Adrian Nastase a notificat Inspectoratul de Stat in Constructii ca plateste 760.000 de euro din prejudiciul Trofeului Calitatii Fostul premier Adrian Nastase a notificat, prin intermediul avocatilor, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) cu privire la faptul ca va plati 760.000 de euro din prejudiciul calculat in dosarul Trofeul Calitatii, a declarat vineri, pentru Mediafax, avocatul Ion Cazacu.
Dosarul lui Dan Voiculescu se judeca la Tribunalul Bucuresti pe 8 martie Tribunalul Bucuresti a stabilit pentru 8 martie judecarea dosarului privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), in care este inculpat Dan Voiculescu, informeaza Agerpres.
Dosarul "mita la PSD". Ioan Niculae: Am dedus de la procurorul DNA ca miza dosarului meu ar fi Hrebenciuc Presedintele grupului Interagro, Ioan Niculae, a declarat miercuri, la termenul dosarului "mita la PSD", ca procurorul DNA i-ar fi spus ca regreta ca trebuie sa trimita in judecata oameni nevinovati, cand, de fapt, "autorul moral" ar fi, dupa cum a dedus omul de afaceri, Viorel Hrebenciuc, relateaza Mediafax.Mircea Geoana si Viorel Hrebenciuc, chemati in 20 martie la instanta, pentru a da declaratii in dosarul "mita la PSD"
Perchezitii in opt judete, intr-un dosar privind fraudarea examenului de licenta Procurori ai Parchetului General si ofiteri DGA efectueaza miercuri perchezitii la sediul Univeristatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad si la filialele acesteia din sapte judete, in cadrul unei anchete privind fraudarea examenului de licenta.
Dosarul lui Dan Voiculescu va fi judecat de Tribunalul Bucuresti Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca nu mai are competenta de a judeca dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), dupa ce Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, trimitand cauza spre judecare la Tribunalul Bucuresti, informeaza Agerpres.
VIDEO Procuror DNA: Modul in care a procedat Dan Voiculescu privind demisiile sale din Senat este un abuz de drept Procurorul DNA a reiterat, marti, in fata judecatorilor instantei supreme, traseul dosarului privatizarii ICA, aratand ca modul in care a inteles Dan Voiculescu sa procedeze privind demisiile sale din Parlament reprezinta un abuz de drept. Instanta suprema a reluat marti dezbaterile in dosarul care Dan Voiculescu este judecat in legatura cu modul in care s-a facut privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Instanta a ramas in pronuntare in cazul exceptiei de necompetenta dupa calitatea persoanei si urmeaza sa decida daca va declina judecarea cauzei Tribunalului Bucuresti.
VIDEO Adrian Nastase pe blog, despre executarea silita: Este clar ca nu s-au furat bani de la Inspectoratul de Stat in Constructii. Procurorii DNA au facut presiuni asupra conducerii ISC Adrian Nastase comenteaza, pe blogul sau, decizia de vineri a Judecatoriei Sectorului 1, care a hotarat executarea silita a fostului premier in dosarul in care Inspectoratul de Stat in Constructii a cerut recuperarea prejudiciului adus statului de catre inculpatii din dosarul "Trofeul calitatii", prejudiciu care se ridica, potrivit ISC, la circa 1,4 milioane de euro.
VIDEO Judecatoria Sectorului 1 a decis executarea silita a lui Adrian Nastase pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Trofeul Calitatii Judecatoria Sectorului 1 a decis vineri executarea silita a fostului premier Adrian Nastase in dosarul in care Inspectoratul de Stat in Constructii a cerut recuperarea prejudiciului adus statului de fostul prim-ministru si de ceilalti inculpati din dosarul "Trofeul calitatii", prejudiciu care se ridica, potrivit ISC, la circa 1,4 milioane de euro. Decizia de vineri a Judecatoriei Sectorului 1 nu poate fi contestata.
DNA solicita din nou Parlamentului European sa-i puna la dispozitie documente relevante pentru instrumentarea dosarului lui Adrian Severin Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au trimis o scrisoare presedintelui Parlamentului European prin care au reiterat solicitarea de a le fi puse la dispozitie o serie de documente relevante pentru instrumentarea cauzei penale in care este anchetat europarlamentarul Adrian Severin.
Procesul lui Dan Voiculescu a fost amanat pentru 5 februarie Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis amanarea termenului in procesul lui Dan Voiculescu pentru data de 5 februarie, motivand decizia prin faptul ca dosarul trebuia repartizat aceluiasi complet de judecata care s-a ocupat de dosarul presedintelui fondator al PC in vara anului trecut, transmite Romania TV.
George Copos, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I. Sentinta nu este definitiva Omul de afaceri George Copos a fost condamnat, marti, de Judecatoria Sectorului 2 la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I, in care este acuzat de evaziune fiscala, anunta Mediafax. Decizia instantei Judecatoriei Sectorului 2 nu este definitiva, putand fi contestata la Tribunalul Bucuresti.Citeste despre dosarul "Loteria I" in sectiunea Anticoruptie
Gheorghe Falca, primarul Aradului, achitat si de catre Curtea de Apel Alba in dosarul "Fabrica de zahar" Curtea de Apel Alba Iulia a respins luni ca nefondat apelul declarat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) la sentinta Tribunalului Alba privind achitarea primarului municipiului Arad, Gheorghe Falca, in asa numitul dosar "Fabrica de zahar", in care edilul a fost judecat sub acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave. Decizia nu este finala si poate fi atacata cu recurs. Falca a fost achitat, in acelasi dosar, in mai 2012 de catre Tribunalul Alba Iulia.
ANI a virat la bugetul de stat peste 550 mii de euro, bani confiscati de la inculpatii din dosarul permiselor de conducere false din Arges Agentia Nationala de Integritate a virat la bugetul de stat suma totala de 2.501.102, 79 lei (echivalentul a aproxmativ 551.000 euro) "reprezentand contravaloarea mijloacelor de plata in valuta confiscate de la Vlasceanu Gheorghe Codrut si Zidaru Daniel, agenti de politie in cadrul Serviciului Public Comunitar - Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (Arges)", anunta ANI, intr-un comunicat.
UPDATE Judecatorul de la Curtea de Apel Oradea acuzat de coruptie va fi cercetat in libertate STIRE ACTUALIZATA Judecatorul Mircea Puscas, de la Curtea de Apel Oradea, acuzat ca ar fi cerut unei persoane judecate in mai multe dosare 51.500 de euro, din care ar fi primit 21.500 de euro, promitand ca intervine la magistrati pentru solutii favorabile, va fi cercetat in libertate, cu interdictia de a parasi tara, informeaza Mediafax.
Dosarul lui Dan Voiculescu va fi judecat mai devreme: Inalta Curte a preschimbat pentru 31 ianuarie termenul de judecata Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis vineri cererea procurorilor de preschimbare a termenului stabilit pentru judecarea dosarului in care senatorul Dan Voiculescu este acuzat ca si-a folosit influenta in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, astfel ca dosarul va avea un prim termen pe 31 ianuarie, informeaza Agerpres. Initital, termenul de judecata fusese stabilit pentru 25 aprilie, insa procurorii anticoruptie au cerut, pe 16 ianuarie, preschimbarea termenului de judecata. Dosarul lui Voiculescu a fost repartizat aceluiasi complet de judecata care l-a condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".
Procurorul Tomita Neagu, acuzat de DNA de luare de mita, arestat preventiv pentru 29 de zile Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a procurorului Tomita Neagu, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, anunta Agerpres. ICCJ a admis, miercuri seara, recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care hotarase, pe 19 ianuarie, sa respinga propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a procurorului Tomita Neagu, retinut pentru luare de mita.
Curtea de Apel Bucuresti: Procurorul Tomita Neagu, acuzat de DNA de luare de mita, va fi cercetat in libertate Curtea de Apel Bucuresti a respins sambata propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a procurorului Tomita Neagu, retinut vineri  pentru luare de mita. Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
DNA: Tomita Neagu, procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, a fost retinut pentru 24 de ore Procurorii DNA au dispus vineri retinerea pentru 24 de ore a procurorului Tomita Neagu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, urmand ca acesta sa fie prezentat la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, in sarcina sa fiind retinuta infractiunea de luare de mita in forma continuata, anunta Agerpres. In aceeasi cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitii Olimpia Neagu, sotia lui Tomita Neagu, Ovidiu Szasz si Adrian Richartt Zamfirachi, avocat suspendat la Baroul Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de complicitate la luare de mita.
CSM a incuviintat perchezitia, retinerea si arestarea lui Tomita Neagu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti Consiliul Superior al Magistraturii a incuviintat perchezitia domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a procurorului Tomita Ionut Neagu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Solicitarea de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a fost prezentata Sectiei pentru procurori a CSM de Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie, pentru infractiuni aflate in competenta acesteia, se arata intr-un comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, citat de Mediafax.
Dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu a fost repartizat la Inalta Curte la completul de judecata care l-a condamnat pe Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii" Dosarul de coruptie "ICA" al lui Dan Voiculescu a fost repartizat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si a primit primul termen de judecata pe 25 aprilie 2013. Dosarul a fost repartizat Completului de judecatori numarul 4, complet din care fac parte in prezent Ionut Matei, Cristina Rotaru si Ioana Bogdan, judecatorii care l-au condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii", au precizat pentru HotNews.ro surse judiciare.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by