Procesul lui Dan Voiculescu a fost amanat pentru 5 februarie

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 31 ianuarie 2013, 10:04 Dosare Anticoruptie


Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis amanarea termenului in procesul lui Dan Voiculescu pentru data de 5 februarie, motivand decizia prin faptul ca dosarul trebuia repartizat aceluiasi complet de judecata care s-a ocupat de dosarul presedintelui fondator al PC in vara anului trecut, transmite Romania TV.

Judecatorii Ionut Matei, Luminita Zglimbea si Cristina Rotaru au aratat, la termenul de joi al procesului, ca trebuie asigurata, potrivit legii, continuitatea completului de judecata, potrivit Mediafax.

Astfel, instanta a aratat ca dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) trebuie sa fie judecat de primul complet ce a fost stabilit in acest dosar, inainte de declinarea la Tribunalul Bucuresti, si a anuntat ca dezbaterile vor continua in 5 februarie, la completul format din judecatorii Corina Jijiie, Lavinia Lefterache si Mariana Ghena.

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat joi, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in 16 ianuarie, cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului si a schimbat termenul stabilit initial in 25 aprilie.

Dan Voiculescu nu s-a prezentat, joi, in fata judecatorilor, fiind reprezentat de catre avocatii sai.

Dosarul de coruptie al lui Voiculescu a fost repartizat aceluiasi complet de judecata care l-a condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".

Voiculescu poate cere o noua amanare si intoarcerea dosarului la o instanta inferioara (Tribunalul Bucuresti), in conditiile in care nu mai ocupa o functie de demnitar, dupa ce luni si-a dat demisia din Senat.
Voiculescu a mai demisionat o data din Senat, in 2012, mutare cu care a obtinut o aminare de aproape jumatate de an a judecarii dosarului sau de coruptie.

Dan Voiculescu, presedinte fondator al Partidului Conservator, depusese juramantul de parlamentar pe data de 22 ianuarie, cu aproximativ o luna de intarziere fata de colegii sai parlamentari din actuala legislatura.

Dan Voiculescu a fost ales senator, la alegerile parlamentare din 9 decembrie, in circumscriptia electorala 42, colegiul senatorial 8 Bucuresti. Dupa ce Dan Voiculescu a depus juramnatul, numarul total de membri ai Senatului este de 176, cvorumul de lucru fiind de 89 de senatori.

  • Privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare - prejudiciu de peste 60 de milioane euro adus statului
Dan Voiculescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare in decembrie 2008, alaturi de alte 12 persoane, printre care si fostul ministru al Telecomunicatiilor Sorin Pantis. Procurorii DNA sustin ca privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) din Bucuresti a fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, ea fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu suma de peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

  • Dosarul "I.C.A." - Dan Voiculescu (1.500 de zile de la trimiterea in judecata) - 17 termene de judecata numai in 2012
In 2012, dosarul de coruptie al senatorului PC Dan Voiculescu a avut cel mai interesant traseu in instanta. Dupa un maraton de 10 termene in primele 6 luni ale anului, apropiindu-se de o prima pronuntare de sentinta, dosarul a fost mutat de la Inalta Curte la Tribunal dupa ce Dan Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator, iar pe 20 decembrie dosarul este trimis din nou la ICCJ dupa ce Voiculescu iese din nou senator in urma alegerilor.

Totusi, situatia a ramas mult timp incerta, Voiculescu nedepunandu-si juramantul de senator. Voiculescu si-a depus juramantul in plenul Senatului abia saptamana trecuta.

In total, in 2012 - la ICCJ si la Tribunal - dosarul "I.C.A." a strans 17 termene de judecata.

In acest dosar, procurorii anticoruptie sustin ca 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa au fost cumparate de Dan Voiculescu la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real. O urmarire penala in timp record (cateva luni) a dus la trimiterea in judecata a 13 persoane.

  • Dosarul lui Dan Voiculescu, repartizat judecatorilor care l-au condamnat pe Adrian Nastase
Dosarul de coruptie "ICA" al lui Dan Voiculescu a fost repartizat, luna aceasta, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a primit primul termen de judecata pe 23 aprilie 2013, termen devansat, apoi, pentru 31 ianuarie. Dosarul a fost repartizat Completului de judecatori numarul 4, complet din care fac parte in prezent Ionut Matei, Cristina Rotaru si Ioana Bogdan, judecatorii care l-au condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".

Completul de judecata la care a fost repartizat dosarul senatorului Dan Voiculescu este format, in prezent, din cei trei judecatori (Ionut Matei, Cristina Rotaru, Ioana Bogdan) care l-au condamnat la inchisoare in prima instanta la doi ani de inchisoare cu executare pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6885 vizualizari

  • +27 (29 voturi)    
    Nu il injurati! (Joi, 31 ianuarie 2013, 10:23)

    Rasmus [utilizator]

    Orice sistem tolreaza sau nu jigodismul.
    Face ce face pentru ca i se permite.
    • +11 (13 voturi)    
      Corect (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:49)

      xvlad [utilizator] i-a raspuns lui Rasmus

      Si are si 60-70% din popor in spatele lui. Deci, de ce sa nu ne rada in nas? Fraier ar trebui sa fie...

      Pai daca poporul l-a votat stiindu-l corupt si turnator, apoi daca da dovada de bun simt e ca si cum le-a insela asteptarile, ca si cum i-ar fi mintit inainte de alegeri.

      Asta meritam... nu fiecare dintre noi individual, ci noi toti ca popor pe de-a-ntregul.
      • +2 (2 voturi)    
        Mai incet cu acest calcul ! (Vineri, 1 februarie 2013, 8:04)

        banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui xvlad

        Procentajul tau de 60-70 este din 45 de %,asa ca mai incet cu prostiile .
    • -16 (16 voturi)    
      Voiculescu va demonstra (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:22)

      silviana [utilizator] i-a raspuns lui Rasmus

      ca acest dosar e o facatura ordinara, marca basescu! din pacate suntem condusi de un dictator care taie si spanzura dupa bunul plac.
      • +6 (6 voturi)    
        sfat (Joi, 31 ianuarie 2013, 14:01)

        Rasmus [utilizator] i-a raspuns lui silviana

        in prima zi, te uiti doar cu 5 minute mai putin, a doua cu 10 min si tota asa
        daca simti un gol in mintea ta, intoarcete o treapta, dezintoxicarea trebuie facuta cu mare grija
        cand simti ca incepi sa ai propriile tale judecati si cand vezi ca apare macar una care nu este indentica cu ce auzi/vezi la antena 3, TE-AI VINDECAT.
        • +4 (4 voturi)    
          DELETE (Vineri, 1 februarie 2013, 8:33)

          liviusmaximus [utilizator] i-a raspuns lui Rasmus

          Eu am un buton pe telecomanda - DELETE. Cu asta poti radia posturile poluante. Te asigur ca-i mai usor decat sa te lasi de fumat.
      • +4 (4 voturi)    
        cum ? (Joi, 31 ianuarie 2013, 14:14)

        liviusmaximus [utilizator] i-a raspuns lui silviana

        Cum va face asta ? Candidand iarasi ?
        Un nevinovat nu fuge din termen in termen. Insista sa se ia o decizie mai repede.
        Isi bate joc chiar si de sustinatorii lui. Aia care au tremurat lipind afise pt el ce-or spune ? De ce a mai candidat daca voia sa fie judecat ca un simplu cetatean ? Simplu - sa lungeasca termenele, poate se rezolva de la sine. Nu a iesit cu imunitatea sporita, gata si-a dat demisia...
        • +3 (3 voturi)    
          Dosarul e deja pe rol (Joi, 31 ianuarie 2013, 19:00)

          antrax [utilizator] i-a raspuns lui liviusmaximus

          Nu cred ca mai intra sub protectia imunitatii. Asta ar fi chiar culmea, sa ceri permisiunea pt urmarire, se aproba, apoi ai alegeri, se alege din nou, si se intrerupe urmarirea pana ceri din nou permisiunea (si poate se refuza ca acu au altii majoritate in Parlament).
          • 0 (0 voturi)    
            interesant (Vineri, 1 februarie 2013, 8:36)

            liviusmaximus [utilizator] i-a raspuns lui antrax

            sunt niste istorisiri teribil de interesante pe blogul sorinei matei.
      • +1 (1 vot)    
        Tu unde traiesti? (Joi, 31 ianuarie 2013, 18:58)

        antrax [utilizator] i-a raspuns lui silviana

        Daca era dictatura Voiculescu si altii care acu au mari functii prin guvern/Parlament acu erau la 2 m sub pamant avand cauza decesului ceva de genul "accident misterios". Asa se intampla cand e "dictatura"!!!
    • +1 (1 vot)    
      ica la tribunalul bucuresti (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:45)

      soldepace [utilizator] i-a raspuns lui Rasmus

      ar fi ceva mai logic. abia dupa dosarul ar trebui judeact la iccj
      • -4 (4 voturi)    
        ... (Joi, 31 ianuarie 2013, 13:41)

        GabrielMihai [utilizator] i-a raspuns lui soldepace

        sa fie judecat la tribunal, nu de catre oamenii presedintelui!
  • +33 (33 voturi)    
    Ce mai fuge (Joi, 31 ianuarie 2013, 10:26)

    Gabi M [utilizator]

    mafiotul asta securist de Justitie!Sa-l judece odata ,sa-l condamne,sa-i confiste averea ca prea isi bate joc de noi toti si de Justtie!
    • 0 (8 voturi)    
      Multi ar face-o (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:17)

      Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Gabi M

      dar legea nu le permite sa-l judece asa cum ar vrea ei :)) Sigur ca lumea l-a votat, pentru ca PDL-ul a ratat sansa de a parea o alternativa pentru romani, iar acestia au votat orice nu era PDL. USL ni l-a pus pe asta pe liste. Puteau sa puna si o maimuta, ca tot castiga.
      • +1 (1 vot)    
        Intelepciunea populara... (Joi, 31 ianuarie 2013, 17:31)

        hoinar [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Creierele de maimuta voteaza o maimuta. Cine se aseamana se aduna.
        • -4 (4 voturi)    
          si totusi (Joi, 31 ianuarie 2013, 22:10)

          Colonel [utilizator] i-a raspuns lui hoinar

          trebuie sa fi prost sa sustii pdl dupa modul in care au guvernat.
  • +21 (21 voturi)    
    De cite ori sa mearga... (Joi, 31 ianuarie 2013, 10:46)

    Atcika [utilizator]

    De cite ori sa mearga si ulciorul la apa? S-o sparge el odata si odata....Chiar asa sa fie in tara asta, pentru unii muma si pentru unii ciuma? Pai, nici macar pe vremea lui ODY nu indraznea cineva sa-si bata joc in halul asta de justitie, cit ar fi fost de securist...
    • +4 (6 voturi)    
      Iata ca se intoarce roata! (Joi, 31 ianuarie 2013, 10:58)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Atcika

      Pe vremea aia justitia isi batea joc de tine.
      • +13 (13 voturi)    
        Si acum nu? (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:17)

        Atcika [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

        Si acum nu-si bate joc? Daca eu as fura o piine dintr-un magazin, as ajunge in doi timpi si trei miscari la politie si apoi la zdup. Daca eu, care sint o simpla pensionara, as calca cu masina nu trei odata, un singur om, as infunda puscaria pe viata. Iata insa ca cei favorizati de soarta-cum ar fi vedete TV, designeri de chiloti, fosti-actuali securisti-nu patesc nimic nici daca omoara, nici daca fura tara cu tot cu locuitorii ei....Mai bataie de jos decit atit exista oare?Multumesc.
        • +5 (5 voturi)    
          Hmmm... (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:55)

          xvlad [utilizator] i-a raspuns lui Atcika

          De acord cu tine, dar doar partial.

          1. La noi nu se pedepseste omoratul cu masina in general, vedetele nu fac neaparat exceptie. Si asta nu e bine deloc... Daca am locui intr-o tara cu soferi potoliti si responsabili, as fi de acord cu acest tratament ca deh, cine nu a facut greseli la volan care se puteau solda (cu putin mai mult ghinion) cu victime? Eu am facut, desi nu sunt viteaz de loc la volan. Dar al noi, unde avem numai viteji si jmecheri, nu merge... ar trebui data puscarie multa...

          2. E bine ca ala care fura o paine ajunge repede la parnaie. Rau e ca nu ajung si aia care fura un combinat sau un institut de cercetari.
        • -2 (2 voturi)    
          Legea nu e la comun, (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:57)

          Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Atcika

          adica aceiasi pentru toti, cum sunt convinsi comunistii.
  • +27 (27 voturi)    
    Felix the wonderful cat - din culise (Joi, 31 ianuarie 2013, 10:53)

    damenvals [utilizator]

    Gadea, baietas, pana nu ne inchid astia sandramaua, tu ma vei intreba suav, in direct si cu ochi inlacrimati "cum veti continua, d-le Voiculescu?" (grija mare, sa nu mi te adresezi cu d-le senator) iar eu voi raspunde, bineinteles cu mult mai multe lacrimi in ochi: "in urma consultarilor cu familia, am decis sa cer o noua amanare a judecatii, pentru ca eu astept Judecata de Apoi, cea mai dreapta dintre judecati..."
    • +6 (6 voturi)    
      si a mai dat o indicatie lui Gadea (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:07)

      damenvals [utilizator] i-a raspuns lui damenvals

      fii foarte atent, baiatu lu tata:
      dupa lacrimogena asta, eu imi voi scoate batista si imi voi sufla zgomotos nasul - vor pricepe ei ce vreau sa transmit prin acest gest
  • +11 (11 voturi)    
    Sampanie veche (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:58)

    Daniels22026 [utilizator]

    Aveam planificata pentru astazi o sticla de sampanie. Nu-i nimic, o deschid pe 5 Februarie. Sampania invechita parca se face si mai buna?!
    • +1 (3 voturi)    
      Pedesirea hotului care-ti fura munca (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:27)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      rezolva pe moment problema pentru ca in scurt timp alt hot ii va lua locul. Cum rezolvi definitiv problema?
    • +1 (1 vot)    
      Nu o deschide! (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:40)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      Nu tre grabi sa o deschizi!
      Varanul este extrem de viclean, nu degeaba a supravietuit zeci de milioane de ani dupa ce toti ceilalati dinozauri au pierit.
      In primul rand, poate cere o NOUA amanare.
      Apoi, pina pe 5 poate ca membrii Completului vor fi convinsi sa devina ceva mai ingaduitori.
      In fine, miscarea cea mai banal este sa isi RETRAGA demisa, ca doar nu suntem la shah, unde daca ai atins piesa, gata, trebuie sa muti!
  • -4 (4 voturi)    
    Dosarul trebuie mutat la Tribunal (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:30)

    prudentius [utilizator]

    Nu asta e procedura standard? Devreme ce nu mai este senator, va trebui Judecat la Tribunalul Bucuresti.
    • +1 (1 vot)    
      sasta e procedura pentru hoti (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:54)

      un dac [utilizator] i-a raspuns lui prudentius

      matale ai dreptul sa te muti de colo colo ca sa amani o decizie? daca ai, bravo tie domnule parlamentar. daca nu ai, cum cred eu, atunci uite-te in oglinda 10 minute in fiecare dimineata si zi asa: "nimeni nu e mai presus de lege, legea este aceeasi pentru toti, nimeni nu e mai presus de lege, legea este aceeasi pentru toti"...dupa cateva luni poate o sa reusesti sa crezi ceea ce trebuia sa stii. abia atunci o sa te revolti, dar vezi sa nu fie prea tarziu.

      PS: sper totusi ca ai facut haz de necaz si ca nu asta crezi.
      • 0 (0 voturi)    
        Legea difera de la individ la individ! (Joi, 31 ianuarie 2013, 15:09)

        Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui un dac

        Pentru ca o lege trecuta prin filtrul gandirii impumuta caracteristicile, mirosul filtrului.

        Tu de ce crezi ca legea e aceiasi pentru toti? Ca doar nu ne-or fi gaurit comunistii filtrul la toti.
  • +3 (3 voturi)    
    ===================== (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:49)

    Zede [utilizator]

    Nu numai ca trebuia repartizat aceluiasi complet de judecata. dar dosarul trebuie amanat automat cu o luna daca:

    - un judecator si-a lasat mustata sau si-a ras-o

    - o judecatoare este intr-o faza diferita a menstruatiei decat la preluarea anterioara a dosarului

    - in ziua respectiva ploua dar la preluarea precedenta nu ploua
  • -7 (7 voturi)    
    Vom asista la o judecata corecta? (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:58)

    prudentius [utilizator]

    Poate acum va avea si dosarul lui Voiculescu parte de un tratament juridic corect, prin recunoasterea demisiei si mutarea dosarului la Tribunalul Bucuresti.
    • +3 (3 voturi)    
      adica sa se intoarca de unde a plecat (Joi, 31 ianuarie 2013, 16:42)

      Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui prudentius

      acum 6 luni...
      asta numesti tu judecata corecta??
      mai scoate capul din latrina ca te umpli de rahat si fara sa vrei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by