Referatul DNA in cazul Sorin Alexandrescu: Directorul Antenei 1 ar fi incercat sa santajeze o companie de cablu amenintind ca poate periclita listarea pe bursa a companiei si atragerea de finantari

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 31 mai 2013, 13:29 Dosare Anticoruptie


Sorin Alexandrescu
Foto: AGERPRES
 documente
Referatul procurorilor DNA in cazul Sorin Alexandrescu, remis vineri presei, arata ca directorul Antenei 1 ar fi incercat sa santajeze o companie de cablu in felul urmator: daca respectiva companie ar accepta un contract de transmisie a posturilor Intact, atunci televiziunile Intact nu vor face publica o investigatie privind un contract dubios dintre respectiva companie de cablu si o terta persoana. Din stenogramele convorbirilor reiese ca Sorin Alexandrescu l-ar fi amenintat pe administratorul RCS ca dezvaluirile pe care le va face vor afecta credibilitatea RCS in fata finantatorilor cu ocazia listarii companiei pe o bursa externa.


  • In stenograme apar convorbiri ale lui Alexandrescu despre santaj cu o persoana de gen feminin care face referire la "tata", persoana despre care EvZ scrie ca ar fi Camelia Voiculescu.
  • In referat apar si doua convorbiri ale lui Alexandrescu cu o alta persoana neidentificata careia ii dadea explicatii despre evolutia negocierilor cu administratorul RCS

Desi referatul remis presei este anonimizat, fiind inlaturate numele persoanelor si companiilor, declaratiile lui Dumitru Dragomir de joi seara arata ca persoana presupus santajata de Sorin Alexandrescu este Ioan Bendei, administrator RCS&RDS. Alexandrescu l-ar fi santajat cu dezvaluirea unui contract prin care RCS&RDS ii platea unei firme a lui Dumitru Dragomir (seful Ligii Profesioniste de Fotbal) 1,7 milioane de euro, in schimbul castigarii drepturilor de difuzare a meciurilor de fotbal din Liga de catre RCS - sugerind astfel o posibila mita.

Reamintim ca Sorin Alexandrescu, directorul general al postului Antena 1, a fost retinut de DNA si este cercetat penal pentru un presupus santaj la adresa administratorului RCS & RDS. Sorin Alexandrescu este subalternul Cameliei Voiculescu, presedintele grupului - mama Intact Media Grup. Camelia Voiculescu este si principalul actionar al trustului media, dupa ce tatal sau, Dan Voiculescu, si-a cedat actiunile.

Referatul mai arata ca, pentru a-l intimida pe administratorul RCS, pe Antena 3 ar fi fost difuzate promo-uri pentru ancheta jurnalistica.

Fragmente din referatul procurorilor:


In referat este transcrisa si convorbirea dintre Sorin Alexandrescu si o femeie, al carei nume este insa anonimizat de procurori in documentul facut public. In convorbirea din 26 aprilie 2013, Alexandrescu ii spune persoanei de gen feminin ca „omul care a primit primu’ plicul … e într-o oră aicea”. Raspunsul femeii este urmatorul: „Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum tre’ să ai super grijă, te rog!? Ştii că … Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia.

  • Cum il ameninta Sorin Alexandrescu pe administratorul RCS ca o ancheta jurnalistica poate afecta listarea pe bursa a companiei:

Alexandrescu Sorin: Măi, omul lui Dumnezeu, asta dacă iese, crede-mă ce-ţi spun, în primul rând că vă …[foloseşte un cuvânt obscen]… listarea… Vă …[foloseşte un cuvânt obscen]… listarea asta, ce vreţi să faceţi voi cu fondurile, ţi-o spun clar! V-o …[foloseşte un cuvânt obscen]… total, deci, pe asta v-o …[foloseşte un cuvânt obscen]… total! Crede-mă că…
(Persoana santajata): Deci, ce muncesc acum toţi ăştia…
Alexandrescu Sorin: Deci, crede-mă ce-ţi spun, uită-te la mine ce-ţi zic! Eu am lucrat în piaţa de capital nouă ani de zile nu un an! Eu… jumătate dintre ăia la care umblaţi voi la Londra sunt oameni pe care eu îi cunosc! Eu am lucrat în industria asta.

Intr-o interceptare, denuntatorul il roaga pe Sorin Alexandrescu sa-l lase in pace: Aveti un pic de suflet, puneti-va in situatia mea! Am doi copii, domn'e! Am doi copii!.

(...): Da, da, eu am venit cu rugamintea mea personala, adica, lasati-l dracu', lasati-ma pe mine in pace la persoana mea, persoana mea, persoana mea! Da.
Alexandrescu Sorin: Da' nu e, inca o data, inca o data noi... eu n-am nimic cu dumneavoastra! Noi am, au fost puse niste intrebari vis a vis de un material raportat la Companie, nu la dumneavoastra, ca dumneavoastra sunteti...
(...): Adica eu, indiferent ce aveti cu firma, cu (...)...
Alexandrescu Sorin: Mda, da', daca dumneavoastra sunteti , nu, dar daca dumneavoastra sunteti semnatarul acelui document, noi am pus niste intrebari, noi asteptam sa, sa primim niste raspunsuri. Dumneavoastra ati
spus ca: ,,Domn'e totul, totul e in regula! Poate totul e in regula si poate ca n-am vazut noi ceea ce ar fi trebuit sa vedem.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
(...): Asta e toata, toata rugamintea! Adica, va dati seama in ce situatie, munca mea de douazeci si ceva de ani, sa, sa, s-o incepem acuma s-o stirbim prin tot felul de, de, de chestii. Firma este firma! Eu, asta e rugamintea mea! Aveti un pic de suflet, puneti-va in situatia mea! Am doi copii, domn¬e! Am doi copii! De, vorba aia, si sa inceapa asa o, o defaimare impotriva mea si asta...eu, rugamintea este... cu mine, cu mine! Eu n-am, ii bag in ma-sa, firma e firma! A...persoana...
Alexandrescu Sorin: Eu va, da, inca o data, despre ce vorbim?
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
(...): Domnu... SORIN, daca sunteti om si aveti, cat de cat pe Dumnezeu deasupra, persoana mea, eu v-as ruga, sa ma lasati in pace! Ce aveti cu firma, cu astea, asta este rugamintea! Eu, acuma, sunt intr-o situatie neplacuta! Mi-am si luat un bilet sa plec in concediu. Sunt..., sunt, stiti cum sunt?
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬.
(...): ¬Deci, rugamintea mea este: daca, n-aveti treaba cu mine, cu familia mea! (...) Va dati seama? Sa fie eu luat si a, a, blamat ca dau mita, spaga... Va dati seama in ce situatie sunt? Toata cariera mea, tot munca mea de-o viata sa fie stirbita...[neinteligibil]...
Alexandrescu Sorin: Stati asa! Stati o clipa sa citesc si eu ce scrie aici! Pai, domn'e, ce scriu oamenii astia aicea cred ca sunt niste fapte foarte grave! Sunt foarte, foarte grave treaba asta ! Ati dat trei milioane cinci sute de mii de euro, cel putin, asa arata aicea, unei companii detinuta de(...)! O companie care a functionat din 2009 cu credite de opt milioane de euro si cu pierderi in fiecare an de peste ... a, trei sute, cinci sute de mii de euro, pierderi in fiecare an! Eu cred ca e o treaba care... cel putin asta vad eu! Si eu...
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬..
(...): Plec acuma in concediul asta, n-am fost niciodata, merg pe o croaziera, n-am mers in viata mea! Sunt, stiti cum sunt? Sunt terminat, sunt!...Terminat!
Alexandrescu Sorin: Da. eu vad ca asta se refera la Companie, catre(...)!
(...): Da, pai, e adresata mie!
Alexandrescu Sorin: Pai, sunteti administratorul, sunteti administratorul la(...)?
(...): Da, da!
Alexandrescu Sorin: Si eu, din cate vad ce scriu oamenii astia aicea, dumneavoastra ati semnat contractul, nu?
(...): Da, da!
Alexandrescu Sorin: E normal ca oamenii astia sa intrebe pe omul care a semnat contractul!
(...): Dati-l dracului de contract domnu'! Asta, aia-i firma? Da cu mine, cu mine, eu persona mea, persoana mea?
Alexandrescu Sorin: Pai, stati putin! Daca noi vorbim de situatia in care, compania(...), al carui administrator sunteti, a semnat un contract cu compania lui(...), semnalul dumneavoastra, contractul ala, din cate inteleg eu de aicea, e semnat de dumneavoastra!
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬..
Alexandrescu Sorin: Eu cred ca dumneavoastra ati stiut ce ati facut cand ati semnat contractul acesta! Eu asa cred!
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Alexandrescu Sorin: Eu nu stiu cum, eu nu stiu ce se va intampla cu treaba asta ! Probabil ca oamenii astia asteapta raspunsul de la dumneavoastra, dar eu nu stiu ce se va intampla cu treaba asta , dar eu va spun o chestiune cat se poate de directa si personala: din experienta a ceea ce am vazut pana in momentul de fata, eu nu cred ca daca contractul asta nu e in regula se va disocia de dumneavoastra, pentru ca dumneavoastra sunteti semnatarul! Compania asta, nu s-a dus compania sa semneze...
(...): Eu asta ...
Alexandrescu Sorin: Pentru compania lui(..), ci compania, prin reprezentantul ei, s-a dus sa semneze cu (...)si i s-au dat banii banii ăştia! Adică, hm, dumneavoastră sunteţi ăla care a semnat!


Vezi referatul atasat sau mai jos:

Referatul procurorilor DNA - Cazul Sorin Alexandrescu






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























12880 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    textul din stire (Vineri, 31 mai 2013, 14:38)

    ala_ [utilizator]

    nu e neapatat cel mai relevant...

    (…): „Dom’le, eu n-am somn, domnu’ SORIN. N
    -am somn, mă credeţi? Te pui în locu’ meu? Că văd că nici nu se opreşte treaba. Asta este! Adica, noi discutăm şi pe partea ailaltă văd că tot o primesc …”
    (…): „Să zicem că se face… se face treaba. Păi, eu ce garanţii am?
    Alexandrescu Sorin: Legal… noi facem garanţii. Sută la sută! Deci, euasta am vorbit…

    (…): Cu garanţii, cu…? Ce garanţii am?

    Alexandrescu Sorin: Sută la sută! Sută la sută că nu se mai întâmplăabsolut nimic între noi.


    (…): I-ați zis lui ăsta? I-ați zis lui ăsta?

    Alexandrescu Sorin: Știe! Știe! L-am sunat! Ăla e înnebunit ! E terminat ăla! Tu nu te gândeşti la asta? …[neinteligibil]… ţi-o spun, moare! Ia, gândește-te la asta! Gândește-te la asta! Pe lângă ce poate ieși din alte…Gândește-te puțin la asta! Îmi spui mie că e mult? Ce dracu’!
    • -2 (12 voturi)    
      Cat? (Vineri, 31 mai 2013, 15:28)

      cmariusalin [utilizator] i-a raspuns lui ala_

      mai tineti mult stirea asta pe prima pozitie? nu prea ne intereseaza pe noi, cei neimplicati in presa & tv (adica majoritatea).
      • +1 (5 voturi)    
        Totusi (Vineri, 31 mai 2013, 16:08)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui cmariusalin

        Pe noi, implicati in viata de zi cu zi a noastra si a tarii asteia in care inca mai traim ne intereseaza si ar trebui sa ne intereseze cine ne informeaza, nu?

        Este un grup media puternic ale carui intentii si metode e bine sa fie cunoscute oamenilor pentru a putea decide in cunostinta de cauza cata greutate sa dea informatiilor venite dinspre acestia.
        • +1 (3 voturi)    
          Cam tarziu... (Vineri, 31 mai 2013, 18:39)

          cmariusalin [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

          Normal sa ne intereseze...dar sper ca nu te "informai" de la TV, mai ales de la Antene.
    • +8 (12 voturi)    
      deci deseara (Vineri, 31 mai 2013, 15:58)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui ala_

      ma uit la antene dupa multi ani de zile. vreau sa le vad fetele negre, spumele de la gura, venele umflate, si vocile ragusite de tipete.
      vreau sa le vad inceputul sfarsitului. sa-l vad pe ursu, unde o sa se duca, pe badea, ciuvica, badea si restul de urlatori de serviciu care au distrus tara asta pupand fundul unui stantajist.
      vreau sa-i vad cersind in europa pe care au hulito vara trecuta.
      • -1 (1 vot)    
        Balea sau Badea? Nu-i confunda (Vineri, 31 mai 2013, 16:57)

        dottore [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

        Unul e la tv si celalalt la radio
        • +1 (3 voturi)    
          Nu (Vineri, 31 mai 2013, 20:04)

          sucaa [utilizator] i-a raspuns lui dottore

          Nu cred ca îi confund. Vorbesc de mircea badea de la antene...
    • +2 (2 voturi)    
      Corleone (Vineri, 31 mai 2013, 16:06)

      AlinBarna [utilizator] i-a raspuns lui ala_

      Evorba de Mitica Dragomir...el e cel mai afectat de publicarea contractului de sponsorizare. I-au demascat parandaratul...Mitica, la pescarie!!!
    • +2 (6 voturi)    
      Omul lui Dumnezeu nu este Gadea? (Vineri, 31 mai 2013, 16:21)

      dottore [utilizator] i-a raspuns lui ala_

      Tata nu e Voiculescu?
      La naiba, au arestat cea mai curata si uscata persoana din Antene, pielea p****!
      DNA e un fel de urs care-si haituieste victima inainte tocmai ca sa n-o manace plina de rahat!
      DNA e de vina cand se infunda canalizarea in Baneasa.
      Cred ca le da pe mail mesajul: Unul dintre voi e Alesul saptamanii! Si toti fuga la baie.
      Bad boy, DNA!
  • +5 (7 voturi)    
    santaju' si (Vineri, 31 mai 2013, 14:50)

    nash pandelica [utilizator]

    latrina ! :)

    las' ca nici ailalti nu's usi de biserica.
    cui pe cui se scoate, hotz pe hotz se baga !
    la mititica.

    apa la moara la latrina 3 sa combata tot, de la base la dottore.
    kovesi e carne de tun !
    se canta numai aria calomniei pe toate latrinele.
  • +5 (5 voturi)    
    Sincer.. (Vineri, 31 mai 2013, 16:14)

    urfe [utilizator]

    Fragmentele prezentate mi se par extrem de penibile si lipsite de orice profesionalism - valabil pentru amandoua partile.

    Probabil un pic nejustificat, dar ma asteptam la complet alt nivel al negocierilor (chiar si santajiste) din partea mediului privat, mai ales in cazul unor firme de dimensiunile celor implicate in scandal. Ce dezamagire..
    • +2 (4 voturi)    
      pe RDS i-a bufnit rasul (Vineri, 31 mai 2013, 18:34)

      merlin3 [utilizator] i-a raspuns lui urfe

      cand au auzit de marea "santajeala". dar s-au retinut si au jucat pe victima, unde mai inainte anuntasera DNA-ul. la dosar sunt si inregistrari ambientale, ceea ce inseamna ca omul RDS era "wired" si isi plangea familia iar prostia securistilor a fost sa puna botul.

      si acum avem o arestare si o imagine afectata a Antelelor. RDS wins, cred ca nici lor nu le venea sa creada cat de rupti de realitate sunt securistii astia.
      • +1 (3 voturi)    
        Ai perfecta dreptate (Vineri, 31 mai 2013, 20:43)

        denvarel [utilizator] i-a raspuns lui merlin3

        Si mai interesanta este femeia anonimizata: „Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum tre’ să ai super grijă, te rog!? Ştii că … Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia.”

        "Acum mi-a dat şi mie tata grija aia"? "Tata"?
        Palarie'ntrun picior ghici motanu ce-i?
        Declaratiile lui Alexandrescu in acest caz pot spala Romania de o plaga...
  • +5 (7 voturi)    
    e prea mult! (Vineri, 31 mai 2013, 16:14)

    calinsab [utilizator]

    e prea mult ... daca consideri ca poti controla piata de capital din Romania... asta spune multe despre ce se considera a fi in spatele cuvintelor... o caracatita mare care face ca orice investitor onest la bursa din Bucuresti sa isi ia banutii si sa plece... Sunt afirmatii grave... iar cel care le-a facut trebui anihilat ca si persoana cu acces la bursa... risca sa destabilizeze o tara intreaga... Inteleg acum de ce Basescu e in razboi cu Voiculescu... Ce nu inteleg cat de prost poate fi un roman care sa priceapa asta!
  • 0 (2 voturi)    
    din ce vad (Vineri, 31 mai 2013, 17:22)

    Gobelin [utilizator]

    in referatul procurorilor, parerea mea e ca o sa-l infunde pe Antenescu ... Alexandrescu ala.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by