​VIDEO Recursul arestarii lui Mihail Boldea. Deputatul a acuzat presa ca l-a rastignit si a cerut sa nu fie trimis inapoi in celula mica pe care o imparte cu un asasin, un proxenet si un traficant de droguri Un complet de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins, luni 2 aprilie, recursul arestarii preventive a deputatului Mihail Boldea. Parlamentarul a implorat judecatorii sa nu il trimita in celula unde este coleg cu un asasin, cu un proxenet si cu un traficant de droguri. Boldea a declarat ca este victima presei, care l-a rastignit, si ca nu a fugit din tara ci a plecat in Kenya sa se relaxeze. Intr-o declaratie de 33 de pagini deputatul s-a aparat de cele 12 capete de acuzare formulate de procurorii DIICOT. Vezi in text o relatare din sala de judecata
Rechizitoriul procurorilor in dosarul coruptiei din Vama Constanta: Mita era ceruta cu o frecventa zilnica, in cuantum cuprins intre 250 si 13.000 de dolari Procurorii DNA au retinut, in rechizitoriul prin care au dispus trimiterea in judecata a 39 de persoane in dosarul de coruptie din Vama Port Constanta, ca grupul infractional constituit la nivelul institutiilor vamale si portuare a creat o retea de taxare ilicita a containerelor cu marfuri introduse in tara, sumele de bani, cerute cu o frecventa zilnica, fiind in cuantum cuprins intre 250 USD si 13.000 USD pentru fiecare transport.
VIDEO Senatorul Mircea Banias a fost trimis in judecata de DNA Senatorul PC Mircea Banias a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte 38 de persoane, in dosarul privind fapte de coruptie din Vama Port Constanta. Potrivit unui comunicat transmis luni de DNA, senatorul Mircea Banias este acuzat de trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Vezi rechizitoriul procurorilor in acest dosar: Mita era ceruta cu o frecventa zilnica, in cuantum cuprins intre 250 si 13.000 de dolari
Cum a trecut Adrian Nastase de la "personificarea coruptiei" la "acuzatiile de coruptie au fost eliminate". Unde greseste fostul premier Fostul premier, Adrian Nastase, condamnat vineri pentru santaj, dar achitat pentru mita in dosarul "Zambaccian", a sustinut in ultimele zile, pe mai multe canale din presa, ca toate acuzatiile de coruptie in cazul sau au fost eliminate. Ideea a fost preluata si de liderul PSD, Victor Ponta, care a declarat sambata la Resita ca "absolut toate acuzatiile de coruptie s-au dovedit a fi nefondate". Ponta spune ca "a mai ramas povestea cu afisele", adica sentinta lui Nastase din dosarul "Trofeul Calitatii" in care fostul premier a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie cuprinse in "Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie".
CSM: Judecatoarea Camelia Alexandrina Acrismaritei, suspendata din functie Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis suspendarea din functia de judecator a Cameliei Alexandrina Acrismaritei, de la Judecatoria Iasi, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale in cazul sau.
VIDEO UPDATE Inalta Curte a respins recursul lui Mihail Boldea privind arestarea preventiva. Deputatul ramane dupa gratii. "Va implor sa ma eliberati. Va implor, vreau doar sa pot sa dorm intr-un pat normal" Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca luni, de la ora 13.00, recursul deputatului Mihail Boldea la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Inalta Curte confirmase pe 27 martie mandatul de arestare, emis in lipsa, la 22 martie, pentru Mihail Boldea.UPDATE 20:00 Completul de cinci judecatori a respins recursul arestarii preventive formaulat de avocatii lui Mihail Boldea. Astfel deputatul Boldea va petrece 29 de zile dupa gratii.UPDATE 19:10 Boldea: Va implor sa ma eliberati. Va implor, vreau doar sa pot sa dorm intr-un pat normal.UPDATE 18:30 Un avocat al lui Boldea a afirmat ca deputatul sta in celula cu un ucigas, un traficant de droguri si un proxenet
VIDEO Adrian Nastase: Toate nebuniile au fost demontate, DNA-ul e absolut disperat. Cum nu s-a reusit ca acuzatiile de coruptie sa fie demonstrate, s-a ajuns la acest compromis cu acuzatia de santaj "Toate nebuniile au fost demontate. Probabil a fost foarte spectaculoasa dovada pe care am adus-o recent, ca bancnotele acelea au fost tiparite doi ani mai tarziu decat se spunea ca au fost primite de la mine. Eu speram ca toate capetele de acuzare sa fie respinse. Nu cred ca cineva ia in serios chestiunea asta ca fiind un santaj. Cum nu s-a reusit ca aceste acuzatii de coruptie sa fie demonstrate, s-a ajuns la acest compromis cu acuzatia de santaj", a declarat, vineri, Adrian Nastase, la Realitatea Tv, la scurt timp dupa ce ICCJ a pronuntat sentinta in dosarul Zambaccian.
VIDEO Adrian Nastase, condamnat pentru santaj la 3 ani de inchisoare cu suspendare, achitat pentru acuzatia de mita  in dosarul Zambaccian. Irina Jianu, condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare Adrian Nastase a fost condamnat de magistratii Inaltei Curti de Casatie de Justitie la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj insa a fost achitat pentru acuzatia de luare de mita in dosarul Zambaccian. Daniela Nastase, judecata in acelasi dosar, a fost achitata pentru acuzatiile de complicitate la luare de mita si spalare de bani insa condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare. Al treilea inculpat din dosar, Irina Jianu a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare. Decizia Curtii poate fi atacata cu recurs.
Recursul in dosarul Trofeul Calitatii va fi judecat pe 21 mai Inalta Curte a stabilit recursul in dosarul Trofeul Calitatii pentru 21 mai. In acest dosar, Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Recursul va fi judecat de un complet de cinci judecatori ai Inaltei Curti. In cazul in care recursul formulat de avocatii lui Adrian Nastase va fi respins, fostul premier va fi obligat sa isi ispaseasca pedeapsa de doi ani de inchisoare.
UPDATE Cererea avocatilor lui Codrut Seres ca dosarul Hidroelectrica sa fie restituit procurorilor a fost respinsa. Procesul va continua la Inalta Curte Aparatorii lui Codrut Seres, trimis in judecata pentru subminarea economiei in dosarul Hidroelectrica, au cerut restituirea dosarului la procurori. Fostul ministru Codrut Seres a declarat in fata instantei ca procurorii l-au invinuit de fapte comise intr-o perioada in care el nu avea niciun fel de atributii in cadrul Hidroelectrica. Avocatii lui Seres au aratat instantei ca au gasit mai multe nereguli in rechizitoriu si ca solicita, pe baza acestora, refacerea actului de acuzare.Ora 14:24: Cererea avocatilor de restituire a dosarului a fost respinsa, iar procesul va continua la ICCJ.
Inalta Curte pronunta vineri sentinta in dosarul de coruptie Zambaccian - Adrian Nastase Completul de magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, format din judecatorii Ana Hermina Iancu, Alixandri Vasile si Sandel Lucian Macavei, urmeaza sa anunte vineri sentinta in dosarul  Zambaccian in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat de luare de mita si santaj. La ultimul termen, pe 20 martie, procurorul de sedinta al DNA a cerut pedeapsa cu inchisoarea pentru Adrian Nastase si ceilalti inculpati. Pana acum, Adrian Nastase a fost achitat in dosarul Matusa Tamara si condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii.Ora 14:25: Sentinta ar urma sa fie pronuntata in aproximativ o ora.
Fostul director al OCPI Calarasi condamnat de CAB la cinci ani de inchisoare in regim de detentie Fostul director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasi, Ion Nabargeac, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani de inchisoare cu executare in regim de detentie potrivit solutiei afisata joi pe portalul instantelor, potrivit Agerpres.
Deputatul Mihail Boldea, huiduit de trecatori in momentul in care a iesit de la DNA Galati Deputatul Mihail Boldea a iesit, joi dupa-amiza, de la DNA Galati, dupa aproximativ sapte ore de audieri, iar in momentul in care a fost scos din sediu a fost huiduit de oamenii care se aflau in Piata Centrala, relateaza Mediafax.
CSM a decis revocarea din functie a procurorului sef Mihai Betelie si a adjunctei sale Consiliul Superior al Magistraturii a decis joi revocarea din functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a lui Mihai Betelie, arestat si trimis in judecata intr-un caz de coruptie, CSM eliberand-o din functie si pe adjuncta acestuia, Iulia Nistorica, informeaza Mediafax.
Motivarea instantei. De ce a fost condamnat Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii: Coruptia clasei politice din Romania, personificata in 2004 de Adrian Nastase, nu mai poate fi tolerata iar justitia este obligata sa riposteze cu fermitate​ Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis motivarea sentintei in dosarul Trofeul Calitatii in care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Magistratii ICCJ Ionut Matei si Ioana Bogdan sustin ca procurorii au dovedit ca fostul premier si-a folosit influenta pentru a obtine finantarea ilegala a campaniei electorale prezidentiale din 2004. Cei doi judecatori sustin ca pedepsirea cu inchisoare a lui Nastase trebuie sa reprezinte un puternic semnal de alarma pentru politicieni care trebuie sa constientizeze ca nu sunt mai presus de lege. In motivare este consemnata si opinia separata a judecatoarei Cristina Rotaru, care a fost de parere ca Nastase trebuie achitat pentru ca procurorii nu au demonstrat suficient vinovatia acestuia. Din motivarea instantei: in acest context, pedepsele aplicate trebuie sa inhibe pe toti cei care ar fi tentati sa intre in relatii dincolo de limitele legii cu reprezentantii clasei politice
Un fost director al MJ a povestit cum Tudor Chiuariu i-a cerut demisia dupa ce a refuzat sa avizeze o Hotarare de Guvern care sta la baza dosarului de coruptie Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat marti, 27 martie, al 18-lea termen din dosarul de coruptie in care sunt judecati fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy. In sala de judecata un fost director din cadrul Ministerului Justitiei a povestit cum, in 2007, Tudor Chiuariu i-a cerut demisia dupa ce a refuzat sa avizeze favorabil o Hotarare de Guvern despre care procurorii sustin ca a creat statului un prejudiciu de peste opt milioane de euro. Vezi in text o relatare din sala de judecata si rechizitoriul dosarului
Termen in dosarul de coruptie al fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, marti, procesul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi. ICCJ a acordat la sfarsitul lunii februarie un nou termen dupa ce au constatat ca o serie de inculpati, cat si avocatii acestora nu s-au prezentat la proces, potrivit Agerpres.
ICCJ a respins recursul lui Virgil Pop. Deputatul PNL va executa sentinta de cinci ani de inchisoare Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, luni, recursul deputatul PNL Virgil Pop, fost consilier judetean de Cluj. In urma deciziei completului de 5 judecatori, parlamentarul va executa cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta, informeaza Mediafax.
Seful Departamentului Legislativ al Camerei Deputatilor, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta Seful Departamentului Legislativ al Camerei Deputatilor, Nicolae Vasilescu, avand statut de inalt functionar public, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta pentru trafic de influenta, anunta Agerpres. In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei, pentru aceeasi infractiune, Eugeniu Mija, in stare de arest preventiv, si Realini Lupsa, persoane fara calitate speciala.
ANI a sesizat Parchetul in legatura cu liderul sindical Iacob Baciu, pe care il acuza de conflict de interese si incalcarea regimului incompatibilitatilor Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in legatura cu incalcarea regimului juridic al conflictului de interese si incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Iacob Baciu, fost vicepresedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si administrator al S.C. SIND ROMANIA S.R.L, informeaza ANI intr-un comunicat remis HotNews.ro. S.C SIND Romania, societate comerciala infiintata de confederatiile sindicale reprezentative la nivel national, a incheiat contracte in valoare de aproape 7,5 milioane de lei cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, iar Iacob Baciu a detinut in paralel, pentru o perioada, cele doua functii.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by