Inalta Curte: Ultimul termen in dosarul "Transformatorul", in care este inculpat si ministrul Relu Fenechiu, pe 4 iulie Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) le-a pus in vedere, miercuri, avocatilor inculpatilor din dosarul "Transformatorul" sa depuna concluzii scrise pentru data de 4 iulie, cand va avea loc ultimul termen al procesului in care deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu si abuz in serviciu contra intereselor publice, informeaza Agerpres.
Alba: Omul de afaceri Alin Simota, retinut de procurorii DIICOT Omul de afaceri Alin Simota, finantator al clubului de fotbal Jiul Petrosani, despre care procurorii sustin ca era liderul unei grupari infractionale organizate deosebit de violenta, specializata in comiterea unor infractiuni de santaj, camatarie, inselaciune, a fost retinut marti seara, alaturi de alte trei persoane, de catre DIICOT Alba Iulia, care au dispus pentru o cincea persoana interdictie de a parasi tara, potrivit Agerpres.
VIDEO DNA: Judecatoarea Florita Bolos de la Judecatoria Ineu, retinuta dupa ce a fost prinsa in flagrant in timp ce primea mita Judecatoarea Florita Bolos de la Judecatoria Ineu, judetul Arad, a fost retinuta de Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara, dupa ce a fost prinsa in flagrant in timp ce primea mita, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. In acelasi dosar, procurorii anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de mediatoarea Ana Maria Manguci, acuzata de complicitate la luare de mita si la fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Cristina Jura, directorul de marketing al Intact Group, audiat ca martor la DNA Directorul de marketing al trustului Intact, Cristina Jura, a fost chemat luni la Directia Nationala Anticoruptie, pentru o declaratie de martor in dosarul  in care seful Antena Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat ca a santajat un reprezentant al RCS-RDS, informeaza Digi24.
Fostul deputat Ion Dumitru, condamnat la trei ani inchisoare cu suspendare in dosarul Romsilva II Ion Dumitru, fost deputat PSD si fost manager-director general al RNP - Romsilva, a fost condamnat vineri de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la trei ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de sase ani, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in dosarul Romsilva II, informeaza Agerpres. Decizia instantei este definitiva.
VIDEO Sorina Matei prezinta un document confidential incheiat in 2008 intre PSD si PC prin care se asigura sprijinul mediatic al Antenei Ziarista Sorina Matei a prezentat joi pe blog mai multe documente confidentiale  ce vizeaza un acord incheiat intre PSD si PC in 2008, prin care conservatorii se angajau sa sprijine mediatic promovarea aliantei politice dintre cele doua partide. Dintr-un alt document reiese ca Antena 3 a organizat o campanie de sms-uri, in ziua dezbaterii electorale dintre Mircea Geoana, candidatul PSD la prezidentiale, si Traian Basescu, televotingul urmand sa se desfasoare pe parcursul confruntarii programate la ora 19:00, in conditiile in care social-democratii puteau sa inceapa sa voteze inca de la ora 8:00 dimineata.
Cererea de contopire a pedepselor in cazul lui Gigi Becali va fi judecata pe 19 iunie Cererea de contopire a pedepselor depusa de avocatii omului de afaceri Gigi Becali va fi judecata pe 19 iunie la Tribunalul Bucuresti, anunta B1 Tv. Becali a fost condamnat la cate 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul Valiza si in dosarul schimbului de terenuri cu MApN.
O angajata de la Primaria Sectorului 3, retinuta dupa ce a luat mita 700 de lei O angajata de la Primaria Sectorului 3 a fost retinuta joi, dupa ce a fost prinsa in flagrant cand lua mita 700 de lei de la o persoana, careia i-a spus ca o poate ajuta sa obtina in concesiune un teren in zona Udriste din Capitala, pentru o firma de asigurari auto, transmite Mediafax.
Dosarul Loteria II, amanat pentru 25 septembrie. Copos sustine ca niciodata nu a premiat jucatorii altei echipe Tribunalul Bucuresti a amanat miercuri pentru 25 septembrie dosarul Loteria II, in care sunt judecati omul de afaceri George Copos si Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, informeaza Agerpres.
VIDEO Perchezitii intr-un caz de evaziune. Sunt vizati Sorin Duducea, directorul DGFP Mehedinti si comisari de la Garda Financiara Mai multe perchezitii au loc in Olt, Dolj si Gorj, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 3 milioane euro, in care sunt vizati si directorul Directiei de Finante Mehedinti, comisari de la Garda Financiara Mehedinti si fostul director al Directiei de Drumuri Mehedinti Sorin Duducea potrivit Mediafax.
VIDEO Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita in dosarul "Valiza". Victor Piturca, condamnat la un an cu suspendare. 1,7 milioane de euro, confiscati. Decizia este definitiva Gigi Becali a fost condamnat marti, in dosarul "Valiza", la cate trei ani de inchisoare pentru doua infractiuni de dare de mita si un an inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, si anume trei ani. Becali se afla deja in inchisoare, ispasind o pedeapsa de trei ani primita in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN. In acest sens, Becali va ramane cu pedeapsa maxima dintre cele doua condamnari, adica va ispasi in continuare trei ani de inchisoare. In acest dosar, Teia Sponte a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, iar Victor Piturca a primit o condamnare de un an de inchisoare cu suspendare. Instanta i-a confiscat lui George Becali suma de 1,7 milioane euro, bani folositi pentru coruperea judecatorilor de la Universitatea Cluj. Decizia este definitiva si a fost luata in unanimitate de catre toti judecatorii din Completul de 5 al Curtii Supreme.
VIDEO Tribunalul Bucuresti judeca joi recursul lui Sorin Alexandrescu la decizia de arestare preventiva Magistratii Tribunalului Bucuresti urmeaza sa judece, joi, recursul formulat de avocatii lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena Tv Group, la decizia Judecatoriei Sector 1 de arestare preventiva pentru 29 de zile a acestuia, la solicitarea procurorilor DNA. Avocatul lui Alexandrescu, Gheorghita Mateut, a atacat cu recurs hotararea instantei inca de vinerea trecuta, la scurt timp dupa pronuntare.
VIDEO Dosarul Zambaccian, amanat pentru 9 septembrie Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat luni, pentru 9 septembrie, dezbaterile in dosarul Zambaccian, in care fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat in martie 2012 la trei ani de inchisoare cu suspendare. La iesirea de la ICCJ, Nastase si-a manifestat speranta ca in urma discutiilor  pe fond, care vor fi reluate in toamna, va urma o decizie cu achitare. Totodata, Nastase a precizat, raspunzand unei intrebari, ca in ceea ce il priveste, nicio fapta de a sa nu se prescrie. La infatisarea de luni, avocatii lui Adrian Nastase au solicitat recuzarea judecatoarei Ioana Bogdan, pe motiv ca aceasta nu ar avea statut de judecator insa solicitarea a fost respinsa.
VIDEO Cazurile de santaj din presa ultimilor ani. Vezi acuzatiile si ce s-a ales de dosare Cazul presupusului santaj Antena-RCS, soldat cu arestarea sefului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este unul rasunator, dar departe de a fi o exceptie pe piata media din Romania. Santajul de presa, o realitate banala in primii 15 ani dupa revolutie, a revenit puternic in atentia publicului dupa ce criza economica a lovit greu institutiile de media. Cazul Liviu Man - Gazeta de Cluj de la mijlocul deceniului trecut sta marturie ca fenomenul nu a disparut niciodata. In ultimii ani, fie ca vorbim despre presa locala, fie despre cea centrala, acuzatiile se refera la acelasi mecanism financiar: companii constranse sa dea publicitate sau alte avantaje in schimbul "clementei" respectivelor institutii media. HotNews.ro a facut inventarul celor mai cunoscute cazuri de santaj din presa romaneasca, in ultimii ani. Diverse organizatii ale industriei de comunicare, precum BRAT sau IAA, avertizeaza de cativa ani asupra riscului ca fenomenul santajului de presa sa escaladeze pe fondul crizei. Citeste in articol pozitiile lor
Medic din Dolj, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita Un medic de origine araba de la Spitalul Orasenesc Segarcea, trimis in judecata pentru luare de mita, dupa ce a primit bani de la paciente, pentru a le face intreruperi de sarcina, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare de Tribunalul Dolj, transmite Mediafax, citand portalul Tribunalului Dolj.
Referatul DNA in cazul Sorin Alexandrescu: Directorul Antenei 1 ar fi incercat sa santajeze o companie de cablu amenintind ca poate periclita listarea pe bursa a companiei si atragerea de finantari Referatul procurorilor DNA in cazul Sorin Alexandrescu, remis vineri presei, arata ca directorul Antenei 1 ar fi incercat sa santajeze o companie de cablu. Desi referatul remis presei este anonimizat, fiind inlaturate numele persoanelor si companiilor, declaratiile lui Dumitru Dragomir de joi seara arata ca persoana presupus santajata de Sorin Alexandrescu este Ioan Bendei, administrator RCS&RDS. Alexandrescu l-ar fi santajat cu dezvaluirea unui contract prin care RCS&RDS ii platea unei firme a lui Dumitru Dragomir (seful Ligii Profesioniste de Fotbal) 1,7 milioane de euro, in schimbul castigarii drepturilor de difuzare a meciurilor de fotbal din Liga de catre RCS - sugerind astfel o posibila mita. Din stenogramele convorbirilor reiese ca Sorin Alexandrescu l-ar fi amenintat pe administratorul RCS ca dezvaluirile pe care le va face vor afecta credibilitatea RCS in fata finantatorilor cu ocazia listarii companiei pe o bursa externa. Referatul mai arata ca, pentru a-l intimida pe administratorul RCS, pe Antena 3 ar fi fost difuzate promo-uri pentru ancheta jurnalistica. In stenograme apar convorbiri ale lui Alexandrescu despre santaj cu o persoana de gen feminin care face referire la "tata", persoana despre care EvZ scrie ca ar fi Camelia Voiculescu.In referat apar si doua convorbiri ale lui Alexandrescu cu o alta persoana neidentificata careia ii dadea explicatii despre evolutia negocierilor cu administratorul RCS
Camelia Voiculescu, Sorin Pantis, Codrut Seres, George Copos, Sorin Alexandrescu: Cine sunt apropiatii lui Dan Voiculescu care au devenit protagonisti in dosare celebre de coruptie De-a lungul timpului, mai multi apropiati ai lui Dan Voiculescu au ajuns in atentia justitiei. Cel mai recent caz este sefulul Antenei 1, Sorin Alexandrescu, retinut joi pentru 24 de ore, fiind cercetat penal de DNA pentru santaj la adresa RCS&RDS. Insusi Dan Voiculescu este in centrul unui proces care a cunoscut numeroase rasturnari de situatii, inceput in urma cu peste patru ani. Fiica sa Camelia Voiculescu a fost una dintre protagonistele dosarului Loteria II, Codrut Seres, fost ministru si membru de frunte al PC, este implicat in dosarul Privatizarilor Strategice, iar Sorin Pantis, fost ministru si director general al Grivco SA, compania controlata de familia Voiculescu, este actor in mai multe dosare.
VIDEO Seful Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv 29 de zile. El a facut recurs Magistratii Judecatoriei Sector 1 Bucuresti au decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, asa cum au solicitat procurorii DNA. Avocatul acestuia, Gheorghita Mateut, a anuntat ca a atacat deja cu recurs hotararea instantei.
Bacau: Medicul Elena Munteanu, condamnata la 5 ani si jumatate cu executare intr-un caz de coruptie Medicul Elena Munteanu a primit, miercuri, din partea unui complet de judecata al Tribunalului Judetean Bacau, o condamnare de 5 ani si 6 luni cu executare si interzicerea, ulterior, timp de trei ani a unor drepturi, inclusiv cel de a profesa in calitate de medic, in urma unei acuzatii intr-un caz de coruptie, relateaza Agerpres.
Presedintele Tribunalului Dambovita, cercetat penal pentru trafic de influenta dupa ce ar fi luat mita 12.500 de lei Presedintele Tribunalului Dambovita, Ion Milosioiu, este cercetat penal de Directia Nationala Anticoruptie pentru trafic de influenta. Potrivit DNA,  Milosioiu ar fi luat mita 12.500 de lei in schimbul promisiunii ca un inculpatul judecat in stare arest preventiv va fi pus in libertate si ca se va dispune fata de acesta condamnarea cu suspendarea executarii pedepsei.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by