VIDEO UPDATE Ultimul termen in dosarul de coruptie al lui Catalin Voicu. Este asteptata sentinta finala: Voicu a lipsit de la proces pentru ca ar fi fost internat de urgenta la spital / DNA cere 9 ani de inchisoare cu executare

de Alina Neagu, Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 22 aprilie 2013, 10:08 Dosare Anticoruptie


Catalin Voicu
Foto: AGERPRES
Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca, luni, ultimul termen inainte de sentinta finala in dosarul in care Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta. Voicu a lipsit de la sedinta, avocatii sai motivand ca acestuia i s-a facut rau luni dimineata si a fost transportat de urgenta la spital. Magistratii nu au acceptat suspendarea sedintei, iar procurorii au cerut majorarea condamnarii lui Voicu din prima instanta de la 5 la 9 ani de inchisoare cu executare.

UPDATE 17:45 Catalin Voicu a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca in cursul diminetii de luni, a declarat, luni, pentru Agerpres, seful clinicii, prof. dr. Mircea Beuran. Acesta a precizat ca pacientul a venit cu hemoragie rectala si cu anemie, urmand sa fie supus mai multor investigatii.

Potrivit lui Beuran, Voicu are si alte suferinte, precum diabet, boala de inima si obezitate.

UPDATE 17:30
Completul de cinci judecatori condusi de Livia Doina Stanciu, presedinta Curtii Supreme, a ramas in pronuntare in dosar. Sentinta finala ar putea fi data astazi.

Potrivit avocatilor lui Voicu, familia fostului senator a transmis instantei ca acesta ar fi suspect de cancer la colon.

Aparatorii au solicitat amanarea dosarului, pentru ca Voicu sa dea o ultima declaratie in dosar, insa presedintele completului, Livia Stanciu, nu a fost de acord.

Livia Stanciu nu a fost de acord nici cu amanarea pronuntarii sentintei definitive, desi avocatii cerusera acest lucru, pe motiv ca au nevoie de timp pentru a depune motive scrise de recurs.

In ultimul cuvant in fata instantei, Florin Costiniu a declarat ca este nevinovat iar ceea ce i se intampla "nu este o telenovela, ci o drama ingrozitoare", potrivit Agerpres.

El a recunoscut ca se poate discuta despre limbajul pe care l-a folosit in convorbirile telefonice aflate la dosar, neconforme cu statutul sau de judecator la instanta suprema, insa asta nu inseamna ca este vinovat.

"Nu va cer clementa, nu va cer mila, vreau doar sa faceti dreptate", le-a spus Costiniu judecatorilor.



---

Inainte de pledoariile finale, avocatii lui Catalin Voicu au cerut instantei sa amane judecarea cauzei pe motiv ca acesta ar fi internat, luni, la Spitalul Floreasca, din cauza unor probleme cardiace, potrivit Mediafax. Avocatii au prezentat instantei si mai multe documente medicale din care ar rezulta ca Voicu a mai fost spitalizat si zilele trecute, intr-o clinica privata.

Instanta a suspendat pentru scurt timp sedinta, timp in care a verificat documentele depuise la dosar de avocatii lui Voicu. Judecatorii au anuntat, dupa verificarea documentelor, ca sedinta de judecata va continua cu pledoariile finale, respingand cererea avocatilor lui Voicu de amanare a cauzei.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, dr. Bogdan Oprita, a declarat pentru Mediafax ca Voicu nu este internat in unitatea medicala.

"Familia mi-a comunicat dimineata ca domnul Voicu este internat la chirurigie la clinica de Urgenta. El a fost internat la o clinica privata intre 17 si 20 aprilie. Eu dimineata nu aveam de unde sa produc documentele pentru instanta in care sa demontrez ca domnul Voicu a fost internat la Urgente. Se putea da un telefon la spital si se afla foarte usor. Nu mis e pare corect cum s-a procedat", a declarat la iesirea de la sedinta de judecata avocatul Ion Cazacu, aparatorul fostului senator Voicu.

Reamintim ca la un termen precedent, cel de pe 25 martie, fostului senator i s-a facut rau, fiind transportat cu ambulanta la spital. Acel termen ar fi trebuit sa fie ultimul inainte de pronuntarea sentintei, insa internarea lui Voicu a prelungit procesul cu inca cel putin o luna.

In continuarea sedintei de judecata de luni 22 aprilie, procurorii DNA au ceurt, luni, in fata completului de cinci judecatori de la Inalta Curte ca pedeapsa primita in prima instanta de Catalin Voicu sa fie majorata de la cinci la noua ani de inchisoare cu executare.

Procurorul de sedinta a declarat in sala de judecata ca pedeapsa de cinci ani inchisoare primita de Catalin Voicu la instanta de fond este prea mica, avand in vedere gravitatea faptelor de care acesta este acuzat, potrivit Agerpres.

"Catalin Voicu este expresia coruptiei generalizate. El si-a creat un sistem vast de relatii: judecatori, politisti, oameni de afaceri si oameni care lucreaza in serviciile de informatii, pentru a obtine foloase materiale pentru sine", a spus procurorul.

"Mi se pare exagerata cererea procurorilor DNA", a declarat avocatul Ion Cazacu.

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut majorarea pedepselor si pentru ceilalti inculpati din dosar, respectiv sase ani de inchisoare pentru fostul judecator Florin Costiniu (de la trei cat a primit la instanta de fond), cinci ani pentru Marius Locic (patru ani la fond) si patru ani pentru Costel Casuneanu, iar aceste pedepse sa fie in regim de executare.

In privinta lui Florin Costiniu, procurorul a cerut majorarea pedepsei de la trei ani de inchisoare cu suspendare la sase ani cu executare, deoarece trei ani este prea putin si 'ar induce in opinia publica ideea ca fapta unui judecator nu este pedepsita'.
  • De ce este acuzat Catalin Voicu
Pe 1 iunie 2012, Catalin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la instanta suprema la doua pedepse pentru trafic de influenta, respectiv la patru si cinci ani de inchisoare, iar pentru fals in inscrisuri a primit o pedeapsa de un an si doua luni de inchisoare. Voicu ar urma sa execute pedeapsa cea mai mare, de cinci ani, din care judecatorii au scazut perioada in care a stat in arest preventiv, din 30 martie 2010 pana in 18 iulie 2011.

Omul de afaceri Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare pentru cumparare de influenta, un an si doua luni pentru fals in inscrisuri si un an si sase luni pentru fals intelectual, urmand sa execute in regim de detentie pedeapsa cea mai grea, de patru ani.

Fostul presedinte al Sectiei civile a instantei supreme Florin Costiniu a fost gasit vinovat de complicitate la trafic de influenta, pentru care a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru un termen de incercare de sase ani.

Omul de afaceri Costel Casuneanu a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru cumparare de influenta, judecatorii instantei supreme suspendandu-i executarea pedepsei pentru un termen de incercare de sapte ani.

Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marus Locic au stat si ei in arest preventiv din 8 pana in 12 aprilie 2010.

In acest caz, in 21 mai 2010, fostul senator Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a ICCJ, este acuzat de complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, de cumparare de influenta, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, de cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu, "prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator", ar fi primit de la Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Florin Costiniu, n.r.), in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, in luna august 2009, Voicu ar fi pretins si primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte penale.

Fostul senator PSD ar fi intervenit pe langa judecatorul Florin Costiniu ca, in schimbul unor foloase, sa intervina pe langa magistratii instantei supreme investiti cu solutionarea favorabila a unui dosar al SC PA&CO International SRL Bacau, care contesta atribuirea unei licitatii privind lucrarile de reabilitare a drumului national 76, intre localitatile Stei si Beius.

Astfel, in iulie 2009, Voicu i-ar fi cerut lui Costiniu preschimbarea termenului de judecata, stabilit pentru 9 decembrie 2009. Voicu i-ar fi cerut 60.000 de euro (250.000 de lei) patronului SC PA&CO, Costel Casuneanu. Termenul de judecata a fost schimbat apoi pentru data de 16 septembrie 2009.

In 11 septembrie 2009, Voicu i-ar fi cerut telefonic lui Casuneanu 200.000 de euro, iar cateva ore mai tarziu curierul trimis de omul de afaceri il contacta pe senator sa-i livreze "imprumutul solicitat", in strada Carol Davila 27 din Bucuresti, potrivit procurorilor.

Anchetatorii consemneaza faptul ca Voicu i-ar fi cerut Costiniu sa transmita magistratilor din completul de judecata al procesului firmei PA&CO faptul ca "solutionarea favorabila" este "o rugaminte din mediul politic, ca aceasta firma este indreptatita sa aiba castig de cauza" si ca, la randul sau, presedintele Sectiei civile si de proprietate intelectuala "le va face judecatorilor din complet servicii similare in alte dosare in care ar fi interesati".

Cele trei judecatoare de la ICCJ, intre care una a fost membru al Partidului Democrat, au respins solicitarea firmei lui Casuneanu. Respingerea actiunii a fost neasteptata pentru cei implicati in aranjament. Din interceptarile realizate in acest caz rezulta ca Florin Costiniu da de inteles ca una dintre judecatoare a fost rugata la cel mai inalt nivel, "preferand argintii", ca a facut "pact cu diavolu", iar celelalte au fost "tematoare, mai speriate", in final spunandu-i lui Costel Casuneanu ca va vedea "ce remedii juridice mai sunt".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5097 vizualizari

  • +30 (30 voturi)    
    Rau (Luni, 22 aprilie 2013, 10:20)

    nano2k [utilizator]

    Dar cand vota cu cele 2 manute ale sale suspendarea Presedintelui nu i se facea rau?
    Mizerabilul.
  • +29 (29 voturi)    
    Mai, avea Banciu o vorba.. (Luni, 22 aprilie 2013, 10:27)

    v_sile [utilizator]

    E drept ca e cam gura bogata si spurcata acel Banciu, dara avea el o vorba: bai, cand carau astia spaga acasa nu I-a lovit nene brusc inima pe strada.

    Cand aranja Voicu dosar dupa dosar la ICCJ si avea omul nici pe naiba: nici hipertensiune, nici ameteli, nici pulsul marit.

    Acum, la judecata, I-au lovit toate bolile..
    • +13 (13 voturi)    
      Nu se da rosu direct pentru simulare? (Luni, 22 aprilie 2013, 11:03)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui v_sile

      .
  • +14 (14 voturi)    
    pai mi se pare normal... (Luni, 22 aprilie 2013, 10:44)

    T61 [utilizator]

    cred ca il supara intinderea aia la manute... de pe vremea suspendarii... cand vota cu doua maini... ce ati crezut domnilor, ca trece asa usor?... la un control mai amanuntit s-ar putea sa fie gasite si niste cicatrici de intindere a pielii foarte grave ce i-ar pune viata intr-un real pericol ...mai ales in spatii stramte...
  • +16 (16 voturi)    
    instanta sa ia de graba masuri... (Luni, 22 aprilie 2013, 10:54)

    ..13 [utilizator]

    Urmatoarea citatie sa fie trimisa direct la spital - sectia terapie - unde sub atenta supraveghere medicala celui ranit din dragoste de coruptie sa i se aplice legea...
  • -3 (9 voturi)    
    saracul om (Luni, 22 aprilie 2013, 11:28)

    antitot [utilizator]

    de hartuiala lui ce zice CEDO?
  • +11 (11 voturi)    
    De la prea multi mici (Luni, 22 aprilie 2013, 11:57)

    vladf [utilizator]

    A fost in weekend la congresul PCR si ca un adevarat tovaras, a servit impreuna cu prostimea niste mititei.
    Acestia aveau prea mult bicarbonat, ca sa para mai umflati, precum gogosile PSD si i-au picat greu la stomac.
    Ce fata exemplara de om nevinovat are.
    • +9 (9 voturi)    
      Pai (Luni, 22 aprilie 2013, 14:42)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui vladf

      Ca sa nu incalci legea, trebuie sa o cunosti.
      Ca sa cunosti legera trebuie sa stii sa citesti.
      Ca sa stii sa citesti ar trebui macar 4 clase.

      PS: din 2003 dl Voicu este inscris la doctorat, acuma, ca seful plagiator e la conducere probabil ca va primi si diploma.
  • +3 (3 voturi)    
    de obicei (Luni, 22 aprilie 2013, 15:54)

    politic_incorect [utilizator]

    dosarele de coruptie erau listate ca stiri de importanta majora pe acest site si apareau primele listate. cu alegerile, nu se schimba fauna in parlament, doar prioritatilor celor ce orbiteaza in jurul lor... dupa cum bate vantu...
  • +4 (4 voturi)    
    suspectul dovedit (Luni, 22 aprilie 2013, 17:44)

    codo [utilizator]

    Sper sa nu se dovedeasca suspiciunea de cancer ca sa aiba toate zilele cate trebuie sa petreaca in puscarie pentru actele de care va fi dovedit vinovat.
  • +8 (8 voturi)    
    Propunere (Luni, 22 aprilie 2013, 17:47)

    nano2k [utilizator]

    Spitalul Floreasca sa fie cedata Directiei Penitenciarelor. De ce sa se mai oboseasca "saracii" milionari de carton?
  • +9 (9 voturi)    
    dilema (Luni, 22 aprilie 2013, 17:52)

    un dac [utilizator]

    asta cu executarea pedepsei maxime, nu cumularea pedepselor, ma cam indispune. Nu mi se pare deloc corect. Nu face decat sa dea idei criminalilor, ca sa iau un exemplu la intamplare...daca tot a ucis, baga si un viol, merge si o talharie, mai da 2 pumni pe strada unor copii...vorba aia, tot 20 de ani ia.
    Sa se dea nenica sa nu poata duce. Iar pentru 3 fapte diferite sa se faca suma si apoi sa se inmulteasca cu 2 din oficiu. Mama lor de javre.
    A, sa nu uit: confiscarea averilor.
    Si inca ceva: spitalul Floreasca traieste si din banii nostri. Ce cauta toti infractorii d-alde voicu si nastase acolo? Le e frica ca la privat controlul medical este pe bune?
    • +7 (7 voturi)    
      Pai (Luni, 22 aprilie 2013, 18:06)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui un dac

      Acolo de dom' doctor Beuran. Raspunde numai la chemarile prietenilor.

      Ii prelucreaza el sa iasa bine... vad ca acuma sangele nu mai tâsneste din gât, ci din rect, ca asa e mai usor de tinut departe de camerele de filmat.
  • +3 (3 voturi)    
    Jocuri murdare,golaneli,curvasarie,aranjamente (Luni, 22 aprilie 2013, 18:38)

    andreesanu [utilizator]

    Caracteristica Romaniei de 23 de ani este si ramine in istorie ca una din cele mai nerge etape in care mizeria umana,tradarea,hotia,golanelile,curvasaria politica ,justitia corupta au sfidat legile,au sfidat ordinea de drept,au sfidat demnitatea ,au sfidat un popor intreg pentru ca o mina de lichele sa se capatuiasca, sa acceada la putere si sa-si instaureze
    dictatura haosului,nesimtirii,hotiei.
    Aceasta scursura a canalelor bucurestene ,aceasta lichea fosta garda de corp a lui Iliescu ,ajuns senator prin grija si sprijinul analfabetuluiVanchele,azi prin circ si alte matrapaslicuri incearca sa scape basma curata,iar miine se va intoarce zimbitor ca si Nastase in plenul PSD,asta-i mangafaua de Voicu.
  • +3 (3 voturi)    
    La multi ani, domnule Voicu, la cat mai multi ani! (Luni, 22 aprilie 2013, 19:11)

    xvlad [utilizator]

    Daca chiar aveti vreo problema de sanatate, va doresc sa nu va rapuna inainte de ispasirea pedepsei. Eu doar atat va pot ura, mai multe sa va ureze familia, apropiatii din PSD, etc.
  • +1 (1 vot)    
    Sa imi fie iertata exprimarea (Luni, 22 aprilie 2013, 19:39)

    feisbuk [utilizator]

    ... dar il doare fix in **r!
  • +5 (5 voturi)    
    La multi ani Voicule.... (Luni, 22 aprilie 2013, 19:44)

    dadan [utilizator]

    Profit de prilejul anuntarii sentintei sa fur startul si sa-i urez La multi ani lui Voicu.... la multi ani de detentie si multa sanatate sa poata sa duca anii de pushcarie pana la capat... cat despre sangerari rectale sa nu-si faca griji caci trece cu Alifie..... cum care Alifie? ala din celula 69 din patul de la geam.....
    P>S - Beuran este inventiv.... se pare ca nu mai mere asta cu bypassu' de prea multe ori asa ca se reorienteaza... poate ceva in stil Haysam...dar sa nu doara dom doctor ca purcelul e sensibil la inima..... cand aranja dosarele si lua spaga nici nu clipea , nici nu tresarea ......
  • +5 (5 voturi)    
    Primul numar la extragerea de azi... 9! (Luni, 22 aprilie 2013, 19:54)

    Wan Ted [utilizator]

    Inca un membru al burgheziei rosii pe care il doare in koor din cauza consumului excesiv de caviar. La multi ani.... dupa fileu!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by