi profesor director la INSOMAR care realiza toate EXITPOL-urile in care PSD era meru castigator si in realitate iesa altcineva. Este cumva acelasi prof. care prin 2003 publica o carte (o panarama de altfel ca nici nu mai stiu care era titlul dar ne-o recomanda inaintea unui examen) ”dedicata bunului meu prieten Sorin Ovidiu Vantu”? Este cumva aceiasi persoana cu ceva actiuni la GELSOR?
    Pai daca este vorba de acelasi Gheorghe Teodorescu de ce abia acum este trimis in judecata si doar pentru atat?
  • 0 (0 voturi)    
    asa, Doamne, unu' cate unu' (Joi, 12 ianuarie 2012, 10:19)

    nea Titi [anonim]

    Ajuta-i, Doamne. Uite asa sa-i ia unu cate unu. Si sa nu se opreasca pana nu ajung si la pestele cel mare. Sa vada toata lumea cum ;lucra PSD pentru tarisoara, pentru binele ei si ca tot romanul sa prospere. Dar, sa fie clar: romanii, adica ei ca noi suntem CUMANI. (dar fara money).


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by