Agentia Nationala de Integritate: Deputatul PNL Steluta Cataniciu, in conflict de interese pe vremea cand era consilier local in Cluj-Napoca. / Catanaciu: Sunt socata. Am fost un om corect, interesat doar de cetatean si de problemele lui

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 27 martie 2013, 17:04 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca deputatul PNL Steluta Gustica Cataniciu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, pe vremea cand era consilier local in Cluj Napoca, deoarece a participat la adoptarea unei hotarari in favoarea unei societati unde avea un interes patrimonial. Steluta Cataniciu a declarat, pentru Agerpres, ca este socata de constatarea ANI: "Eu sunt socata. Ce sa comentez, ca e pentru prima data cand vad?! Nu m-au anuntat, nu m-au chemat niciodata de patru ani, acum aflu. O sa merg sa vad dosarul, ce e in el. Am fost singurul consilier local care mi-am dat demisia din comisia de vanzari de spatii, tocmai pentru ca nu am vrut sa planeze nicio suspiciune asupra mea, pentru ca eram singurul om politic din Cluj care faceam opozitie foarte puternica PDL. Nu pot sa-mi dau seama despre ce e vorba."

Steluta Catanaciu sustine ca nu s-a aflat niciodata in conflict de interese: "Eu nu am nici o apasare in ce priveste dosarul respectiv, am fost un om corect care a fost interesat doar de cetatean si de problemele lui", a subliniat deputatul.

Potrivit unui comunicat al ANI, Steluta Gustica Cataniciu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Judetul Cluj, a participat, la data de 7 aprilie 2009, la procesul de deliberare si adoptare a Hotararii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spatiu cu alta destinatie a Societatii Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica din Cluj-Napoca.

Ulterior adoptarii acestei hotarari, la data de 5 mai 2009 Steluta Gustica Cataniciu a incheiat cu societatea mentionata un contract de asistenta juridica privind reprezentarea in instanta a intereselor societatii in litigiul avut cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca. Mai mult, Steluta Gustica Cataniciu a reprezentat in instanta interesele Societatii Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica din Cluj-Napoca in litigiul avut cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, prin contractele de asistenta juridica incheiate la data de 22 aprilie 2008 si 5 mai 2009. Pentru contractele incheiate, Steluta Gustica Cataniciu a incasat suma de 8.000 lei.

Parti in litigiu au fost Societatea Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca si Comisia de vanzare a spatiilor comerciale si de prestari servicii din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

In perioada 27 iunie 2008 - 4 noiembrie 2008, Steluta Gustica Cataniciu a detinut calitatea de membru al Comisiei de vanzare a spatiilor comerciale si de prestari servicii, comisie aflata in subordinea Primariei Cluj-Napoca.

ANI sustine ca desi avea un interes patrimonial personal in problema supusa dezbaterilor, Steluta Gustica Cataniciu a participat, la data de 7 aprilie 2009, la procesul de deliberare si adoptare a Hotararii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spatiu cu alta destinatie a Societatii Cooperativa Mestesugareasca Foto Optica.

Conform dispozitiilor art. 46 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, 'Nu pot lua parte la deliberarea si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes personal in problema supusa dezbaterilor consiliului local'.

Potrivit prevederilor art. 77 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea si adoptarea de hotarari daca au un interes personal in problema supusa dezbaterii, acestia fiind obligati sa anunte, la inceputul dezbaterilor, interesul personal pe care il au in problema respectiva.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1606 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  Ba nu, (Miercuri, 27 martie 2013, 17:33)

  TomDegetel [utilizator]

  eu sunt socat!

  Adica,
  E socata ca nu au anuntat-o timp de 4 ani?
  E socata ca au aflat in sfarsit?
  E socata ca asa e ea, mai slaba de inima?
  Sau poate alt caz care-mi scapa acum din cauza socului?
 • +2 (2 voturi)    
  E socata? Pentru ce! (Miercuri, 27 martie 2013, 19:03)

  closer [utilizator]

  Trebuia pur si simplu sa citeasca legea!
  Odata ce devii persoana aleasa intr-o functie se presupune ca trebuie sa respecti anumite legi si dispozitii.
  Nu are legatura cu PDL , poate doar prin prisma faptului ca pe serviciul lor, ANI a inceput sa depisteze neregulile alesilor cum mai multa asiduitate ,dupa cum suna obiectul lor de activitate. Cred ca e foarte simplu si nu are de a face cu razbunari politice , postul de consilier este insignifiant de mic , dar este un post in aparatul de stat.
  Si poate ca ar trebui sa se inteleaga ca daca gresesti si incalci legea ,trebuie sa dai socoteala.
  Oriunde in lumea asta!
  Dar poate doamna este extraterestra si nu a avut timps sa se familiarizeze cu treburile astea , iar in tara noastra a gasit teren propice : legea este pentru alesi de cele mai multe ori facultativa , trebuie aplicata doar celor multi si ignoranti, care nu stiu sa faca afaceri.
  Alesii trebuie sa fie intangibili!
  Si astia de la putere lucreaza asudind din greu sa faca sa fie asa!
 • +3 (3 voturi)    
  Vrajitoarea... (Miercuri, 27 martie 2013, 19:12)

  Andra99 [utilizator]

  ...asta taia si spanzura prin consiliul local din Cluj. A blocat o gramada de initiative si de idei bune, dupa principiul ca in opozitie trebuie sa faci totul "contra". A fost avocata fostului deputat Pop Virgil, aflat in prezent in penitenciar, unde isi ispaseste pedeapsa de 5 ani de inchisoare. Mai demult urla la televizor ca din gura de sarpe ca ar fi dosar politic si ca amaratul ei client ar fi hartuit de Traian Basescu.
 • +3 (3 voturi)    
  ea e socata prin natura ei (Miercuri, 27 martie 2013, 20:12)

  Doboritorul de Bizoni [utilizator]

  habar nu aveti ce japita este individa aceasta! cum a supt de la PDL tot ce a putut sa suga si dupa ce nu i-au mai dat sa suga a fugilt la PNL sa suga.
 • +3 (3 voturi)    
  Cata ipocrizie (Miercuri, 27 martie 2013, 20:21)

  Adi_rus [utilizator]

  Nu-mi vine sa cred cata ipocrizie poate dovedi aceasta femeie. Chiar ne crede prosti pe toti? In declaratia ei de avere are 13 apartamente. Deci alea sunt la oficial. Nu discutam de alea care sunt in asteptare. Orice investitor imobiliar sau constructor de blocuri mai pe romaneste din Cluj stie foarte clar ca pentru obtinerea autoritzatiilor de la primarie spaga consta in apartamente. Si Apostu facea la fel, ori d-na. asta a fost consilier pe vremea lui Apostu. Atunci si-a facut ea averea. Deci ce soc? De unde soc? E prea putin cu ce au prins-o ANI cu contractul ala de asistenta juridica. Tipa asta a furat de a rupt cat a fost consilier la primaria Cluj-Napoca. Daca ar fi urmarit-o SRI, daca i-ar fi pus microfoane in birou si acasa si i-ar fi ascultat telefoanele acum era in puscarie alaturi de Apostu. Sa zica merci ca au prins-o doar cu atat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by