DNA: Un executor judecatoresc, un avocat si fostul director executiv al Uzinelor Sodice Govora, retinuti pentru inselaciune de 5,7 milioane euro

de Corina Ionel     HotNews.ro
Vineri, 12 octombrie 2012, 13:23 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus retinerea executorului judecatoresc Eugen Fieraru, a avocatului Mihai-Andrei Cocaina si a fostului director executiv la SC Uzinele Sodice Govora Sergiu-Florin Balan, acuzandu-i de inselaciune in urma careia ar fi obtinut pe necrept suma de 24.400.00 lei (circa 5,7 milioane de euro). Cei trei vor fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Pentru un al patrulea membru al "asocierii infractionale", avocatul Liviu Ardeias, procurorii au solicitat arestarea preventiva in lipsa, pe un termen de 30 de zile, se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit comunicatului de presa al DNA, procurorii efectueaza cercetari penale fata de:
  • Eugen Fieraru, executor judecatoresc in cadrul Biroul Executorului Judecatoresc "Fieraru Eugen", din municipiul Pitesti (judetul Arges);
  • Mihai Andrei Cocaina, avocat in cadrul Baroului Arges;
  • Sergiu-Florin Balan, fost director executiv la S.C. Uzinele Sodice Govora S.A. (in prezent S.C. Uzinele Sodice Govora-Ciech Chemical Group S.A.).
    In sarcina lor s-au retinut urmatoarele:
    - asociere pentru savarsirea de infractiuni;
    - tentativa la infractiunea de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave.
  • Liviu Ardeias, avocat in cadrul Baroului Teleorma.
    In sarcina lui s-au retinut urmatoarele:
    - asociere pentru savarsirea de infractiuni;
    - tentativa la infractiunea de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave;
    - infractiunea de fals intelectual prevazut in Legea contabilitatii nr. 82/1991 republicata.
Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori rezulta urmatoarele aspecte, arata DNA:

* In 2010, Liviu Ardeias, Mihai Andrei Cocaina, Eugen Fieraru, Sergiu-Florin Balan "au constituit o asociere infractionala prin care au incercat inducerea in eroare a functionarilor unor agentii bancare din Bucuresti, Sibiu si Pitesti in scopul obtinerii, pe nedrept, a sumei de 24.400.000 lei (echivalentul a 5.673.626,94 euro, calculat la cursul BNR de 4,3006 lei/euro) in cadrul unei proceduri de executare silita pornita pentru suma de 11,15 lei, reprezentand cheltuieli de judecata stabilite de o instanta civila in favoarea inculpatului Balan Sergiu Florin".

* Judecatoria Pitesti a incuviintat pe 13 septembrie 2010 executarea silita a acestei creante, procedura de executare fiind derulata prin biroul executorului judecatoresc Fieraru Eugen. In continuare, inculpatii au incheiat intre ei mai multe contracte fictive (de asistenta juridica si de prestari servicii), onorariile acestor contracte fiind stabilite la valoarea totala de 24.400.000 lei. De asemenea, in cursul lunii septembrie 2010, Eugen Fieraru Eugen a stabilit prin proces verbal totalul cheltuielilor ocazionate de executarea silita la suma de 12.010.467,70 lei, vadit disproportionat fata de valoarea creantei de executat (11,15 lei), arata DNA.

* In baza procesului verbal, Eugen Fieraru a emis ordonante de poprire catre autoritatile bancare pentru suma de 12.010.467,70 lei, cu posibilitatea majorarii acestor cheltuieli pana la totalul de 24.400.000 lei, stabilit prin contractele fictive mentionate mai sus. DNA mai arata ca in perioada septembrie - decembrie 2010, Eugen Fieraru, insotit de Mihai Andrei Cocaina, Sergiu-Florin Balan si Liviu Ardeias, a incercat punerea in executare silita a acestor cheltuieli de executare fictive, fara sa obtina suma solicitata ca urmare a opozitiei functionarilor bancari. In plus, procedura de executare silita fusese suspendata provizoriu de catre instanta de judecata inca din luna septembrie 2010, informeaza procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3534 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Sa-mi fie cu iertare... (Vineri, 12 octombrie 2012, 13:48)

    PredeAn [utilizator]

    Fieraru, Cocaina si Ardeias au constituit un grup infractional?! Baiete, mai ada un rand, parol!
    • +4 (4 voturi)    
      Cand (Vineri, 12 octombrie 2012, 14:16)

      Jar [utilizator] i-a raspuns lui PredeAn

      astia fura atatia bani, e usor pentru ei sa gaseasca judecatori ca sa dea peste nas DNA.
  • +1 (1 vot)    
    Implicatiile sunt mult mai mari (Vineri, 12 octombrie 2012, 15:23)

    ribelalu [utilizator]

    Escrocii astia au mai procedat la fel in cazul Uzinelor Govora. Apoi au incercat la ING Pitesti. ING-ul tocmai fusese recapitalizat de guvernul olandez pentru a trece de criza iar escrocii astia pentru contravaloarea unui pachet de tigari au vrut sa ia cu japca aproape 3 milioane de euro.
    Imediat dupa acest incindent guvernul olandez a inceput sa se opuna la aderarea Romaniei la spatiul Schengn din cauza Justitiei. Si nu poate spune nimeni ca au fost dezinformati pentru ca infractorii astia au vrut sa fure chiar banii guvernului olandez.
  • 0 (0 voturi)    
    Neregulile efectuate de Executorul Eugen Fieraru (Marţi, 12 martie 2013, 21:34)

    alingabriel1987 [utilizator]

    Referior la neregulile efectuate de acest executor.

    Ieri la ora 11 a avut loc o executare la un imobil din campulung ,acesta fiind in judecata de aproximativ 17 ani.

    Sa ajuns la procesul verbal de opunere la executare amenintand ca o sa raspundem pentru ca nu ne-am conformat executari hotarate si definitive.

    Odata ce am primit un proces verbal am constata ca acesta impreuna cu organele de politie si petitionarul au parasit locatia.

    Tot odata am contastat dupa ce am citit procesul verbal ca ei au facut executarea la o alta adresa decat cea la care au venit si au semnat si organele de politie si jandarmeri chiar si petitionarul.

    Cer ajutor si vreau sa ma alatur la dreptate.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by