Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, audiat la DNA in dosarul de santaj Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, s-a prezentat joi dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Bucuresti, acolo unde este audiat de procurori in dosarul de santaj asupra directorului RCS/RDS, Ioan Bendei, informeaza B1.
DNA: Functionari din Primaria sectorului 1, trimisi in judecata pentru trafic de influenta privind aprobarea unui PUZ Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a sase persoane pentru cumparare de influenta si complicitate la cumparare de influenta, trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta, printre acestea numarandu-se un angajat la Administratia Domeniului Public Sector 1, doi inspectori de la Politia comunitara din cadrul Primariei sector 1, la data comiterii faptelor, si un consilier asistent la aceeasi Primarie, se arata intr-un comunicat al DNA transmis presei.
O contabila si un inginer din Iasi, deferiti justitiei pentru o frauda de 1,7 milioane de euro cu fonduri europene Contabila si inginerul unei firme din comuna Ion Neculce, judetul Iasi, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru o frauda de 1,7 milioane de euro cu fonduri europene, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), citat de Mediafax.
Tribunalul Bucuresti: Ultimul termen al dosarului privatizarea ICA - Dan Voiculescu, pe 29 august Magistratii Tribunalului Bucuresti au anuntat joi ca pe 29 august va fi ultimul termen al dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare si le-au pus in vedere avocatilor sa pregateasca pledoariile finale pentru acea data, potrivit Agerpres. Tribunalul Bucuresti l-a audiat joi pe inculpatul din acest dosar, Nicolae Vlad Savulescu, fost director al Directiei Privatizare din cadrul Agentiei Domeniilor Statului in perioada 2002-2005.
Curtea de Apel Craiova a majorat la sase ani de inchisoare cu executare pedeapsa pentru Ninel Potarca Curtea de Apel Craiova a majorat, miercuri, la sase ani de inchisoare, cu executare, pedeapsa pentru fostul candidat la Presedintia Romaniei Constantin Ninel Potarca intr-un dosar de evaziune fiscala instrumentat de DNA, informeaza Mediafax.
Cei trei directori de la RADET Bucuresti acuzati de coruptie au fost arestati preventiv Directorul general al RADET Bucuresti, Ion Voicu, directorul economic Dan Mavrodin si directorul de exploatare si mentenanta Ovidiu Gardus, acuzati ca ar fi cerut mita de la doua societati comerciale, au fost arestati preventiv, miercuri, printr-o decizie a Tribunalului Capitalei, informeaza Mediafax. Cei trei fusesera retinuti marti de procurorii DNA.
Gigi Becali incearca sa obtina permisiunea de a parasi penitenciarul de ziua lui de nastere Gigi Becali incearca sa obtina permisiunea sa paraseasca pentru o zi Penitenciarul Jilava, unde ispaseste o pedepsa de trei ani, pentru a-si serba ziua de nastere, pe 25 iunie, cu familia, dupa obiceiurile machedone, a declarat duminica pentru Mediafax avocatul lui Becali, Paul Abraham. Cererea de permisie a fost depusa vineri la penitenciar, urmand sa fie analizata de Comisia de disciplina.
VIDEO Relu Fenechiu, audiat la DNA in calitate de martor in dosarul fostului secretar de stat Valentin Preda Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost audiat vineri dimineata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in calitate de martor, in dosarul fostului secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Valentin Preda. La iesirea din sediul DNA, ministrul a precizat ca procurorii au dorit sa stie daca Valentin Preda a avut anumite atributii si daca "la un moment dat era normal sa se regaseasca intr-un anumit loc".
Ancheta in cazul judecatoarelor Dinu si Costache a fost finalizata, DNA le prezinta probele Procurorii anticoruptie au finalizat cercetarile in cazul judecatoarelor Antoanela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti si urmeaza sa le prezinte acestora, precum si celorlalti inculpati din dosar, materialul de urmarire penala, au declarat joi, pentru Mediafax, surse judiciare.
Kovesi sesizeaza CSM in cazul viceprimarului din Ploiesti, care a declarat ca acuzatia ce i se aduce este "un ordin politic, o mizerie a unor cretini" Seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat CSM dupa ce viceprimarul din Ploiesti, Raul Petrescu, despre care procurorii anticoruptie sustin ca a intervenit pentru ca o persoana sa fie reprogramata mai repede la examenul auto, a spus ca acuzatia este "un ordin politic, o mizerie a unor cretini", informeaza Mediafax.
Guvernul a discutat scoaterea din competenta DNA a infractiunilor vamale si evaziunea sub un milion de euro Guvernul a discutat eliminarea din competenta Directiei Nationale Anticoruptie a cerectarii infractiunilor vamale si de evaziune fiscala cu daune sub un milion euro echivalent in lei, anchetarea acestor cazuri urmand sa treaca in atributia parchetelor, au spus surse guvernamentale pentru Mediafax.
VIDEO Surse: Jurnalist din Dambovita, suspectat ca ar fi santajat cativa primari Redactorul sef de la dambovitanews.ro, Mircea Bogdan Simion, este suspectat ca ar fi santajat cativa primari din Dambovita, carora le-ar fi cerut sa incheie contracte de publicitate, pentru a nu publica articole compromitatoare despre ei, au declarat, miercuri, surse din Politie pentru Mediafax. In acest caz, politisti Directiei de Investigatii Criminale din Inspectoratul General al Politiei Romane fac miercuri dimineata perchezitii la resedinta si domiciliul lui Simion.
VIDEO Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Gigi Becali de intrerupere pentru 3 luni a pedepsei cu inchisoarea UPDATE Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, miercuri, cererea de intrerupere a executarii pedepsei cu inchisoarea primita de George Becali in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu. La termenul de luni, Becali a declarat ca nu doreste ca familia sa sa figureze ca motiv de intrerupere a pedepsei, spunand ca nu doreste sa fie "ipocrit", pentru ca aceasta are bani sa se intretina. Tot miercuri, Tribunalul Bucuresti a luat in discutie si cererea de contopire a pedepselor primite de omul de afaceri George Becali in cele trei dosare in care a fost condamnat, decizia in acest caz fiind amanata pentru 27 iunie.
Viceprimarul municipiului Ploiesti Raul Alexandru Petrescu, trimis in judecata de procurorii DNA Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a viceprimarului municipiului Ploiesti Raul Alexandru Petrescu, acuzat de complicitate la cumparare de influenta intr-un dosar privind obtinerea ilegala de permis auto.
VIDEO OFICIAL Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, urmarit penal de DNA Cluj pentru luare de mita in forma continuata si alte fapte Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, este urmarit penal de procurorii DNA Cluj pentru luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia pe care o indeplineste, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Conform unor surse din randul anchetatorilor, procurorii DNA Cluj desfasoara, marti dupa-amiaza, perchezitii la sediul Primariei Baia Mare, la locuinta primarului Catalin Chereches si la mai multe sedii de firme, intre care si trustul de presa e-Maramures, transmite Mediafax.
Fostul procuror Maximilian Balasescu, condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare Fostul procuror Maximilian Balasescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, iar Cristian Marian Ene si Marian Simirianu au primit cate patru ani cu executare, potrivit deciziei de luni prin care Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a mentinut pedepsele dispuse de Curtea de Apel Bucuresti, transmite Mediafax.
Primarul Aradului, Gheorghe Falca, achitat definitiv in dosarul "Fabrica de zahar" in care a fost acuzat de luare mita si abuz in serviciu Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a fost achitat definitiv, luni, de instanta suprema in dosarul "Fabrica de zahar", in care a fost judecat pentru luare de mita si abuz in serviciu privind o tranzactie imobiliara facuta in anul 2005, transmite Mediafax.Revenim cu informatii
VIDEO Judecarea cererii de intrerupere a pedepsei cu inchisoarea a lui Gigi Becali, amanata pentru miercuri Magistratii Tribunalului Bucuresti urmeaza sa judece, luni, cererea de intrerupere a pedepsei cu inchisoarea in cazul lui Gigi Becali. Avocatii omului de afaceri au cerut intreruperea pedepsei pentru trei luni - maximul prevazut de lege - pentru ca Gigi Becali sa isi poata continua afacerile, sa isi intretina familia si sa poata finanta in continuare Clubul Steaua, a aratat Bogdan Barbuceanu, unul dintre aparatorii sai.UPDATE ora 14:28 Instanta a decis sa amane pentru miercuri judecarea cererii de intrerupere a pedepsei cu inchisoarea in cazul lui Gigi Becali.
VIDEO UPDATE Seful DNA Slobozia a fost arestat preventiv. Dumitru Cristudor ar fi primit mita doua masini de piatra si zece pomi tuia. Anchetatorii germani l-au gasit pe internet pe cel care le sabota cercetarile Instanta suprema a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 29 de zile a sefului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, suspendat din functie, in dosarul in care acuzat de luare de mita si favorizarea infractorului, informeaza Mediafax. Dumitru Cristudor ar fi primit mita doua masini de piatra si zece pomi tuia pentru a ajuta trei persoane sa distruga acte si obiecte care puteau fi folosite ca probe intr-un dosar din Germania de evaziune fiscala, arata procurorii DNA in solicitarea de arestare a magistratului. Digi24 relateaza ca anchetatorii germani, alarmati de faptul ca perchezitiile organizate de acest procuror nu dadeau roade, au cautat pe internet numele suspectului lor. Aici au gasit articole din presa care aratau legaturile dintre acesta si seful DNA Slobozia.
Patru primari din tara, acuzati de ANI de conflict de interese pentru ca si-au angajat copiii la primarie sau au facut afaceri cu firmele rudelor Agentia Nationala de Integritate (ANI) a a constata existenta conflictului de interese in cazul a patru primari de comune din tara, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro. Inspectorii de integritate au constatat ca doi primari si-au angajat fiii in cadrul primariei pe perioada nedeterminata, iar ceilalti doi au facut afaceri totale de 250.000 lei cu firme ale rudelor.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by