Interceptari telefonice in cazul Trasculescu: Deputatul cerea mita pentru a-si finanta campania electorala si ameninta cu recuperatori. / Trasculescu: Am mare nevoie sa fiu deputat si o voi face cu orice pret Deputatul Alin Trasculescu i-ar fi cerut 200 de mii de euro pentru a-si finanta campania electorala denuntatorului sau, omul de afaceri Mircea Vintilescu, intr-o discutie care a avut loc chiar la Palatul Parlamentului, potrivit unei convorbiri telefonice interceptate de procurori si citate de Realitatea.net. In plus, Trasculescu ar fi apelat la intermediarul sau, Mircea Calotă, pentru a il ameninta pe denuntator ca va trimite recuperatori pe urmele lui.
VIDEO UPDATE Tribunalul Bucuresti: Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, arestatat preventiv pentru luare de mita Tribunalul Bucuresti a decis, joi seara, arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului orasului Navodari, Nicolae Matei (PSD). Acesta a fost retinut joi dimineata pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mita, informeaza un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Nicolae Matei este acuzat ca ar fi incercat sa mituiasca un ofiter de politie judiciara, in schimbul protectiei pe care acesta ar fi urmat sa i-o ofere in anchete penale care il vizau.
Primarul din Navodari, audiat la DNA pentru presupuse fapte de coruptie Primarul din Navodari, Nicolae Matei, este audiat, miercuri seara, de catre procurorii anticoruptie, la sediul central al DNA, in legatura cu presupuse fapte de coruptie in care ar fi implicat edilul, informeaza surse judiciare citate de Mediafax.
Inalta Curte a amanat pe 5 decembrie primul termen din dosarul "Transformatorul"; Relu Fenechiu nu a fost prezent Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat miercuri pentru 5 decembrie judecarea dosarului "Transformatorul", in care deputatul liberal Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru complicitate la abuz in serviciu. Dosarul a fost amanat la cererea inculpatilor care au cerut un termen pentru a-si angaja avocati care sa-i apere in acest caz, potrivit Agerpres.
VIDEO Seful DNA cere incuviintarea arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu Procurorul sef al Directiei Nationale Anticorutie i-a solicitat ministrului Justitiei Mona Pivniceru sa sesizeze Parlamentul pentru a cere incuviintarea arestarii deputatului Alin Trasculescu, presedintele organizatiei de Vrancea a PDL, se arata intr-un comunicat dat presei.UPDATE 19.40: Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a transmis marti, 13 noiembrie 2012, Presedintelui Camerei Deputatilor cererea de incuviintare a arestarii preventive a lui Alin Trasculescu.
Dosarul Posta Romana: DNA cere pedepse de inchisoare cu executare in cazul fostilor ministri Nagy si Chiuariu Procurorul DNA a cerut, marti, instantei supreme condamnarea fostilor ministri Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu, precum si a fostului sef al Postei Romane, Dan Mihai Toader, la pedepse cu executare in dosarul Posta Romana, potrivit Mediafax. La termenul de marti al procesului, instanta a constatat cercetarea judecatoreasca finalizata si a cerut acuzarii si apararii sa expuna pledoariile finale in dosarul in care sunt judecati Dan Mihai Toader, fost directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica a CNPR, Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv al CNPR, fostii ministri Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu, precum si Ioan Folfa.
Perchezitii in Bucuresti, Ramnicu Valcea si Campina, intr-un caz de evaziune fiscala de 12 milioane de euro Procurorii DIICOT si politistii efectueaza, marti, sase perchezitii la locuintele unor persoane si la firmele acestora din Bucuresti, Ramnicu Valcea si Campina, fiind suspectate de inselaciune, spalare de bani si evaziune fiscala cu produse petroliere, prejudiciul fiind estimat la 12 milioane de euro, anunta Mediafax. In urma perchezitiilor, zece persoane vor duse la audieri la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Ploiesti.
Un notar public si alti cinci sibieni acuzati de camatarie si santaj, retinuti de procurorii DIICOT Sase sibieni, printre care si un notar public, acuzati de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, santaj, camatarie si spalare de bani, au fost retinuti luni seara, dupa mai multe ore de audieri, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Alba Iulia, pentru alte cinci persoane fiind dispusa masura obligarii de a nu parasi tara, relateaza Agerpres.
Sorin Blejnar ramane cu interdictia de a parasi tara Curtea de Apel Bucuresti a mentinut interdictia de a parasi tara dispusa in cazul lui Sorin Blejnar, instanta respingand, luni, contestatia fostului sef al ANAF fata de masura preventiva luata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in cazul sau, informeaza Mediafax.
Deputatul Alin Trasculescu a primit 364.000 de lei in patru transe si a mai cerut 1,1 milioane de lei Deputatul PDL Alin Trasculescu a primit 364.000 de lei in patru transe de la Mircea Alexandru Vintilescu, prin Marian Calota si a mai cerut inca 1,1 milioane de lei, in doua transe, determinandu-l pe Calota sa falsifice un contract intre firma acestuia si societatea la care Vintilescu era actionar, se arata in documentul trimis parlamentului de catre anchetatori, potrivit Mediafax.
UPDATE Deputatul Alin Trasculescu, care fusese retinut de procurorii DNA, a fost eliberat/ Complicele sau Marian Calota a fost arestat preventiv Deputatul PDL Alin Trasculescu, care fusese retinut de procurorii anticoruptie, fiind cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, a fost eliberat luni dimineata din arestul Politiei Capitalei, informeaza Mediafax. Potrivit RTV, presedintele PDL Vrancea a primit interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile.UPDATE Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, luni, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Marian-Valeriu Calota, inculpat in dosar.Citeste si: Cine este Alin Trasculescu, primul parlamentar roman prins in flagrant de DNA in timp ce lua mita
Trasculescu ar fi promis interventii la MDRT in mandatul Elenei Udrea. Fostul ministru explica: Mereu au fost si vor fi persoane care folosesc numele unor institutii pentru a obtine foloase personale Deputatul PDL Alin Trasculescu, retinut de procurorii DNA pentru trafic de influenta, instigare la fals in acte si instigare la spalare de bani, a pretins ca are influenta asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDTR), condus la acea vreme de Elena Udrea, in scopul obtinerii de aprobari pentru proiectele de investitii prin PNDI. Fostul ministru Udrea a declarat duminica pentru Mediafax ca au existat mereu oameni care sa se foloseasca de numele institutiei pentru foloase personale.
UPDATE Presedintele PDL Vrancea, Alin Trasculescu, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si instigare la fals in acte si la spalare de bani. Ministerul Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii. Blaga: PDL va vota pentru ca justitia sa isi faca treaba Deputatul PDL de Vrancea Alin Trasculescu a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie dupa ce acestia au organizat un flagrant, sambata seara, la Focsani, in cadrul caruia a fost prins complicele sau. Intr-un comunicat transmis presei, DNA informeaza ca deputatul PDL Trasculescu este cercetat penal pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri si instigare la spalare de bani. Potrivit procurorilor anticoruptie, seful PDL Vrancea a solicitat de la denuntator, printr-o parte terta, mai intai suma de 50.000 de euro, majorata mai apoi la 150.000 de euro, pretinzand ca poate sa intermedieze aprobarea unor proiecte de investitii prin PNDI, program gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
DNA: Grefier al Curtii de Apel Craiova, cercetat pentru trafic de influenta dupa ce a luat mita in valoare de 28.500 de euro Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova a inceput urmarirea penala fata de Ion Victor Toader, grefier in cadrul Curtii de Apel Craiova, acuzat de trafic de influenta, in forma continuata, se arata intr-un comunicat al DNA. Grefierul a fost retinut dupa ce a luat mita 28.500 de euro de la opt persoane carora le-a promis ca va interveni pe langa magistrati ai aceleiasi instante, pentru a fi date solutii favorabile acestora sau unor apropiati.
Directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, trimis in judecata de DNA Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Remus Mitrea, director executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, acuzat de opt infractiuni de luare de mita, din care unele in forma continuata, si dare de mita, in forma continuata, informeaza DNA intr-un comunicat de presa postat de site-ul institutiei.
Judecarea contestatiei de anulare a pedepsei lui Nastase, amanata pentru 3 decembrie. Fostul premier va depuna plangere la CEDO in lipsa motivarii sentintei Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, luni, amanarea judecarii contestatiilor in anulare formulate de Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii pentru data de 3 decembrie, informeaza Realitatea TV. Potrivit Mediafax, motivul amanarii a fost neredactarea hotararii de condamnare a fostului premier la doi ani de detentie, data in 20 iunie 2012.
Fostul lider al PP-DD Bistrita-Nasaud, retinut pentru luare de mita, a fost eliberat Fostul lider al PPDD Bistrita-Nasaud Octavian Seciu, retinut, miercuri, dupa ce ar fi pretins 75.000 de euro de la un om de afaceri din Bistrita pentru ca acesta sa poata candida in numele PPDD la Camera Deputatilor, a fost eliberat, instanta respingand propunerea de arestare preventiva a acestuia, anunta Mediafax.
Mehedinti: Descinderi la un om de afaceri care are contracte cu Consiliul Judetean, pentru evaziune de 12 milioane de euro Anchetatorii au descins, joi dimineata, la firmele si locuinta unui om de afaceri din Drobeta Turnu Severin, vizat intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat la 12 milioane de euro. Omul de afaceri vizat este Constantin Badescu, ale carui societati au contracte cu Primaria si Consiliul Judetean. La ora transmiterii acestei stiri, politistii de la Crima Organizata, de la inspectoratele de politie din Mehedinti si Gorj si procurorii DIICOT fac perchezitii la mai multe firme din Drobeta Turnu Severin si Satu Mare, o parte dintre acestea apartinand omului de afaceri mehedintean Constantin Badescu.
Fostul presedinte al CJ Botosani Constantin Contac, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie Fostul presedinte al Consiliului Judetean Botosani Constantin Contac a fost condamnat, miercuri, la trei ani de inchisoare cu executare, pentru infractiuni de coruptie, anunta Agerpres.
Lider PP-DD Bistrita-Nasaud, retinut de DNA dupa ce a cerut mita pentru a accepta candidatura unui om de afaceri la parlamentare Presedintele interimar al organizatiei PP-DD Bistrita-Nasaud, Octavian Seciu, a primit miercuri mandat de retinere pentru 24 de ore la cererea DNA, dupa ce acesta a pretins din partea unui om de afaceri bistritean suma de 75.000 de euro pentru a-i asigura candidatura la un post de deputat pe colegiul 1 din judet, relateaza Agerpres.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by