Florin Costiniu, avocat intr-un proces imobiliar controversat pe care el insusi l-a stramutat pe vremea cand era judecator

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 22 aprilie 2013, 12:55 Dosare Anticoruptie


Florin Costiniu, fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, condamnat pentru fapte de coruptie, este avocat intr-un proces privind o afacere imobiliara, dosar pe care el insusi l-a stramutat de la Judecatoria Curtea de Arges la Judecatoria Alba-Iulia, pe vremea cand era judecator, scrie ZiardeCluj. Florin Costiniu este in prezent avocat pledant cu acordul Baroului Bucuresti.

ZiardeCluj scrie despre o afacere imobiliara controversata din judetul Arges. Mai exact, ziarul dezvaluie un caz in care "un samsar imobiliar, cunoscut in zona Argesului in special datorita legaturii sale de rudenie cu fostul general de securitate Gioni Popescu (fiind finul de cununie al acestuia), incearca sa puna mana pe 760 hectare de padure din comuna Nucsoara, jud. Arges, cu ajutorul unei retele in care sunt implicati oameni precum fostul judecator Florin Costiniu, notari si chiar si un medic."

Cititi in ZiardeCluj povestea unui proces imobiliar controversat, in care un cunoscut samsar imobiliar din Arges incearca puna mana in instanta pe o suprafata depadure utilizand un act de confiscare. ZiardeCluj sustine ca un proces care in mod normal ar fi fost respins de la primul termen merge mai departe cu ajutorul lui Florin Costiniu, care l-a stramutat la o instanta "mai prietenoasa" pe vremea cand era judecator, iar acum este avocat in acelasi proces.

Florin Costiniu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta in dosarul in care este acuzat si fostul senator Catalin Voicu, de completul de 3 judecatori al ICCJ. Procurorii DNA au atacat insa sentinta la completul de 5 judecatori, ei cerand inchisoare cu executare in acest caz.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2167 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Avocat de succes, sau inca judecator! (Luni, 22 aprilie 2013, 13:06)

    pedepsitorul [utilizator]

    Sa intelegem din aceste activitati ca dl Costiniu, va catiga acest proces pentru ca acum este un avocat de succes, sau ca a fost un judecator destoinic, si nici acum nu renunta sa afacerea aceasta imobiliara ?
  • +6 (6 voturi)    
    ===================== (Luni, 22 aprilie 2013, 13:17)

    Zede [utilizator]

    Stati asa ca nu pricep: deci baiatul asta a fost judecat si condamnat, si inca e avocat in functiune???
    • +2 (2 voturi)    
      Da, trebuie sa manance si gura lui o paine.. (Luni, 22 aprilie 2013, 16:50)

      v_sile [utilizator] i-a raspuns lui Zede

      Si cum nu se mai poate la ICCJ, merge si ca avocat.

      Cred ca Baroul Bucuresti l-ar accepta ca avocat si daca ar primi inchisoare cu executare.

      O sa discute cu clientii la vorbitor. O sa intram in cartea recordurilor cu singurul avocat din lumea asta care discuta cu clientii la vorbitor, el fiind "inauntru", iar clientii "afara".
  • +1 (1 vot)    
    beautiful justice (Marţi, 23 aprilie 2013, 2:28)

    maxi lopez [utilizator]

    cred ca procesul asta bate toate recordurile - Costiniu in mod sigur va intra in Guiness Book ca singurul judecator care e si avocat in acelasi proces.
  • 0 (0 voturi)    
    baroul (Marţi, 30 aprilie 2013, 16:59)

    maxi lopez [utilizator]

    ce nu inteleg, baroul Bucuresti chiar accepta pe oricine sau cumva au dat si luat spagi impreuna in toti anii cat a fost Costiuniu sef la Inalta Curte si acum nu pot sa-i faca nimic ca sa nu se apuce ala sa vorbeasca?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by