Deputatul PSD Ion Stan, din nou la DNA Deputatul PSD Ion Stan s-a prezentat luni dupa-amiaza din nou la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in dosarul in care este anchetat pentru trafic de influenta, relateaza Agerpres. Deputatul a venit la DNA insotit de avocat, iar la intrare nu a declarat nimic.
UPDATE Cererea de arestare a fostului deputat Alin Trasulescu se judeca pe 4 decembrie Magistratii Tribunalului Bucuresti au stabilit un nou termen pentru 29 noiembrie in vederea judecarii cererii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) privind arestarea fostului deputat Alin Trasculescu, intr-un dosar in care acesta este acuzat de trafic de influenta. Initial, instanta a anuntat luni ca cererea se va judeca pe 4 decembrie, insa DNA a solicitat o data mai apropiata, astfel incat termenul a fost preschimbat. Alin Trasculescu s-a prezentat luni in instanta, insa judecatorul a constatat ca nu a fost respectata procedura prin care a fost repartizat acest dosar, potrivit Agerpres.
CAB: Primarul din Novadari, acuzat de dare de mita, ramane in arest. Judecatorii au respins definitiv recursul Primarul din Novadari, Nicolae Matei, ramane in arest, dupa ce doi judecatori ai Curtii de Apel Bucuresti au respins, vineri, recursul, cel de-al treilea judecator din complet avand opinie separata, in sensul cercetarii edilului in stare de libertate, informeaza Mediafax.
DNA extinde cercetarile si incepe urmarirea penala in cazul deputatului Ion Stan Procurorii DNA au dispus vineri extinderea cercetarii si inceperea urmaririi penale in cazul deputatului PSD Ion Stan pentru infractiunea de trafic de influenta, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie publicat vineri pe site-ul institutiei.
Deputatul PSD Ion Stan, audiat de DNA Deputatul PSD Ion Stan s-a prezentat, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru noi audieri in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta, informeaza Agerpres. La iesire, deputatul PSD a confirmat ca nu isi va da demisia si ca va continua campania electorala. Stan a precizat ca va fi audiat din nou luni de catre procurori.
VIDEO  Mircea Diaconu, trimis in judecata pentru conflict de interese Senatorul liberal Mircea Diaconu a fost trimis vineri in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub acuzatia de conflict de interese, anunta Agerpres. El este acuzat ca, in calitate de director al Teatrului C.I. Nottara, i-a acordat in 2007 sotiei sale mai multe contracte privind organizarea unor spectacole, procurorii fiind sesizati in acest caz de Agentia Nationala de Integritate. Dosarul va fi inaintat spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.UPDATE Mircea Diaconu: Procurorul Selaru m-a anuntat ca nu a gasit un prejudiciu, dar ma trimite in judecata
DNA a inaintat Tribunalului Bucuresti solicitarea de arestare preventiva a lui Alin Trasculescu DNA informeaza ca a transmis Tribunalului Bucuresti solicitarea de arestare preventiva a fostului deputat Alin Trasculescu si ca a extins cercetarile, punandu-se in miscare actiunea penala pentru o noua infractiune, respectiv asociere pentru savarsirea de infractiuni.UPDATE: Tribunalul Bucuresti va judeca luni propunerea de arestarea preventiva a lui Trasculescu
Senatorul PNL Ovidiu Marian, audiat la DNA intr-un caz de trafic de influenta Senatorul PNL de Arad Ovidiu Marian a fost chemat, joi, la sediul DNA Timisoara pentru a da declaratii intr-un dosar in care este implicata avocata Patricia Bala din Baroul Constitutional Arad. In acest proces, avocatul Patricia Bala, care i-ar fi promis mamei unui condamnat ca va obtine gratierea fiului acesteia de catre presedintele Traian Basescu, prin intermediul senatorului Ovidiu Marian, pe atunci membru al PDL, este cercetata sub acuzatia de trafic de influenta, precizeaza surse judiciare citate de Agerpres.
VIDEO UPDATE Deputatul PSD Ion Stan, urmarit penal pentru trafic de influenta: el i-a cerut unui om de afaceri 130.000 de lei pentru cheltuieli din campania electorala Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de deputatul PSD Ion Stan, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, informeaza Directia Nationala Anticoruptie intr-un comunicat transmis joi. Procurorii anticoruptie i-au impus acestuia interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile. Ion Stan, deputat de Dambovita, vicepresedinte al Comisiei SRI din Camera Deputatilor, a fost luat joi de procurorii DNA cu mandat de aducere si dus la audieri, potrivit TVRnews.ro.
VIDEO UPDATE Procurorii DNA au extins acuzatiile fata de fostul deputat Alin Trasculescu Fostul deputat Alin Trasculescu s-a prezentat, joi, la DNA, fiind citat in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta si instigare la spalare de bani. Alin Trasculescu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 9.45, fiind insotit de avocatul sau, Cristian Ene. Fostul deputat nu a facut nicio declaratie, transmite Mediafax.UPDATE Procurorii DNA au extins cercetarile fata de fostul deputat, caruia i-au adus la cunostinta joi noile acuzatii, potrivit avocatului acestuia, Cristian Ene, citat de Agerpres.
VIDEO Adrian Nastase, adus la Curtea de Apel Bucuresti pentru cererea de eliminare din pedeapsa a zilelor in care a stat la spital: Eu am vrut sa ajung la morga, nu lsa aman executare pedepsei Adrian Nastase a fost adus, miercuri dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti pentru judecarea cererii sale de eliminare din condamnarea la doi ani de inchisoare dispusa in dosarul "Trofeul calitatii" a zilelor in care a stat internat la Spitalul Floreasca, in urma tentativei de sinucidere, anunta Mediafax. "Eu am vrut sa ajung la morga, nu sa aman executarea pedepsei", le-a spus Nastase jurnalistilor. Curtea de Apel Bucuresti judeca recursul lui Adrian Nastase impotriva deciziei din 2 octombrie prin care Tribunalul Capitalei a stabilit ca zilele in care a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, respectiv din 20 pana in 26 iunie, nu trebuie considerate ca fiind executate in cadrul condamnarii sale in dosarul "Trofeul calitatii".
Rise Project: Cazul "ERICSSON": Mita: datorie de onoare RISE Project va pune la dispozitie noi detalii din dosarul procesului dintre firma Ericsson si Thomas Lundin, fostul manager pentru Romania al gigantului telecom. Lundin a fost managerul Ericsson in Romania intre 1996 si 2003 iar acum suedezul, care a detine si cetatenie romana, este un prosper om de afaceri la noi in tara unde are investitii in domeniul imobiliar si financiar.
Doi comisari ai Garzii Financiare Bucuresti, deferiti justitiei de DNA pentru luare de mita Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a doi comisari ai Garzii Financiare Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita.
Procurorul Marin Nita, trimis in judecata de DNA in stare de arest preventiv Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita, a lui Marin Nita, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Oltenita, delegat sa-si desfasoare activitatea la Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi.
VIDEO Seful Garzii Financiare Teleorman, ridicat de DNA Puiu Aurel, seful Garzii Financiare Teleorman, si alti functionari ai Garzii, au fost condusi marti la sediul DNA, anunta ziarul local Total Impact. Conform unor surse citat de publicatia locala, mai multi comisari ai institutiei teleormanene sunt anchetati privind savarsirea unor infractiuni.UPDATE 1: Alaturi de Aurel Puiu au mai fost retinuti colegii acestuia Marian Pană și Constantin Tănăsescu, potrivit Informatia Teleormanului.
ICCJ: Pronuntarea in dosarul Posta Romana amanata cu o saptamana Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat, marti, pentru 27 noiembrie, pronuntarea in dosarul Posta Romana, in care au fost trimisi in judecata fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, informeaza Agerpres.
Dosarul fraudelor bancare Inca cinci persoane au fost arestate; o alta persoana, eliberata Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis arestarea altor cinci persoane in dosarul fraudelor bancare in care sunt implicati, alaturi de bancheri, angajati ai Ministerului Economiei si ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, potrivit Agerpres.
Dan Diaconescu s-a prezentat la DNA pentru audieri in dosarul privatizarii combinatului Oltchim Dan Diaconescu s-a prezentat luni la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in legatura cu privatizarea Oltchim, informeaza Agerpres. Inainte de a intra in sediul DNA, Dan Diaconescu a declarat ca nu cunoaste niciun fel de amanunte despre dosar si l-a acuzat din nou pe premierul Victor Ponta, contracandidatul sau la alegerile parlamentare in Targu Jiu.
Dosarul bancherilor: Cele zece persoane arestate la Calarasi in cazul gruparii Stan-Ruse raman in detentie Cele zece persoane arestate la Calarasi in dosarul gruparii Stan-Ruse, care a inselat mai multe banci, raman in detentie, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, recursurile lor, anunta Mediafax. Din cauza complexitatii dosarului privind gruparea Stan-Ruse, zece persoane sunt anchetate la Calarasi pentru fraude de 15 milioane de euro, iar alte 38 sunt cercetate la Bucuresti de procurorii DIICOT, pentru o inselaciune de sapte milioane de euro.
Judecatoarea Gabriela Birsan de la instanta suprema, audiata la DNA Judecatoarea Gabriela Birsan - fosta presedinta a Sectiei de contencios administrativ a Inaltei Curti - s-a prezentat, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii ii vor prezenta probele din dosarul in care este invinuita de trafic de influenta, informeaza surse judiciare citate de Mediafax.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by