VIDEO Guvernul sesizeaza DNA pentru nereguli descoperite in activitatea RATB in perioada 2010-2012

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 14 aprilie 2013, 10:26 Dosare Anticoruptie


Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) asupra unor posibile fapte de natura penala identificate in activitatea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) in perioada 2010-2012, identificate de Corpul de Control in urma unor verificari efectuate la solicitarea primarului general, informeaza Mediafax.

Solicitarea de efectuare a unui control a fost transmisa premierului Victor Ponta in luna noiembrie a anului trecut de catre primarul general Sorin Oprescu.

In nota de control, finalizata in aceasta saptamana, se arata, printre altele, ca reprezentantii RATB din perioada cercetata au acoperit pierderi de 12,1 milioane lei din fondurile destinate servicului de transport public subventionat, prin schimbarea destinatiei banilor, si au comis nereguli in atribuirea unor contracte de achizitii, ceea ce poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.

RATB, care in 2010 si 2011 a raportat un profit contabil zero, a efectuat cheltuieli de protocol de 450.967 lei, din care 299.119 lei pentru produse de la cantina, de patiserie, bauturi si cafea penru conducerea regiei, iar alte 10.530 lei au fost cheltuite pentru 6 stilouri cu penite de aur si platina tip Mont Blanc, la un pret de circa 1.700-1.300 lei/bucata, pentru membrii Consiliului de Administratie al RATB.

Din subventiile locale ca tarif social, RATB a efectuat cheltuieli in beneficiul angajatilor, membrilor familiilor acestora si pensionarilor.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2104 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    PESTILENTIALUL TRANSPORT IN COMUN (Duminică, 14 aprilie 2013, 11:50)

    carat [utilizator]

    De ce se intampla la RATB, vinovatul principal consider ca-i Oprescu. Este inadmisibil ca de activitatea transportului in comun, ce tine de Primaria Capitalei, aceasta sa manifeste un asemenea dezinteres TOTAL incepand cu urmarirea banilor si continuand cu mizeria fizica incredibila si inacceptabila a mijloacelor de transport ce sunt adevarate focare de infectie. Bine ca au dotat vehiculele cu ecrane video pe care deruleaza fotografii cu animalute sau locuri exotice, dar prin geamuri nu vezi nimic din cauza jegului interior si exterior. Se vede ca ai nostri minunati edili ne considera pe noi, cei care nu tinem pasul cu avutia lor, si suntem obligati sa recurgem la transportul in comun, niste viermi ce putem circula cu astfel de mijloace de transport, si putem pierde cate 2 - 3 ore cel putin, obligati sa schimbam 2 sau 3 mijloace de transport pana sa ajungem putin dincolo de centrul orasului, asteptand prin statii, doar, doar s-o indura sa apara o masina sau un tramvai. Cu exceptia cartireului Colentina, toate celelalte nu cred ca au mai mult de 2 sau 3 vehicule pe un traseu . Unul pleaca de la un capat, altul vine de la celalalt, conducatorii vehiculelor fac pauze nesfarsite intre curse, iar prostimea, sta si sta, si sta in asteptare.
    • +3 (7 voturi)    
      In perioada (Duminică, 14 aprilie 2013, 14:12)

      kiki_best [utilizator] i-a raspuns lui carat

      mentionata, pedelimea taia si spanzura in Bucuresti, atat in Consiliul General, cat si in cele doua regii, gaurile negre ale bugetului cum le-a numit Sorin Oprescu. Poate vom auzi de "bine" despre Adrian Crit si Viorel Popescu!
      • 0 (2 voturi)    
        in 2008? (Duminică, 14 aprilie 2013, 15:13)

        foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui kiki_best

        deci acei directori in 2008 luau cate 500 ron pe luna si brusc au sarit la 21 000? brrrr de aici cu propaganda!
  • 0 (8 voturi)    
    Acum intelegeti (Duminică, 14 aprilie 2013, 12:15)

    woland66 [utilizator]

    de ce lupta PDL-ul pentru subventii marite de la an la an? In fiecare an, cand se vota bugetul Bucurestiului, erau meciuri puternice intre Sorin Oprescu si gasca Elenei Udrea din Consiliul General.
  • +4 (6 voturi)    
    deocamdata doar vorbe (Duminică, 14 aprilie 2013, 12:51)

    MihneaR [utilizator]

    sa-i bage la pusarie daca au comis ilegalitati
  • +3 (5 voturi)    
    Ce treaba are corpul lui Ponta cu RATB? (Duminică, 14 aprilie 2013, 13:06)

    LiviuIordache [utilizator]

    Ce treaba are corpul de control al primului ministru cu regia autonoma a primariei? Aceeasi ca aia cu prefectura! Astia sunt pretorienii Imperatorului? Controleaza ce le trece prin cap (ca sa nu mai vorbim ca asta nu-i control, sa gasesti 10 stilouri si 232 de pateuri cu brinza, penibil)? Nu exista competente pentru fiecare organism al statului? Daca unul de la corpul lui Ponta ma vede ca traversez le loc nepermis ma poate amenda? Ce e golania asta, ce legatura are guvernul cu banii bucurestenilor, care, intre noi fie spus, tin jumatate din tara asta, inclusiv si mai ales Vrancea, Teleorman, Olt, Gorj si alte minunate pere malaiete in gurile deschise, ca puisorii de rindunica la pomana "statului", adica a celor ce muncesc! Duceti-va, neamule, la Alexandria, sa vedeti transport in comun, ca ati promovat mari sefi de la foamea-n git, ca sa-i certe pe aia care le dau banii!
  • +4 (8 voturi)    
    aham, si astia din 2012-13 sun ca lacrima (Duminică, 14 aprilie 2013, 13:23)

    rakleta [utilizator]

    Acum am inteles ca nu se fura, totul este perfect.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by