UPDATE DNA: Avocatul Daniel Costel Petre ar fi promis interventii la judecatori de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 14 aprilie 2013, 14:28 Dosare Anticoruptie


Avocatul Daniel Costel Petre, de la Baroul Bucuresti, a fost retinut intr-un dosar de trafic de influenta, dupa ce avocatul a fost prins in flagrant, sambata, primind 15.000 de euro de la o persoana denuntatoare, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, potrivit Mediafax. Procurorii DNA au precizat ca daniel Costel Petre a fost retinut intr-un alt dosar decat cel al judecatoarelor Dinu si Costache, aceeasi masura fiind dispusa in cazul Ionelei Dancuta, cea prin care acesta ar fi primit bani pentru a interveni la instante.

Potrivit procurorilor, Petre ar fi cerut si primit bani pretinzand ca are influenta asupra judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti (TB) si Curtea de Apel Bucuresti (CAB), pentru a-i determina pe acestia sa decida cercetarea in libertate a unei rude a denuntatoarei.

Surse judiciare sustin ca Ionela Carmen Dancuta este sora boxerului Daniel Dancuta - arestat preventiv in 2011 intr-un dosar de falsificare a unor carduri bancare.

DNA arata ca, in iulie 2012, Daniel Costel Petre a cerut de la o persoana denuntatoare suma de 150.000 euro, modificata ulterior la 50.000 euro, si a primit suma de 50.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, pentru a-i determina sa pronunte o hotarare de punere in libertate a rudei denuntatoarei, cercetata in stare de arest preventiv. Banii au fost primiti de avocat prin intermediul inculpatei Dancuta Carmen Ionela. Cu toate acestea, la termenul la care s-a judecat dosarul in care era arestata preventiv ruda denuntatoarei, instanta nu a dispus punerea acestuia in libertate.
Citeste si: Avocat de la Baroul Bucuresti, RETINUT in dosarul judecatoarelor Costache si Dinu

Ulterior, in cursul lunii septembrie 2012, avocatul a continuat sa sustina ca isi va trafica influenta asupra judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, pentru admiterea unei cereri de liberare provizorie sub control judiciar formulata in numele rudei denuntatoarei, afirmand in plus ca are posibilitatea sa faca acelasi tip de interventie si pe langa judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti, care urmau sa judece recursul in acea cauza, se mai arata in comunicatul DNA.

"In schimbul interventiei pe care a lasat sa se inteleaga ca o va face, Petre a oprit 13.000 de euro din suma de 50.000 euro primita anterior, iar restul l-a restituit denuntatoarei. In conditiile in care ruda denuntatoarei a fost pusa in libertate de catre Tribunalul Bucuresti, prin admiterea cererii sale de liberare provizorie sub control judiciar, avocatul Petre Daniel Costel a pretins o noua suma, 80.000 euro, sustinand ca isi va trafica influenta pe langa magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti, care urmau sa judece recursul in respectiva cauza, pentru a-i determina sa pronunte o hotarare prin care sa mentina hotararea instantei de fond", afirma procurorii.

Apoi, pana la sfarsitul lunii decembrie 2012, denuntatoarea i-a dat avocatului, in mai multe transe, 28.000 euro si 10.000 de dolari, in "contul" sumei de 80.000 euro pe care acesta din urma a sustinut ca ar fi dat-o din banii personali judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti pe langa care ar fi intervenit, mai sustine DNA.

Pe langa acesti bani, avocatul a convenit cu denuntatoarea sa ii lase ca garantie mai multe bijuterii valoroase din aur cu diamante aplicate si ceasuri de marca, precum si cheile si certificatul de inmatriculare ale unui autoturism, in timp ce, la randul sau, Dancuta Carmen Ionela a lasat, tot ca garantie, cheile si certificatul de inmatriculare ale altui autoturism.

"In vederea rascumpararii bijuteriilor primite de la denuntatoare, Petre Daniel-Costel a pretins de la aceasta, prin intermediul lui Dancuta Carmen-Ionela suma de 5.000 euro, negociata ulterior la 15.000 euro, obligandu-se ca, in schimbul banilor, sa restituie bijuteriile, cu exceptia a doua ceasuri (unul fiind marca ROLEX). Acestea urmau a fi rascumparate contra unei sume suplimentare de 5.000 euro", se mai precizeaza in comunicatul DNA.

Avocatul a fost prins in flagrant sambata, dupa ce a primit de la denuntatoare 15.000 euro si a restituit o parte din bijuteriile primite anterior, mai spun anchetatorii.

Daniel Costel Petre si Ionela Dancuta au fost retinuti duminica si dusi la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

DNA precizeaza ca Daniel Costel Petre este urmarit penal si in dosarul judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti, in care i s-a dat interdictie de a parasi tara timp de 30 de zile.

Mediafax a relatat duminica, citand surse judiciare, ca avocatul Daniel Costel Petre, de la Baroul Bucuresti, ar fi fost retinut, in noaptea de sambata spre duminica, in dosarul de coruptie al judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Capitalei.

Potrivit surselor, alaturi de Daniel Costel Petre ar fi fost retinuta si o alta persoana, cei doi urmand sa fie dusi la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1904 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by