VIDEO Seful CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Zeus 1 (Bani europeni pentru scoli)

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 28 mai 2013, 15:33 Dosare Anticoruptie


Constantin Nicolescu
Foto: Agerpres
Constantin Nicolescu (PSD), presedintele Consiliului Judetean Arges, a fost condamnat de catre judecatorii de la Tribunalul Bucuresti la 1 an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Zeus 1" in care seful CJ Arges este acuzat ca a luat mita 60 de mii de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu din Pitesti si ca ar fi luat ilegal alte 900 de mii de euro din fonduri europene pentru reabilitarea a patru scoli in judet, potrivit argesenii.ro. Omul de afaceri Cornel Penescu, fostul finantator al FC Arges, a fost condamnat la noua luni cu suspendare, iar restul inculpatilor din dosar - mai multi actuali si fosti primari sau aomeni de afaceri - au fost achitati.

Decizia este in prima instanta, a fost data la doi ani de la trimiterea in judecata si nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

Potrivit publicatiei locale Obiectiv Argesean, pe langa condamnare, instanta i-a dat lui Nicolescu si o amenda administrativa de 1.000 lei.

Totodata, Tribunalul Bucuresti a dispus ridicarea sechestrului pus pe toate bunurile inculpatilor.

Cine sunt cei achitati de instanta:

- Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges
- Calin Ioan, fost primar al municipiului Campulung,
- Florian Despan- director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul CJ Arges
- Popa Ioan - primar al comunei Stalpeni
- Stefan Ion primar al comunei Budeasa
- Grigore Dobre - asociat si administrator la SC Zeus S.A. Pitesti
- Nicolae Ion- reprezentant al S.C. Zeus S.A. Pitesti
- Dumitrache Gheorghe si Mircea Tudor, diriginti de santier

Judecatoarea care a decis condamnarea lui Nicolescu la un an de inchisoare cu suspendare este Florentina Vasilateanu, al carui sot, avocatul Catalin Vasilateanu, a fost condamnat in februarie 2013 la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta
. Cu toate acestea, avocatul Catalin Vasilateanu inca figureaza ca avocat definitiv.


Seful CJ Arges, baronul PSD Constantin Nicolescu este acuzat ca a luat mita 60 de mii de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu din Pitesti si ca ar fi luat ilegal alte 900 de mii de euro din fonduri europene pentru reabilitarea a patru scoli in judet, lucrarile fiind realizate de compania Zeus SA, o firma de casa a PSD.

Nicolescu a si fost arestat preventiv in ianuarie 2011, iar la aflarea deciziei de arest, Nicolescu a lesinat si a fost dus de urgenta la Bucuresti unde a fost operat pe cord deschis.

Dosarul s-a judecat timp de aproape doi ani la Tribunalul Arges, dar in februarie 2013 a fost mutat la Tribunalul Bucuresti, astfel ca in patru luni s-a dat deja prima decizie pe fond.

In acest dosar, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, este acuzat de catre procurorii DNA ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false, motivandu-se ca acele scoli au fost afectate de inundatii.

Potrivit procurorilor, totusi, fondurile au fost solicitate in conditiile in care niciuna dintre aceste unitati scolare nu a fost afectata de inundatiile din perioada invocata. In cererea de finantare a fost mentionat un document intitulat "Raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges", document care, in fapt, nu exista.

"In pofida aspectelor nereale consemnate in cererea de finantare depusa in data de 8 iunie 2006, a fost incheiat respectivul contract de grant astfel ca beneficiarul, Consiliul Judetean Arges, a primit pe nedrept suma totala de 880.249,95 euro cu titlu de finantare externa nerambursabila de tip PHARE", potrivit DNA.

Contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, SC ZEUS S.A.

Afectiunile si internarile lui Nicolescu

In 26 ianuarie 2011, procurorii anticoruptie l-au retinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. In ziua urmatoare, Tribunalul Arges a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile. Imediat dupa anuntarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a facut rau la Tribunalul Arges.

Nicolescu a fost transportat atunci cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti, dupa care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucuresti, unde a fost supus unei interventii chirurgicale pe cord deschis.
La Sectia terapie intensiva a Spitalului "Floreasca" a fost operat de medicul Serban Bradisteanu, iar diagnosticul in cazul Constantin Nicolescu a fost schimbat constant de la atac de cord, la lesin si apoi la atac cerebral.

VIDEO Cum a evoluat boala unui presedinte de Consiliu Judetean arestat. De la stop cardiac, la lesin si atac cerebral, in mai putin de 24 de ore

Nicolescu a ramas in arest dupa eliberarea din spital, iar pe 2 februarie a fost eliberat din arest de catre instanta de judecata.

Nicolescu, judecat pentru coruptie si intr-un alt dosar

Constantin Nicolescu mai este judecat intr-un alt dosar de coruptie - Dosarul Zeus 2 (Bani europeni pentru poduri), dosar in care este acuzat ca a comis o frauda de fonduri europene - circa 1 milion de euro - destinate reconstructiei a doua poduri despre care CJ a atestat ca fusesera afectate de inundatiile din primavara si vara anului 2005.

In realitate insa, dupa cum sustin procurorii DNA, indundatiile nu afectasera constructiile, iar firma care s-a ocupat de reabilitare a fost aceeasi ZEUS SA, firma de casa a PSD, implicata si in celalalt dosar de coruptie al lui Nicolescu "Bani europeni pentru scoli". Mai mult, pentru a face niste lucrari suplimentare la poduri - nenecesare dupa cum sustin procurorii - Nicolescu ar fi primit o mita de peste 100.000 de euro de la patronul firmei Zeus. Dosarul a debutat pe 19 februarie 2013 la Curtea de Apel Bucuresti.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4469 vizualizari

  • +22 (22 voturi)    
    Astia continua sa ne insulte (Marţi, 28 mai 2013, 15:39)

    un dac [utilizator]

    Ori nu a luat mita, caz in care este nevinovat, ori a luat, caz in care e vinovat si trebuie sa faca cu executare.

    Inteleg suspendarea acolo unde pot interveni circumstante atenuante, aici este vorba de circumstante agravante, fiind persoana publica.

    Eu ce sa inteleg de aici? Ca a vrut sa-i ia, i-a si atins putin, dar s-a razgandit?
    • +9 (9 voturi)    
      Comment sters de user (Marţi, 28 mai 2013, 16:50)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui un dac

  • +18 (18 voturi)    
    Il doare'n... (Marţi, 28 mai 2013, 15:45)

    Nasty69 [utilizator]

    La asemenea sentinta "severa", pe "vecinul" Nicolescu l-a apucat o durere de inima cu suspendare, durerea migrand treptat in jos, spre partile moi ale corpului ;-)))
  • +20 (20 voturi)    
    Poate face recurs... (Marţi, 28 mai 2013, 15:46)

    triciupa [utilizator]

    Pai un an de bulau cu suspendare e un fel de mustrare blajina, o palmita aplicata dragastos peste ceafa penalului, ca nu cumva sa faca un nou infarct/lesin/atac cerebral.
    Sper ca ipochimenul sa faca recurs, sper sa ajunga la ICCJ ca sa ia o portie zdravana pe parnaie, gen catalin voicu, asa, ca sa simta si el ca face parte din "elita".
  • 0 (22 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 28 mai 2013, 15:48)

    NL [anonim]

    • +7 (9 voturi)    
      prietene, lasa paharu' (Marţi, 28 mai 2013, 16:33)

      un dac [utilizator] i-a raspuns lui NL

      Pai Nicolescu este PSD-ist, salvat pe timpul unui Guvern PSD-ist, ne ameninti ca "bine am revenit in epoca Nastase", adica recunosti ca e de referinta pentru borfasi, dar o tii intr-una cu Basescu.
      Lasa domnule paharu', nici nu-i 6 seara...
      • -1 (5 voturi)    
        Comment sters de user (Marţi, 28 mai 2013, 17:35)

        NL [anonim] i-a raspuns lui un dac

        • 0 (0 voturi)    
          cred ca sunt foarte rezonabil (Miercuri, 29 mai 2013, 0:05)

          un dac [utilizator] i-a raspuns lui NL

          Basescu cu siguranta a gresit cu procurorii, mai ales cu Nitu.
          Basescu sigur ar avea probleme cu justitia intr-o tara civilizata. nu pentru tampenia cu flota, dar pe casa din mihaileanu nu am cum sa i-o iert, pentru incompetenta crasa de la transporturi etc.
          Eu nu sunt basist si nu am fost nici atunci cand l-am votat.
          Doar ca observ ca USL-ul este atat de deraiat, incat ma agat cu putere de basescu ca sa scap de acesti nemernici.
          Eu am "amendat" incoerenta din mesajul tau. in cazul de fata este atat de clara influenta PSD, incat nu ma mai intereseaza Udrea, Basescu sau Macovei. Acest jeg uman a fost aparat de multi psd-isti de frunte in 2010 parca. despre asta este vorba, nu despre procurorii lui Basescu.
          Despre astia, cu alta ocazie, on topic, cu mare drag:-)
    • +6 (6 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 mai 2013, 16:51)

      [anonim] i-a raspuns lui NL

  • +18 (20 voturi)    
    bietul om e hartuit ... (Marţi, 28 mai 2013, 15:52)

    GeorgeT [utilizator]

    Cum se face ca in Romania democrata o astfel de scursura dovedita este seful unui judet; cum se face alegatori Argeseni? Cum se face ca voi tot votati cu infractori dovediti si condamnati, care este problema voastra de persistati in a merge pe mina infractorilor? Sunt tot argesean dar nu inteleg majoritatea de acolo...
    Poate explicatia este ca si ceilalti sunt la fel de corupti si nu are sens sa mai incercam ceva ..
  • +23 (23 voturi)    
    ???!!! (Marţi, 28 mai 2013, 16:07)

    johnel [utilizator]

    OMG, deja sunt mai multi infractori in libertate decat la puscarie. Sincer, ma incearca un sentiment de insecuritate.
  • +6 (6 voturi)    
    Nu mai face un infarct (Marţi, 28 mai 2013, 16:17)

    Straistaru Eugen [utilizator]

    Ca il socheaza orice la maxim, de parca nu ar fi facut nimic
  • +5 (7 voturi)    
    La ce bun? (Marţi, 28 mai 2013, 16:19)

    AdrianCalin [anonim]

    Să băgăm niște șnapani în pușcărie dacă de acolo ies eroi? Justiția independentă n-are nicio valoare fără educația celor care ar trebui să fie revoltați de ceea ce se întâmplă. Nu vedeți că imediat ce intră unu' la închisoare sar toți cu gura că le pare rău pentru ce a pățit? Eu prefer să îi văd liber pe toți dar oamenii să fie conștienți că ăștia sunt niște hoți și să-i trateze ca atare decât să-i văd 8 luni în pușcărie după care ies eroi și toată lumea li se închină.
  • +7 (7 voturi)    
    era usl-ului, felicitări argeșeni (Marţi, 28 mai 2013, 16:22)

    visio [utilizator]

    să nu uităm de permisele de conducere...etc
    ca instituție publică în argeș, totul trebuie desființat și refăcut dela zero...acestui nicolescu îi lua apărarea plagiatorul Ponta...
  • +8 (10 voturi)    
    Se mai indoieste cineva de mizeria din Romania? (Marţi, 28 mai 2013, 16:27)

    uluit [utilizator]

    Aceasta condamnare este data ca o palma pentru noi toti, cei care platim taxe si incercam sa traim corect intr-o lume mizerabila.

    Imi aduc si acum aminte de imaginile cu crema PSD-ista care au protestat in urma cu doi ani si ceva (Ianuarie 2011) impotriva arestarii lui Nicolescu. Cam de atunci au intrat in panica si au pus la cale, protestele din Ianuarie 2012 si culminand cu Puciul "democratic" din vara lui 2012.

    Grupul era cam asa:
    'Ponta, Năstase, Hrebenciuc, Vanghelie au strigat "Libertate"

    "Victor Ponta, președintele PSD, s-a deplasat la Pitești pentru a-și manifesta sprijinul pentru Nicolescu. Ponta a fost însoțit de Adrian Năstase, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Nicolae Bănicioiu și Titus Corlățean."

    "Victor Ponta și-a manifestat sprijinul față de Nicolescu spunând că este un persecutat politic."

    "La Timişoara, aproximativ 200 de persoane au manifestat timp de aproape 20 de minute în semn de solidaritate cu preşedintele CJ Argeş."

    "La Râmnicu Vâlcea, aproximativ 50 de membri PSD au pichetat timp de doar 20 de minute sediul PDL."

    Sursa EVZ.ro:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-nastase-hrebenciuc-si-vanghelie-au-strigat-libertate-919846.html

    PS - Toate evenimentele au o conexiune si nu-i complex sa le intelegeti. Coruptii sunt la putere si se folosesc de metode securisto-mafiote pentru a ne batjocori.
  • +2 (6 voturi)    
    "ciocu mic" (Marţi, 28 mai 2013, 16:36)

    dandra [utilizator]

    "ca ei sunt la putere acum"
  • 0 (2 voturi)    
    asta e justitia (Marţi, 28 mai 2013, 17:21)

    antitot [utilizator]

    Ati uitat ce compromise a facut Basescu cu Nitu.
    Ce vroiati sa coabiteze cu Ponta si sa iasa ceva bun?
    Tot dati intr-una ca Ponta si Crin sunt vinovati dar Basescu nu are nici o vina pentru trocul politic ordinar in justitie facut cu Ponta?
    Culegeti ce ati semanat ,un oportunist caruia nu-i pasa nici cat negru sub unghie de cei care l-au votat si aici ma refer la Basescu ca doar a fost votat de voi.
  • +4 (4 voturi)    
    Rusine (Marţi, 28 mai 2013, 17:41)

    eardyan [utilizator]

    Va veni oare si ziua cand toti acesti judecatori vor fi si ei judecati pentru aceste verdicte? Rusine!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by