Dosarul mitei de la Spitalul "Grigore Alexandrescu": Medicul Stefan Ozsvath, eliberat din arest Chirurgul Stefan Ozsvath, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", va fi eliberat din arest, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul procurorilor impotriva deciziei Tribunalului de cercetare in libertate, in dosarul in care acesta este acuzat ca ar fi luat mita pentru a opera trei copii, transmite Mediafax.
VIDEO DNA: Adrian si Daniela Nastase, achitati "eronat" in dosarul Zambaccian. Probele arata vinovatia Procurorii DNA sustin in motivele recursului din dosarul "Zambaccian" ca probele existente la dosar arata ca Adrian si Daniela Nastase sunt vinovati, fiind achitati "eronat" de completul de trei judecatori de la ICCJ, scrie Mediafax.
Om de afaceri retinut dupa ce a condus baut si a incercat sa mituiasca un politist cu 15.000 de euro Un om de afaceri din Bucuresti, motociclist de performanta, care a fost prins la volan desi are permisul anulat si se afla sub influenta alcoolului, a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a fost prins cand ii dadea bani politistului care l-a prins in trafic si caruia ii promisese 15.000 de euro, relateaza Mediafax.
Cea mai mare pedeapsa intr-un dosar DNA: Radu Ion Fotino, revendicatorul terenurilor din cartierul ANL "Henri Coanda", condamnat la 16 ani inchisoare cu executare Radu Ion Fotino, revendicatorul terenurilor din cartierul ANL "Henri Coanda", acuzat de inselaciune prin afaceri cu terenuri, a fost condamnat definitiv, joi, de instanta suprema la 16 ani de inchisoare cu executare, cea mai mare pedeapsa dispusa intr-un dosar al Directiei Nationale Anticoruptie, relateaza Mediafax.
Voiculescu: Tribunalul Bucuresti a abuzat de un mandat de aducere care nu avea rost. Voi intreprinde o actiune impotriva semnatarilor mandatului Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, sustine ca Tribunalul Bucuresti a comis un abuz prin intocmirea unui mandat de aducere a sa in fata instantei, in dosarul Loteria 2. Voiculescu a declarat miercuri, la iesirea de la Tribunalul Bucuresti, ca va intreprinde o actiune impotriva celor care au semnat mandat de aducere fara motiv, informeaza B1TV.Judecator TB, in dialog cu Voiculescu: Presa ar trebui sa-si vada de treaba
Curtea de Apel Suceava retrimite la DNA dosarul in care presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, e judecat pentru coruptie Curtea de Apel Suceava a decis miercuri sa fie restituit DNA central, pentru refacerea urmaririi penale, dosarul privind trucarea licitatiei pentru platforma de e-learning a Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi, in care este judecat si presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, relateaza Mediafax.
Fosti sefi si angajati ai BCR de la sucursalele Gorj si Novaci, condamnati la inchisoare cu executare Fosti sefi si angajati ai BCR de la sucursalele Gorj si Novaci au fost condamnati la inchisoare cu executare intr-un dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie, sentinta nefiind insa definitiva, informeaza Mediafax.
Fostul senator Catalin Voicu a fost transferat la Penitenciarul Rahova Fostul senator Catalin Voicu, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru coruptie, a fost transferat la inchisoarea Rahova, de la Penitenciarul Spital Rahova, unde a fost internat in noaptea de 22 spre 23 aprilie, cand a inceput executarea pedepsei, informeaza Mediafax.
Primarul din Ramnicu Valcea, Emilian Francu, ramane in arest Primarul din Ramnicu Valcea, Emilian Francu, acuzat de procurorii DNA de luare de mita, ramane in arest dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins joi recursul acestuia la decizia Tribunalului Bucuresti de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile, informeaza Agerpres. Decizia este definitiva.
Alba: Inculpatii din dosarul retetelor false pentru tratamentul bolnavilor de cancer, in arest si in urmatoarele 30 de zile Cele zece persoane din Hunedoara, printre care medici si administratori de farmacii, arestate, la inceputul lunii aprilie, in dosarul retetelor false prescrise pentru tratamentul bolnavilor de cancer, raman in arest si in urmatoarele 30 de zile, potrivit Agerpres.
Primarul Targovistei, Gabriel Boriga, condamnat la trei ani inchisoare cu suspendare: Sunt nevinovat Primarul municipiului Targoviste, Gabriel Boriga (PDL), condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, sustine ca este nevinovat, intr-un comunicat publicat marti si citat de Agerpres.
Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit calendarul de avizare a candidatului pentru functia de procuror sef adjunct al DNA Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis marti, cu unanimitate de voturi, calendarul de desfasurare a activitatilor prevazute in procedura de avizare a propunerii ministrului justitiei pentru functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, se arata intr-un comunicat dat presei de CSM. Potrivit calendarului, Calin Nistor, propunerea ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, va fi intervievat pe data de 23 mai.
Inalta Curte: Judecatoarea Antonela Costache ramane in arest preventiv Judecatoarea Antonela Costache de la Tribunalul Bucuresti, cercetata de procurorii DNA pentru coruptie, ramane in arest preventiv, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au respins o cerere de eliberare sub control judiciar, anunta Agerpres. Anterior, judecatoarea primise o decizie favorabila din partea Curtii de Apel Bucuresti, insa instanta suprema a admis luni recursul DNA si a hotarat ca Antonela Costache sa ramana in arest. Antonela Costache a fost arestata preventiv pe 25 martie, alaturi de o alta judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, Viorica Dinu.
UPDATE VIDEO Dan Voiculescu obtine o noua amanare in dosarul sau de la Tribunalul Bucuresti / Voiculescu a cerut audierea lui Traian Basescu in dosar, insa instanta a respins solicitarea Articol actualizat - Tribunalul Bucuresti a respins, marti, cererea lui Dan Voiculescu de a-l audia in dosarul sau de coruptie pe presedintele Traian Basescu, impreuna cu fostul ministru al Agriculturii Ilie Sarbu si comisarul european Dacian Ciolos. In schimb, instanta a acceptat reaudierea lui Dan Voiculescu in dosar. Prin cererile formulate, Voiculescu - prezent marti in sala de judecata - a mai obtinut o amanare in judecarea dosarului privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), judecatorii anuntand un nou termen abia pe 28 mai. De la trimiterea in judecata a lui Dan Voiculescu in dosarul ICA au trecut 1.593 de zile, s-au judecat 54 de termene si inca nu s-a dat o sentinta pe fond.
VIDEO Interceptari din dosarul lui Nelu Iordache: Administratorul Romstrade ar fi incercat interventii la inalti oficiali, pentru a evita rezilierea contractului pentru autostrada Arad - Nadlac / Iordache despre fostul ministru Silaghi: "E un impotent" Premierul Victor Ponta, fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, si fostul director al CNADNR, Mircea Pop, sunt pomeniti in dosarul in care administratorul Romstrade, Nelu Iordache, este acuzat de delapidare, fals, spalare de bani si inselaciune. Digi24.ro publica fragmente din interceptarile procurorilor DNA in acest dosar. Discutiile demonstreaza faptul ca Nelu Iordache a incercat, atat direct cat si indirect, interventii la mai multi inalti oficiali, incercand sa evite astfel rezilierea contractului incredintat Romstrade pentru constructia primului tronson din autostrada Nadlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri.Vezi in articol fragmente din interceptarile din rechizitoriul DNA
Nelu Iordache, trimis in judecata in dosarul deturnarii fondurilor pentru autostrada Nadlac-Arad Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis in judecata, luni, in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune.
Primarul din Ramnicu Valcea, suspectat de luare de mita, a fost arestat preventiv Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului din Ramnicu Valcea, Emilian Francu, in dosarul in care este cercetat pentru luare de mita, decizia putand fi contestata la Curtea de Apel, informeaza Mediafax. 
DNA a inceput urmarirea penala fata de alte 10 persoane care au detinut functii de conducere in MApN, in dosarul privind obtinerea nelegala de locuinte Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de 10 persoane care au detinut functii de conducere din MApN, in legatura cu achizitionarea, in conditii nelegale, a unor locuinte de serviciu la pret subventionat, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. Cele 10 persoane sunt: generalii Floarea Serban, Francisc Radici, Constantin Nastase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, coloneii Cornel Julea si Ionel Vizitiu si plutonierul Mihaela Matei.
Monica Macovei propune inasprirea masurilor disciplinare in cazul magistratilor. Cei corupti sa nu mai beneficieze de pensia speciala de magistrati precum in cazul Florin Costiniu Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, propune mai multe modificari legale in ceea ce priveste raspunderea disciplinara a magistratilor si solicita parlamentarilor, "in special ai PDL" sa le sustina in Parlament, amintind ca ea ca europarlamentar nu are drept de inititativa legislativa in Romania. Printre modificari, Macovei propune suspendarea cererii de pensionare pe perioada procedurii penale impotriva magistratului si ca magistratul care a fost condamnat sa nu aiba dreptul la pensie de serviciu, chiar daca pensionarea este anterioara condamnarii. Astfel de propuneri, daca ar fi adoptate si introduse in lege, ar elimina situatii precum cea a fostului judecator Florin Costiniu care, desi a fost condamnat definitiv pentru coruptie, benficiaza de o pensie speciala de 16.000 de lei pe luna pentru ca s-a pensionat din magistratura inainte de trimiterea sa in judecata in cazul "Voicu".
VIDEO UPDATE Primarul Ramnicu Valcea, suspectat de luare de mita, a fost retinut de procurorii DNA Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu (PNL), a fost retinut joi dupa-amiaza de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ntr-un dosar privind o presupusa luare de mita, in valoare de 20.000 de euro, transmite Agerpres. Procurorii DNA au descins joi dimineata la sediul Primariei Ramnicului Valcea, la domiciliu al lui Emilian Francu si la sediul unui post de televiziune.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by