VIDEO Alin Trasculescu va fi eliberat din inchisoare. Curtea de Apel Bucuresti a decis cercetarea in libertate Curtea de Apel Bucuresti a admis vineri recursul fostului deputat fata de inlocuirea interdictiei de a parasi tara cu masura arestarii preventive, in dosarul de coruptie al acestuia astfel incat Alin Trasculescu va fi cercetat in libertate, informeaza Mediafax. Decizia este definitiva.Revenim cu informatii
Medicul Serban Bradisteanu, trimis in judecata de DNA pentru favorizarea infractorului Adrian Nastase Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Serban Bradisteanu, medic sef sectie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, pentru infractiunea de favorizare a infractorului, in cazul Adrian Nastase, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DNA. Inculpatul si-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio vasculara si si-a asumat internarea lui Adrian Nastase in cadrul sectiei pe care o conducea, desi diagnosticul medical nu impunea internarea in cadrul acestei sectii iar primele interventii medicale au fost realizate de catre un alt medic dintr-o alta sectie, se arata in rechizitoriul procurorilor. Citeste si: Cine este medicul Serban Bradisteanu
Dosarul Fraude la referendum: Fiul ministrului Apararii, Samson Dumitru, a fost trimis in judecata Procurorii sectiei de urmarie penala din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata a fiului vitreg al ministrului Apararii Corneliu Dobritoiu, Samson Dumitru, acuzat de dare de mita in dosarul "fraude la referndum", potrivit unui comunicat al Ministerului Public.
Pedeapsa lui Adrian Nastase a fost redusa cu 7 zile, perioada petrecuta in Spitalul Floreasca Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca cele sapte zile petrecute de Adrian Nastase in Spitalul Floreasca inainte de a fi incarcerat sa fie scazute din condamnarea la doi ani de inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii", informeaza Mediafax. Decizia este definitiva.
Sorin Blejnar a cerut restituirea dosarului "Motorina" la Parchet pentru "ilegala sesizare" a instantei Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a solicitat, marti, Tribunalului Brasov ca dosarul in care este judecat pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani sa fie returnat Parchetului "pentru ilegala sesizare a instantelor de judecata" in cazul sau, transmite Mediafax.
ULTIMA ORA Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea de arestare preventiva a lui Ion Stan STIRE ACTUALIZATA Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz pozitiv, cu noua voturi "pentru" si un vot "impotriva", solicitarii procurorilor de incuviintare a arestarii preventive a social-democratului Ion Stan, acuzat de DNA de trafic de influenta, informeaza Mediafax. Biroul Permanent urmeaza sa se intalneasca marti pentru a programa sedinta de plen. Surse parlamentare au declarat pentru Hotnews.ro ca nu sunt sanse ca in cursul acestei saptamani sa se ridice imunitatea lui Stan. "Fiind ultima spatamana de campanie, nu va exista cvorumul necesar pentru ridicarea imunitatii si cel mai probabil se va amana pentru cateva saptamani cand va veni nou Parlament", au explicat sursele citate.
Omul de afaceri Nelu Iordache, arestat preventiv pentru 29 de zile Tribunalul Bucuresti a decis duminica arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare in legatura cu derularea de catre firma sa, SC Romstrade SRL, a unui contract cu fonduri europene, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.
Avocat: Nelu Iordache n-a deturnat fonduri europene, ci cel mult fonduri din bugetul de stat Apararea lui Nelu Iordache a aratat duminica, la Tribunalul Bucuresti, ca omul de afaceri nu poate fi acuzat de deturnare de fonduri europene, pentru ca banii luati de acesta pentru proiectul din dosarul in care este cercetat au facut parte din bugetul national al statului, si nu din cel al UE, transmite Mediafax.
VIDEO Procurorii DNA au dispus retinerea lui Nelu Iordache pentru 24 de ore Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, sambata, retinerea lui Nelu Iordache pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare pentru 29 de zile, informeaza un comunicat DNA, publicat pe site-ul institutiei.
Fostul deputat Alin Trasculescu, arestat preventiv pentru 29 de zile Tribunalul Bucuresti a admis, joi, cererea procurorilor anticoruptie privind arestarea preventiva pentru 29 de zile a fostului deputat Alin Trasculescu. Politicianul este acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene ca sa atribuie contracte de investitii unor societati. In plus, reprezentantul Directiei Nationale Anticoruptie a declarat joi, la Tribunalul Bucuresti, ca in timpul anchetei, fostul deputat Alin Trasculescu si-ar fi pus oamenii sa fileze masinile procurorilor anticoruptie, ceea ce arata "indrazneala infractionala a inculpatului".
Verificari DNA la Aeroportul Timisoara. Sunt vizate contracte de inchiriere pentru spatii in aerogara Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac, joi, mai multe verificari la Aeroportul Timisoara, fiind vizate contracte de inchiriere semnate de administratia aeroportului cu firme care au solicitat spatii in aerogara, au declarat surse din cadrul Aeroportului Timisoara pentru Mediafax.
Care e schema deturnarii de fonduri de care e acuzat Nelu Iordache, patronul Romstrade si Blue Air: banii pentru construirea autostrazii ar fi fost cheltuiti pe terenuri si un avion Raportul de control al Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF) prezentat de Robert Turcescu pe blog sau arata ca omul de afaceri Nelu Iordache ar fi deturnat fondurile europene platite pentru constructia autostrazii Arad-Nadlac. Raportul DLAF, citat si de investigatiimedia.ro, arata ca din banii platiti pentru lucrarile la autostrada Nelu Iordache, actionar majoritar si administrator la companiile Romstrade si Blue Air, ar fi cumparat un avion si terenuri pentru construirea unui aeroport. DNA a facut joi dimineata perchezitii la firmele lui Nelu Iordache.
VIDEO Tribunalul Bucuresti judeca cererea de arestare preventiva a lui Alin Trasculescu. / DNA: Oamenii lui Trasculescu au filat masinile DNA in timpul anchetei Cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a fostului deputat Alin Trasculescu se judeca, joi, la Tribunalul Bucuresti, politicianul fiind acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro, pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene ca sa atribuie contracte de investitii unor societati, anunta Mediafax. Tribunalul Bucuresti a admis, luni, o cerere a DNA de schimbare a termenului stabilit pentru 4 decembrie de solutionare a cererii de inlocuire a masurii preventive in cazul fostului deputat PDL Alin Trasculescu, instanta admitand-o si stabilind ca termen data de joi, 29 noiembrie.UPDATE (ora 13:20): Reprezentantul Directiei Nationale Anticoruptie a declarat joi, la Tribunalul Bucuresti, ca in timpul anchetei, fostul deputat Alin Trasculescu si-a pus oamenii sa fileze masinile procurorilor anticoruptie, ceea ce arata "indrazneala infractionala a inculpatului Trasculescu".
Cererea de incuviintare a arestarii preventive a lui Ion Stan, dezbatuta joi in Comisia juridica din Camera Deputatilor Comisia Juridica a Camerei Deputatilor se va intruni joi pentru a lua in discutie solicitarea procurorilor de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Stan iar o sedinta de plen pe aceeasi tema va avea loc cel mai probabil saptamana viitoare, anunta Agerpres. Potrivit vicepresedintelui Comisiei Juridice a Camerei, Florin Iordache, comisia se va intruni joi la ora 13:00, pentru a discuta cazul Ion Stan. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a primit marti de la ministrul Justitiei cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Ion Stan.
VIDEO UPDATE Perchezitii DNA la firmele Romstrade si Blue Air, controlate de Nelu Iordache. Omul de afaceri a fost ridicat de procurori. Dosarul ar viza o deturnare de fonduri de 6 milioane euro la autostrada Arad-Nadlac Procurorii DNA efectueaza, joi, perchezitii la firmele Romstrade si Blue Air, ambele controlate de omul de afaceri Nelu Iordache. Dosarul vizeaza lucrari de utilitate publica efectuate de firma Romstrade la care au fost folosite si fonduri europene, relateaza reporterul TVR Alex Costache. Mai exact, dosarul ar viza o posibila deturnare de fonduri de 6 milioane de euro la constructia primului tronson al autostrazii Arad-Nadlac, adjudecata de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano, potrivit unor surse din cadrul Departamentului de Lupta Anti-Frauda. CNADNR a reziliat pe 22 noiembrie contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii, principalul motiv invocat fiind intarzierea lucrarilor.UPDATE (ora 11:01): Nelu Iordache a fost ridicat de procurorii DNA si dus la audieri, anunta Romania Tv.UPDATE (ora 9:20): Omul de afaceri Nelu Iordache a confirmat, pentru B1 Tv, ca la firmele sale se fac perchezitii DNA, refuzand sa faca alte comentarii. Vom reveni cu amanunte.
Strenograme in dosarul Ion Stan. In interceptari apare numele ministrului Mediului, Rovana Plumb Numele ministrului Mediului, Rovana Plumb, este mentionat in stenogramele din doarul deputatului Ion Stan, documente ce au fost trimise catre Comisia Juridica a Camerei Deputatilor pentru intocmirea unui raport privirea arestarea preventiva a lui Stan. Vezi in articol amanunte din referatul procurorilor (documentul atasat)
VIDEO Sentinta in dosarul Posta Romana: Mihai Toader, fost director al institutiei, condamnat la 6 ani cu executare. Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu scapa de inchisoare Foto: Mihai Toader, Tudor Chiuariu si Zsolt NagyMihai Toader, fostul directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Posta Romana. Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor, a primit 3 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, in vreme ce fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a fost achitat. Sentinta pronuntata marti nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la completul de cinci judecatori al ICCJ.
Fiii fostului rector al Universitatii Oradea, trimisi in judecata in dosarul diplomele false eliberate unor italieni Teodor Traian Maghiar si Marius Adrian Maghiar, fiii fostului rector al Universitatii din Oradea Teodor Maghiar, au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul privind diplomele de licenta false eliberate unor cetateni italieni care nu au fost inmatriculati si nu au urmat cursuri la aceasta institutie, informeaza Ministerul Public, citat de Mediafax.
Sentinta in dosarul Posta Romana, in care sunt judecati fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, asteptata marti la ICCJ Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie ar urma sa pronunte, marti, sentinta in dosarul Posta Romana, in care au fost trimisi in judecata fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Procurorul de sedinta a cerut, pe 13 noiembrie, pedepse cu executare pentru cei sase inculpati din dosarul "Posta Romana". Ultimul termen in dosarul Posta Romana a fost pe 20 noiembrie, cand magistratii au amanat cu o saptamana pronuntarea sentintei.
VIDEO DNA cere arestarea deputatului Ion Stan DNA a inaintat ministrului Justitiei o solicitare de a sesiza Camera Deputatilor pentru a cere acceptul pentru arestarea deputatului Ion Stan, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta. Deputatul PSD este inculpat in dosarul nr. 334/P/2012, se arata intr-un comunicat al DNA.UPDATE 11.40: Ministrul Justitiei a transmis presedintelui Camerei Deputatilor solicitarea de  incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion StanUPDATE 13:05 Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost convocat miercuri la ora 10:00 - surse
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by