Un tribunal din Liechtenstein cere detalii din Dosarul Transferurilor referitoare la Copos

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 16 aprilie 2013, 20:58 Dosare Anticoruptie


Instanta suprema a anuntat marti, la judecarea recursurilor din dosarul transferurilor de judecatori, ca a primit, prin intermediul MJ, o cerere a unui tribunal din Liechtenstein referitoare la stadiul cercetarilor fata de George Copos in acest caz, precum si la condamnarilor anterioare din dosar, informeaza Mediafax.

Magistratul asistent prezent la sedinta de marti a procesului a aratat ca, in dosarul cauzei, Ministerul Justitiei (MJ) a transmis o cerere a unui tribunal din Liechtenstein, prin care aceasta instanta solicita Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) detalii cu privire la judecarea lui George Copos in acest caz.

Instanta straina doreste sa mai afle, potrivit magistratului asistent, ce condamnari a suferit Copos in dosarul transferurilor pana la acest moment.

Magistratul asistent nu a facut alte referiri la cererea instantei straine.

Avocatii din dosar, inclusiv cel a lui George Copos, au aratat ca nu cunosc detalii despre aceasta cerere si nici nu pot preciza daca ea poate avea legatura cu vreo cauza penala sau civila posibil existenta pe rolul acelei instantei din Liechtenstein.

Tot la termenul de marti, instanta suprema a respins mai multe cereri de amanare facute de avocatii celor opt oameni de fotbal judecati in acest dosar si a decis inceperea audierii celor care au optat sa faca declaratii in faza recursurilor.

La termenul din 5 martie al dosarului transferurilor, sapte dintre cei opt oameni de fotbal inculpati, respectiv George Copos, Gigi Netoiu, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Victor Becali si Jean Padureanu, au aratat ca vor sa dea declaratii in faza judecarii recursului in acest caz, in vreme ce Ioan Becali le-a spus magistratilor ca se prevaleaza de dreptul la tacere.

In 19 februarie, ICCJ a respins cererea DNA privind aplicarea interdictiei de a nu parasi tara pentru cei opt oameni de fotbal judecati in dosarul transferurilor de jucatori. Decizia poate fi contestata la completul de cinci judecatori al instantei supreme.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























715 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by