Bilantul DNA: In 2012 a crescut fara precedent numarul persoanelor condamnate definitiv, cu 150% fata de 2011; 202 inculpati condamnati la inchisoare cu executare Numarul persoanelor condamnate definitiv a crescut in 2012 cu 150% fata de anul anterior, se arata in raportul de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pe anul trecut, citat de Agerpres.
Motivarea instantei pentru eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase: A fost disciplinat, staruitor in munca si a dat dovezi temeinice de indreptare Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat deoarece "este disciplinat, staruitor in munca si da dovezi temeinice de indreptare", se arata in motivarea deciziei prin care Judecatoria Sectorului 4 a admis, pe 12 februarie, eliberarea conditionata din inchisoare a fostului premier, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii". Dosarul eliberarii conditionate a lui Adrian Nastase va fi trimis in Tribunalul Bucuresti, unde se va judeca recursul formulat de procurori. Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv pe 4 ianuarie in cazul lui Adrian Nastase, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa, fiind luate in calcul si activitatile desfasurate de fostul premier, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.
Deputatul Ion Stan, trimis in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a deputatului Ion Stan, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta, anunta Agerpres. El este acuzat ca ar fi pretins sume importante de bani in schimbul carora s-ar fi angajat fata de omul de afaceri Nicusor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorala, ca ii va obtine contracte cu statul. Dosarul lui Ion Stan a fost inaintat spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
UPDATE Catalin Voicu a cerut recuzarea judecatoarei Livia Doina Stanciu, presedintele completului de la Curtea Suprema care judeca recursul in dosarul sau de coruptie / Cererea lui Voicu a fost respinsa Fostul senator PSD Catalin Voicu a solicitat luni recuzarea presedintelui Completului de 5 judecatori de la ICCJ, Livia Doina Stanciu, care judeca recursul dosarului in care Voicu a fost condamnat in prima instanta la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Voicu cere recuzarea judecatoarei Stanciu pe motiv ca aceasta nu este obiectiva si si-a format o imagine defectuoasa despre el in legatura cu judecarea dosarului in care este acuzat de trafic de influenta. Cererea lui Voicu a fost analizata si respinsa, luni, de catre un alt complet de judecata.Livia Doina Stanciu este presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si, printre altele, a condus completul de 5 judecatori care l-au condamnat definitiv pe pe fostul premier Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare.
Ce se intampla cu pedeapsa primita de Ioan Avram Muresan in dosarul "Caltabosul", dupa ce anul trecut fostul ministru a fost condamnat la sapte ani de inchsioare intr-un alt dosar Pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu executare primita luni de fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan Muresan, condamnat alaturi de fostul ministru Decebal Traian Remes in dosarul "Caltabosul", ar urma sa se contopeasca cu pedeapsa de 7 ani inchisoare primita anul trecut intr-un alt dosar. Astfel fostul ministru va executa cea mai mare pedeapsa dintre cele doua, au explicat pentru HotNews.ro surse judiciare. Efectul sentintei din dosarul "Caltabosul" s-ar putea vedea in viitor cand cele doua pedepse contopite vor ingreuna obtinerea unei eliberari conditionate.
Fostii ministri Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, condamnati definitiv la cate 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Caltabosul" Fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan au fost condamnati, luni dimineata, de completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la cate 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Caltabosul". Decizia de luni este definitiva. Completul de 5 judecatori a mentinut sentinta de 3 ani de inchisoare cu executare pronuntata pe 14 februarie 2012 de Sectia penala a ICCJ. Traian Remes a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, alaturi de Ioan Avram Muresan, acuzat de complicitate la cumparare de influenta in forma continuata, si de omul de afaceri Gheorghe Ciorba, acuzat de cumparare de influenta.Ora 10:21: Decebal Traian Remes s-a prezentat cu putin timp in urma la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Maramures pentru a se preda.
Valentin Preda, urmarit penal alaturi de un ofiter DNA; cei doi au interdictie de a parasi localitatea Fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor Valentin Preda este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in acelasi dosar fiind pus sub acuzare si un ofiter de politie judiciara din cadrul DNA, Dan Emil Manolachi, potrivit Agerpres.
Dosarul Transferurilor din fotbal: ICCJ a respins cererea DNA. Cei opt inculpati au dreptul sa paraseasca tara ICCJ a respins, marti, cererea DNA privind aplicarera interdictiei de a nu parasi tara pentru cei opt oameni de fotbal, Gheorghe Copos, Jean Padureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu si Gheorghe Netoiu, implicati in dosarul transferurile de jucatori, informeaza Mediafax. Decizia poate fi contestata la completul de cinci judecatori al ICCJ.
Procurorii ICCJ cerceteaza fraudarea unor societati de leasing, marti avand loc 33 de descinderi Politistii IGPR si procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), coordoneaza, marti dimineata, 33 de perchezitii domiciliare in cinci judete si in Bucuresti, intr-un caz de fraudare a unor societati de leasing, urmand a fi aduse la audieri 29 de persoane, potrivit Mediafax. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala a fost estimat la 359.731,2 euro si 2.337.907,5 lei.
Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, ramane in arest preventiv Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, ramane in arest dupa ce, luni, judecatorii Curtii de Apel Constanta au admis recursul procurorilor impotriva deciziei magistratilor Tribunalului de inlocuire a masurii arestarii preventive cu interdictia de parasire a localitatii de domiciliu. Sentinta judecatorilor Curtii de Apel este definitiva, informeaza Agerpres.
Deputatul Ion Stan sustine ca nu demisioneaza daca dosarul sau ajunge la Inalta Curte Deputatul Ion Stan a declarat, joi, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a stat aproximativ 4 ore, ca a venit pentru a studia probele din dosarul in care este acuzat ca a pretins bani pentru campania electorala si ca nu va demisiona daca dosarul va ajunge la instanta suprema, relateaza Agerpres.
Primarul orasului Navodari ar putea fi eliberat din arestul preventiv Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, ar putea fi eliberat din arest dupa ce, joi, magistratii Tribunalului Constanta au admis cererea prin care avocatii au solicitat inlocuirea masurii arestarii preventive cu interdictia de parasire a localitatii de domiciliu, decizie care nu este definitiva, informeaza Agerpres.
Procesul fostului deputat PDL Dan Pasat se judeca in continuare la Inalta Curte Procesul fostului deputat PDL Dan Pasat continua in 28 februarie la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce judecatorii instantei supreme i-au respins, joi, acuzatului exceptia privind competenta institutiei de a-l judeca, informeaza Mediafax.
Inalta Curte: Judecatoarea Maria David, condamnata definitiv la patru ani de inchisoare cu executare Maria David, judecatoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), a fost condamnata definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in urma unei decizii a Curtii Supreme, anunta Agerpres.
Dan Voiculescu va fi judecat mai devreme, termenul a fost mutat pe 20 februarie Termenul in dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), in care este inculpat Dan Voiculescu, a fost mutat pe 20 februarie, de pe 8 martie, termen stabilit initial de Tribunalul Bucuresti, informeaza Romania TV.
Tribunalul Bucuresti a decis punerea in libertate a lui Dinel Staicu in dosarul de fraudare a Transgaz Medias Tribunalul Bucuresti (TB) a decis definitiv, luni, punerea in libertate a lui Dinel Nutu, fost Staicu, in dosarul in care acesta este judecat pentru fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Medias cu peste 11 milioane de euro, informeaza Mediafax. Astfel, potrivit Tribunalului Buuresti, Dinel Nutu urmeaza sa fie eliberat daca nu este arestat in alte cauze.
DNA a inceput urmarirea penala impotriva sefei de cabinet a ministrului Muncii, acuzata ca i-a dat unei terte persoane subiectele de la concursul pentru un post de consilier pe fonduri europene​ Iuliana Corut, sefa de Cabinet a ministrului Muncii, Paula Manuceanu, consilier la Cabinetul Marianei Campeanu si Simona Dumitriu, si doi functionari publici din subordinea Ministerului Muncii sunt urmariti penal de procurorii DNA, a anuntat luni Directia Nationala Anticoruptie. Iuliana Corut, sefa de Cabinet a ministrului Muncii, este acuzata ca ar fi pretins si primit o suma de bani pentru a ajuta un candidat sa intre in posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) - Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister in decembrie 2012.
VIDEO Dosarul Transferurilor din fotbal: Inalta Curte a aminat pentru 5 martie judecarea cazului si pentru 19 februarie discutarea cererii DNA de interdictie de parasire a tarii pentru inculpati Judecatorii Curtii Supreme au aminat luni pentru data de 5 martie judecarea Dosarului Transferurilor, in care opt importanti oameni din fotbal au fost condamnati de Curtea de Apel la pedepse severe pentru masluirea unor transferuri. Curtea Suprema va judeca mai devreme, pe 19 februarie, cererea procurorilor DNA ca toti cei opt inculpati din Dosarul Transferurilor sa nu poata parasi tara timp de 30 de zile. Instanta a decis sa nu dea astazi un verdict in privinta acestei cereri pentru ca in cazul luarii unei masuri preventive e necesara prezenta tuturor inculpatilor, or la atermenul de luni au lipsit Jean Padureanu si Mihai Stoica. Procurorii DNA si-au motivat cererea spunind ca inculpatii au avut o intilnire conspirativa si ca au inceput sa-si instraineze bunurile. De asemenea, au dat exemplul lui George Becali, care a plecat din Romania in Dubai cu doua zile inainte ca judecatorii Inaltei Curti sa dea o decizie definitiva in dosarul sau.Vezi in articol motivarea procurorilor
Brasov: Profesor de la Facultatea de Medicina, retinut pentru luare de mita Un profesor de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii "Transilvania" Brasov a fost retinut vineri seara de procurori, fiind suspectat ca a luat mita de la studenti pentru a-i trece examenele, transmite Agerpres.
Profesor de la Universitatea de Medicina din Timisoara, retinut pentru luare de mita de la studenti Un profesor de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, Daniel Cioca, a fost retinut, vineri seara, pentru 24 de ore, el fiind suspectat ca a luat mita de la studenti, iar procurorii au gasit, in urma perchezitiilor in biroul si masina acestuia, sume de bani, relateaza Mediafax.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by