Cei trei directori de la RADET Bucuresti acuzati de coruptie au fost arestati preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 26 iunie 2013, 16:02 Dosare Anticoruptie


Directorul general al RADET Bucuresti, Ion Voicu, directorul economic Dan Mavrodin si directorul de exploatare si mentenanta Ovidiu Gardus, acuzati ca ar fi cerut mita de la doua societati comerciale, au fost arestati preventiv, miercuri, printr-o decizie a Tribunalului Capitalei, informeaza Mediafax. Cei trei fusesera retinuti marti de procurorii DNA.

Ion Voicu, director general al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, este acuzat de luare de mita, in forma continuata (trei acte materiale), iar Dan Mavrodin, director economic al aceleiasi regii, de luare de mita si complicitate la luare de mita, ambele in forma continuata (cate trei acte materiale), s-a precizat intr-un comunicat de marti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

In acelasi dosar a fost retinut Daniel Gardus, director de exploatare si mentenanta al RADET Bucuresti, acuzat tot de luare de mita, in forma continuata (trei acte materiale), potrivit sursei citate.

Anchetatorii sustin ca in februarie 2013, Ion Voicu si Dan Mavrodin, in calitate de directori ai RADET Bucuresti, au pretins, "cu titlu de mita, de la reprezentantul unei societati comerciale, suma de 600.000 lei (reprezentand 10% din suma pe care RADET Bucuresti o datora societatii respective in baza unui contract), pentru a incepe efectuarea platilor aferente materialelor livrate".

Procurorii DNA mai arata ca, ulterior, procentul cerut a fost micsorat la 4%, stabilindu-se ca transele de bani sa le fie achitate directorilor, de regula, dupa efectuarea platilor. "In baza acestei intelegeri, in perioada 13 februarie - 21 martie 2013, cei doi directori au primit, in trei transe, suma totala de 148.800 lei. Banii i-au fost remisi lui Mavrodin Dan, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Voicu Ion", a mai aratat DNA.

Potrivit anchetatorilor, la 25 februarie 2013, Gardus a primit de la reprezentantul aceleiasi firme 5.000 lei, "ca urmare a unei pretinderi anterioare, in scopul de a nu exercita unele atributii de serviciu ce ar fi avut consecinte negative asupra derularii contractelor incheiate de RADET Bucuresti cu respectiva societate".

La 22 ianuarie 2013, Gardus a primit inca 50.000 lei, prin intermediul aceleiasi persoane, "de la reprezentantul altei societati comerciale care avea contracte cu RADET Bucuresti, dupa ce, anterior conditionase continuarea implementarii contractelor de primirea acelei sume de bani".

"In acelasi scop, al derularii in bune conditii a contractului, invinuitul Gardus Ovidiu i-a pretins reprezentantului acestei ultime societati comerciale sa efectueze plata cazarii in cuantum de circa 1.000 euro, pentru doua camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care invinuitul impreuna cu alte persoane intentionau sa o faca in luna aprilie 2013. Desi cererea fusese acceptata, excursia nu a mai avut loc din cauza initierii prezentei anchete penale", a mai afirmat DNA.

La 22 martie, anchetatorii au facut perchezitii la RADET si la sediile unor firme, printre care si societatea de constructii Erbasu, precum si la locuintele unor persoane din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu. Atunci au fost ridicate contracte, documente de plata, facturi si devize de lucrari si sume de bani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1260 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by