Curtea de Apel Alba Iulia: Decizie ramasa in pronuntare in dosarul lui Gheorghe Falca. O hotarare este asteptata pe 28 ianuarie Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca (PDL), achitat in luna mai in dosarul 'Fabricii de zahar', va afla peste doua saptamani, pe data de 28 ianuarie, daca instanta Curtii de Apel Alba Iulia va pastra sau va desfiinta sentinta Tribunalului Alba luata in primavara anului trecut. La termenul de luni, edilul municipiului Arad, o angajata a Primariei Arad, un director si administratorul unei societati comerciale, toti patru achitati la instanta de fond, au sustinut ca sunt nevinovati. Instanta a ramas in pronuntare.
VIDEO Adrian Nastase si-a retras contestatia in anulare la decizia de condamnare in dosarul Trofeul Calitatii, contestatie ce urma sa fie discutata luni de Inalta Curte Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca luni admisibilitatea contestatiei in anulare formulata de Adrian Nastase la decizia prin care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul calitatii, o faza "tehnica", potrivit avocatului fostului premier, Ioan Cazacu.UPDATE (ora 10:55): Adrian Nastase si-a retras luni contestatia in anulare la decizia in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul 'Trofeul calitatii', dupa ce apararea a aflat de schimbarea componentei completului de judecata.
VIDEO Judecatoria sectorului 4: Cererea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase nu va fi judecata mai devreme de 12 februarie Judecatoria sectorului 4 a respins, joi dimineata, solicitarea de prescriere a termenului la care se va judeca cererea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, anunta Romania Tv. Cererea de eliberare conditionata a fostului lider PSD va fi judecata pe 12 februarie, data stabilita anterior. Avocatii lui Nastase solicitasera ca cererea de eliberare conditionata sa fie judecata mai devreme.
Arad: Frauda de 3,5 milioane euro la o firma care exporta fictiv electronice, pentru deducerea TVA Comisarii Garzii Financiare Arad au descoperit o frauda de 3,5 milioane euro la o firma locala care a inregistrat in contabilitate operatiuni comerciale fictive privind livrari de eletronice si software catre firme din UE, scopul fiind deducerea ilegala de TVA, in acest caz fiind sesizata DNA.
Marile dosare de coruptie in anul 2012 - Cate sentinte definitive, cate decizii in prima instanta si cine se judeca in continuare Anul 2012 a fost unul dintre cele mai prolifice pentru justitia romaneasca in ceea ce priveste marile dosare de coruptie. Dintre cele 25 de dosare de coruptie monitorizate de catre HotNews.ro, 5 au fost inchise cu sentinte definitive si irevocabile, iar alte 8 au primit o decizie in prima instanta (4 condamnari, 4 achitari). Cea mai importanta decizie a fost condamnarea fostului premier Adrian Nastase pentru fapte de coruptie, o premiera in justitia romaneasca. Cel mai controversat dosar a fost cel al lui Dan Voiculescu, dosar care, desi aproape de final, s-a mutat de la Inalta Curte la Tribunal si invers dupa ce liderul PC a jucat alba-neagra cu functia de senator.Vezi in articol o sinteza a marilor dosare de coruptie monitorizate de HotNews.ro, cate termene s-au judecat, ce s-a decis si cate mii de zile au acumulat unele dosare in instanta
Omul de afaceri Nelu Iordache ramane in arest inca 30 de zile Tribunalul Bucuresti a prelungit, vineri, cu 30 de zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele omului de afaceri Nelu Iordache, in dosarul in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad.
ICCJ: Deputatul Ion Stan ramane cu interdictia de a parasi tara Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, plangerea deputatului Ion Stan fata de masura preventiva a interdictiei de a parasi tara luate de procurori in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta ce viza obtinerea de fonduri pentru campania electorala, informeaza Mediafax.
Constanta: Agent sef de politie de la Investigarea Fraudelor si consilier local al comunei Agigea, retinuti de procurorii DNA pentru luare de mita/complicitate la luare de mita si santaj Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Constanta faca cercetari fata de agentul sef de politie Dan Frumuselu, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, acuzat de luare de mita si santaj, si fata Emil Gheordunescu, administrator al SC Agigea Expres si consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Agigea, acuzat de complicitate la luare de mita si santaj. Potrivit unui comunicat de presa al DNA, cei doi au fost retinuti pe o perioada de 24 de ore.
VIDEO Dan Voiculescu nu a depus juramantul de senator si anunta ca nu va participa la "activitatile curente". Dosarul sau de coruptie a fost trimis de la Tribunalul Bucuresti la Curtea Suprema Dan Voiculescu, care nu a depus juramantul de senator la sedinta de miercuri, anunta pe blog ca din cauza unui "control medical mai amanuntit", nu va participa "pentru o perioada la activitatile curente". Informatia a aparut pe 19 decembrie, cu o zi inainte ca dosarul in care e acuzat de fapte de coruptie a fost trimis de Tribunalul Bucuresti la Inalta Curte de casatie si Justitie, acolo unde sunt judecati demnitarii. Nu e clar in acest moment daca un senator ales, dar care nu a depus juramantul, poate fi judecat de Inalta Curte.Citeste in articol odiseea dosarului de coruptie al lui Dan Voiculescu
Omul de afaceri Puiu Popoviciu si fostii sefi DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie Omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu si fostii sefi de la DGIPI si DGA, Cornel Serban si Petru Pitcovici, au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie in legatura cu tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice din Bucuresti, anunta Agerpres. Dosarul va fi judecat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti.
DNA: Doi asociati si administratori ai unor firme, deferiti justitiei pentru un prejudiciu de 5,7 milioane euro Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata a doi asociati si administratori ai unor societati comerciale pentru ca au creat in dauna bugetului de stat un prejudiciu de peste 24 de milioane lei, echivalentul a peste 5,7 milioane euro, informeaza Agerpres.
Dosarul "Motorina" in care Blejnar este judecat pentru fapte de coruptie, returnat la DIICOT Brasov Dosarul "Motorina" in care fostul sef al ANAF Sorin Blejnar este judecat pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani va fi returnat DIICOT Brasov pentru refacerea urmaririi penale, a decis, marti, Tribunalul Brasov.
Dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu privind devalizarea FNI, restituit Parchetului pentru nereguli Tribunalul Bucuresti a restituit procurorilor dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu privind devalizarea Fondului National de Investitii (FNI) invocand neregularitatea actului de sesizare a instantei, intrucat, printre altele, nu s-ar fi descris materialitatea faptelor, potrivit avocatilor citati de Mediafax.
Fostul primar din Targu Secuiesc, Racz Karoly, condamnat 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita Racz Karoly, fostul primar al municipiului Targu Secuiesc, a fost condamnat de Tribunalul Covasna la patru ani de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita in forma continuata, informeaza Mediafax. Fostul edil a atacat decizia instantei.
Treizeci si trei de persoane, trimise in judecata in dosarul retetelor false Procurorii au trimis in judecata, joi, 33 de persoane, din care 20 de farmacist si 9 medicii, pentru eliberare de retete false cu valoare compensate pe numele unor falsi pacienti, astfel fiind pagubita Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu aproximativ doua milioane de lei, informeaza Mediafax citand un comunicat de presa transmis de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Seful Garzii de Mediu Bihor si un subaltern, retinuti de procurorii DNA Oradea pentru mita - surse Seful Garzii de Mediu Bihor, Gheorghe Ratiu, si un subaltern al sau, Gabriel Varga, au fost retinuti, miercuri, de procurorii DNA Oradea intr-un caz in care sunt cercetati in total cinci comisari ai institutiei, dar si alte persoane, pentru mai multe fapte de coruptie, afirma surse judiciare citate de Mediafax.
Presedintele filialei judetene a PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, trimis in judecata Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Dian Popescu, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, uz de fals si dare de mita, a precizat, miercuri, purtatorul de cuvant al institutiei, Cristina Ciobanu, potrivit Agerpres. Presedinte al PNL Gorj, Dian Popescu a devenit senator pe Colegiul 1 Senat, castigand alegerile din 9 decembrie cu 55,51%.
DNA: Seful Biroului pentru Imigrari Maramures, retinut pentru trafic de influenta Ofiterul de politie Dorin Hudita, seful Biroului pentru Imigrari Maramures, a fost retinut marti de procurorii DNA pentru trafic de influenta, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie transmis marti presei. Dorin Hudita este cercetat penal dupa ce ce ar fi primit 300 de euro si doua sticle de alcool de la o persoana, pentru a-i inlesni obtinerea cetateniei romane.
Primarul din Navodari, trimis in judecata de DNA in stare de arest preventiv Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Nicolae Matei, primarul orasului Navodari, judetul Constanta, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita.
Corpul de control al prim-ministrului va sesiza DNA in legatura cu posibile fapte penale la Administratia Fondului pentru Mediu Corpul de control al prim-ministrului va sesiza Directia Nationala Anticoruptie in legatura posibile fapte de natura penala comise de Administratia Fondului pentru Mediu in intervalul 1 ianuarie 2009 - 31 iulie 2012, dupa ce a efectuat o verificare la administratie din care a reiesit ca au fost acordate patru contracte pentru finantarea nerambursabila, semnate de seful de la acea vreme al institutiei Gheorghe Popescu (PDL).
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by