VIDEO Procuror DNA: Modul in care a procedat Dan Voiculescu privind demisiile sale din Senat este un abuz de drept
Avocatul lui Dan Voiculescu le-a dat judecatorilor, printre alte inscrisuri, o scrisoare care ar proveni de la clientul sau, fara a face referiri in legatura cu continutul acesteia, potrivit Mediafax.
La randul sau, procurorul DNA prezent la sedinta a reiterat traseul dosarului, aratand ca modul in care a inteles Dan Voiculescu sa procedeze reprezinta "un abuz de drept".
Procesul privind privatizarea ICA, in care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat in 31 ianuarie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in 16 ianuarie, cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului si a schimbat termenul stabilit initial in 25 aprilie.
La termenul din 31 ianuarie, judecatorii Ionut Matei, Luminita Zglimbea si Cristina Rotaru au aratat ca trebuie asigurata, potrivit legii, continuitatea completului de judecata. Astfel, instanta a aratat ca dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA trebuie sa fie judecat de primul complet ce a fost stabilit in acest dosar, inainte de declinarea la Tribunalul Bucuresti, si a anuntat ca dezbaterile vor continua in 5 februarie, la completul format din judecatorii Corina Jijiie, Lavinia Lefterache si Mariana Ghena.
Dosarul privind privatizarea ICA s-a intors la inceputul lunii ianuarie 2013 la instanta suprema, dupa ce Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de solutionare in favoarea ICCJ, ca urmare a faptului ca Dan Voiculescu a castigat un mandat de senator.
In 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.
Demisia sa determina din nou mutarea procesului sau de la instanta suprema, competenta sa judece parlamentari, la Tribunalul Bucuresti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.
La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, instanta competenta a judeca fiind atunci Tribunalul Bucuresti. In 3 martie 2009, Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de a judeca acest caz, intrucat Voiculescu obtinuse un mandat de senator in urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008.
In 29 iunie 2012, dupa aproape trei ani de dezbateri in acest caz, instanta suprema a trimis dosarul lui Dan Voiculescu la Tribunalul Bucuresti, intrucat acesta demisionase din functia de senator, calitate pe care a recastigat-o in urma alegerilor Legislative din decembrie 2012.
In 20 decembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a luat in discutie dosarul lui Dan Voiculescu, constatand ca in Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi in 9 decembrie. Astfel, instanta a luat act de faptul ca Dan Voiculescu a fost ales senator, iar in acest context si-a declinat competenta de judecare a dosarului privind privatizarea ICA in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.
Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.
Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop. Toti acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata. Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti. El este acuzat si de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani 6 luni
- 15 ani 1 luna
- 14 ani 9 luni
- 11 ani 1 luna
- 10 ani 10 luni
- 4222 zile
- 4025 zile
- 3691 zile
- 3605 zile
- 3605 zile
- 7543 zile
- 4216 zile
- 5782 zile
- 6357 zile
- 3769 zile
- 3621 zile
- 6208 zile
- 5561 zile
- 6166 zile
- 3663 zile
- 4228 zile
- 5901 zile
- 6735 zile
- 5305 zile
- 5232 zile
- 6287 zile
- 6260 zile
- 3317 zile
- 4468 zile
- 6261 zile
- 3720 zile
- 3536 zile
- 4530 zile
- 5334 zile
- 5348 zile
- 6168 zile
- 5329 zile
- 3613 zile
- 3580 zile
- 4453 zile
- 5971 zile
- 4493 zile
- 5754 zile
- 4046 zile
- 6100 zile
- 4607 zile
- 3543 zile
- 3766 zile
- 4878 zile
- 3556 zile
- 3802 zile
- 6618 zile
- 5526 zile
- 4815 zile
Spune cà avea 60.000 $ si 1.000.000 lei in 1989, la saltea, ascunsi, adicà furati.
Và dati seama, asta inseamnà 270 de ani de salariu mediu, de atunci. Ce hot!
ce parere ai despre el ???
esti roman sau nu ?
Ontopic: Voiculescu a renuntat la imunitate ca sa mai prelungeasca procesul. Vedem ce spune curtea in urmatoarele zile.
Una e daca omul isi doneaza banii liber, si alta e sa-i fie furati de comunitate abuziv. iar daca e vorba de vreo ilegalitate, atunci are de lucru justitia, nicidecum alegatorii.
N-are rost sa-i privim pe cei norocosi si/sau inteligenti si/sau harnici ca pe niste dusmani. E ridicol, mai ales ca toti visam sa ne imbogatim. Numai la 6 din 49 daca ne gindim, si tot se cistiga premii impresionante.
Daca acum completul de la ICCJ decide sa trimita dosarul la Tribunalul Bucuresti, pana se muta dosarul, pana se reporneste procesul si se parcurg toti pasii pana ar ajunge iar, eventual, dosarul la ICCJ, s-ar cam ajunge la termenul de prescriere. De fapt acesta este chiar scopul lui Voiculescu, probabil el stie ca e vinovat, de aceea tergiverseaza judecarea si verdictul prin acest comportament abuziv.
Completul de la ICCJ e aproape de pronuntarea verdictului, cunoaste bine cauza, e mai mult decat competent sa se pronunte, in concluzie nu exista nici un impediment sa judece dosarul in cauza.
Pana si Voiculescu sustinea ca isi doreste ca verdictul sa fie pronuntat cat mai repede pentru a nu mai exista suspiciuni asupra lui. Dorinta ii poate fi indeplinita intr-un timp mai scurt decat credea.
- nastase, convins de nevinovatia lui, s-a prezentat de buna credinta in justitie fara sa anticipeze abuzurile "prietenului" sau basescu si ale gashtii de securisti infiltrati in justitie.
asa a ajuns bietul adrian sa fie o victima politica, subiect al unor insailari abuzive si a unor procese cel putin bizare (abuzuri ce vor fi confirmate cu siguranta la CEDO in viitorul apropiat)
- securistul voiculescu insa, familiarizat cu practicile securistului basescu, il joaca pe degete si profita la nesfarsit de toate portitele legale.
sigur ca demisia lui din parlament le sta in gat procurorilor basisti care-l au pe nashu-n suflet, dar e cel mult o sicana, in niciun caz un abuz de drept.
demisia e un act unilateral, perfect legal
fara sa-mi fie simpatic (voiculescu e doar o alta fatza a fostei securitati, alaturi de basescu) nu pot sa nu admir viclenia cu care il bate pe basescu cu propriile lui arme
cat despre noi, vom avea o societate si o justitie corecte abia cand vom scapa de toate fosilele astea ale securismului si ale comunsmului: basescu, voiculescu-antene, niro si paunescu-b1tv etc