Fostul primar din Targu Secuiesc, Racz Karoly, condamnat 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita

de Corina Ionel     HotNews.ro
Luni, 17 decembrie 2012, 18:59 Dosare Anticoruptie


Racz Karoly
Foto: Primaria Targu Secuiesc
Racz Karoly, fostul primar al municipiului Targu Secuiesc, a fost condamnat de Tribunalul Covasna la patru ani de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita in forma continuata, informeaza Mediafax. Fostul edil a atacat decizia instantei.

Potrivit sentintei postate luni pe site-ul Tribunalului Covasna, Racz Karoly a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mita in forma continuata.

Totodata, magistratii au decis interzicerea, pe o durata de patru ani, a dreptului de a fi ales in autoritati publice sau in functii publice elective si a dreptului de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat prevazute de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal.

Tribunalul a mai hotarat ca Racz Karoly sa restituie martorului denuntator Ada Jozsef suma de 3.000 de lei, reprezentand obiectul mitei.

Racz Karoly, in prezent consilier local PCM in cadrul CL Targu Secuiesc, a atacat decizia instantei.

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Racz Karoly (PCM - Partidul Civic Maghiar), a fost retinut pe 11 martie de catre DNA, procurorii acuzandu-l de luare de mita, dupa ce a primit 41.000 de lei, in mai multe transe, de la administratorul unei firme care livra produse de cariera si balastiera, pentru derularea fara probleme a unui acord incheiat intre societate si primarie.

In perioada aprilie 2010- februarie 2011, primarul a primit de la administratorul firmei, cu titlu de mita, suma totala de 41.000 de lei, astfel: cate 4.000 de lei lunar in perioada aprilie-octombrie 2010, 10.000 de lei in luna noiembrie 2010 si 3.000 de lei pe 17 februarie.

In plus, procurorii au organizat si un flagrant, cand s-a constatat ca Racz Karoly a mai primit 10.000 de lei de la denuntator.

In data de 12 martie, Tribunalul Covasna a dispus arestarea preventiva a lui Racz Karoly pe o durata de 29 zile. Pe 6 aprilie, Karoly a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita in forma continuata. Pe 8 aprilie, Curtea de Apel Brasov a decis ca Racz Karoly sa fie cercetat in libertate. Magistratii au admis solicitarea primarului din Targu Secuiesc, Racz Karoly, de inlocuire a arestului preventiv cu masura obligarii de a nu parasi localitatea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























764 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    De ce cu suspendare? (Luni, 17 decembrie 2012, 21:17)

    Marian G. [utilizator]

    De ce sa nu execute pedeapsa? De ce cu suspendare? Sa mearga la puscarie, sa se vindece de naravul ala!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by