Procurorii au extins cercetarile fata de Sorin Ovidiu Vintu pentru spalare de bani in dosarul FNI Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au adus la cunostinta, joi, lui Sorin Ovidiu Vantu ca s-a dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de el sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare a banilor in dosarul FNI, informeaza Agerpres.
Procurorii cer condamnarea lui Dinu Patriciu la 20 de ani de inchisoare in dosarul Rompetrol Procurorii Parchetului General au cerut, miercuri, Tribunalului Bucuresti, condamnarea lui Dinu Patriciu la o pedeapsa orientata spre maximul prevazut de lege, respectiv 20 de ani de inchisoare, pentru infractiunile de care omul de afaceri este acuzat in dosarul Rompetrol, informeaza Agerpres. Reprezentantul Parchetului a mai cerut ca, prin decizia ce va fi pronuntata, judecatorii sa-l oblige pe Alexandru Bucsa sa plateasca, in solidar cu Dinu Patriciu, suma de 85 de milioane de dolari Ministerului Finantelor Publice.
Sorin Blejnar, urmarit penal pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat, informeaza un comunicat al DNA transmis marti.
VIDEO DNA a extins cercetarile in cazul lui Adrian Severin. Europarlamentarul este acuzat ca a obtinut bani europeni prin documente si declaratii false Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au extins cercetarile fata de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, in dosarul in care se efectueaza acte de urmarile penala pentru infractiunile de luare de mita si trafic de influenta si au inceput, fata de acesta, urmarirea penala pentru o noua infractiune si anume "folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept" de fonduri europene, se arata intr-un comunicat al institutiei. DNA sustine ca Severin "a inlesnit unor persoane apropiate obtinerea pe nedrept a sumei de 436.663 euro din bugetul Parlamentului European".
PICCJ: Adrian Nastase a fost audiat la penitenciar in legatura cu tentativa de sinucidere Fostul premier PSD Adrian Nastase, condammat la doi ani de inchisoare cu executare, a fost audiat, luni, la Penitenciarul Rahova in legatura cu tentativa sa de sinucidere din seara de 20 iunie, informeaza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), citata de Agerpres.
Codrut Marta si sotii Nemes, arestati in lipsa in dosarul evaziunii de 15 milioane de euro Fostul sef de cabinet al fostului sef al ANAF, Codrut Marta, sotii Nemes si alte doua persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au primit mandate de arestare in lipsa, potrivit deciziei luate miercuri de Curtea de Apel Bucuresti (CAB), informeaza Mediafax.
Curtea de Apel: Secareanu si alte sapte persoane, arestate; Comanita, interdictie de a parasi tara Fostul sef al SIPI Constanta, Dan Secareanu, si alte sapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, in timp ce fostul sef al Vamilor, Viorel Comanita, a primit interdictie de a parasi tara, a decis, marti seara, Curtea de Apel Bucuresti (CAB), potrivit Mediafax.
Cine este Viorel Comanita, fostul sef al Vamilor, retinut de DNA in dosarul produselor petroliere in care este implicat si numele lui Sorin Blejnar Viorel Comanita, fost sef al Vamilor, retinut de catre procurorii DNA, in dosarul in care este implicat fostul sef al ANAF Sorin Blejnar si in care este fostul sef al SIPI Constanta Dan Florin Secareanu si omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia, sunt acuzati pentru complicitate la evaziune in legatura cu importul de produse petroliere, a ocupat, din 2005 si pana in prezent, mai multe functii de conducere in cadrul ANAF. Numele lui Comanita mai apare si intr-un dosar de trafic de influenta si mita de 1,8 milioane de euro la ANAF, omul de afaceri italian Antonello Celestini acuzandu-l ca i-ar fi cerut bani pentru a aduce tutun in tara.UPDATE 23.30 Curtea de Apel: Secareanu si alte sapte persoane, arestate; Comanita, interdictie de a parasi tara
DNA: 11 persoane printre care fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu si fostul sef al Vamilor Viorel Comanitan, retinute pentru evaziune fiscala. Propunere de arestare preventiva pentru Radu Nemes si Codrut Marta Procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 de ore a 11 persoane, printre care se numara fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu si fostul sef al Vamilor Viorel Comanitan, in dosarul de evaziune fiscala, si cer Curtii de Apel Bucuresti arestarea preventiva pentru 29 de zile. In cazul a alte 6 persoane, printre care omul de afaceri Radu Nemes, sotia acestuia si Codrut Marta - fostul sef de cabinet al fostului presedinte ANAF - , DNA cere instantei arestarea preventiva in lipsa pentru 30 de zile de la data prinderii lor, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.
Fostul sef al Vamilor, Viorel Comanita, retinut de DNA Fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, Viorel Comanita, a fost retinut de procurorii anticoruptie, pentru 24 de ore, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, fostul seful al vamilor Viorel Comanita, si fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu sunt cercetati de DNA, alaturi de omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia, pentru complicitate la evaziune in legatura cu importul de produse petroliere.
VIDEO Sorin Blejnar, seful vamilor Viorel Comanita si fostul sef al SIPI Constanta Dan Florin Secareanu, cercetati de DNA pentru complicitate la evaziune cu petrol Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, seful vamilor Viorel Comanita, si fostul sef al SIPI Constanta Dan Florin Secareanu sunt cercetati de DNA, alaturi de omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia, pentru complicitate la evaziune in legatura cu importul de produse petroliere, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.UPDATE: Sorin Blejnar: Nu am fost instiintat oficial de DNA ca as fi cercetat in vreun dosar, resping cu fermitate aceste informatii
Ionel Mantog, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare Fostul director al Complexului Energetic Turceni Ionel Mantog si fostul director general al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) Ion Vulpe au fost condamnati, luni, de instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in forma calificata, in dosarul "Stramutatilor de lux", decizia fiind definitiva, informeaza Mediafax.Vezi Dosarul de coruptie al lui Ionel Mantog - "Stramutati de lux"
Florin Secareanu, fost sef al SIPI Constanta, ridicat de anchetatori de pe autostrada A2 Dan Florin Secareanu fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta, a fost ridicat de anchetatori, luni, de pe autostrada A2, urmand sa fie dus in fata procurorilor DNA pentru a fi audiat intr-un "caz vast" de evaziune fiscala, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
Adjunctul inspectorului sef de la ITRSV Bucuresti, arestat pentru coruptie Adjunctul sefului Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare (ITRSV) Bucuresti, Florian Bancila, a fost arestat pentru ca a pretins patru hectare de padure pentru a interveni in vederea unei puneri in posesie, informeaza Mediafax. Tribunalul Bucuresti a admis propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a lui Bancila, pentru 29 de zile.
Presedintele PNL Gorj, cercetat in libertate Presedintele organizatiei Partidului National Liberal (PNL) Gorj, Dian Popescu, si fratele sau, Gabriel Popescu, vor fi cercetati in libertate pentru cele patru infractiuni de care au fost acuzati, anunta Agerpres.
Liderul PNL Gorj Dian Popescu retinut pentru 24 de ore Presedintele Partidului National Liberal (PNl) Gorj, Dian Popescu, si fratele sau, Gabriel Popescu, au fost retinuti marti dupa-amiaza pentru 24 de ore de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, a precizat purtatorul de cuvant al Parchetului Judetean Cristina Ciobanu.
Fostul secretar de stat Marko Attila, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare/ Laszlo Borbely: Clar un proces politic * Kelemen Hunor: Sentinta e impotriva comunitatii maghiare Fostul secretar de stat Marko Attila, acuzat de abuz in serviciu contra interesului public pentru restituirea Colegiului "Szekely Miko" din Sfantu Gheorghe, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare de Judecatoria Buzau, decizia instantei nefiind definitiva, anunta Mediafax. UPDATE 2: Consiliul Reprezentantilor Unionali, miniparlamentul UDMR, intrunit duminica la Targu Mures, a adoptat o luare de pozitie prin care isi exprima sprijinul pentru Marko Attila, seful UDMR, Kelemen Hunor, declarand ca sentinta e indreptata impotriva comunitatii maghiare.
Deputatul PDL Eugen Badalan si fostul general Mihail Popescu, condamnati definitiv si irevocabil la 4 ani de inchisoare cu suspendare. Inalta Curte a respins recursul DNA, care ceruse executare Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul DNA si a mentinut pedepsele initiale in dosarul in care in care generalul (r) si deputatul PDL Eugen Badalan, fost sef al Statului Major General, impreuna cu fostul general Mihail Popescu si alti patru fosti comandanti si sefi de structuri din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre au fost condamnati la patru ani de inchisoare cu suspendare. Pe langa decizia de condamnare, instanta a hotarat ca cei sase sa plateasca, in total, despagubiri de 4,6 milioane lei. Decizia de vineri a Inaltei Curti este definitiva si irevocabila.
DIICOT: Deputatul Mihail Boldea a fost trimis in judecata pentru fraude imobiliare de circa 1 milion de euro Deputatul Mihail Boldea a fost trimis in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati. Deputatul este acuzat ca ar fi liderul unui grup infractional organizat, specializat in inselaciuni imobiliare, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT postat pe site-ul institutiei.
Tribunalul Bucuresti judeca cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul Adrian Nastase Tribunalul Bucuresti judeca joi cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul fostului premier Adrian Nastase. Initial, Tribunalul Bucuresti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pe aceasta cerere, insa instanta a admis o solicitare a avocatilor de preschimbare a termenului de judecata. Separat de acest dosar, avocatul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu, a anuntat, luni, ca a depus o cerere de contestatie in anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii".
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by