Tribunalul Bucuresti judeca luni recursul la eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase Tribunalul Bucuresti va judeca luni recursul la eliberarea lui Adrian Nastase, reprezentantii instantei precizand ca nu se pune problema unei amanari dupa arestarea judecatoarelor Dinu si Costache, intrucat fiecare sectie are un complet de permanenta, pentru situatii neprevazute, potrivit Mediafax.
Vasile Cepoi: Am fost informat de DNA ca nu se va incepe urmarirea penala in cazul meu Fostul ministru al Sanatatii Vasile Cepoi a declarat ca a fost informat de Directia Nationala Anticoruptie, care a efectuat o ancheta in cazul sau, ca nu se va incepe urmarirea penala pe motiv ca  "nu a gasit nereguli", informeaza Agerpres.
Autoritatea tutelara, sesizata in cazul copilului judecatoarei Antonela Chostache, arestata preventiv pentru trafic de influenta si luare de mita Autoritatea tutelara a fost sesizata de autoritati in cazul copilului judecatoarei Antonela Chostache, arestata preventiv vineri pentru trafic de influenta si luare de mita, informeaza Romania TV. Potrivit sursei citate, judecatoarea este divortata, iar copilul ar putea trece in ingrijirea statului.
"Judecatori de onoare" - stenogramele coruptiei. Au luat 55.000 de euro spaga si i-au dat inapoi pentru ca n-au rezolvat dosarul/ Judecatoarea Dinu Viorica: Pai, nu vezi ca nu conteaza ca a venit USL -ul la putere. Pentru spaga te leaga HotNews.ro va prezinta cele mai relevante fragmente din referatul procurorilor DNA in cazul celor doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, Antonela Costache si Viorica Dinu, arestate preventiv vineri dimineata sub acuzatia ca ar fi primit mita de la fratele omului de afaceri Dinel (Staicu) Nutu. Dosarul lui Dinel Staicu, in care este acuzat pentru fraudarea Transgaz , se judeca la Tribunalul Bucuresti. Alaturi de judecatoare, au mai fost arestati preventiv alti patru inculpati. Din referat rezulta ca judecatoarele fie rezolvau dosare personal, fie apelau la adevarate retele care implicau alti judecatori, grefieri (utilizati la manipularea sistemului informatic pentru a ocoli repartizarea aleatorie a dosarului) si  avocati. Ca amanunt de culoare, o judecatoare returneaza presupusa spaga deoarece n-a reusit sa rezolve dosarul. Procurorii subliniaza in referat cum a ajuns coruptia mod de viata pentru cele doua judecatoare, care se temeau de actiunile DNA. "Daca se duce la DNA., hm? De ce i-a promis sume asa de mari?", "Tre' sa aveti grija! Aveti grija, ca DNA.-u'  e in foc continuu!".Judecatoarea Dinu despre dosarul Nelu Iordache: "La recurs nu stiu, n-ai nici o sansa. Pe cuvantul meu! Stii ce se intampla? Sunt foarte speriata pentru ca e dosar monitorizat din afara""Cu cat stiu mai multi, cu atat iese un fas! Eu stiu de la fetele astea de la Curte. In momentul in care au venit doua pile, nu servesc niciuna".
VIDEO Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu, acuzate de trafic de influenta si luare de mita, au fost arestate preventiv Antonela Costache si Viorica Dinu, judecatoare la Tribunalul Bucuresti, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea procurorilor anticoruptie, ele fiind acuzate de trafic de influenta si luare de mita pentru a interveni in cateva dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu, fost Staicu. Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
DNA: 11 persoane, printre care si fratele lui Dinel Staicu, cercetate in dosarul judecatoarelor de la Tribunalul Bucuresti Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, si alte noua persoane, printre care doi avocati si fratele lui Dinel Staicu, sunt cercetate penal in dosarul de coruptie in care miercuri au fost facute perchezitii si au fost dispuse sapte retineri, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.
Tribunal Bucuresti: Judecata in cauzele Dan Voiculescu-ICA si Adrian Nastase nu va fi amanata Presedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, a declarat joi pentru Mediafax ca judecarea recursului procurorilor in cazul deciziei de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase si dezbaterile din dosarul privind modul de privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) vor fi judecate la termenele stabilite, fiecare sectie avand asigurat un complet de permanenta pentru situatii neprevazute, si nu vor fi amanate dupa retinerea judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, care trebuiau sa dezbata aceste cauze.
Judecatoarele Dinu si Costache, urmarite penal pentru trafic de influenta si luare de mita; cele doua ar fi luat 150.000 euro pentru a ajuta la eliberarea lui Dinel Staicu Viorica Dinu si Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, sunt urmarite penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta si luare de mita, potrivit actului prin care s-a solicitat CSM incuviintarea perchezitiei corporale si domiciliare, retinerea si arestarea celor doua judecatoare, relateaza Mediafax.
Doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, Viorica Dinu si Antonela Costache, au fost ridicate de procurorii DNA. Dinu judeca dosarul lui Dan Voiculescu/ Au dispus eliberarea lui Sile Camataru inainte de termen Doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, Viorica Dinu si Antonela Costache, au fost ridicate de procurori, cele doua fiind acuzate ca ar avea legaturi cu lumea interlopa si ca ar fi primit bani d ela acestia pentru a da sentinte favorabile. Viorica Dinu judeca dosarul lui Dan Voiculescu care a ajuns din nou la Tribunalul Bucuresti. Numele celor doua judecatoare apare si in cazul eliberarii controversate din inchisoare, in luna ianuarie, a acestui an, a interlopului Vasile Balint, zis si Sile Camataru. vezi in text cine sunt cele doua judecatoare si scandalurile in care au fost implicate
Liderul deputatilor UDMR, Mate Andras, urmarit penal pentru conflict de interese Mate Andras Levente, liderul deputatilor UDMR, este urmarit penal de Parchet pentru conflict de interese. Mate Andras s-a prezentat miercuri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde i s-a adus la cunostinta faptul ca a fost pus sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Deputatul UDMR si-a angajat sotia la biroul sau de parlamentar.
Fostul primar din Agigea, condamnat la noua ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie Fostul primar al comunei constantene Agigea, Ion Ionita, a fost condamnat la noua ani de inchisoare cu executare, fiind acuzat de mai multe fapte de coruptie, printre care deturnare de fonduri si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, informeaza Mediafax.
Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, audiat la DNA Fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Sorin Blejnar s-a prezentat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care este anchetat pentru infractiunile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat cu privire la produse petroliere, relateaza Agerpres.
Seful ANL, George Marcu, finul sau si alte doua persoane au fost retinute in dosarul achizitiilor de la Spitalul Obregia Fostul director al Spitalului Obregia, actual director al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), George Marcu, precum si finul acestuia, Mugurel Ifrim, dar si alte doua persoane au primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore in urma audierilor care au avut loc luni, la sediul Politiei Romane. Politistii au facut luni sapte perchezitii in Bucuresti si Ilfov intr-un caz privind achizitii publice pentru reparatii si constructii la Spitalul Obregia, prin care a fost produs un prejudiciu de 5,2 milioane de lei.
VIDEO Tribunalul Bucuresti: Judecarea dosarului de coruptie al lui Dan Voiculescu a fost amanata pe 19 martie Tribunalul Bucuresti a amanat vineri pentru 19 martie dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), in care unul dintre inculpati este Dan Voiculescu, relateaza Agerpres. Motivul amanarii a fost faptul ca avocatul lui Nicolae Vlad Savulescu, unul dintre inculpati, nu s-a prezentat la proces, fiind bolnav. In sala de judecata s-a aflat si fostul senator Dan Voiculescu. Este a doua amanare a dosarului de cand acesta a fost trimis din nou la Tribunalul Bucuresti de catre Inalta Curte ca urmare a demisiei lui Voiculescu din functia de senator.
DNA: Adrian Nastase nu regreta ca e printre liderii politici cu probleme penale, ci ca e singurul condamnat Directia Nationala Anticoruptie arata, in motivele de recurs impotriva deciziei de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, ca fostul premier nu regreta ca a ajuns sa faca parte dintr-o galerie de lideri politici cu probleme penale, ci ca este singurul condamnat definitiv, potrivit Mediafax. DNA noteaza, in motivarea recursului facut impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata al lui Adrian Nastase, ca acesta, prin materialele si articolele pe care le-a scris si publicat, dovedeste ca nu regreta faptele pentru care a fost condamnat si ca in continuare nu le admite, singurul regret al sau fiind acela ca este singurul fata de care s-a pronuntat o condamnare cu executare.
Judecatorul Adrian Neacsu, urmarit penal, a fost suspendat din functia de membru al CSM Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, suspendarea din functie a judecatorului Adrian Neacsu, de la Tribunalul Vrancea, membru ales in CSM, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva acestuia de catre procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in inscrisuri.
Liderul Blocului National al Revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, a fost condamnat la 7 ani cu executare pentru santaj, in dosarul Romexterra Dorin Lazar Maior, presedintele Blocului National al Revolutionarilor, a fost condamnat, luni, de Judecatoria Targu Mures, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru santaj, in dosarul "Romexterra", informeaza Mediafax. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.
VIDEO UPDATE Judecarea in Dosarul Transferurilor din fotbal a fost amanata pana pe 16 aprilie. La urmatorul termen sase dintre inculpati vor da declaratii Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca marti, de la ora 15:00, un nou termen in recursul din Dosar Transferurilor in care opt dintre cei mai mari oameni din fotbalul romanesc - George Copos, Cristi Borcea, Gica Popescu, Jean Padureanu, Gigi Netoiu, Mihai Stoica, Victor si Ioan Becali - au fost condamnati de catre Curtea de Apel Bucuresti la un total de 40 de ani de inchisoare (unii cu suspendare) si la plata unor daune de peste 10 milioane de dolari. Decizia ICCJ in acest caz va fi definitiva si irevocabila si, daca recursul va fi respins, o parte dintre inculpati vor intra in inchisoare. La ultimul termen din 11 februarie DNA a cerut ca inculpatii sa nu paraseasca tara, insa cererea a fost respinsa.UPDATE 15:40 Instanta a amanat judecarea dosarului pentru 16 aprilie dupa un viciu de procedura invocat de aparatorul lui Mihai Stoica - necitarea clubului Otelul Galati, parte responsabila civilmente. La urmatorul termen toti inculpatii, mai putin Ioan Becali si Jean Padureanu, vor da declaratii in fata magistratilor.
Presedintele CJ Dambovita, cercetat de DNA pentru trafic de influenta in dosarul senatorului Ion Stan Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, este cercetat de DNA pentru trafic de influenta in legatura cu campania electorala pentru alegerile locale din 2012, informatia fiind cuprinsa in dosarul senatorului PSD Ion Stan, scrie Mediafax.
Tribunalul Bucuresti va judeca pe 18 martie recursul DNA in cazul eliberarii conditionate a fostului premier Adrian Nastase Tribunalul Bucuresti a stabilit pentru 18 martie judecarea recursului declarat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul eliberarii conditionate a fostului premier Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii", anunta Agerpres.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by