Parchetul General: 18 presedinti de sectii de votare din Olt, urmariti penal pentru fraude la referendum

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 29 octombrie 2012, 13:28 Dosare Anticoruptie


Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala pe numele a 24 de persoane, printre care se afla 18 presedinti ai unor sectii de votare din judetul Olt, sub acuzatia de fraude la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui.

Potrivit unui comunicat de luni al Parchetului General, citat de Agerpres, cele 24 de persoane sunt acuzate ca au utilizat diferite procedee in vederea introducerii in urne a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, prin falsificarea unor mentiuni, fie pe listele permanente, fie pe cele suplimentare, ceea ce a condus la situatii de vot multiplu, respectiv de voturi fraudate.

Spre exemplu, la cele 18 sectii de votare ai caror presedinti sunt invinuitii din prezenta cauza, au fost identificate intre 10 si 78 de situatii de voturi fraudate (per sectie), acestea constand, de regula, in falsificarea unor semnaturi pe listele permanente sau suplimentare, in dreptul unor persoane care fie erau plecate din tara, localitate, fie nu s-au prezentat la vot sau erau chiar decedate.

In ceea ce-i priveste pe ceilalti invinuiti, in sarcina acestora a fost retinut faptul ca fie conduceau alte persoane la mai multe sectii de votare cu scopul ca acestea sa voteze de mai multe ori, fie au votat ele insele de mai multe ori.

Persoanele puse sub urmarire penala sunt: Florentin Silviu Tatomir, presedintele unei sectii de votare din Piatra Olt, Liviu Davidescu, presedintele unei sectii de votare din Scornicesti, Emilian Paun, presedintele altei sectii de votare din Piatra Olt, Mihai Sica, Radu Valeria, presedintele unei sectii de votare din Scornicesti, sat Rusciori, Dragos Ionut Marinescu, presedintele altei sectii de votare din Scornicesti, Florea Olaru, presedintele unei sectii de votare din localitatea Chiteasca, Ovidiu Marian Gherghe, presedintele altei sectii de votare din Scornicesti, Elena Tudosie, presedintele unei sectii de votare din Satul Leotesti, Radu Dumitru.

De asemenea, in acelasi dosar, mai sunt acuzati Ani Sisu, presedintele unei sectii de votare din circumscriptia nr. 30, Verginica Cumpanasu, presedintele unei sectii de votare din circumscriptia electorala nr. 30, George Cristian Iordache, presedintele unei sectii de votare din satul Bobicesti, Ionela Stanca,Verginica Stanca, Dumitru Ghita, Liviu Porumbiel, presedintele unei sectii de votare din circumscriptia nr. 30, Georgeta Stirlea, presedintele unei sectii de votare din circumscriptia 30, Elena Mitran, presedintele unei sectii de votare din localitatea Colonesti, Florina Iova, presedintele unei sectii de votare din localitatea Balanesti, Maria Sima, presedintele unei sectii de votare din localitatea Dejesti, Maria Pielaru, presedintele unei sectii de votare din comuna Colonesti, sat Guesti, Maria Popescu si Florin Diaconescu, presedinti ai unor sectii de votare din circumscriptia electorala nr. 30.

Acuzatiile aduse de procurori se refera la infractiuni prevazute de art. 54 sau 55 din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2052 vizualizari

  • +15 (15 voturi)    
    Poate se mai potolesc cu prezentele de 115% (Luni, 29 octombrie 2012, 14:07)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Aviz amatorilor de "recorduri" de prezenta la vot la parlamentare...
    • +2 (4 voturi)    
      acum depinde (Luni, 29 octombrie 2012, 14:25)

      lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      de justitie, ca au mai fost urmariti penal si la alegerile de acum 4 ani, la prezidentiale, pe urma au fost "iertati"...
      daca se aplica corect legea atunci probabil ca nu o sa mai avem asemenea prezente, puterea exemplului a functionat de cand lumea, si intr-un sens si in altul...
    • +4 (4 voturi)    
      Nu cred... (Luni, 29 octombrie 2012, 14:34)

      JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      La alegerile din decembrie vor capata un curaj si mai mare pentru ca se stie deja cine va castiga. Si iarasi partidul va fi peste tot si in toate...
      Iar cei care acum s-au apucat sa investigheze vor plati scump de tot: adica cu functia.
    • +4 (4 voturi)    
      sa speram.... (Luni, 29 octombrie 2012, 14:40)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      ....ca odata cu pedepsire lor, astfel de ispravi sa se diminueze la maxim pentru ca doar asa vom sti cu adevarat vointa exprimata a cetatenilor.
    • +4 (4 voturi)    
      Zona turistica... supraaglomerata! (Luni, 29 octombrie 2012, 15:20)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      Va dati seama ca ei se cred un fel stapanii campurilor alora... cand vezi cum unilii batrani cum iti pupa mana si te considera trimisul lui Dumnezeu in Olt... ce mai conteaza listele!

      Astia chiar nu isi dau seama ca toata tara sta cu ochii pe ei..?

      Si mai au si niste frati cu apucaturi identice prin fundul moldovei...!
  • +2 (4 voturi)    
    si de faptul ca (Luni, 29 octombrie 2012, 14:45)

    un domn [utilizator]

    TOTI..dar absolut TOTI il uras pe base..in numar de cat ? 8 milioane ? pai..mai mult de 4 nu sunt si aia..sunt platiti ca la arena nationala cu o ciunga si cola
  • +6 (6 voturi)    
    in sfarsit! (Luni, 29 octombrie 2012, 14:53)

    Rasmus [utilizator]

    ar trebui pana pe 09.12 sa avem si niste sentinte cu executare sau amenzi penale usturatoare.
    ar mai fi bine si bivolii carpatini care pentru o sticla de tzuica fac turul judetului ca sa voteze


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by