Dosarul lui Dan Voiculescu va fi judecat de Tribunalul Bucuresti
Solicitarea a fost facuta marti de avocatii lui Dan Voiculescu, care au depus in instanta un exemplar din Monitorul Oficial cu demisia din Senat a liderului conservator.
Reprezentantul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a declarat in sala de judecata ca atitudinea lui Dan Voiculescu de a demisiona din functia de senator reprezinta ''un abuz de drept si folosirea cu rea-credinta a influentei'', iar acesta incearca de fapt sa tergiverseze procesul privatizarii ICA.
Procurorul a amintit faptul ca liderul conservator a mai demisionat o data din functia de senator, in iunie 2012, tocmai pentru a tergiversa judecarea dosarului.
Avocatul lui Dan Voiculescu le-a dat judecatorilor, printre alte inscrisuri, o scrisoare care ar proveni de la clientul sau, fara a face referiri in legatura cu continutul acesteia, potrivit Mediafax.
Procesul privind privatizarea ICA, in care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat in 31 ianuarie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in 16 ianuarie, cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului si a schimbat termenul stabilit initial in 25 aprilie.
La termenul din 31 ianuarie, judecatorii Ionut Matei, Luminita Zglimbea si Cristina Rotaru au aratat ca trebuie asigurata, potrivit legii, continuitatea completului de judecata. Astfel, instanta a aratat ca dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA trebuie sa fie judecat de primul complet ce a fost stabilit in acest dosar, inainte de declinarea la Tribunalul Bucuresti, si a anuntat ca dezbaterile vor continua in 5 februarie, la completul format din judecatorii Corina Jijiie, Lavinia Lefterache si Mariana Ghena.
Dosarul privind privatizarea ICA s-a intors la inceputul lunii ianuarie 2013 la instanta suprema, dupa ce Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de solutionare in favoarea ICCJ, ca urmare a faptului ca Dan Voiculescu a castigat un mandat de senator.
In 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.
Demisia sa determina din nou mutarea procesului sau de la instanta suprema, competenta sa judece parlamentari, la Tribunalul Bucuresti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.
La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, instanta competenta a judeca fiind atunci Tribunalul Bucuresti. In 3 martie 2009, Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de a judeca acest caz, intrucat Voiculescu obtinuse un mandat de senator in urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008.
In 29 iunie 2012, dupa aproape trei ani de dezbateri in acest caz, instanta suprema a trimis dosarul lui Dan Voiculescu la Tribunalul Bucuresti, intrucat acesta demisionase din functia de senator, calitate pe care a recastigat-o in urma alegerilor Legislative din decembrie 2012.
In 20 decembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a luat in discutie dosarul lui Dan Voiculescu, constatand ca in Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi in 9 decembrie. Astfel, instanta a luat act de faptul ca Dan Voiculescu a fost ales senator, iar in acest context si-a declinat competenta de judecare a dosarului privind privatizarea ICA in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.
Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.
Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop. Toti acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata. Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti. El este acuzat si de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Termen la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in care este implicat Voiculescu
Victor Ponta: Sa lamurim cu imunitatea. Cand Voiculescu a renuntat la imunitate, s-a spus corect ca nu exista
Dan Voiculescu cere CSM sa adopte o pozitie oficiala privind criteriile pe care presa ar trebui sa si le asume atunci cand se refera la dosare pe rol
Procesul lui Dan Voiculescu a fost amanat pentru 5 februarie

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani
- 14 ani 8 luni
- 14 ani 3 luni
- 10 ani 7 luni
- 10 ani 5 luni
- 4057 zile
- 3860 zile
- 3526 zile
- 3440 zile
- 3440 zile
- 7378 zile
- 4051 zile
- 5617 zile
- 6192 zile
- 3604 zile
- 3456 zile
- 6043 zile
- 5396 zile
- 6001 zile
- 3498 zile
- 4063 zile
- 5736 zile
- 6570 zile
- 5140 zile
- 5067 zile
- 6122 zile
- 6095 zile
- 3152 zile
- 4303 zile
- 6096 zile
- 3555 zile
- 3371 zile
- 4365 zile
- 5169 zile
- 5183 zile
- 6003 zile
- 5164 zile
- 3448 zile
- 3415 zile
- 4288 zile
- 5806 zile
- 4328 zile
- 5589 zile
- 3881 zile
- 5935 zile
- 4442 zile
- 3378 zile
- 3601 zile
- 4713 zile
- 3391 zile
- 3637 zile
- 6453 zile
- 5361 zile
- 4650 zile
Mare om de stat domnul Voiculescu, un mare caracter, demn reprezentant al maretului popor care l-a votat.
In principiu, pe pagina asta oamenii isi manifesta parerile, fara sa tina cont de Basescu, Udrea, Boc si alti lideri din "sleahta tiranului", cum va povesteste voua Varanul si "spalatorii" lui, seara, la "lumina" A3..
Sa incerc sa iti explic de ce ai tu aceasta perceptie, ca toti cei care comenteaza impotriva Varanului, il iubesc pe Basescu?
Are rost sa iti explic ca Varanul e idolul tau si ca nu accepti nicio parere impotriva Varanului?
Varanul e securist(dovedit) inrait si avid de putere si se zbate cat poate el de tare sa scape din stransoarea Legii... prin ridicarea proprie deasupra oricarei Legi a statului Roman.
Cat despre preferintele mele politice(ca unul care posteaza aici) Ponta e smecheras,Antonescu e un copac, Basescu are imaginea distrusa..iar politicienii pe care ii doresc in Parlament sunt morti si ingropati de preaiubitii tai securisti comunisti!!!
Crezi ca toti sunt manjiti sau spalati pe creier ca tine?
Hai ca poti mai mult decat atat!
Daca 70% din votanti aleg un turnator securist , hot si corupt pe deasupra inseamna ca se recunosc in acest individ si ii reprezinta.
Si mai inseamnc ca, oricate decizii corecte ar lua justitia, nu se mai poate face mare lucru, raul e prea mare si prea intins.
In plus, nu au mai fost alte ale subiecte dominante in mass-media, care sa poata umbri stirea ca instanta urmeaza sa dea verdictul intr-un dosar de coruptie si spalare de bani, la care romanii au devenit extrem de sensibili si iritati.
Oricum, este normal acestia sa se intrebe cine a distrus tara, dupa 23 de ani si sa caute vinovati.
si-a mai dat o data demisia si a fost reales.
dupa cum am spus, pun 10 lei pe masa
Daca legea romana si legiuitorii se dovedesc incapabili sa il judece pe acest colaborator dovedit al Securitatii, nu putem si noi uza de un tertip legal si sa il trimitem in judecata la o instanta europeana?
Pentru aceiasi fapta penala oamenii au dreptul sa primeasca sentinte diferite din partea justitiei deoarece motivatiile sunt diferite, avocatii sunt diferiti, pledoariile sunt diferite, etcetera.
Legea e data de Parlamet si aplicata de Justitie, doua puteri intr-un stat. Parlamentarul are doar anumite drepturi in plus in timpul unei anchete a Justitiei, din cauza functiei sale. Omul asta a pagubit Statul Roman(adica si pe tine si pe mine si pe altii) prin actiunile sale; apoi a castigat un mandat de Senator cu care s-a ferit de instanta civila; unul ca el a dat o lege care muta procesele in care sunt implicati senatorii la ICCJ; altii ca el au votat legea si presedintele tarii(tot un parlamentar) a promovat-o. Si atunci care e discutia aici?
Daca un militar greseste, e judecat intr-o instanta civila, sau intr-una militara? Si Legea difera in cele doua instante?
Argumentul Varanului nu tine.. nici argumentele sustinatorilor lui.
E o mare diferenta intre Lege si Instante, iar scopul instantelor diferite, nu mi-l pot explica foarte bine in acest moment..
Banuiesc ca are legatura cu faptul ca exista legi care se aplica doar parlamentarilor, legi care se aplica doar militarilor si legi general valabile aplicabile tuturor...
Si atunci de ce se loveste in Justitie cand tot Parlamentul e cel care greseste? Si de ce se loveste in Lege, cand Parlamentul e cel care o da?
Varanul induce intentionat majoritatea oamenilor in eroare si asta este un motiv pentru care nu il suport ca om si il vreau cat mai curand langa Nastase..
Ce lucruri sunt in scrisoarea aceea? Sumele? Dosarele? Santajele pe care se pregateste sa le faca? Amenintarile?
Doar ca PSD(ca ei vor castiga in cele din urma din toata povestea USL) are oameni mai abili si mai experimentati in politica si nu vor lasa asa usor sa le scape "premiul cel mare" din mana ..(adica si presedinte si premier de la PSD).
manipulare ieftina si simpla, dar prinde.
cat despre scrisorica si dosar, gadea il implora sa ne arate dosarelul care dovedeste ca e nevinovat, dar varanul nu si nu, nu vrea sa influenteze justitia. vreo 30 de persoane de competenta internationala in drept atesta faptul ca e nevinovat, dar nu vrea sa ne arate si noua. cand va fi facut scapat de niste glugi de coceni de la bucuresti va zice: "vedeti domnule? nu erau specialistii aia in drept tampiti". dar dosarul tot nu o sa ni-l arate.
iar judecatorii au arata clar cu cine sunt dupa halucinanta poveste cu daniletz si ghica.
CUM SA PUI IN BALANTA LOGICA SI CUTUMA CU O PREVEDERE LEGALA, tu judecator fiind? sa schimbe dracului mai intai legea, sa fie presedinte la CSM doar un judecator si sa ne lase in pace, dar pana atunci sa respecte ce tot ei au stabilit.
mi-e sila.
Politicieni care au esuat intr-o meserie cinstita. Alta meserie nu au .
Ce performante au avut ei in viata ca sa faca legi, sa rescrie Constitutia tarii- adica sa hotarasca destinul copiilor nostri ?.
Nu mai platim nici un impozit, ca si asa nu avem de unde si sa vedem ce vor zice cand nu vor primi bani de salariu, de hotel, de birou in provincie .HI HI Ha ha
Vedeti cum i-au pacalit pe cei de la OLTCHIM SA ??Putin le pasa ca noi vom importa pana si sapun de rufe, clor, chimicale din Polonia. Din Polonia importam PILOS - produse lactate , unt, mere , rosii, etc.
Polonezii nu accepta hoti la conducerea tarii ,
Noi de ce sa platim impozite si taxe ca sa ne fure viitorul copiilor??
Sunt convins ca se vor c...ca pe ei de frica, noi avand incredere in corecta judecare.Daca nu, NUD