Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit calendarul de avizare a candidatului pentru functia de procuror sef adjunct al DNA

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 30 aprilie 2013, 12:59 Dosare Anticoruptie


Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis marti, cu unanimitate de voturi, calendarul de desfasurare a activitatilor prevazute in procedura de avizare a propunerii ministrului justitiei pentru functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, se arata intr-un comunicat dat presei de CSM. Potrivit calendarului, Calin Nistor, propunerea ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, va fi intervievat pe data de 23 mai.

Potrivit CSM, procedura se va desfasura dupa cum urmeaza:
  • 30 aprilie - 21 mai - punerea in dezbatere publica a proiectului de management si efectuarea verificarilor asupra candidaturii;
  • 22 mai  - analizarea rezultatelor demersului anterior;
  • 23 mai - intervievarea candidatului;
  • 24 mai - transmiterea avizului catre Ministerul Justitiei.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis vineri Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie a lui Calin Nistor.

"La formularea propunerii a fost avut in vedere faptul ca domnul procuror Calin Nistor a lucrat neintrerupt in cadrul DNA incepand din anul 2006, dobandind o experienta semnificativa atat in ceea ce priveste urmarirea penala, cat si activitatea manageriala. Avand in vedere calitatea actuala, de procuror sef al DNA, domnul Calin Nistor cunoaste problematica  acestei structuri, astfel incat numirea sa in functie ar fi de natura sa asigure si continuitatea in activitatea Directiei Nationale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























626 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by