Secretar general adjunct in Ministerul Economiei, retinut pentru instigare la abuz in serviciu Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj au dispus luni retinerea pentru o durata de 24 ore, incepand cu ora 15,00, a lui Dumitru Pirvulescu, secretar general adjunct in Ministerul Economiei, intr-un dosar penal in care acesta este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, a anuntat Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul PICCJ, potrivit Agerpres.
Perchezitii ale DNA Oradea la Primaria Beius si la locuinta primarului Adrian Domocos Mai multe echipaje de politisti si membri ai trupelor speciale, coordonati de procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea, au descins luni la Beius, unde fac perchezitii la Primarie si la locuinta primarului, Adrian Domocos, afirma surse judiciare citate de Mediafax.
UPDATE Adrian Nastase a fost achitat in dosarul "Matusa Tamara" STIRE ACTUALIZATA: Adrian Nastase a fost achitat de judecatori in dosarul "Matusa Tamara". Magistratii Inaltei Curti au respins recursul DNA si au mentinut decizia data de instanta de fond. Solutia data de completul de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva si irevocabila. Procurorii DNA cerusera cinci ani de inchisoare pentru Adrian Nastase - deja incarcerat pentru doi ani in urma sentintei definitive din dosarul Zambaccian. Alaturi de Adrian Nastase au fost achitati Ioan Melinescu si Ristea Priboi.
ICCJ judeca luni contestatiile din dosarele Matusa Tamara si Trofeul Calitatii. Adrian Nastase ar putea fi adus la instanta suprema Adrian Nastase ar putea fi adus, luni, la instanta suprema, care ia in discutie contestatia procurorilor DNA in cazul achitarilor din dosarul Matusa Tamara si pe cea in anulare formulata de fostul premier in cazul condamnarii sale la doi ani de inchisoare in "Trofeul Calitatii", anunta Mediafax.
Sorin Ovidiu Vintu a fost dus la Parchetul General, pentru a-i fi prezentate materialele de urmarire penala in dosarele FNI si Petromservice Sorin Ovidiu Vintu, incarcerat ca urmare a unei condamnari la un an de detentie pentru santaj, a fost dus din nou, joi, la Parchetul instantei supreme, pentru a-i fi prezentate materiale de urmarire penala in dosarele FNI si Petromservice, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din PICCJ.
Peter Eckstein Kovacs a depus la DNA o sesizare privind retrocedarea Colegiului "Szekely Miko" din Sfantu Gheorghe: Trei oameni sunt in fata instantei, eu am promovat actul normativ, vreau sa se clarifice rolul meu Fostul consilier prezidential Peter Eckstein-Kovacs a depus miercuri o sesizare la Directia Nationala Anticoruptie, prin care solicita procurorilor sa clarifice care a fost rolul sau in retrocedarea cladirii Liceului "Szekely Miko" din Sfantu Gheorghe catre Biserica Reformata. La intrarea in sediul DNA, Peter Eckstein-Kovacs a explicat ca in anul 2000, pe cand era ministru delegat pentru minoritati, a semnat o Hotarare de Guvern prin care acest liceu era retrocedat Bisericii Reformate. Peter Eckstein-Kovacs a declarat, pentru HotNews.ro, ca "In propria mea cauza am facut o sesizare. Nu e chiar un autodenunt, eu sustin ca nu am comis nimic ilegal, dar Guvernul la initiativa mea a luat o hotarare. Vreau sa se faca o verificare".
Nati Meir, reclamat la Politie de alte 25 de persoane pentru inselaciune Fostul deputat Nati Meir - arestat preventiv din 2 august pentru ca a indus in eroare mai multe persoane cu locuri de munca in Israel - a fost reclamat la Politie, pentru fapte similare, de alte 25 de persoane, informeaza, marti, Politia Capitalei.
Judecatoarea de la Inalta Curte Georgeta Barbalata, acuzata de divulgare de informatii in cauze privind siguranta nationala Procurorii DNA au extins cercetarile in cazul judecatoarei instantei supreme Georgeta Barbalata, pe care o acuza si de divulgare de informatii in cauze ce privesc siguranta nationala, dupa ce i-ar fi spus fostului sef al SIPI Ilfov despre doua mandate de interceptare, potrivit unor surse judiciare, informeaza Mediafax.
DNA: Teodor Atanasiu si Dumitru Samson, urmariti penal pentru infractiuni comise la referendum. Intre invinuiti, un cunoscut interlop din Cluj, fost luptator K1 Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza ca procurorii anticoruptie din Cluj au inceput urmarirea penala fata de deputatul Teodor Atanasiu, presedinte al organizatiei judetene PNL Alba si fost ministru al Apararii, si fata Dumitru Samson, fiul vitreg al actualului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, cei doi fiind acuzati de trafic de influenta, infractiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului din 29 iulie si de asociere pentru savarsirea de infractiuni. Alte trei persoane sunt urmarite penal in acest dosar.
Fostul director al Petromservice, trimis in judecata pentru bancruta frauduloasa Fostul director general al Petromservice, Gheorghe Supeala, si alte doua persoane au fost deferiti justitiei pentru bancruta frauduloasa, intr-un dosar legat de reorganizarea judiciara a companiei si de plata unei transe de peste trei milioane de euro dintr-o creanta falsa, potrivit PICCJ.
Verificari ale DNA in peste 20 de localitati din Olt, unde prezenta la referendum a depasit 100% Procurorii DNA au facut cercetari in peste 20 de localitati din judetul Olt, unde prezenta la referendum a depasit 100%, magistratii audiind presedintii mai multor sectii de votare, dar si membrii acestora, transmite Mediafax.
DNA confirma ca efectueaza cercetari cu privire la organizarea si desfasurarea referendumului Directia Nationala Anticoruptie confirma ca efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competenta sa in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din data de 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu. Precizarile DNA vin dupa ce primari din comune din judetele Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman au declarat ca sute de persoane au fost chemate la audieri de procurorii anticoruptie in legatura cu eventuale fraude de la referendum.
DNA: Seful Serviciului Urbanism din Primaria Sinaia, trimis in judecata pentru trafic de influenta Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Lovin Constantin Onorel, sef al Serviciului Urbanism in cadrul Primariei Sinaia, acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta.
Motivarea deciziei de majorare a pedepsei lui S.O.Vintu la un an de inchisoare: Omul de afaceri a comis o fapta penala in timp ce se afla sub rigorile masurii preventive de a nu parasi tara Curtea de Apel Bucuresti (CAB) arata, in motivarea deciziei definitive prin care l-a condamnat la un an de inchisoare cu executare pe Sorin Ovidiu Vintu pentru santajarea lui Sebastian Ghita, ca "extinderea contextului infractional si imprejurarea ca infractiunea pendinte a fost savarsita in timp ce se afla sub rigorile masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara dispusa de Tribunalul Bucuresti intr-o alta cauza sedimenteaza convingerea ca inculpatul nu are considerente pentru normele legale, ci duce o lupta continua cu legea, existand o prezumtie rezonabila ca, pe viitor, este plauzibil ca atitudinea sa contrara legii sa se repete [...]", informeaza Mediafax.
VIDEO Sorin Blejnar si Codrut Marta, urmariti penal pentru evaziune fiscala Procurorii DIICOT Brasov au inceput urmarirea penala in cazul fostului sef al ANAF Sorin Blejnar si a fostului sau consilier Codrut Marta, intr-un dosar in care sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat, informeaza Mediafax. Sorin Blejnar a fost audiat miercuri de procurorii DIICOT.
Fostul sef al ISC, Adrian Grajdan, la DNA Fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Adrian Balaban Grajdan, s-a prezentat vineri la Directia Nationala Anticoruptie intr-un alt dosar decat cel in care este anchetat pentru favorizarea infractorului in urma retragerii institutiei din procesul "Trofeul calitatii" de la ICCJ, informeaza Agerpres. La intrarea in sediul DNA, Grajdan nu a facut declaratii in legatura cu prezenta sa la DNA. El a venit insotit de avocatul sau.
Omul de afeceri Gabriel Popoviciu, la DNA Omul de afaceri Gabriel Popoviciu s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala, procurorii finalizand ancheta in dosarul in care este cercetat alaturi de fostul sef al DGIPI Cornel Serban si fostul sef al Diviziei Operatiuni in cadrul DGA Petru Pitcovici privind tranzactionarea unui teren din Baneasa apartinand Universitatii de Agronomie, informeaza Agerpres.
DNA: Fostul primar al orasului Buftea, trimis in judecata pentru ca a luat mita un autoturism in valoare de 86.544 de euro Ion Stoica, fost primar al orasului Buftea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza Directia Nationala Anticoruptie intr-un comunicat de presa de marti. Potrivit procurorilor, Ion Stoica, in calitate de primar, a primit mita un autoturism Mercedes in valoare de peste 86.000 de euro de la reprezentantul unei firme pentru a aviza unele documente preliminare necesare construirii unui ansamblu de locuinte.
Daniel Morar: Coruptia este un fenomen care se lipeste de cei aflati la guvernare, de cei care detin parghiile puterii si de cei care pot sa decida in legatura cu folosirea bugetului de stat Coruptia este un fenomen care se lipeste de cei aflati la guvernare, de cei care detin parghiile puterii si de cei care pot sa decida in legatura cu folosirea bugetului de stat, afirma, intr-un interviu pentru Mediafax, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar. Seful DNA mai spune, in acelasi interviu, ca Directia Nationala Anticoruptie si-a gasit identitatea, fiind apreciata, si ca spera sa nu se intample nimic rau cu DNA dupa plecarea sa, argumentand ca nu vede de ce ar trebui schimbat un lucru bun. Morar admite si ca, in ultimii ani, coruptia este combatuta in principal prin mijloace de drept penal, ceea ce este ineficient, fenomenul fiind mai raspandit decat pot procurorii si politistii sa combata, sa surprinda si sa identifice, potrivit sefului DNA.
Calin Stoia, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul de trafic de influenta Omul de afaceri Calin Stoia, judecat pentru trafic de influenta intr-un dosar separat de cel de coruptie in care este judecat si fostul primar al Clujului Sorin Apostu, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Cluj, la doi ani de inchisoare cu suspendare, sentinta nefiind definitiva, informeaza Mediafax.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by