Tribunalul Bucuresti judeca un nou termen in dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 19 martie 2013, 10:22 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucureşti ar urma să judece marţi un nou termen în dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare, în care unul dintre inculpaţi este Dan Voiculescu. Dosarul a fost amânat în data de 8 martie pentru că avocatul lui Nicolae Vlad Săvulescu, unul dintre inculpaţi, nu s-a prezentat la proces, fiind bolnav.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul GRIVCO) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2089 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    Mama omida nu da gres (Marţi, 19 martie 2013, 10:34)

    olybat [utilizator]

    Daca as fi la fel de atotstiitor in cazul loto 6/49 ca in cazul amanarilor domnului felixulescu ......
    Dar nu exasperati , dupa asta mai vine una , ca doar vine vara si unul din avocati sau inculpati trebuie sa faca si insolatie , ca doar e anotimpu'
  • +4 (6 voturi)    
    Doamne ajuta (Marţi, 19 martie 2013, 10:48)

    Rasmus [utilizator]

    Sa-l martirizeze si pe el antenele ca si pe infractorul de drept comun bine cunoscut sub numele de Bombonel.
  • +2 (4 voturi)    
    La fel ca si in celelalte dosate (Marţi, 19 martie 2013, 11:50)

    Mariusica.a [utilizator]

    SOV - A folosit Realitatea de la acea vreme sa agite apele, nu era prea eficient pentru ca el de fel este un pungaș ordinar, un talhar condamnat și pe vremea comunista

    Nastase - cata vâlva nu s-a facut, cum zice "olyvat" , ba un avocat avea insolatie, ba era constipat, ba foloseau fiecare nisa legislativa (a lua in calcul ca nastase totusi este espert in drept si a avut o armata de avocati, si au frecat sistemul de l-au zapacit)

    Voiculescu - asta are alte nuante, personal cred ca omul nu a fost doar turnator, este prea elevat si cunoaste prea multe pentru a fi un simplu turnator Secu....cunoaste la perfectie metode de manipulare a maselor (A3), stie cum sa isi stimuleze slugile si sa le eficientizeze, cunoaste oamenii care s-au propagat dupa 89 care in ce directie si cum sa ii foloseasca, atacurile sale directionate impotriva lui Basescu sunt foarte ascutite si meticuloase, metodice, demne de studiat in facultate...omul nu se pierde cu firea in fata unui pericol, ba se calmeaza ca la Yoga si planuieste cum si prin ce metode sa atace inapoi fara a lua in calcul faptul ca actiunile sale afecteaza o tara intreaga


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by