Romania, raiul avocatilor condamnati penal. Cateva cazuri emblematice cu avocati condamnati definitiv, dar care pledeaza in continuare in instanta. Ce zice Baroul in cazul Florin Costiniu Romania este tara in care un avocat condamnat definitiv pentru coruptie ramane in profesie si continua sa pledeze linistit in instanta. Din cauza unor prevederi legale neclare si permisive, dar si cu protectia colegilor avocati din conducerile Barourilor in mana carora sta "excluderea din profesie", avocatii dovediti corupti isi vad linistiti de treaba. Fostul judecator, actualul avocat Florin Costiniu - condamnat pentru coruptie in dosarul "Voicu" - a pledat fara probleme intr-un caz pe care, culmea, el insusi l-a stramutat pe vremea cand era inca magistrat. Acum, dupa condamnarea definitiva pentru coruptie, Florin Costiniu va continua sa ramana in profesia de avocat cel putin pentru viitorul apropiat. Decizia privind viitorul profesiei sale de avocat sta in mana colegilor din conducerea Baroului, cei care pot trece cu vederea faptele de coruptie si il pot pastra in avocatura "pe alte considerente". Vezi in articol cazuri de avocati condamnati definitiv pentru coruptie, dar care sunt inca avocati si cum explica pentru HotNews.ro decanii Barourilor deciziile de neexcludere din profesie, in ciuda infractiunilor de coruptie
UPDATE Procesul medicului Serban Bradisteanu, acuzat de favorizarea infractorului in cazul Adrian Nastase: Inalta Curte a stabilit un nou termen pentru 20 mai Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit, miercuri, pentru 20 mai urmatorul termen in dosarul in care medicul cardiolog Serban Bradisteanu este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, dupa ce acesta ar fi incercat sa impiedice punerea in executare a pedepsei cu inchisoarea a fostului premier Adrian Nastase. Serban Bradisteanu a solicitat miercuri judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie restituirea dosarului in vederea refacerii urmaririi penale, iar instanta a ramas in pronuntare pe aceasta cerere.
UPDATE Catalin Voicu a fost mutat la Spitalul Penitenciarului Rahova, unde va fi supus unor investigatii medicale Catalin Voicu, condamnat la sapte ani de inchisoare, a fost dus, luni noapte, de la Spitalul Floreasca la Penitenciarul Spital Rahova, unde va fi supus, marti, unor investigatii, pentru evaluarea starii de sanatate, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al unitatii de detentie.
Marius Locic s-a predat la arestul Politiei Capitale Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, luni noapte, la Serviciul Arest al Poliţiei Capitalei, după ce a primit pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, printr-o decizie definitivă a instanţei supreme, potrivit Mediafax.
Cine este Catalin Voicu: omul Sistemului care a ingenuncheat Justitia din Romania. Vezi metodele folosite Catalin Voicu, fostul senator PSD, general SSP in rezerva, condamnat definitiv luni la 7 ani de inchisoare cu executare, la fix 1060 de zile de la trimiterea in judecata pentru trafic de influenta, este omul pe care procurorii DNA l-au pus in mijlocul unei "caracatite" ce a infiltrat sistemul de justitie, o retea care a implicat oameni de afaceri si judecatori ce discutau codat si raspundeau la ordinele fostului parlamentar. "Acum vorbesc ca sa intelegeti dumneavoastra" era expresia codata cu care Voicu isi "activa" reteaua si punea in miscare un sistem prin care deciziile in justitie puteau fi negociate pentru un pret.
VIDEO Catalin Voicu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare. Omul de afaceri Marius Locic - 4 ani cu executare / Fostul judecator Florin Costiniu si afaceristul Costel Casuneanu - cate 4 ani cu suspendare Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost condamnat definitiv si irevocabil luni de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la 7 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Instanta suprema a decis sa majoreze pedeapsa din prima instanta cand Voicu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. Voicu nu a fost prezent la proces, la ultimul termen, fostul senator internandu-se de urgenta la spital luni dimineata. Potrivit avocatilor, familia a transmis instantei ca Voicu este suspect de cancer la colon. In dosar, instanta i-a mai condamnat defintiv si irevocabil pe omul de afaceri Marius Locic la 4 ani de inchisoare cu executare, pe fostul judecator Florin Costiniu la 4 ani de inchisoare cu suspendare si pe omul de afaceri Costel Casuneanu la 4 ani de inchisoare tot cu suspendare.Catalin Voicu nu s-a prezentat la ultimul termen si ar fi fost internat de urgenta la spital. Familia: "Este suspect de cancer la colon" / Seful clinicii de chirurgie a Spitalului Floreasca: Voicu a fost internat luni dimineata pentru ca a venit cu hemoragie rectala si cu anemie
Florin Costiniu, avocat intr-un proces imobiliar controversat pe care el insusi l-a stramutat pe vremea cand era judecator Florin Costiniu, fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, condamnat pentru fapte de coruptie, este avocat intr-un proces privind o afacere imobiliara, dosar pe care el insusi l-a stramutat de la Judecatoria Curtea de Arges la Judecatoria Alba-Iulia, pe vremea cand era judecator, scrie ZiardeCluj. Florin Costiniu este in prezent avocat pledant cu acordul Baroului Bucuresti.
VIDEO UPDATE Ultimul termen in dosarul de coruptie al lui Catalin Voicu. Este asteptata sentinta finala: Voicu a lipsit de la proces pentru ca ar fi fost internat de urgenta la spital / DNA cere 9 ani de inchisoare cu executare Articol Actualizat  Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a judecat, luni, ultimul termen inainte de sentinta finala in dosarul in care Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta. Voicu a lipsit de la sedinta, avocatii sai motivand ca acestuia i s-a facut rau luni dimineata si a fost transportat de urgenta la spital. Magistratii nu au acceptat suspendarea sedintei, iar procurorii au cerut majorarea condamnarii lui Voicu din prima instanta de la 5 la 9 ani de inchisoare cu executare. Procurorii au cerut majorarea pedepselor si pentru ceilalti inculpati din dosar, respectiv sase ani de inchisoare pentru fostul judecator Florin Costiniu (de la trei cat a primit la instanta de fond), cinci ani pentru Marius Locic (patru ani la fond) si patru ani pentru Costel Casuneanu, iar aceste pedepse sa fie in regim de executare.UPDATE 17:45 Catalin Voicu a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca in cursul diminetii de luni, a declarat, luni, pentru Agerpres, seful clinicii, prof. dr. Mircea Beuran. Acesta a precizat ca pacientul a venit cu hemoragie rectala si cu anemie, urmand sa fie supus mai multor investigatii. UPDATE 17:30 Completul de cinci judecatori condusi de Livia Doina Stanciu, presedinta Curtii Supreme, a ramas in pronuntare in dosar. Sentinta finala ar urma sa fie data astazi. Potrivit avocatilor lui Voicu, familia fostului senator a transmis instantei ca acesta ar fi suspect de cancer la colon.
UPDATE Inalta Curte amana judecarea recursului in dosarul Valiza al deputatului Gigi Becali pentru 27 mai Articol actualizat Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat, luni, un nou termen in recursul declarat de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul 'Valiza', in care deputatul George Becali a fost achitat in aprilie 2012 pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, scrie Agerpres. La termenul de luni, Gigi Becali a participat la sedinta de judecata si a facut declaratii. "Am vrut să le cer valiza la final, dar au amînat. Procurorul s-ar putea să fie rapidist", a declarat becali la finalul sedintei potrivit GSP. La primul termen al recursului, instanta a constatat ca George Becali, Teia Sponte si Alina Florentina Ciul nu si-au angajat avocati.
Cinci politisti de la Brigada Rutiera a Capitalei, arestati preventiv pentru luare de mita Cinci din cei sapte politisti de la Brigada Rutiera a Capitalei retinuti pentru luare de mita, fals intelectual sau abuz in serviciu contra intereselor publice au fost arestati sambata de Tribunalul Bucuresti, instanta urmand sa decida daca emite mandate de arestare si pentru ceilalti doi agenti, informeaza Mediafax.
Noua politisti de la Rutiera, urmariti penal pentru luare de mita Noua agenti de politie rutiera au fost pusi sub acuzare de Parchetul Capitalei pentru luare de mita, fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor publice, dupa ce au luat bani de la conducatori auto pentru a nu-i sanctiona, informeaza Agerpres.
Perchezitii la Brigada Rutiera Bucuresti si la locuintele unor politisti suspectati de luare de mita Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie au descins vineri la sediul Brigazii Rutiere a Capitalei si la locuintele a noua agenti de circulatie suspectati ca, cel putin in ultimul an, au luat de la mai multi soferi sume intre 200 si 300 de lei pentru a nu-i sanctiona, potrivit unor oficiali din DGA, citati de Mediafax.
Parlamentarul moldovean Valeriu Guma, condamnat definitiv la patru ani inchisoare cu executare Valeriu Guma, deputat al Partidului Democrat din Republica Moldova, a fost condamnat definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la patru ani de inchisoare cu executare, intr-un dosar in care procurorii DNA l-au trimis in judecata, in iulie 2008, pentru cumparare de influenta si complicitate la luare si dare de mita, informeaza Agerpres.
Directorul Directiei Silvice Cluj, retinut de DNA pentru luare de mita: Acesta cerea bani de la padurari pentru a le asigura locurile de munca Directorul Directiei Silvice Cluj, Traian Maris, a fost retinut miercuri de procurorii DNA Cluj pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit 10.000 de lei pentru a nu-si exercita atributiile de serviciu in cazul unor controale. Maris cerea bani de la padurari pentru a le asigura pastrarea locurilor de munca si pentru a le aviza favorabil controalele dispuse in cantoane, transmite Mediafax.
Un tribunal din Liechtenstein cere detalii din Dosarul Transferurilor referitoare la Copos Instanta suprema a anuntat marti, la judecarea recursurilor din dosarul transferurilor de judecatori, ca a primit, prin intermediul MJ, o cerere a unui tribunal din Liechtenstein referitoare la stadiul cercetarilor fata de George Copos in acest caz, precum si la condamnarilor anterioare din dosar, informeaza Mediafax.
VIDEO UPDATE Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, urmarit penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice Fostul ministru al Apararii, liberalul Corneliu Dobritoiu, s-a prezentat marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde i-au fost prezentate acuzatiile din dosarul privind atribuirea de locuinte de serviciu unor cadre militare, anunta Agerpres.UPDATE: DNA a confirmat, intr-un comunicat, ca a inceput urmarirea penala fata de generalul maior in rezerva Corneliu Dobritoiu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participatiei improprii. Valoarea prejudiciului in dauna Ministerului Apararii Nationale este estimata la 1,2 milioane lei.
Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor si Infrastructurii, a castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate Fostul ministru al Transporturilor si Infrastructurii, deputatul Ovidiu Silaghi, a castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate, dupa ce a fost acuzat de incompatibilitate, neputand justifica aproximativ 45.000 de euro din declaratia de avere. Silaghi a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca a obtinut in instanta casarea dosarului in care a fost acuzat de incompatibilitate.
UPDATE DNA: Avocatul Daniel Costel Petre ar fi promis interventii la judecatori de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti Avocatul Daniel Costel Petre, de la Baroul Bucuresti, a fost retinut intr-un dosar de trafic de influenta, dupa ce avocatul a fost prins in flagrant, sambata, primind 15.000 de euro de la o persoana denuntatoare, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, potrivit Mediafax. Procurorii DNA au precizat ca daniel Costel Petre a fost retinut intr-un alt dosar decat cel al judecatoarelor Dinu si Costache, aceeasi masura fiind dispusa in cazul Ionelei Dancuta, cea prin care acesta ar fi primit bani pentru a interveni la instante.
VIDEO Guvernul sesizeaza DNA pentru nereguli descoperite in activitatea RATB in perioada 2010-2012 Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) asupra unor posibile fapte de natura penala identificate in activitatea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) in perioada 2010-2012, identificate de Corpul de Control in urma unor verificari efectuate la solicitarea primarului general, informeaza Mediafax.
Motivarea deciziei de eliberare din arest: Opiniile lui Adrian Nastase nu pot fi cenzurate de instanta si nu duc la prelungirea executarii pedepsei Doi judecatori ai Tribunalului Bucuresti arata, in motivarea deciziei de eliberare a lui Adrian Nastase, ca nu pot cenzura opiniile personale ale fostului demnitar si ca acestea, indiferent care sunt, nu pot duce la o prelungire a executarii pedepsei sau la neacordarea eliberarii conditionate. Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii vineri motivarea deciziei definitive prin care a hotarat eliberarea conditionata a fostului premier Adrian Nastase, dupa executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii", anunta Mediafax.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by