VIDEO Seful CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Zeus 1 (Bani europeni pentru scoli) Constantin Nicolescu (PSD), presedintele Consiliului Judetean Arges, a fost condamnat de catre judecatorii de la Tribunalul Bucuresti la 1 an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Zeus 1" in care seful CJ Arges este acuzat ca a luat mita 60 de mii de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu din Pitesti si ca ar fi luat ilegal alte 900 de mii de euro din fonduri europene pentru reabilitarea a patru scoli in judet. Omul de afaceri Cornel Penescu, fostul finantator al FC Arges, a fost condamnat la noua luni cu suspendare, iar restul inculpatilor din dosar - mai multi actuali si fosti primari, oameni de afaceri - au fost achitati. Decizia este in prima instanta, a fost data la doi ani de la trimiterea in judecata si nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.
Inspector de la ITM Bucuresti, arestat pentru luare de mita Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui George Dragne, inspector in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti, acuzat de Parchetul Capitalei de luare de mita.
Andra Rasnoveanu, condamnata definitiv in dosarul ANL, a revenit in tara si s-a predat Andra Rasnoveanu, condamnata definitiv la 11 ani de inchisoare in dosarul terenurilor din cartierul ANL "Henri Coanda", s-a intors vineri in tara si s-a predat la Centrul de retinere si arest al Politiei Capitalei, unde a fost ulterior incarcerata, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.
Presedintele Basescu a semnat decretul pentru numirea lui Nistor Calin in functia de procuror-sef adjunct al DNA Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul pentru numirea lui Nistor Calin in functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.
Calin Nistor, propus pentru functia de procuror sef adjunct al DNA: Interceptarile si inregistrarilor audio-video, folosite doar daca faptele nu pot fi probate in alta modalitate, pentru a se evita intruziunea in viata intima Calin Nistor, propus pentru functia de procuror sef adjunct al DNA, vrea ca interceptarile si inregistrarile audio-video in dosare sa fie folosite doar daca faptele vizate nu pot fi probate prin alte mijloace, pentru a evita "intruziunea in viata intima a unei persoane", informeaza Mediafax.
Judecatoarea Carmen Mladen, condamnata definitiv la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru santaj Judecatoarea Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova, acuzata de santaj, a fost condamnata, luni, definitiv la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a mentinut decizia Curtii de Apel Bucuresti, transmite Mediafax.
Sentinta definitiva: Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina, condamnati la cate doi ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Prin contopirea pedepselor, Becali va executa trei ani de inchisoare Gigi Becali a fost condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul in care era anchetat pentru schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii National (MApN), potrivit sentintei definitive pronuntate luni de Inalta Curte de Casatie si Justitiei. Prin contopirea pedepselor, Gigi Becali va executa trei ani de inchisoare cu executare, in urma condamnarii anterioare in dosarul sechestrarii de persoane (trei ani cu suspendare). Impreuna cu Becali, au mai fost condamnati si generalul Dumitru Ciofina si fostul Ministru al Apararii, Victor Babiuc - tot la doi ani de inchisoare. Cei trei vor trebui sa plateasca despagubiri in valoare de aproape 900.000 de dolari.
VIDEO Dosarul Transferurilor din fotbal a fost trimis spre rejudecare. Fratii Becali, Copos, Borcea, Netoiu castiga timp pana la o decizie finala Completul de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis luni, cu opinie majoritara, trimiterea Dosarului Transferurilor spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti. Exista riscul ca, pana la pronuntarea unei sentinte finale, unele fapte de evaziune fiscala se se prescrie. Celelalte fapte incriminate de procurori nu se vor prescrie insa. Decizia de astazi inseamna practic inca un an jumate - doi ani la dosar, timp in care se va judeca din nou apelul la curtea de apel si apoi recursul la Inalta Curte. In Dosarul Transferurilor, opt dintre cei mai mari oameni din fotbalul romanesc - George Copos, Cristi Borcea, Gica Popescu, Jean Padureanu, Gigi Netoiu, Mihai Stoica, Victor si Ioan Becali - au fost condamnati de catre Curtea de Apel Bucuresti la un total de 40 de ani de inchisoare (o parte cu suspendare) si la plata unor daune de peste 10 milioane de dolari. Citeste in text de ce exista pericolul ca dosarul sa fie plimbat de la Curtea de Apel la Inalta Curte si inapoi, asemenea cazului "Voiculescu - ICA".
Medic de la Serviciul de Ambulanta Vrancea, retinut pentru luare de mita Medicul Vadim Betisor, de la Serviciul de Ambulanta Vrancea, a fost retinut, sambata noapte, de catre procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant cand primea 500 de lei pentru a elibera un certificat de deces.
Prim-procurorul adjunct al Parchetului Judecatoriei Buftea Lora Constantinescu a fost arestata preventiv Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a prim procurorului adjunct de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea Aurelia Lora Constantinescu, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, informeaza Agerpres.
Prim-procurorul adjunct al Parchetului Judecatoriei Buftea Lora Constantinescu, retinuta de DNA pentru trafic de influenta Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea Lora Constantinescu a fost retinuta de DNA, dupa ce ar fi pretins si primit bani, cartuse cu tigari si produse alimentare pentru a-si folosi influenta asupra unor procurori si politisti in interesul unui denuntator, informeaza Mediafax.
VIDEO Dosarul Transferurilor: Instanta suprema a incheiat dezbaterile, urmand sa ia o decizie definitiva pe 20 mai Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a incheiat, vineri seara, dezbaterile in dosarul transferurilor, sentinta definitiva in cazul celor opt oameni de fotbal pe care instanta inferioara, Curtea de Apel Bucuresti, i-a condamnat la inchisoare cu executare sau cu suspendare urmand sa fie data luni, 20 mai, informeaza Mediafax.
Fostul director de cabinet al ministrului Muncii, deferit justitiei impreuna cu alte patru persoane Fostul director de cabinet al ministrului Muncii, Iuliana Corut, si alte patru persoane, printre care Paula Manuceanu, fost consilier la acelasi cabinet, si Cristiana Bigan, functionar public in cadrul unei autoritati nationale, au fost trimisi in judecata de DNA, intr-un dosar de coruptie, informeaza Mediafax.
Dosarul "Mita la PSD": Viorel Hrebenciuc si Cristian Burci, citati cu mandat de aducere la termenul din 26 iunie Deputatul Viorel Hrebenciuc si Cristian Burci vor fi citati de Judecatoria Sectorului 1 cu mandat de aducere, pentru a fi audiati ca martori la termenul din 26 iunie in dosarul "mita la PSD", scrie Mediafax. Judecatoria Sectorului 1 a constatat ca Viorel Hrebenciuc si Cristian Burci, patronul trustului Adevarul Holding, nu s-au prezentat pentru a fi audiati, in urma citarii lor, la termenul de miercuri al procesului in care liderul PSD Braila Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la Interagro, precum si Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, sunt judecati in legatura cu finantarea partidelor politice.
Curtea de Apel Targu Mures: Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, va fi cercetat in libertate Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, retinut luni de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, va fi cercetat in libertate, dupa ce Curtea de Apel Targu Mures a respins, marti, propunerea DNA de arestare preventiva a acestuia, el avand interdictia de a parasi localitatea de domiciliu, anunta Mediafax. Curtea de Apel Targu Mures a respins, marti, propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile in cazul lui Borboly Csaba, dar si in cazul celorlalti trei barbati retinuti in acest dosar.
Director executiv din Primaria Capitalei, retinut de DNA pentru evaziune fiscala de peste 2,26 milioane de euro Procurorii DNA Galati au dispus retinerea pentru 24 de ore a Mirelei Ercuta, director executiv al Directiei Relatii Publice si Informare din cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, administrator al unor societati comerciale din Braila la data faptelor, acuzata pentru evaziune fiscala in forma continuata. Potrivit DNA, directorul din PMB, impreuna cu sotul sau, in perioada 2007-2008, in calitate de administratori la trei firme de comert cu cereale, s-au sustras de la a plati statului peste 2,26 milioane de euro impozit pe profit.
ICCJ se pronunta pe 20 mai in dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali si MApN Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a finalizat marti dosarul schimbului de terenuri dintre deputatul George Becali si Ministerul Apararii Nationale (MApN), urmand sa dea sentinta pe 20 mai, informeaza Agerpres. Procurorii DNA au solicitat marti judecatorilor condamnarea deputatului George Becali la inchisoare cu executare.
UPDATE DNA infirma ca ar fi pus sechestru pe averea fostului ministru Corneliu Dobritoiu Directia Nationala Anticoruptie ar fi pus sechestru pe averea fostului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, informeaza Realitatea.net. Fostul ministru este urmarit penal pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in dosarul dosarul privind atribuirea nelegala a locuintelor de serviciu.UPDATE 15.54: Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a infirmat integral, intr-o declaratie pentru HotNews.ro, stirea potrivit careia casa lui Dobritoiu ar fi pusa sub sechestru de catre procurorii anticoruptie.
VIDEO Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba: Retinerea mea e o inscenare, am vrut doar sa asfaltez drumurile din judet Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, marti, la intrarea la Curtea de Apel Targu Mures, care va judeca propunerea de arestare preventiva a sa pentru fapte de coruptie, ca retinerea sa reprezinta o inscenare si ca a a vrut doar sa asfalteze drumurile din judet, transmite Mediafax.
VIDEO Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a fost retinut de DNA Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a fost retinut luni de procurorii DNA, fiind suspectat de mai multe fapte de coruptie, intre care abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita. Potrivit DNA, Borboly este cercetat dupa ce ar fi decontat ilegal, in favoarea unor firme de constructii, aproximativ trei milioane de lei, cerand de la una dintre acestea sa primeasca inapoi 10%, sub forma de sponsorizare. El urmeaza a fi prezentat Curtii de Apel Targu Mures cu propunere de arestare preventiva.UPDATE Avocatul lui Borboly: Clientul meu este foarte suparat si socat, e vorba de fapte din 2010
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by