DNA a inceput urmarirea penala fata de alte 10 persoane care au detinut functii de conducere in MApN, in dosarul privind obtinerea nelegala de locuinte

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 26 aprilie 2013, 13:56 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de 10 persoane care au detinut functii de conducere din MApN, in legatura cu achizitionarea, in conditii nelegale, a unor locuinte de serviciu la pret subventionat, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. Cele 10 persoane sunt: generalii Floarea Serban, Francisc Radici, Constantin Nastase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, coloneii Cornel Julea si Ionel Vizitiu si plutonierul Mihaela Matei.

Generalul maior Floarea Serban, generalul maior Francisc Radici, generalul maior Constantin Nastase, generalul locotenent Sergiu Tudor Medar, generalul locotenent Gheorghe Rotaru, generalul de corp de armata Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, colonelul Cornel Julea, colonelul Ionel Vizitiu si plutonierul adjunct Mihaela Matei, toti in rezerva, sunt cercetati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participatiei improprii, informeaza DNA.

Potrivit comunicatului de presa, in rezolutia de incepere a urmaririi penale se arata ca exista date si indicii temeinice ca cele zece persoane au inchiriat si ulterior au cumparat, in regim subventionat, o locuinta de serviciu de la Ministerul Apararii Nationale, cu incalcarea prevederilor legale, folosind declaratii false.

Procurorii arata ca invinuitii s-au prevalat de prevederile Legii 562/2004 pentru a-si cumpara locuintele de serviciu, in conditiile in care detineau sau detinusera una, doua sau chiar trei alte locuinte proprietate personala.

Potrivit Legii 562/2004, cadrele militare sau fostele cadre militare care detineau, la data aparitiei actului normativ, locuinte de serviciu apartinand Ministerului Apararii Nationale, le puteau cumpara, in regim subventionat, insa cu anumite conditii, intre care aceea ca titularul contractului de inchiriere sa detina aceasta calitate de chirias in baza unui contract de inchiriere valabil incheiat, titularul cererii de cumparare sa nu detina sau sa nu fi detinut locuinte proprietate pe teritoriul Romaniei, titularul cererii sa nu mai fi cumparat din fondul de stat o alta locuinta, in regim subventionat.

DNA informeaza ca, in perioada 16-24 aprilie, celor zece persoane li s-au adus la cunostinta acuzatiile formulate.

In comunicat se precizeaza ca in acest  moment nu pot fi oferite alte detalii.

In data de 16 aprilie, DNA a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala in acest dosar in cazul generalilor Corneliu Dobritoiu si Traian Pigui. De asemenea, procurorii precizau atunci ca se fac acte de urmarire penala in cazul altor zece persoane care au detinut functii de conducere in MApN.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1756 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    militarii (Vineri, 26 aprilie 2013, 15:51)

    geana [utilizator]

    Statul ar trebui sa le ceara locuintele inapoi,daca nu despagubiri de 10 ori mai mari,asa si-ar reveni si tara asta.http://ziuadedolj.ro/
  • -1 (1 vot)    
    DNA =bla,bla,bla. (Vineri, 26 aprilie 2013, 18:31)

    andreesanu [utilizator]

    Ce atita circ ???,ce atitea anunturi de presa ???,cumva DNA sau Procuratura are contract cu presa sa rasufle probe dosare cauze ???.
    Daca nu ,sa-si urmeze cursul si sa vedem rezultatul !!!,ce-i asta foc de paie ude care scoate fum
    doar ca sa inchida prostii ochii !!!.Asta-i o forma de manipulare ,ce va doare cu adevarat ???,ce mizerii ascundeti ???.
  • 0 (0 voturi)    
    DNA =bla,bla,bla. (Vineri, 26 aprilie 2013, 18:31)

    andreesanu [utilizator]

    Ce atita circ ???,ce atitea anunturi de presa ???,cumva DNA sau Procuratura are contract cu presa sa rasufle probe dosare cauze ???.
    Daca nu ,sa-si urmeze cursul si sa vedem rezultatul !!!,ce-i asta foc de paie ude care scoate fum
    doar ca sa inchida prostii ochii !!!.Asta-i o forma de manipulare ,ce va doare cu adevarat ???,ce mizerii ascundeti ???.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by