DNA: Doi comisari ai Garzii Financiare Bucuresti, trimisi in judecata pentru luare de mita Procurorii DNA efectueaza acte de urmarire penala fata de Niculae Rizea si Dumitru Pirvan, comisari ai Garzii Financiare - Sectia Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita. Acestia au primit, marti, de la un denuntator, suma de 34.000 lei, anchetatorii procedand la constatarea infractiunii flagrante, informeaza un comunicat de miercuri al DNA
Functionari ai directilor antifrauda din vama si ANAF, trimisi in judecata pentru luare de mita Mai multi functionari din directiile antifrauda ale ANAF si Autoritatii Nationale a Vamilor au fost deferiti justitiei, pentru fapte de coruptie, dupa ce ar fi primit, in total, peste 100.000 de euro de la patronii unor firme, pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu, informeaza DNA.
Parchetul General: 18 presedinti de sectii de votare din Olt, urmariti penal pentru fraude la referendum Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala pe numele a 24 de persoane, printre care se afla 18 presedinti ai unor sectii de votare din judetul Olt, sub acuzatia de fraude la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui.
CAB: Procurorul Marin Nita, arestat preventiv pentru luare de mita CAB a Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a procurorului Marin Nita din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, acuzat de luare de mita, informeaza Agerpres. Judecatorii CAB au admis propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva. Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Reteaua "NASILOR" din CFR: Niciunul dintre angajatii CFR Calatori retinuti pentru coruptie nu a fost arestat Tribunalul Brasov a respins, vineri, toate propunerile de arestare preventiva pentru cei 70 de angajati ai CFR Calatori retinuti pentru infractiuni de coruptie si abuz in serviciu, majoritatea acestora avand interdictie de a parasi tara, potrivit Mediafax.
DNA: Procurorul Marin Nita, retinut pentru 24 de ore pentru luare de mita Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de Marin Nita, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Oltenita, desfasurandu-si activitatea la Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi ca urmare a delegarii, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, informeaza DNA intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat arestarea preventiva a lui Marin Nita.
ICCJ: Sorin Blejnar nu poate parasi tara. Decizia este definitiva ​Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar ramane cu interdictia de a parasi tara, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, vineri, contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care dispusese ridicarea masurii preventive, informeaza Mediafax. Instanta suprema a decis casarea deciziei CAB si a dispus prelungirea cu 30 de zile a masurii interdictiei de a parasi tara dispusa in cazul lui Sorin Blejnar.
Blestemul coruptiei in estul Europei. New York Times dedica un articol lui Adrian Nastase Tarile din Europa Centrala si de Est "se confrunta cu o agravare a instabilitatii care, sustin analistii, este provocata, aproape in egala masura, de coruptia endemica si de eforturile uneori stangace de a o combate in contextul rivalitatilor politice amare", scrie New York Times intr-un articol dedicat fenomenului coruptiei exemplificat, prin cazul lui Adrian Nastase.
Procesul in care Dan Diaconescu este acuzat de santaj, amanat pentru 19 noiembrie Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a amanat pentru 19 noiembrie dezbaterile in procesul in care Dan Diaconescu, Doru Parv si Ghezea Mitrus sunt judecati pentru santajarea unor persoane, de la care ar fi cerut importante sume de bani pentru a nu difuza reportaje TV compromitatoare, potrivit Mediafax. Pe 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Parv si Ghezea Mitrus au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie, pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.
Remus Vulpescu, fost sef OPSPI, audiat la DNA in dosarul Oltchim: Domnul Diaconescu mi-a spus in timpul negocierilor ca ar face orice ca sa mai dureze privatizarea. Mi-a fost foarte clar ca nu avea banii Fostul sef al Oficiului pentru Participaţiile Statului şi Privatizare în Industrie, Remus Vulpescu, a fost audiat, luni, la DNA in dosarul deschis pe numele lui Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim. Dosarul a fost deschis ca urmare a unei plangeri formulate de Remus Vulpescu. Fostul sef al OPSPI le-a spus jurnalistilor, la iesirea din sediul DNA, ca "Domnul diaconescu ma luase pe mine, era cam 11 noaptea, nu mai erau negocieri. Intr-un moment mi-a spus ca ar face orice ca sa mai dureze privatizarea. Mi-a fost foarte clar ca nu avea banii."
ICCJ: Dumitru Dragomir si Gino Iorgulescu, achitati definitiv in dosarul privind o tranzactie imobiliara supraevaluata Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv, luni, achitarea presedintelui LPF Dumitru Dragomir si a lui Gino Iorgulescu in dosarul in care au fost acuzati de luare si, respectiv, dare de mita, in legatura cu o tranzactie imobiliara supraevaluata, care ar fi costat Liga peste 350.000 de euro, anunta Mediafax. Agerpres anunta ca ICCJ a dispus achitarea tuturor inculpatilor din acest dosar. Procurorii anticoruptie cerusera pedepse cu executare in cazul lui Dumitru Dragomir, pentru luare de mita, si al lui Gino Iorgulescu, pentru spalare de bani.
Lideri pentru Justitie - Program de leadership pentru tineri juristi romani - Editia a 4-a, 2013 Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundatiei Konrad Adenauer anunta lansarea celei de-a patra editii a proiectului de leadership pentru tineri juristi romani -  „Lideri pentru Justitie” (“Leaders for Justice”). Termenul limita pentru depunerea candidaturilor: 28 Octombrie 2012.
Sentinta finala in dosarul tranzactiilor imobiliare in care sunt judecati Dumitru Dragomir si Gino Iorgulescu, asteptata luni la ICCJ Inalta Curte de Casatie si Justitie este asteptata, luni, sa dea sentinta finala in procesul in care sunt judecati presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, si Gino Iorgulescu, in legatura cu o tranzactie imobiliara supraevaluata, care ar fi costat LPF peste 350.000 de euro, anunta Mediafax. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie urmeaza sa respinga sau sa admita recursul procurorilor Directiei Nationale Anticorupti, in dosarul in care Tribunalul Capitalei si Curtea de Apel Bucuresti au decis achitarea presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fiului acestuia, Bogdan Dragomir, a lui Gino Iorgulescu si a soferului LPF Florin Bogdan Badita.
George Balan, suspendat din functia de procuror, a decis CSM Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea lui George Balan din functia de procuror ca efect a punerii in miscare, vineri, a actiunii penale in cazul sau de catre DNA. Actiunea a fost pusa in miscare pentru complicitate la savarsirea infractiunii de folosire de informatii nedestinate publicitatii si de asociere pentru savarsirea infractiunii de folosire de informatii nedestinate publicitatii.
Dosarul retetelor false: Alte doua persoane au fost arestate preventiv, in timp ce o alta a primit interdictie de a parasi localitatea Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a altor doua persoane implicate in dosarul eliberarii de retete false, relateaza Mediafax. O a treia persoana a primit interdictie de a parasi localitatea.
Catalin Chelu, condamnat la cinci ani inchisoare cu executare plus un an spor de pedeapsa in dosarul "mita la MAI". Decizia nu este definitiva Omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat vineri de judecatorii Tribunalului Bucuresti la cinci ani de inchisoare cu executare plus un an spor de pedeapsa, in dosarul in care este acuzat ca a incercat sa-l mituiasca cu un milion de euro pe fostul secretar de stat in MAI Dan Fatuloiu, relateaza Agerpres. Decizia nu este definitiva.
DNA: Un executor judecatoresc, un avocat si fostul director executiv al Uzinelor Sodice Govora, retinuti pentru inselaciune de 5,7 milioane euro Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus retinerea executorului judecatoresc Eugen Fieraru, a avocatului Mihai-Andrei Cocaina si a fostului director executiv la SC Uzinele Sodice Govora Sergiu-Florin Balan, acuzandu-i de inselaciune in urma careia ar fi obtinut pe necrept suma de 24.400.00 lei (circa 5,7 milioane de euro). Cei trei vor fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Pentru un al patrulea membru al "asocierii infractionale", avocatul Liviu Ardeias, procurorii au solicitat arestarea preventiva in lipsa, pe un termen de 30 de zile, se arata intr-un comunicat al DN
Directorul Agentiei de Mediu Vaslui, arestat preventiv pentru luare, dare de mita si abuz in serviciu Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, Remus Mitrea, a fost arestat preventiv, in noaptea de joi spre vineri, de Tribunalul Iasi, pentru luare si dare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani, fiind acuzat ca pretindea bani de la firme care doreau sa obtina aviz de mediu, anunta Mediafax. Potrivit sefului DNA Iasi - Serviciul Teritorial, Luminita Merisescu, directorul APM Vaslui a fost retinut joi dimineata, iar in cursul noptii a fost prezentat Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva. Ulterior, magistratii au emis mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele lui Remus Mitrea.
Interceptari din dosarul retetelor false: O farmacista coordonatoare de la Dona cerea insistent complicilor sa stearga urmele faptelor sale O farmacista coordonatoare de la Dona a telefonat mai multor persoane, dupa declansarea perchezitiilor facute in dosarul retetelor false, cerandu-le sa arunce carti de vizita ale medicilor cu care luase contact si mentionand ca si-a dus calculatorul sa ii fie sterse din el toate datele, reiese din mai multe interceptari obtinute de Mediafax.
Interceptari in dosarul retetelor false: Farmacistele vorbeau despre mituirea medicilor Farmacistele din dosarul eliberarii de retete false discutau despre mituirea medicilor, despre bonusuri acordate la vanzarea anumitor medicamente si despre procente din "afacere" la mutarea acesteia in alta zona, reiese din mai multe interceptari obtinute de Mediafax.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by