Medici pusi sub acuzare pentru decontari de analize medicale in valoare de peste 500 de mii de euro Anchetatorii bucurestei au pus sub acuzare medici pentru decontari de analize medicale in valoare de peste 500 de mii de euro, vineri dimineata avand loc 44 de perchezitii domiciliare, in urma carora 42 de persoane vor fi duse la audieri, anunta Mediafax. In cursul lunii martie 2013, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale fata de 42 de persoane pentru comiterea, dupa caz, a infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals, luare de mita, dare mita.
Fratele lui Dinel Staicu, retinut de DNA, in dosarul judecatoarelor de la Tribunalul Bucuresti Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea inculpatului Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu, in dosarul de mituire a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache de la Tribunalul Bucuresti, acesta urmand a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe 29 de zile.
Agentia Nationala de Integritate: Deputatul PNL Steluta Cataniciu, in conflict de interese pe vremea cand era consilier local in Cluj-Napoca. / Catanaciu: Sunt socata. Am fost un om corect, interesat doar de cetatean si de problemele lui Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca deputatul PNL Steluta Gustica Cataniciu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, pe vremea cand era consilier local in Cluj Napoca, deoarece a participat la adoptarea unei hotarari in favoarea unei societati unde avea un interes patrimonial. Steluta Cataniciu a declarat, pentru Agerpres, ca este socata de constatarea ANI: "Eu sunt socata. (...) O sa merg sa vad dosarul, ce e in el. Am fost singurul consilier local care mi-am dat demisia din comisia de vanzari de spatii, tocmai pentru ca nu am vrut sa planeze nicio suspiciune asupra mea, pentru ca eram singurul om politic din Cluj care faceam opozitie foarte puternica PDL. Nu pot sa-mi dau seama despre ce e vorba."
UPDATE Managerul Serviciul de Ambulanta Calarasi, dus la Parchet pentru audieri Managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Calarasi, Dragos Alecu, suspectat ca ar fi trucat examene pentru ocuparea unor posturi, a fost ridicat de anchetatori din sediul institutiei si dus la Parchetul Tribunalului Calarasi pentru audieri, informeaza Mediafax.
Consilierul local PDL din Calarasi, retinut pentru luare de mita si trafic de influenta, arestat Consilierul local PDL din Calarasi, retinut pentru luare de mita si trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit 1.400 de lei de la o femeie pentru a-i facilita acesteia obtinerea unei locuinte sociale, a fost arestat preventiv de Tribunalul Calarasi.
VIDEO Recursul procurorilor la sentinta in Dosarul 'Valiza', in care Gigi Becali fusese achitat, amanat pentru 22 aprilie Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat luni pentru 22 aprilie judecarea recursului declarat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul 'Valiza', in care deputatul George Becali a fost achitat in aprilie 2012 pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, scrie Agerpres.
VIDEO 8 aprilie - primul termen la recursul procurorilor impotriva sentintei in dosarul "Zambaccian I", in care Adrian Nastase a primit trei ani de inchisoare cu suspendare  Primul termen in recursul procurorilor impotriva sentintei de trei ani de inchisoare cu suspendare la care a fost condamnat Adrian Nastase de judecatorii Inaltei Curti in dosarul "Bunuri din China (Zambaccian I)" va avea loc in data de 8 aprilie. Dosarul lui Nastase a fost repartizat la Completul nr. 1, condus de Aida Popa, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
VIDEO Catalin Voicu castiga un nou termen in dosarul in care este judecat pentru coruptie, dupa ce a acuzat un puseu de tensiune si a fost dus cu ambulanta la spital. Inculpatii au fost sustinuti de Aliodor Manolea, parapsihologul din scandalul flacara violet Articol actualizat Fostul senator Catalin Voicu a mai castigat un termen in dosarul de coruptie judecat de completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce a acuzat un puseu de tensiune si a fost dus cu ambulanta la spital. Inalta Curte a stabilit un nou termen pentru data de 22 aprilie, cand va fi audiat si Catalin Voicu. Sedinta de azi, odata cu audierea tuturor inculpatilor, ar fi fost ultima inainte ca instanta sa ramana in pronuntare si sa urmeze sentinta definitiva in dosar, insa, din cauza lipsei de la audieri a lui Catalin Voicu, procesul mai castiga un termen. La sedinta de luni a existat si o prezenta-surpriza: Aliodor Manolea, psihologul care a aparut alaturi de Traian Basescu in campania electorala pentru prezidentiale, cunoscut in urma scandalului "flacara violet", a stat in sala alaturi de lotul Catalin Voicu si a urmarit judecata din ultima banca.Vezi in text cele mai importante evenimente ale zilei transmise de catre HotNews.ro
Instanta suprema incepe judecarea recursului in dosarul 'Valiza' in care inculpat este George Becali Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) incepe luni judecarea recursului declarat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul in care deputatul Gigi Becali a fost achitat in aprilie 2012 in dosarul 'Valiza', pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, potrivit Agerpres.
DNA: In urma sesizarilor Corpului de Control al premierului, se instrumenteaza 21 de cauze penale, in una dintre acestea s-a dispus inceperea urmaririi penale Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a transmis vineri un comunicat in care precizeaza ca, pe baza sesizarilor transmise de Corpul de Control al prim-ministrului Victor Ponta sau de catre unitatile de control al ministerelor, "s-au constituit 21 de cauze penale care sunt in curs de instrumentare de catre procurorii DNA iar in una din aceste cauze, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale".
VIDEO Deputatul PNL Grigore Craciunescu, urmarit penal pentru conflict de interese Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala fata de deputatul liberal Grigore Craciunescu, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Potrivit unui comunicat al Parchetului General citat de Agerpres, Grigore Craciunescu este acuzat ca, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, respectiv in calitate de primar al orasului Pascani, functie detinuta in intervalul 2008-2012, a indeplinit acte si a participat la luarea de decizii prin care s-a realizat in mod direct un folos material pentru fiul sau.
ANI verifica averea judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache - surse Agentia Nationala de Integritate (ANI) verifica averea judecatoarelor Viorica Dinu si Antoanele Costache, de la Tribunalul Bucuresti, arestate dupa ce ar fi luat mita pentru interventii in solutionarea favorabila a unor dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu, potrivit unor surse judiciare.
Recursul judecatoarelor Dinu si Costache la decizia de arestare, judecat miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca miercuri recursul judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache la decizia de arestare preventiva dispusa de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul in care sunt acuzate de luare de mita pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu (fost Staicu).
Ce este sistemul de repartizare aleatorie a dosarelor in instante si cum poate fi el manipulat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus, marti, sesizarea Inspectiei Judiciare pentru verificarea unor posibile nereguli la sistemul informatic de repartizarea aleatorie a dosarelor in cadrul Tribunalului Bucuresti. Sistemul ECRIS si functia sa de "repartizare aleatorie" a dosarului unui complet de judecata a fost constant criticat in ultimii ani cum ca este vulnerabil si ca exista destule metode de a "fenta" sistemul pentru ca un dosar sa ajunga la un complet de judecata "favorabil" inculpatului. Vulerabilitatile sistemului au fost recunoscute si de catre CSM intr-un raport din 2009, insa pana in prezent acestea nu au fost remediate. Vezi in articol care sunt metodele prin care poate fi "fentat" sistemul si cum manevreaza dosarele baietii destepti din Justitie
UPDATE Dosarul privatizarii I.C.A., amanat pentru 5 aprilie, din cauza decesului unuia dintre inculpati Tribunalul Bucuresti a amanat marti pentru 5 aprilie dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), in care unul dintre inculpati este liderul conservator Dan Voiculescu, informeaza Agerpres. Potrivit Tribunalului Bucuresti, amanarea se datoreaza unor proceduri ce se desfasoara ca urmare a decesului unuia dintre inculpati, Gheorghe Domnisoru.
Tribunalul Bucuresti judeca un nou termen in dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare Tribunalul Bucuresti ar urma sa judece marti un nou termen in dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare, in care unul dintre inculpati este Dan Voiculescu. Dosarul a fost amanat in data de 8 martie pentru ca avocatul lui Nicolae Vlad Savulescu, unul dintre inculpati, nu s-a prezentat la proces, fiind bolnav.
Nicolae Mischie, condamnat definitiv la patru ani de inchisoare pentru coruptie Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si luare de mita, instanta suprema mentinand luni decizia luata anterior de Curtea de Apel Timisoara, anunta Mediafax.Citeste despre dosarul de coruptie al lui Nicolae Mischie in sectiunea "Anticoruptie"
DNA: Ancheta in cazul Nelu Iordache, extinsa pentru inselaciune privind contractul de construire a autostrazii Nadlac-Arad Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus extinderea cercetarilor fata de omul de afaceri Nelu Iordache pentru infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave in legatura cu incheierea si derularea contractului de finantare pentru construirea tronsonului de autostrada Nadlac - Arad, prejudiciul fiind de aproximativ 15 milioane de euro, precizeaza luni DNA la solicitarea Agerpres.
In ce stadiu se afla dosarul "Zambaccian I" in care Adrian Nastase a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj Adrian Nastase, fostul premier eliberat conditionat luni din inchisoare de catre magistratii Tribunalului Bucuresti dupa ce si-a ispasit 10 luni din pedeapsa de doi ani cu executare data in dosarul "Trofeul Calitatii", mai are un dosar la activ in care a fost condamnat, insa nu definitiv. In martie 2012, Nastase a fost condamnat pentru santaj la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul "Zambaccian I". In luna ianuarie 2013, DNA a confirmat pentru HotNews.ro ca a formulat recurs in dosar, urmand ca acesta sa fie pus pe rolul Curtii Supreme la completul de 5 judecatori, insa, pana in acest moment, potrivit informatiilor de pe site-ul Inaltei Curti, recursul nu a fost inca programat.
VIDEO UPDATE Adrian Nastase va fi eliberat conditionat din penitenciar STIRE ACTUALIZATA Tribunalul Bucuresti a decis luni eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", cu doua voturi in favoare si unul impotriva. Decizia este definitiva astfel incat fostul premier va fi eliberat din penitenciar. Completul de judecata care a analizat recursul procurorilor DNA la decizia anterioara de eliberare a fost format din judecatoarele Ioana Cleopatra Sipoteanu, Carmen Constanta Balaci si Florentina Vasilateanu, ultimele doua inlocuindu-le pe Antonela Costache si Viorica Dinu, arestate vineri dimineata sub acuzatia ca ar fi primit mita de la fratele omului de afaceri Dinel (Staicu) Nutu. Numele Ioanei Sipoteanu apare in referatul de arestare al celor doua judecatoare. Sotul judecatoarei Florentina Vasilateanu, Catalin Vasilateanu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, este condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by