CAB: Primarul din Novadari, acuzat de dare de mita, ramane in arest. Judecatorii au respins definitiv recursul

de Corina Ionel     HotNews.ro
Vineri, 23 noiembrie 2012, 20:43 Dosare Anticoruptie


Primarul din Novadari, Nicolae Matei, ramane in arest, dupa ce doi judecatori ai Curtii de Apel Bucuresti au respins, vineri, recursul, cel de-al treilea judecator din complet avand opinie separata, in sensul cercetarii edilului in stare de libertate, informeaza Mediafax.

"In opinie majoritara, respinge recursul declarat de inculpatul Matei Nicolae. Definitiva. Cu opinia separata a doamnei judecator Carstoiu Veronica, in sensul admiterii recursului", se arata in minuta Curtii, data publicitatii.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, primarul ramanand 29 de zile in arest preventiv.

Tribunalul Bucuresti a decis in 15 noiembrie arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului orasului Navodari, Nicolae Matei (PSD). Acesta a fost retinut joi dimineata pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mita, informeaza un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Nicolae Matei este acuzat ca ar fi incercat sa mituiasca un ofiter de politie judiciara, in schimbul protectiei pe care acesta ar fi urmat sa i-o ofere in anchete penale care il vizau.

Instanta a admis cererea procurorilor anticoruptie si a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Nicolae Matei.

Decizia a fost contestata de primarul din Navodari la un complet de trei judecatori ai Curti de Apel Bucuresti.

Ce spune Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, intocmita de procurori:

"In perioada iunie-octombrie 2012, inculpatul Matei Nicolae i-a solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (denuntator in cauza) sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in aceste anchete pe care le inculpatul le considera abuzive, nejustificate si motivate politic. In schimb, ofiterului de politie i s-a promis o recompensa, materializata prin acordarea, in data de 25 octombrie 2012, a doua loturi de teren situate in Navodari. Darea acestor terenuri s-a facut indirect, prin intermediari, prin simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de acesti intermediari. Conform contractelor, pretul acestor terenuri este de 59.000 de lei."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























752 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Dottore (Vineri, 23 noiembrie 2012, 20:45)

    Kaladin [utilizator]

    Iarasi o sa spuna ca nu intelege de ce e fericit Basescu.
    • +3 (5 voturi)    
      Foarte bine! (Vineri, 23 noiembrie 2012, 22:02)

      Florin Cj [utilizator] i-a raspuns lui Kaladin

      Sa fim fericiti cu totii, nu doar domnul presedinte. Macar ceva incepe sa functioneze in tara asta. Daca sunt vinovati, sa plateasca! Nu ne intereseaza culoarea lor politica!
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 noiembrie 2012, 20:50)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Iata oamenii cinstiti ai (Vineri, 23 noiembrie 2012, 21:06)

    Kepler [utilizator]

    cinstitului doctor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by